Road to the 29th Scudetto

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 01:03

Obrazek

Autor: bukol87
Muzyka:
Westlife Flying without wings
Fort Minor Whered you go
All American Rejects Move along
Taking back sunday I know you know
Rozmiar: 172MB
Czas: 8:04

Download Sendspace
Download Megaupload

55MB slabsza jakosc

Oto moja druga kompilka (po "Heart of the warrior") ktora przedstawia zmagania naszej druzyny w Serie A w tym sezonie. Mysle ze jest ona warta ogladniecia.

Moim celem nie bylo pokazanie wszystkich bramek chcialem tylko uchwycic pewne momenty ktore rzutowaly na forme naszych zawodnikow w sezonie dzielac go na "peak of form" and "crisis":).

Jak zwykle serdeczne podziekowania dla Adiego6666666 za udostepnienie kilku materialow.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2006, 19:20 przez Bukol87, łącznie zmieniany 5 razy.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 10:24

Download Sendspace

prosze o to kolejny link tym razem ze sendspace

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 16:02

Po ujrzeniu tytułu "Road to 29th Scudetto" spodziewałem się bardziej wyniosłej i wyjątkowej pracy. Niestety ten filmik znacznie mniej mi się podoba niż Twój pierwszy o Davidsie. Cieżko go uznać za wzorową pracę podsumowującą nasze zmagania w Serie A. Mam pewne przecieki, że podobna praca jest właśnie w trakcie tworzenia i mam nadzieję, że to będzie coś świetnego! 8) Na poczatek zwrócę uwagę na taką mała pierdołę, być może przez nią otrzymałeś jak narazie tak mało recenzji. Zapisałeś kompile na bardzo wysokiej jakości, przez co zajmuje ona bardzo dużo miejsca, a to może zniechęcać do jej ściągania.

Widzę, że spróbowałeś swoich sił w Sony Vegas i w pełni chciałeś skorzystać z dobrodziejstw tego programu. Jedyną rzeczą, która mi się podobała była czcionka, a zupełnie do gustu nie przypadły mi efekty dodane do bramek. Moim zdaniem, w takiej dłuższej, bardziej ambitnej pracy, nie powinna mieć miejsca przesadzona zabawa efektami. Szczególnie ten efekt przy golu Del Piero z Interem mi się nie podoba, w ogóle ten moment nie został zbytnio zaakcentowany, a szkoda bo to było bardzo ważne wydarzenie. Nienajgorzej była przedstawiona za to słabsza końcówka sezonu w wykonaniu Juve. Muzyka również mogłaby być lepiej dobrana do takiej pracy. Piosenka Fort Minor to już w ogóle jest nie na miejscu, każdy utwór tak jakby się urywa, co nie jest zbyt dobre i estetyczne.

Reasumując od takiej pracy trzeba spodziewać się czegoś zdecydowanie bardziej wyjątkowego. To nie zmienia faktu, że filmik nie był taki kiepski. Moja ocena to 4/6. Pozdrawiam!

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 17:18

Sciągnąłem tą kompilkę. Zajęło mi to wiele czasu.

I juz na wstępie zaczynam od wady, przez którą jak powiedział Mateusszek nikt jej jeszcze nie ocenił. Mówię ci. Nie opłaca ci się dawać takiej pieruńskiej jakości, bo to nie jest warte świeczek. Mianowicie: Materiały masz w dużo gorszej jakości więc jak zapiszesz kompilę w 3 Mb/s to tylko plik bedzie więcej zajmował, a materiały będą dalej tej samej jakości. Filmiki się renderuje w jakości porównywalnej do materiałów, bo jak zwiększysz jakość renderowania to nic to nie da.

Kolejną wadą jest jakby brak podniosłości. Napisy szrajbnięte tak od parady. Równie dobrze było by bez nich. A muzyka podzielona na poszczegulne motywy jakby się urywa podczas zmiany piosenki. Przedstawiłeś to wszystko jakoś tak sucho. Nie przeszły mnie ciarki po plecach ani raz w czasie jak to oglądałem, a w przypadku takiej pracy o tak podniosłym tytule powinno tak być. Zabrakło bramki którą Alex strzelił w 2 meczu z Interem (mogłem przeoczyć), której nie powinno zabraknąć.

