Afery Silvia Berlusconiego

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:01

Ostatnimi czasie w naszym portalu pojawiło sie bardzo wielu fanow Milan, którzy atakuja nasz klub za "sprawę Moggi" podkreślajac jaki to ich klub jest czysty i zapewniajac o uczciwosci Prezesa Brelusconi.

Oto jego ucziwosc i czystość w skrócie!

Afery Silvia Berlusconiego

Afera All Iberian

Oskarżenie o nielegalne finansowanie partii politycznych w latach 1991-95. Pieniądze z korporacji Berlusconiego Finivest były przelewane za pośrednictwem firmy All Iberian, którą stworzono wyłącznie w tym celu. Łamało to włoskie prawo o finansowaniu partii politycznych przez biznes. Berlusconi został w 1998 r. skazany na dwa lata i cztery miesiące więzienia. Podczas apelacji do sądu najwyższego sprawa się przedawniła.

Afera Finivest I

Oskarżenie o korumpowanie inspektorów podatkowych w trzech przypadkach w latach 1989-93. W 2000 r. w pierwszej instancji skazany na dwa lata i dziewięć miesięcy za jeden przypadek wręczenia łapówek urzędnikom fiskusa. Potem uniewinniony.

Afera Finivest II

Oskarżenie o prowadzenie tajnego funduszu w korporacji Finivest w latach 1989-96. Przez fundusz przeszedł 1 mln dol., które najprawdopodobniej przeznaczano m.in. na korumpowanie urzędników państwowych. Podczas procesu koalicja parlamentarna Berlusconiego przeforsowała ustawę skracającą okres przedawnienia dla tego typu przestępstw. Proces umorzono w 2003 r.

Afera Medusa

Oskarżenie o oszustwa podatkowe przy zakupie przedsiębiorstwa kinematograficznego Medusa w 1988 r. Skazany w 1997 r. na 18 miesięcy więzienia. Wyrok uchylono na podstawie amnestii w 1997 r. W apelacji Berlusconiego uniewinniono.

Afera Lentini

Oskarżenie o oszustwa podatkowe przy zakupie klubu piłki nożnej Gianluigi Lentini w 1992 r. Proces umorzono w 2002 r. na podstawie skróconych okresów przedawnienia przeforsowanych przez koalicję parlamentarną Berlusconiego.

I jeszcze na dokładke :

Włoski premier Silvio Berlusconi znów wywinął się sprawiedliwości. Groziło mu osiem lat więzienia za przekupywanie sędziów. - Sprawa się przedawniła - orzekł jednak wczoraj sąd w Mediolanie.

Milanisci jezeli chcecie używać argumentów iz Wasz Prezes jest taki czysty to moze na poczatek zorientujcie sie co sie działo pod jego rzadami we Włoszech

I jeszcze linki na dowod:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 40062.html

http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34267,2440360.html

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 22:14

No wszystko spoko tylko pytanie po co to? :? Jak jakiś Milanista albo Interista drze się na Juventus to niech się drze..nie mozna sie tym wszystkim przejmować bo inaczej by jakiejś korby można dostać :stop:
Poza tym nie wiem jak Ty, ale ja osobiście mam już dość afer i interesuje mnie tylko ta związana z Juventusem..na wszystkie inne leje ciepłym moczem :wink:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 23:46

nookie pisze:po co to? :?:
Może po to zeby uświadomić Milanistą że nie są bezkarni, że ich klub a właściwie prezydent (Silvio) robi większe machlojki niż całe Calcio :prochno: , i nie chodzi tu tylko o piłkę nożną. Ale będąc premierem Włoch też bardzo, ale to bardzo dużo namieszał. I śmiem twierdzić że to nie są jego jedyne przekręty, stawiam milion (1 000 000 €) że było ich o wiele więcej :prochno: . Chociaż gdyby przeszukać samo calcio w ostatniej dekadzie wyszłoby mnóstwo przekrętów ze strony każdego klubu, który przes te 10 lat brał udział w tych rozgrywkach. I myślę że conajmniej 50% narodu włoskiego żałuje, że przez ostatnie lata rządził nimi taki "ktoś" (żeby go nie obrażać)...

A tak na marginesie znalazłem fajne filmiki o Silvio :rotfl: :

Berlusconi - Sosia (Co za koleś :shock: :rotfl: )

Słynna Koza :doh: (Szkoda że nie ma emotioikonki z wymiocinami).

Obrazek
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 00:01

No wszystko spoko tylko pytanie po co to?
Milanista prosił o potwierdzenie afer Berlusconiego to je otrzymał :)

Chce tez pokazać, iz Premier Berlusconi i Prezes Berlusconi to ta sama osoba, która ma na sumieniu duzo afer, która wykorzystywała swoje stanowisko do własnych celów i swojej parti, łamiac lub pod siebie zmieniając prawo!!!

Ten sam człowiek jest najwazniejsza postacią w Milanie i zapewne podobnie czyny ma na sumieniu, o których jesczze nie wiemy a poznamy je niebawem gdyż przestał być nietykalnym w Italii - własnie stracił stołek premiera!!!

