Jak oceniacie dotychczasową pracę Capello w Juventusie?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 13:29

Moim zdaniem Capello przez te 1,5 sezonu zrobił bardzo dużo moja ocena to -5.
Sukcesy:
- Mistrzostwo Włoch. :lol:
Porażki:
- 1/4 Ligi Mistrzów. :|
- 1/8 Pucharu Włoch(2004/2005).
- 1/4 Pucharu Włoch(2005/2006).
Jeden sukces i aż 3 porażki a ja mu daje ocene -5? Tak ponieważ Juve odżyło gdy przyszedł Capello zaczeło grać zupełnie inaczej (lepiej). Te -5 to także za to że mamy teraz bardzo dużo przewagę w lidze (12 punktów) i wyszliśmy z pierwszego miejsca w grupie A w Champions League.

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 13:38

Czemu wy ludzie chcecie rozliczać Capello z jego pracy w Juve, skoro on jak narazie w pierwszym sezonie swojej pracy wygrał z nami Scudetto, a w tym sezonie jesteśy bardzo blisko kolejnego tytułu? Naprawde nie wiem o co Ci chodzi, trenera zwycięskiej druzyny się nie osądza...

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 15:14

Bardzo dobrze mówi Szymek. Przecież ta jak mówisz zwycięzców się nie osądza, ale takie spekulacje zawsze są, zreszta mamy przykłady po każdym meczu Juve... :whistle: Wg mnie gościu spisał sie bardzo dobrze, lecz czasami nie ważne jest taktyka, ale mentalność zawodników. Mecze najcześciej przegrywa sie przez brak szczęścia lub podłamanie psychiczne. I trener nic nie może pomóc, choćby nie wiadomo jakie miał chęci... I naprawde - odczepcie sie od niego... Poza tym takie ocenianie jest najlepsze po odejsciu trenera z klubu, a nie jeszcze w trakcie kontraktu...

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 15:45

Szymek pisze:Czemu wy ludzie chcecie rozliczać Capello z jego pracy w Juve
Ma racje bedziemy mogli rozliczac jego prace gdy jego przygoda z Juventusem sie skonczy a nie teraz kiedy moze w Juventusi byc trenerem z 15 lat jak Sir Alex Ferguson w Manchesterze United od 1986 roku
Szymek pisze:skoro on jak narazie w pierwszym sezonie swojej pracy wygrał z nami Scudetto,
Popieram trudno jest trenerowi zgrac sie z zawodnikami ,a Capello od razu z nimi wygrał Scudetto teraz idzie pewenie po drugie.

Moim zdaniem dotychczasowa praca Capello bardzo mnie zadowala, ale jeszcze nieczas zeby go oceniac. Gdy skonczy sie Jego przygoda ze Stara Dama wtedy bedziemy mogli przystapic do dryskusji.

Obrazek
Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 16:00

naros pisze: Porażki:
- 1/4 Ligi Mistrzów. :|
- 1/8 Pucharu Włoch(2004/2005).
- 1/4 Pucharu Włoch(2005/2006).
Jeden sukces i aż 3 porażki a ja mu daje ocene -5?
Prawdę mówiąc nie znam trenera, ktory przychodząc do nowej drużyny w ciągu roku zdobywa mistrzostwo, puchar mistrzow i puchar kraju.
Capello wiele zmienił w grze Juve. Zmienił na dobre. Efekty i tak przyszły wyjątkowo szybko. Mistrzostwo w świetnym stylu, dobra gra w europie. W tym sezonie jest jeszcze lepiej. Nasze apetyty wzrosły i nie ukrywam, że licze na kolejne sukcesy.
A to właśnie dzięki Capello. Jego sprowadzenie do klubu było bardzo dobrym posunięciem.

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 16:33

Don Fabio to niewątpliwie wielki trener, na pewno jeden z najlepszych na świecie ale ma dwa mankamenty. Pierwszy to to że preferuje raczej twardy i brzydki dla oka football, a drugi to że faworyzuje poszczególnych zawodników (nie chce znów wywoływać burzy na lini Ibrahimovic - Del Piero :!: :!: ) Ale ogólnie to jest wielkim trenerem

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 16:38

JuveForever10 pisze:Don Fabio to niewątpliwie wielki trener, na pewno jeden z najlepszych na świecie ale ma dwa mankamenty. Pierwszy to to że preferuje raczej twardy i brzydki dla oka football, a drugi to że faworyzuje poszczególnych zawodników (nie chce znów wywoływać burzy na lini Ibrahimovic - Del Piero :!: :!: ) Ale ogólnie to jest wielkim trenerem
Noi co z tego? Czy Juventus coś na tym stracil? Mimo sporów na lini Zlatan-Alex obydwojo robią swoje (czy. strzelają bramki, czyt. mecz z Interem :wink: ). Jeśli jeden z nich usiądzie na ławce a drugi zagra w pierwszym składzie, i odwrotnie to widać, że ta rotacja miejca w składzie nie wpływa źle na gre obydwu snajperów.

