Mancini zawieszony

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 10:49

Trener Interu Mediolan - Roberto Mancini został ukarany przez komisję dyscyplinarną Lega Calcio banicją na jeden mecz ligowy oraz grzywną 5000 Euro.

Powodem są incydenty do jakich doszło w tunelu oddzielającym boisko od zaplecza stadionu po meczu z Juventusem. Manciniego ukarano za protestowanie i nękanie sędziego po meczu. Dodatkowo według raportu Lega Calcio Mancini głośno wypowiedział kilka wulgarnych epitetów pod adresem sędziego i trenera przeciwnej drużyny, który także był w tunelu.

http://www.intermediolan.com/index.php?n=5900

I bardzo dobrze ze go zawiesili, powinni mu wlepic wiecej grzywny... To samo tyczy sie FIGO on rowniez powinien byc zawieszony. Na jakiej podstawie oni maja czelnosc oskarzac ludzi o cos co nie jest prawda? Zal im ze nie potrafia nic wygrac. Figo robi z siebie gwiazdorka ale zapomnial ze nosi nie ta koszulce co kiedys i tutaj takie wybryki mu nie przejda. To jest SERIE A. Wiecej szacunku mam do kibicow i pilkarzy AC MILAN niz do Interu... bleeh...

Nie wiem co gorsze AS ROMA czy INTER. W sumie sa po jednych pieniadzach... A raczej Judaszowych srebrnikach....
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2006, 11:14 przez Slim, łącznie zmieniany 1 raz.

Huciak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 11:03

Bardzo dobrze, szkoda tylko ze ta kara jest taka "niska". Z tego Manciniego jest kawal chama i prostaka. Przegral mecz, wine nie ponosi za tą porażkę sędzia, wiec ne wiem czego on wogole chce. Człowiek obdażony niską inteligencją, za takiego go uważałem odkąd prowadził Lazio. Jestem pełen podziwu zarządu Interu że go jeszcze nie zwolnili, ale myśle że powinno to w tym sezonie nastąpić.

0 > Romy >> Interu !!

Jestem fanem Juve od 1996 roku. Wtedy byłem zafascynowany Ravanellim. A terez jestem zakochany w Juve!
JUVE ALE!!!
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 11:09

Również uważam że kara jest zasłużona. A z karą dla Figo bym się wstrzymał bo znou pójda głosy że Lega Calcio faworyzuje Juve bla bla bla.
Slim pisze:Wiecej szacunku mam do kibicow i pilkarzy AC MILAN niz do Interu
akurat u mnie to już od dawna tak jest że mam więcej szacunku dla kibiców i piłkarzy Milanu niż Interu. Milaniści umieją przegrywać ale i umieją wygrywać z najlepszymi i za to ich szanuje. Może wiąże się to z tym że Milan co pewien czas odnosi jakiś znaczący sukces w przeciwieństwie do Interu :prochno:

Obrazek
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 11:09

Ja tylko nie rozumiem jednego.. Jak z takiego dobrego, zeby nie powiedziec wspanialego pilkarza jakim byl niegdy Mancini mogl wyrosnac taki za przeproszeniem bufon (nie kojarzyc z Gigim) zadufany w sobie. Czlowiek ktory osmiesza sam siebie w swoich wypowiedziach w swoim zachowaniu... Nie wiem czy to klub tak zminil jego psychike czy to wplyw za dlugiego przebywania z Morattim... Czy po porstu glupieje na starosc... Zal takich ludzi i szkoda ze tacy ludzie musza byc w Serie A w jednej z najlepszych lig swiata... Nie rozumiem tego... To samo tyczy sie Morattiego - czy jego matka nie kocha? Ma zle wspomnienia z dziecinstwa czy co? Nie moze sie pogodzic z tym ze jego klub to dno? Ale w sumie to dno stworzyl on sam. Bo to nie wina nazwy klubu... Inter nie od zawsze byl skazany na porazke i wieczne potepienie... To ON do tego doprowadzil.... Jaki zarzad taki klub jaki klub tacy pilkarze jacy pilkarze tacy kibice... niestety bledn kolo sie zamyka... Tacy ludzie sa juz straceni i nigdy sie nie odrodza... Zal mi ich...

matej pisze:akurat u mnie to już od dawna tak jest że mam więcej szacunku dla kibiców i piłkarzy Milanu niż Interu. Milaniści umieją przegrywać ale i umieją wygrywać z najlepszymi i za to ich szanuje. Może wiąże się to z tym że Milan co pewien czas odnosi jakiś znaczący sukces w przeciwieństwie do Interu :prochno:

Ja rowniez od dawna mam wiecej szacunku do Milanistow. W koncu AC Milan to porzadna renomowana firma podobnie jak Juve. A nasza zawisc jest spowodowana tylko tym ze walczymy wciaz o to samo i chcemy byc najlepsi czy to w lidze czy w Europie... Wiadomo Milan tez ma swoje za uszami. Ale Milan to porzadny klub ktory potrafi przegrywac, potrafi przyznac sie do porazki ale przede wszystkim potrafi wygrywac i nie oskarza nikogo o swoje niepowodzenia.... Ba co wiecej u mnie Milan ma wielkiego + za Abbiatiego... Ten gest byl na prawde mily z ich strony...

Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 11:23

Slim pisze: To samo tyczy sie FIGO on rowniez powinien byc zawieszony. Na jakiej podstawie oni maja czelnosc oskarzac ludzi o cos co nie jest prawda?
Na tej podstawie działa właśnie państwo prawa. Każdy ma prawo mówić co mu się podoba. Są odpowiednie służby, żeby to sprawdzić oraz takie, które ukarają stronę winną. Bez tego nie wiedzielibyśmy o zadnej aferze na górze.