Obrazek
nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 00:10

Tombalu pisze:własnie stracił stołek premiera!!!
Stracil stolek, bo glosy liczyla lewica. Romano Prodi i reszta komuchow maczala w tym palce.

Co do reszty sie nie wypowiadam, bo szkoda slow.

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 00:10

Temu człowiekowi się tyle razy upiekło w Itali, że szok. Jednym wielkim przekrętem jest zakupienie upadającego Milanu parenaście lat temu. Dziwne skąd on dysponował taką sumą pieniędzy!? To co przeczytałem oznacza praktycznie, że co by nie zrobił chroni go immunitet premierski czy jakoś tak trzeba to nazwać.

Czekam, aż dowiem się więcej o nie jedynych takich machlojkach pana Silvio B., jaka liga tacy ludzie! My mamy Moggiego, oni Berlusconiego, Inter Fachettiego, Lazio Lolito, aaaa Siena ma Moggiego [:smile:] i tak w koło, jeden przekręt godni drugi jeszcze większy przekręt.

PS. Pamiętam jak zrobił sobie operacje plastyczną, oj ile było śmiechu z tego powodu u Nas zwykłych szarych ludzi jak się o tym dowiedzieliśmy :prochno: .

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 00:17

nordahl pisze:
Tombalu pisze:własnie stracił stołek premiera!!!
Stracil stolek, bo glosy liczyla lewica. Romano Prodi i reszta komuchow maczala w tym palce.

Co do reszty sie nie wypowiadam, bo szkoda slow.
Czyli przy wyborach tez była afera :) a głosy liczyli tez ludzie z partii Silvio - nie rob z ludzi głupkow. A moze pomyśl trosze - koles przegral bo Italia miala dosć jego rzadów i zwiazanych z tym afer !!!

No tak jak cos jest na Twojego czlowieka to udajesz ze nie ma tematu. Taka "moralność a'la Kali"

Obrazek
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 17:05

juverm pisze:
Może po to zeby uświadomić Milanistą
milanistom
juverm pisze: że nie są bezkarni,
A co wymienianie afer Berlusconiego ma do bezkarności?skoro te afery były a Berlusconi nadal chodzi sobie to raczej dowód, ze sa bezkarni.. :?
juverm pisze: I myślę że conajmniej 50% narodu włoskiego żałuje, że przez ostatnie lata rządził nimi taki "ktoś" (żeby go nie obrażać)...

A pozostałe 49% które na niego głosowało żałuje, ze nadal nimi nie rządzi..

Mi chodzi tylko o to zeby juz nie wrzucać na inych kibiców bo to jest naprawde bez sensu, a zaczęło się to już od pierwszego tematu związanego z afera JUVE...
Tombalu pisze: Milanista prosił o potwierdzenie afer Berlusconiego to je otrzymał

No to trzeba było do tego az zakładac now temat??kolejny do zjeżdzania albo Milanowi albo Interowi...zresztą Barcelony tez niektórzy nie oszczędzają :? niedługo zaczna się zjazdy na Boca Juniors albo River Plate...albo na jakąś drużynę osiedlową...kto wie... :/
Jesli chciałes odpowiedziec Milaniscie to trzeba to było zrobić w tym temacie w którym Cię zapytał...bo ten topic dla mnie jest bez sensu...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 17:25

A co wymienianie afer Berlusconiego ma do bezkarności?skoro te afery były a Berlusconi nadal chodzi sobie to raczej dowód, ze sa bezkarni..
Pokazanie afer Berlusconiego ma pokazc jakim jest tak naprawdę człowiekiem, milanista zapewniał ze jego Prezes jest czysty - a w rzeczywistości w afery czesto wpada. I ten sam człowiek jest najwazniejsza postacia w Milanie!!
Jesli chciałes odpowiedziec Milaniscie to trzeba to było zrobić w tym temacie w którym Cię zapytał...bo ten topic dla mnie jest bez sensu...
Uznałem ze zalozenie nowego watku jest celowe i w odpowiednim miejscu i dotyczy bezposrednio Silvio Berlusconiego.

Co do "najezdzania" to poczytaj sobie moje posty a przekonasz sie, ze nie atakuje bezpodstawie. Staram sie apelowac do kibiców by z ocenami afery wstrzymali sie do momentu rozwiazania sprawy.