Pozdrawiam

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 18:27

Nie lubie Capello ale trzeba powidziec jasno i obiektywnie ze swoj zawod wykonuje wysmienicie.
Styl Juventusu nie jest moze porywajacy i efektowny ale ja taki Juventus lubie, grajacy swietną, poukladaną taktycznie piłke.
Ocenic bedziemy mogli tego pana dopiero na koniec sezonu po ktorym zobaczymy jak daleko zajdzie w LM.
Duzo bardziej sympatia dazylem Lippiego który raz wygrał z Juve Champions League i bodajże az 3 razy gral w Finale tych rozgrywek.
Fakt ze mial o wiele wiecej czasu na zdobycie tych sukcesow.
Trudno wymagac od Capello aby od razu w pierwszym sezonie prowadzenia druzyny zdobyl LM.
Ale ja bardzo zyczyl bym sobie aby Juve pod wodza Capello w tym roku siegnelo po Lige Mistrzow. Wtedy bedziemy mogli juz w pelni nazwac go wielkim urodzonym zwyciezca.

benkas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2006, 18:37

Zgadzam się z przedmówcami, nie mozemy oceniać pracy Don Fabio w tym momencie. Mogę tylko powiedzieć, że odkąd jest z nami Juve spisuję się bardzo dobrze.
Pozdrawiam!!

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2006, 15:53

Ja widze w dotychczasowej pracy Capello jeden minus.

Konkretnie chodzi mi o rynek transferowy, obok fantastycznych transferów Zlatana, Vieiry, Emersona, Cannavaro są także gorsze epizody np. sprzedaż Mareski czy Tacchinardiego. Wiadomo, że za transfery odpowiedzialny jest Moggi, ale o przydatności piłkarza decyduje także trener. Szkoda mi tych piłkarzy... Według mnie troche sie marnują...

Ale to tylko tak na marginesie :)

Obrazek
Del Rajko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2006, 16:53

Wyniki mówią sam za siebie. Po jego przyjściu JUVE zdobyło scudetto, teraz jest na najlepszej drodze do powtórzenia tego wyczynu. Brakuje sukcesu na arenie między nardowej. Miejmy nadzieje, że w maju to się zmieni :wink: Jedyne co mi się nie podoba w jego pracy, to sposób w jaki traktuje poszczególnych zawodników i jego komenatrze pomeczowe. Nawet jak JUVE grało słabo Don Fabio na wyrost stwierdzał- " Zagraliśmy dobry mecz" Troche więcej obiektywizmu Panie trenerze :wink:
Jeżeli miałbym się zabawić w nauczyciela to moja ocena : 4 :P
Jednak najważniejszy sprawdzian dopiero przed nami :-D

Dziękuje :prochno:

Actionsport

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2006, 18:02

Styl do bani. Precz z antyfutbolem. Jeśli chodzi o wyniki - z takim składem to każdy głupi potrafi odnieść sukces, a drużynę Capello i tak wyeliminował Liverpool, który wystarczyło pokonać u siebie 1:0 (słownie: JEDEN DO ZERA).

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2006, 18:09

Fabio Capello jak po pierwszym sezonie spedzonym w Juventusie zrobil bardzo duzo..szczegolnie umobilizowal bianconerich jeszcze sukces jakim jest scudetto...bo nie kazdy trener w pierwszym sezonie potrafi zdobyc cos(np.Mancini z Interem :smile: ) a Juve:
Scudetto
1\4finalu lm
1\8 pw
to juz cos patrzac na te sukcesy...ale ja bym jeszcze nie rozliczal go z pracy w Juve poniewaz jeszcze prowadzi rozliczac go bedzie mozna dopiero jak odejdzie :!:

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2006, 18:26

Mysle ze bardzo wysoka w tamtym sezonie mistrzostwo, mimo moim zdaniem, kadra juve była słabsza w porównaniu do Milanu który w samej koncówce zawalił wspaniały sezon 2 mecze zadecydowały o klesce koncowej mecz z juve i liverpo..
W LM ,mysle ze moglismy dalej dojsc ale brak skutecznosci i zły termin smierc papieza zrobiło swoje .
ten sezon, polowa jest bardzo dobra, jeszcze lepsza niz poprzedni sez.. ale zobaczymy jak juve bedzie grał w Lm .
Capello cenie go zato ze potrafil zbudowac wspaniała obrone która gra wspaniale prawdziwe mistrzostwo,umie radzic se z napieciami w zespole ma swoich faworytów ale nie zapomina o innych,chyba jest skromny bo mimo wielkich wygranych nie widac go jak niektórych trenerów.
minus jak dlamnie zdaje mi sie ze niedocenia Del Piero do końca, mimo ze ten gra naprawde super napewno lepiej od pozostałych napastników .

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lutego 2006, 18:53

Moim zdaniem nie ma absolutnie o czym dyskutować - wystarczy spojrzeć na tabelę ligową w trakcie tego bądz w tamtym sezonie. Capello robi świetną robotę, wygrywamy mecz za meczem, w tym sezonie przegraliśmy tylko 2 mecze w tym jeden w PW, który zupełnie sobie odpuściliśmy, po prostu mierzymy o wiele wyżej z ambicjami niż w Puchar Włoch. Jedynym mankamentem pracy Capello jest słaby wynik w LM, choc wierzę, że w tym sezonie nasz Don ( :-D ) się poprawi i dojdzie przynajmniej do półfinału. Bardzo ciekawe jest to, że niektórzy zarzucają antyfutbol, jak sobie chcecie oglądać piękną grę i odpadać w 1/8 finału to sobie zacznijcie kibicować Barcelonie. Po odpadnięciu z LM nikt Capello nie będzie rozliczał ze stylu gry, raczej w grę wchodzą wyniki. Niektórzy piszą tu ciekawe i skłaniające do refleksji zdania, dlatego pozwalam sobie co niektórych zacytować i na te zdania odpowiedzieć. Ale to jeszcze nie teraz, teraz należy wspomnieć o tym, jak bardzo niektórzy fani jednego zawodnika (czytaj Del Piero) potrafią zarzucać naszemu trenerowi, że nie wpuszcza Alexa na boisko. Zachowują się tak, jakby nie wiadomo co się działo, temat z Udinese to już normalnie istny cyrk. Po jednej stronie barykady ustawiają się Juventini, którzy uwielbiają Del Piero, po drugiej zaś ci, którzy wolą Zlatana. Potem nawzajem obrzucają się błotem. Ja w tych tematach się nie wypowiadałem, nie chcę się opowiadać za żadną ze stron. Więc podsumowując tego mojego offtopa Capello robi zamieszanie na forum JP ale prowadzi nas od sukcesu do sukcesu, dlatego w moich oczach ma bardzo wysoką ocenę za to, co robi dla Juve.
Actionsport pisze:Jeśli chodzi o wyniki - z takim składem to każdy głupi potrafi odnieść sukces
To powiedz mi, po co władze Juve trzymają Capello?? Po co mu płacą?? Powinni wyrzucić trenera, który prowadzi drużynę po 29 Scudetto, bo z takim składem każdy głupi potrafi odnieść sukces. To jest bardzo ciekawe, bo Inter, Milan, Roma i Viola nie odstają od nas tak znacząco składem, jednak mało komu udaje się z nami wygrać. I jeśli po tym co napisałem twierdzisz dalej to samo, to nie odpisuj ani nie cytuj mojego posta, po prostu tego nie rób.
Actionsport pisze: a drużynę Capello i tak wyeliminował Liverpool
Tak, Liverpool, późniejszy triumfator, który na sam koniec wygrał z Milanem, pokonując po drodze i nas i Chelsea. Mało?? To znaczy, że jednak coś potrafią, skoro tak dobrze grają i umiejętnie się bronią.
Actionsport pisze: Liverpool, który wystarczyło pokonać u siebie 1:0 (słownie: JEDEN DO ZERA)
Chelsea też się to nie udało, więc w sumie chyba nie jest to takie łatwe, prawda??

ODPOWIEDZ