Co sądzicie o przeprowadce na Stadio Olimpico?
- naros
- Juventino
Juventus porozumiał sie z władzami Turynu i przez kolejne 2 sezony swoje mecze bedzie rozgrywał na Stadio Olimpico (dawny Stadio Comunale). Co sądzicie o tej przeprowadze?? Moim zdaniem fajnie bedzie jakies urozmaicenie sciągając bramki moze wreszcie nie bede widział tych pustek na stadionie.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Mr Cezary
- Juventino
Jakiś krok trzeba było zrobić, aby zmodernizować Delle Alpi. Wybór trudny nie był. Nie zdziwię się, gdy na meczach Juve przez następne 2 lata zasiadać będzie komplet. Żeby tylko ta tendencja utrzymała się do sezonu 2008/2009...
- kubinho 10
- Juventino
JA tam jestem zadowolony. Wiadomo że kibice nie lubieli oglądać meczy na Delle Alpi i na pewno na Stadio Olimpico będzie większa frekwencja. To wyjdzie na lepsze i klubowi który będzie zarabiał więcej zakażdy mecz, i piłkarzom którym na pewno lepiej się będzie grało przy szerszej publiczności.
Grande Juve, Vinci Per Noi
- juveluck
- Juventino
Pojemność Stadio Comunale czy jak kto woli Olimpico wynosic bedzie 29 tysiecy (takie przynajmniej byly zalozenia, na Olimpiade 39, po 29). Srednio na Delle Alpi przychodzi miedzy 25 a 30 tysiecy osob, jezeli Juventus myslal by o zwiekszeniu wplywow z biletow, bo rozumiem to miales na mysli mowiac o wiekszym zarobku klubu, musial by jeszcze bardziej ! zwiekszyc ceny wejsciowek, co nie przyszlo by chyba do glowy nawet Giraudo. Juz teraz ceny biletow na Dele Alpi sa najwyzsze w Itali. Na mecze klasyki (milan czy inter) wejsciowki w minionym sezonie bylo od 3 do 5 raza drozsze w stosunku do wejsciowek na taki sam mecz na San Siro czy Stadio Olimpico w Rzymie.kubinho 10 pisze: To wyjdzie na lepsze i klubowi który będzie zarabiał więcej zakażdy mecz, i piłkarzom którym na pewno lepiej się będzie grało przy szerszej publiczności.
Jedynym powodem przenosin na Stadio Comunale jest niemoznosc rozgrywania spotkan na Delle Alpi w trakcie jego renowacji, nie ma innych przyczyn. Decyzja ta nie byla motywowana checia umilaenia czegokolwiek pilkrza czy kibica.
Wracajac do biletow licze, ze beda one tansze niz te na stadion Alpejski. Jak pomysle, ze znowu trzeba bedzie wylozyc 50 euro zeby zobaczyc w akacji smieszny milan z wielkim Juventusem to az zal ... sciska.
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2006, 20:47 przez juveluck, łącznie zmieniany 1 raz.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- augustyn
- Juventino
Ta przeprowadzka byla konieczna z powodu renowacji Delle Alpi.milo bedzie widziec teraz pelne trybuny.Ale ja nie moge sie doczekac kiedy zobacze nasz stadion po renowacji-mysle ze bedzie wygladal super ':-D'
FORZA JUVE!!!
- WojtekW
- Juventino
- Capitan
- Juventino
Więc może lepiej wyjedź na spotkanie z Ascoli :-Djuveluck pisze: Wracajac do biletow licze, ze beda one tansze niz te na stadion Alpejski. Jak pomysle, ze znowu trzeba bedzie wylozyc 50 euro zeby zobaczyc w akacji smieszny milan z wielkim Juventusem to az zal ... sciska.
A co do samych przenosin to zbytnio nie ma się nad czym rozczulać. Na czas renowacji Delle Alpi drużyna musi gdzieś grać. A stadion w Vinovo raczej nie spełnia wymogów serie A. Wiec Olimpico było najlepszym rozwiązaniem
- Gotti
- Juventino
Na Stadio Comunale pewnie na każdym meczu będzie komplet, bo stadion ma małą pojemnośc, a jak dobrze wiemy średnia kibiców na meczu Juve nie przekracza 30 tys. Co do samego stadionu to jest jak dla mnie ładniejszy od Delle Alpi i mam nadzieje że przyniesie nam szczęście w LM
.

- Cyrklus
- Juventino
Stadio Comunale to jak wszyscy wiedzą tylko tymczasowe rozwiązanie problemu. Osobiście nie rozumiem zarządu, który mógł spokojnie zamiast podpisywać umowę na własność Stadio Delle Alpi na 99 lat podpisać taką umowę w przypadku Stadio Comunale. Stadion ten ma pojemność 29 tys. W przypadku dobudowy sądzę, że byliby w stanie zwiększyć go na 35 tys. Gdyby się tak stało zostałoby kilka problemów rozwiązanych na raz. Mianowicie stadion nareszcie leżałby blisko Turynu, bo przecież w nim samym. Modernizacja kosztowałaby pewnie o wiele mniej...
Czy coś stawało na drodze tego rozwiązania? Być może nie jestem poinformowany...
Czy coś stawało na drodze tego rozwiązania? Być może nie jestem poinformowany...
Marcello Lippi ritornare!