Ja nie wątpię w niewinność klubu z Turynu, ale to nie nam przyjdzie to osądzić. A Figo, jeśli jego oskarżenia okażą się nieprawdą, z pewnościa nauczkę dostanie.

A co do szacunku. Ktoś kiedyś powiedział: "Największym wyrazem szancunku dla przeciwnika, jest walczyć z nim z całych sił."
Ja szanuję wszystkich rywali. Bo bez tego sport nie byłby sportem, tylko bijatyką. A to, że ktoś nie potrafi przyjąć porażki to już nie mój ale jego kłopot.

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 11:36

Slim pisze:
matej pisze:akurat u mnie to już od dawna tak jest że mam więcej szacunku dla kibiców i piłkarzy Milanu niż Interu. Milaniści umieją przegrywać ale i umieją wygrywać z najlepszymi i za to ich szanuje. Może wiąże się to z tym że Milan co pewien czas odnosi jakiś znaczący sukces w przeciwieństwie do Interu :prochno:

A nasza zawisc jest spowodowana tylko tym ze walczymy wciaz o to samo i chcemy byc najlepsi czy to w lidze czy w Europie...
ze swojej strony nie nazwał bym tego zawiścią do Interu. Staram sie szanować też i Inter. Chodzi mi o to że Milan raczej nei stwarzał nawet po przegranych meczach tyle szumu i zamieszania co Inter. Zachowuja się bardziej profesjonalnie i godnie. Z drugiej strony patrząc nie wiadomo jakbyśmy my się zachowywali jako kibice na ich miejscu. Co roku działacze zapewniają że to będzie rok Interu - wielkie transfery, nazwiska, pieniądze i co roku kończy się na zapewnieniach. I brawo dla tych kibiców Interu którzy od długich lat sa z ta drużyna i po porażkach nie wyładowywują się na drużynie przeciwnej tylko przyjmują ją z pokorą.( choć to często jest trudne)

Obrazek
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 12:07

Kara powinna być dużo większa.Zasłużył sobie Mancini.
Chyba ten koleś meczu nie oglądał,bo by takich bzdur nie wygadywał.
Sędziowanie było sprawiedliwe,przyznają to nawet kibice Interu.
Takie zachowanie trenera Interu jest spowodowane kompleksami,dobrze wie że Juve jest lepsze i nic nie może na to poradzić.Ale mam pocieszenie dla pana Manciniego-niedługo letnie Mercato,czyli ulubiona częścć roku każdego Internisty :lol: ,będą sobie mogli wydać 100 mln euro, i w przyszłym roku powalczyć o Scudetto,jeśli wogóle wiedzą co to jest :wink:

Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 13:13

Sprawa jest prosta. Inter jest głodny sukcesów, co roku mają ogromne nadzieje i ambicje do Scudetto, a tu przegrywają kolejne spotkanie i mistrzostwo ucieka... A jak najłatwiej się obronić? Atakując! I teraz mamy tego doskonały przykład... :doh:

Co do kary Manciniego: 5000 euro to śmieszne pieniądze, przynajmniej dla niego... już większą karą jest ban na jeden mecz. Jak ja bym chciał, aby Inter przegrał ten mecz z Livorno :pray: ciekawe, kto wtedy by zawinił... pewnie Moggi teraz też pójdzie do pokoju sędziowskiego i załatwi Livorno trzy punkty :D On już tak ma :wink:

Jeśli miałbym porównać kibiców Milanu i Interu, to różnic jest niewiele, ale ostatnio bardziej "lubię" tych pierwszych. Oczywiście, wszędzie są wyjątki...

Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 13:33

Zasada fair play obowiazuje na boisku jak i poza nim. Widocznie Mancini o tym nie wie:/ Szkoda, że trener daje taki przykład :( Ogólnie jak mam mieć szacunek dla Interu jego włodarzy, piłarzy itp. jak oni nie szanuja Juve?!

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 15:03

Bardzo dobrze, może to ochłodzi jego temperament i wytępi popełnianie takich głupot... Widać gościu nie jest profesjonalistą skoro dostaje zawieszenie... Ciekawe co na to morrati i jego cudowny klub profesjonalistów... Jak sam on to ujął, ubliżając przy tym Juve...

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 15:32

No nareszcie ktos sie za niego wzial, nigdy nie lubilem tego trenera (gdy o nim pomysle to do razu przypomina mi sie jak dostal "w twarz" od Macieja Szczesnego jeszcze gdy byl pilkarzem Sampdorii). Kara pieniezna poprostu smieszna, ale mecz przerwy mu sie przyda :-D. A Figo to juz wogole przegial mam nadzieje ze dotknie go gorsza lub rowna kara za jego slowa.

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 15:43

I bardzo dobrze ze sie ktos za niego w koncu zabrał. Nie umie przegrywać to niech poniesie karę, ale dlaczego taka niska suma :!: :?:

Obrazek
Splimer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 16:03

To, co postanowiono w sprawe Manciniego było jak najbardziej słuszne. Każdy z nas chciałbym aby SERIE A było jak najlepiej postrzegane, tylko jak o to dbać jak taki *** wyjeżdża z pretensjami i różnego typu wyrazami oskarżając sędziów oraz inne zespoł. Media tylko czekają na takie sytuacje żeby móc wymyślać kolejne plotki. Oby takie sytuacje były coraz częściej karane.

benkas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 16:30

Prawidłowo, takie zachowanie powinno być karane, brawo !!

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 17:21

B. dobrze, ale wątpie, żeby przestał on kłapać dziobem. A i tak pewnie będzie się odwoływał do 10 innych organów wyższych instatncji. Ale dobrze, może przynajmniej będzie miał jasność, że nikt nie akceptuje jego wybryków...

ODPOWIEDZ