Koniec triady?!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Boria

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 19:49

Rewolucja w Juventusie

Szykuje się wielka rewolucja w zespole Juventusu Turyn i nie chodzi tu bynajmniej o rewolucję kadrową. Wszystko wskazuje na to, że po sezonie szeregi Starej Damy opuści administrator - Antonio Giraudo, dyrektor generalny - Luciano Moggi i szkoleniowiec Fabio Capello.

Rozwód Giraudo z ekipą z Turynu jest już przesądzony. Włoch w czerwcu opuści Juventus, by związać się umową z platformą cyfrową Mediaset, której właścicielem jest boss Milanu - Sylvio Berlusconi. Inny działacz Bianconerich - Luciano Moggi byłby skłonny przedłużyć kontrakt z Juventusem, ale nie chce sam realizować planów Starej Damy.

Odejście Moggiego i Giraudo ma być powodem rozstania Fabio Capello z drużyną z Turynu. Włoch zapowiedział, że pozostanie w Juventusie tylko wtedy, gdy nadal będzie mógł pracować z ludźmi, którzy przekonali go do podpisania umowy ze Starą Damą, a to jest praktycznie niemożliwe.

Włoskie media spekulują, że Capello od przyszłego sezonu będzie pełnił funkcję szkoleniowca Manchesteru United bądź, Realu Madryt.

Pilka.pl 16:56

Jeśli to prawda to co stanie się z nasza ukochana druzyna?!

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 19:54

tak tak oczywiscie www.pilka.pl coz za wiarygodne źródło. ja nie wierze w takie bajeczki bo po co odchodzic jesli odnosi sie wielkie sukcesy i wszystkim jest w tym klubie dobrze.

ale czego to prasa nie wymysli.

Obrazek
zebol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 19:55

Moim zdanie to jakieś wymysły Cappelo może i opuści juve ale napewno nie Moggi

Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 20:02

@tomek89-15

To jakie może znasz wiarygodne źródło :?: Zawsze myślałem, że pilka.pl jest takim źródłem.

Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 20:08

Ja myślę że to jest prawdopodobne. Czasy się zmieniają, jedni odchodzą, drudzy przychodzą. Najbardziej z tej trójki żal byłoby mi Moggiego, bo to jest prawdziwy spec. Co do Capello to od początku nie dażyłem go jakąś sympatią, później kiedy permanentnie zaczął pomijać Del Piero w składzie kiedy był on w wyśmienitej formie jeszcze bardziej się do niego zraziłem. Więc po Capello płakać nie będe! Pytanie jest kto po nim, na pewno nie chcę Spalletiego, nie wydaje mi się żeby to był trener na miarę wielkiego Juventusu. Wydaje mi się że czas na Deschampsa! Wiem że pod jego wodzą Juventus grałby efektownie, mam nadzieję że też efektywnie! Trzeba zaryzykować! Aha i jaki "koniec Juve" to przecież bzdura!

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 20:14

marcinb1989 pisze:@tomek89-15

To jakie może znasz wiarygodne źródło :?: Zawsze myślałem, że pilka.pl jest takim źródłem.
Np. www.juventus.com wydaje się być wiarygodnym źródłem. pilka.pl często po prostu sieje ploty. Ja osobiście nie wierze w to że Moggi i Giraudo naprawdę opuszczą Juve, bo w Turyne im dobrze. A Capello może sobie nawet iść, jest paru innych dobrych trenerów, a Fabio czasem chyba wszystkich denerwuje.
A nawet jeśli dwójka z wielkiej trójcy miałaby opuścić Juventus, to on i tak sobie poradzi, to nie jest jakiś średni klub z małym budżetem którym wstrząsa każda zmiana.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 20:16

marcinb1989 pisze:@tomek89-15

najbardziej wiarygodne źródło to oczywiscie www.juvepoland.com gdzie mamy info z zagranicznych stron Juve i powaznych zagranicznych portali sportowych

poza tym na pilka.pl jest strasznie duzo plotek ktore i tak pozniej nie maja potwierdzenia.

a jak sa juz jakies powazne sprawy to pisza z pewnoscia na www.onet.pl i nie www.interia.pl

Obrazek
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 20:17

Znowu te spekulacje. Ludzie poczekajcie do końca sezonu. Zresztą rozmawiać o tym najlepiej będzie po MŚ, kiedy wiele będzie sie działo. Dajcie już spokój. Poza tym kiedys nie było i Giraudo, i Moggiego, i Capello, i Juventus wygrywał. Ten temat to kolejna plota.

Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 20:20

Ahh zapewne jest to kolejna zmyslona plotka i oby tak równierz było ponieważ lepiej by Moggi i reszta została w druzynie,aby być pewnym trzeba poczekać poprostu :-D

Obrazek
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 20:21

Odejcie Giraudo i Lucka jest wiadome od dawna, chyba ze mnie pamiec zawodzi :roll: Capello czy odejdzie czy nie, wszystko zalezy od LM.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 20:24

Łe jejku, co sie stanie, co sie stanie. Nic sie nie stanie - jedni odejda a przyjda inni. Na prawde wierzysz, ze potega Juve to dzielo w glownej mierze Triady? Nie tylko Moggi potrafi skutecznie dzialac na rynku transferowym. Swego czasu odszedl Lippi a Juventus nadal wygrywa, tak samo bedzie i w tym wypadku. Zreszta co to jest za guru i szef, ktory chce do konca sezonu rozwazac przejscie do rywala zza miedzy. Podobnie sprawa ma sie z Capello. Jesli nie chca u nas pracowac to niech ida w pieruny.
Ostatnio zmieniony 16 marca 2006, 20:25 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.

calma calma
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 20:25

Nie wiem czy piłka.pl to wiarygodne źrudło czy też nie, ale nie wydaje mi się żeby Giraudo i Moggi opuścili Juve. Co do trenera to ciekawe czy Capello przedłuży kontrakt z Juve? Ja bym na jego miejscu najchętniej widział Deschampsa, podoba mi się jego styl trenowania. No nic poczekamy zobaczymy, ale szkoda mi by było żeby odszedł Moggi. Lubię go.(mam nadzieję żę nie "lubiałem go")

Ibrahimović

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 20:27

tomek89-15 pisze:tak tak oczywiscie www.pilka.pl coz za wiarygodne źródło. ja nie wierze w takie bajeczki bo po co odchodzic jesli odnosi sie wielkie sukcesy i wszystkim jest w tym klubie dobrze.

Pomyslales choc przez chwile zanim to napisales ? Wątpie !

Przeciez serwis www.pilka.pl sama nie wymysla sobie newsów, wiekszosc zwiazanych z Calcio pochodzi z takich serwisow jak www.sports.it czy www.calciomercato.com czy tez www.gazzetta.it czyli z takich z jakich korzysta takze JuvePoland.

Niech ktoś zmieni temat bo nie pasuje zupełnie.

Kiedy wprowadzicie na forum cytowanie selektywne ? Dzis na forach to podstawa.

Pozdrawiam

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 20:32

Ibrahimović pisze:
tomek89-15 pisze:tak tak oczywiscie www.pilka.pl coz za wiarygodne źródło. ja nie wierze w takie bajeczki bo po co odchodzic jesli odnosi sie wielkie sukcesy i wszystkim jest w tym klubie dobrze.

Przeciez serwis www.pilka.pl sama nie wymysla sobie newsów, wiekszosc zwiazanych z Calcio pochodzi z takich serwisow jak www.sports.it czy www.calciomercato.com czy tez www.gazzetta.it czyli z takich z jakich korzysta takze JuvePoland.

Niech ktoś zmieni temat bo nie pasuje zupełnie.

Kiedy wprowadzicie na forum cytowanie selektywne ? Dzis na forach to podstawa.

Pozdrawiam
no to jesli jestes taki mądry to dlaczego nie napisali teog na JuvePoland.

odpowiedz jest prosta - na tej stronie sa tylko powazne informacje dotyczace Juve a nie ma rzeczy ktore sa malo prawdopodobne i po prostu glupie

Obrazek
OlgaJUVEntina

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2006, 21:11

Ibrahimović pisze:

To może warto sprawdzić jakie żródło zostało podane przy tym newsie o rzekomej "Rewolucji w Juventusie". Zródła: Corriere dello Sport/własne. Mam przeczucie, że to drugie odegrało większą rolę. Poza tym CDS też nie jest zaufanym żródłem informacji.

La Triada na pewno opuści Turyn... i pojedzie na Armando Picchi obejrzeć mecz z Livorno. To tak parafrazując niedawne słowa Roberto Bettegi :smile:

W ogóle, to co to za tytuł? Na początku myślałam, że komuś całkowicie odbiło :roll:

ODPOWIEDZ