Muzyka jest taka sobie. Wzięta z łapanki. Mogła by się choć troszkę zgrać z filmem. Nie sztuka jest powrzucać klipy powycinane w pośpiechu, tak żebi nie pasowały do muzyki. Muzyka i video powinny się zlać w całość, a tego nie zauważyłem.

Podsumowywując kompilacja nie jest taka znowu zła, ale czegoś jej brakuje. Za pracę daje 3-/6. Powodzenia w dalszej pracy.
Mateusszek pisze: Mam pewne przecieki, że podobna praca jest właśnie w trakcie tworzenia i mam nadzieję, że to będzie coś świetnego!
Wiesz. Ja też o tym coś słyszałem :-D Również mam nadzieję, że będzie na co popatrzeć. :smile:
white_wolv pisze: IMO te napisy sa 10x lepsze niz Twoje w "Team with a character" (przynajmniej nie zawieraja bledow gramatycznych), w dodatku cale szczescie jest ich niewiele.Dziwnym dla mnie jest fakt ze je krytykujesz.
A co? Mam się zamkąć w sobie przez to że zrobiłem parę błędów i nie wyszło dobrze? Teraz juz wiem co mam poprawić. A takie komentarze są właśnie po to. A że mi sie nie podobało to mam najswiętsze prawo to wyrazić.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2006, 18:27 przez Railis, łącznie zmieniany 2 razy.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 18:15

A mnie sie tam podobalo.Rzadko sciagam kompilacje,szczegolnie tego rozmiaru.

Racja ze muzyka moze nienajgenialniejsza ale ogolnie nie przeszkadza. Co do efektow to sa moim zdaniem ok,jednak ta bramka DP z Interem rzeczywiscie troche bezbarwnie sie prezentuje w Twojej kompilacji a przeciez to jeden z najpiekniejszych momentow tego sezonu.
railis pisze:Napisy szrajbnięte tak od parady. Równie dobrze było by bez nich.
IMO te napisy sa 10x lepsze niz Twoje w "Team with a character" (przynajmniej nie zawieraja bledow gramatycznych), w dodatku cale szczescie jest ich niewiele.Dziwnym dla mnie jest fakt ze je krytykujesz.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 19:16

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 19:18

Dzieki chlopaki wezme sobie do serca wasze uwagi:) To dopiero moja druga kompilka wiec troszke wyrozumialosci:) To prawda ze troche sie zachlysnalem mozliwosciami programu ale to chyba normalne na poczatku:) Dzieki za krytyczne uwagi i te pozytywne(white wolv) Pozdrawiam

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 19:38

Mateusszek pisze: Niestety ten filmik znacznie mniej mi się podoba niż Twój pierwszy o Davidsie.
wiesz Mateusszek chyba nie wytrzymalem presji:) bo na tym etapie ktorym jestem chyba niemozliwoscia jest zrobienie lepszej kompili od tej o Davidsie
railis pisze:Zabrakło bramki którą Alex strzelił w 2 meczu z Interem (mogłem przeoczyć), której nie powinno zabraknąć.

To jednak ja przeoczyles:)
railis pisze:A co? Mam się zamkąć w sobie przez to że zrobiłem parę błędów i nie wyszło dobrze? Teraz juz wiem co mam poprawić. A takie komentarze są właśnie po to. A że mi sie nie podobało to mam najswiętsze prawo to wyrazić.