Wiecej spokoju kolego - co innego jest argumet a co innego atak :)

Obrazek
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 17:43

Tombalu pisze:Pokazanie afer Berlusconiego ma pokazc jakim jest tak naprawdę człowiekiem, milanista zapewniał ze jego Prezes jest czysty - a w rzeczywistości w afery czesto wpada. I ten sam człowiek jest najwazniejsza postacia w Milanie!!
Ale wszyscy wiemy jakim jest człowiekiem...Miał prawo działać na rynku...osiągnąć sukces...skonsolidować i utworzyć imperium TV...a w końcu zostać prezesem właśnie Milanu...skoro jemu kibicował od wielu lat.
Tombalu pisze:Uznałem ze zalozenie nowego watku jest celowe i w odpowiednim miejscu i dotyczy bezposrednio Silvio Berlusconiego.
Chyba raczej w celu pokazania "My mamy Moggiego...a wy Berlsconiego...tylko że naszego przyłapano a waszego nie (jeszcze)" ;) Jakoś mnie nie dziwi że temat powstał dopiero teraz...i że jeszcze nie powstał temat o Giacinto Facchettim :>

P.S. Fajny userbar ;)

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 17:53

MaxACM pisze: Chyba raczej w celu pokazania "My mamy Moggiego...a wy Berlsconiego...tylko że naszego przyłapano a waszego nie (jeszcze)"
Tak to tez miałem na celu!! I tez musisz sie zgodzić, ze dla takich ludzi jak wasz Silvio i nasz Lucjan nie ma miejsca w Serie A - dla czystości!!
MaxACM pisze: P.S. Fajny userbar
Twoj tez :) Tylko ze na obecne czasy troche ryzykowne.

Obrazek
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 09:21

Tombalu pisze: Pokazanie afer Berlusconiego ma pokazc jakim jest tak naprawdę człowiekiem, milanista zapewniał ze jego Prezes jest czysty - a w rzeczywistości w afery czesto wpada. I ten sam człowiek jest najwazniejsza postacia w Milanie!!
No ok, ale co nas może obchodzić Berlusconi w Milanie jak wg mnie mamy dość własnych kłopotów..mieszanie się w dyskusję kto jest bardziej fe wydaje mi się bezcelowe bo i tak niczego się nie ustali...
Tombalu pisze: Uznałem ze zalozenie nowego watku jest celowe i w odpowiednim miejscu i dotyczy bezposrednio Silvio Berlusconiego.
No to tu się różnimy bo wydaje mi się, że odpowiedź w tamtym temacie byłaby całkowicie wystarczająca..
Tombalu pisze:Staram sie apelowac do kibiców by z ocenami afery wstrzymali sie do momentu rozwiazania sprawy.
To muszę przyznać, ze dziwny masz sposób apelowania w którym się atakuje :wink: zapewniam Cię, że atakami nic nie wskórasz..
Tombalu pisze: Wiecej spokoju kolego - co innego jest argumet a co innego atak :)
Przecież ja jestem spokojny..i właśnie o spokój prosze..i o to żeby nie robić niepotrzebnych burd...i nie zaatakowałem Cię w żadnym zdaniu i nie będę miał takiego zamiaru...

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 09:45

nookie pisze:
Tombalu pisze:Staram sie apelowac do kibiców by z ocenami afery wstrzymali sie do momentu rozwiazania sprawy.
To muszę przyznać, ze dziwny masz sposób apelowania w którym się atakuje :wink: zapewniam Cię, że atakami nic nie wskórasz..
Tombalu pisze: Wiecej spokoju kolego - co innego jest argumet a co innego atak :)
Przecież ja jestem spokojny..i właśnie o spokój prosze..i o to żeby nie robić niepotrzebnych burd...i nie zaatakowałem Cię w żadnym zdaniu i nie będę miał takiego zamiaru...
Tylko czym innym jest atak, a czymś zupełnie innym przedstawienie faktów popartych relacjami prasowymi. Starałem sie przedstawic fakty!

Przedstawianie i zestawienie faktów dotyczacych Berlusconiego, a stawiających go w niekorzystnym świetle i zestawienie tego w ten sposob stanowi informacje, nie atak.

W wypowiedziach się roznimy - moze jestem bardziej dosadny i konkretny:) Nie poczułem sie przez Ciebie zaatakowany. Pisząc o ataku mialem na mysli swoją wypowiedz, która nie uwazam za atak :)

Obrazek
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 10:09

Tombalu pisze:Tylko czym innym jest atak, a czymś zupełnie innym przedstawienie faktów popartych relacjami prasowymi. Starałem sie przedstawic fakty!

Przedstawianie i zestawienie faktów dotyczacych Berlusconiego, a stawiających go w niekorzystnym świetle i zestawienie tego w ten sposob stanowi informacje, nie atak. !
No doba może i masz rację...ale ja nadal uwazam, że zakładanie nowego tematu o aferach było bezcelowe...
Tombalu pisze: Nie poczułem sie przez Ciebie zaatakowany. Pisząc o ataku mialem na mysli swoją wypowiedz, która nie uwazam za atak :)
A no to mój błąd :wink:

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 10:13

nookie pisze:No doba może i masz rację...ale ja nadal uwazam, że zakładanie nowego tematu o aferach było bezcelowe...
I Oki :) To Twoje zdanie, moje jest inne i o to chiodzi w tych wypowiedziach i forum - gdyby wszyscy mieli z gory takie same zdanie takie forum było by bezcelowe :)

Pozdrowka dla Ciebie :)

Obrazek
ODPOWIEDZ