W pelni sie z toba zgadzam krytyka zwlaszcza dla poczatkujacego jest bardza wazna. Ty zrobisz kompilacje to ja rowniez Cie bede krytykowal jak bedzie za co:)

white_wolv pisze:A mnie sie tam podobalo

No i takie maja byc komentarze:)

Jeśli po Tobie nikt się jeszcze nie wypowiadał, to najlepiej korzystaj z opcji 'zmień'
/DeeJay

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 22:12

A mnie się podobało. W filmiku panuje fajna atmosfera i nawet się to wszystko zgrywa z muzyką. Lekki zgrzyt jest między przejściami poszczególnych piosenek i w niektórych momentach lekka przesada efektów, ale reszta jest na wysokim poziomie.
Ocena 8/10 :smile:

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 22:48

Trzeba przyznac ze ten filmik jest w miare dobry przynajmniej mnie sie spodobał i ocena koncowa 8/10 :-D

Obrazek
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 00:31

ufff to nie jest tak zle

@ juveman7 - zachowujac optymizm to rowniez tak sadze jak ty i przyznaje sie do kilku bledow ale wiecie jak sie robi kompilke drugi raz i siedzi nad nia caly tydzien z przerwami na obiad i kolacje to traci sie pewne odczucia estetyczne:) dopiero teraz jak wlaczam po 3 dniach po zrobieniu komipili zobaczylem te bledy niestety za pozno:)

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 19:15

bukol87 musze cie pochwalić, na prawde zrobiłeś niezłą kompile :bravo: tylko.. zabrakło tego "czegoś" .. :whistle: Niewątpliwie największym minusem była muzyka która urywała sie w złych miejscach. :? Efektów też moim zdaniem było troche za dużo.
Ogólnie filmik podobał mi sie. :wink:
Moja ocena 4+/6

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 20:20

Robert 10 pisze: tylko.. zabrakło tego "czegoś"
szczerze mowiac to umiem to uzasadnic zrobilem ta kompile ale nie wlozylem w nia tyle serca ile w kompilacje z davidsem a powodem bylo to ze ten sezon dla mnie wwykonaniu Juve byl slaby a pozatym na koncu troszke pozostal niedosyt zwlaszcza z powodu wydarzen w sprawie Moggiego dlatego tez zabraklo i tutaj tej iskry bozej ktora jest niezbedna w kompilacjach. Obiecuje ze "to cos" bedzie w moich nastepnych kompilach to cos co bylow tej kompilacji o Davidsie

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 20:25

bukol87 pisze:ufff to nie jest tak zle

@ juveman7 - zachowujac optymizm to rowniez tak sadze jak ty i przyznaje sie do kilku bledow ale wiecie jak sie robi kompilke drugi raz i siedzi nad nia caly tydzien z przerwami na obiad i kolacje to traci sie pewne odczucia estetyczne:) dopiero teraz jak wlaczam po 3 dniach po zrobieniu komipili zobaczylem te bledy niestety za pozno:)
kiedyś w książce do robienia stron WWW przeczytałem, że jeśli ktoś obcy nie może stale oceniać Twojego postępu pracy, to najlepiej odłożyć wszystko na dwa dni i spojrzeć na to jako na czyjąś pracę (to tak na marginesie)

Moim skromnym zdaniem praca jest dość ciekawa, zawiera sporo materiałów, ale nie ustrzegła się błędów. O wiekszości z nich już napisano. Według mnie szczególnie musisz popracować nad muzyką. To najczęściej ona ustala końcową ocenę kompilacji. Jeśli ona będzie dobrze dobrana do tematu i do obrazu, to ocena musi być wysoka :smile: Tutaj troszkę tego zabrakło... Reszta mi się podobała. Efekty byy dobrze dobrane, napisy też (po angielsku, czyli :ok: ). Naprawdę nie ma się do czego doczepić, niestety oprócz muzyki. Kilka poprawek i będzie 6. Póki co 4+ :wink:

Powodzenia

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 20:31

bukol87 pisze:szczerze mowiac to umiem to uzasadnic zrobilem ta kompile ale nie wlozylem w nia tyle serca ile w kompilacje z davidsem

No właśnie kompilacja o Davidsie był lepsza niż ta. Ale nie było az tak źle. :ok:
bukol87 pisze: a powodem bylo to ze ten sezon dla mnie wwykonaniu Juve byl slaby
Według mnie sezon był dobry tylko końcówka była dośc słaba. :roll:

bukol87 pisze: Obiecuje ze "to cos" bedzie w moich nastepnych kompilach to cos co bylow tej kompilacji o Davidsie
Mam taką nadzieję i bardzo życzę Ci tego. :wink:
Pozdr.

ODPOWIEDZ