11 goli w meczu Bundesligi!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 11:30

Niesamowity przebieg miało spotkanie 21. kolejki Bundesligi pomiędzy Schalke 04, a Bayerem Leverkusen. Kibice zobaczyli 11 bramek, a gospodarze wygrali 7:4 (3:1). Całą drugą połowę w barwach "Aptekarzy" rozegrał polski pomocnik Jacek Krzynówek.

Festiwal strzelecki na Veltins Arena (dawne Arena auf Schalke) rozpoczął już w 9. minucie Soeren Larsen. Kilka minut później było już 2:0 dla gospodarzy, a gola zdobył Mladen Krstajic. W 34. minucie Zlatan Bajramovic podwyższył na 3:0. "Aptekarze" zaczęli odbrabiać straty w 40. minucie, gdy bramkę głową zdobył Andrij Woronin.

Po przerwie, na murawie pojawił się Jacek Krzynówek ,który zastąpił Carstena Ramelowa. W 50. minucie drugiego gola dla Bayeru zdobył Bułgar Dimitar Berbatow. Odpowiedź Schalke była natychmiastowa, bo pięć minut później swojego ósmego gola w sezonie strzelił Kevin Kyranyi. Reprezentant Niemiec uderzył zza linii pola karnego, a fatalnie skiksował Hans Joerg Butt, po rękach którego piłka wpadła do siatki. Nie minęło siedem minut, a Butt znowu wyciągał piłkę z bramki. Drugi raz na listę strzelców wpisał się Larsen. Festiwal bramek trwał w najlepsze, bo w kolejnej minucie Ukrainiec Woronin zaskoczył Franka Rosta i było 5:3.

W 70. minucie, świetnym strzałem zza linii pola karnego, w długi róg popisał się Krzynówek i przewaga Schalke stopniała do jednej bramki. Nie był to koniec emocji - sześć minut później Schalke prowadziło już 6:4, a gola strzelił Brazylijczyk Lincoln. Kropkę nad i postawił Gerald Asamoah - Schalke wygrało z Bayerem 7:4.

Źródło: http://sport.onet.pl/1020297,247,220873 ... plina.html

Oglądałem ten meczu i musze przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem gry Schalke! W momencie gdy było już 3:0 pomyślałem, że to już koniec emocji bo Schalke prowadzi trzema bramkami i zdecydowanie dominuje na boisku! Naprawę wspaniały mecz, szczególnie, że w drugiej połowie szansę gry dostał Jacek Krzynówek, który wpisał się na liste strzelców. Ten mecz z pewnością przejdzie do historii Ligi Niemieckiej.

Pozdr

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 11:51

Meczyk przedni , również go oglądałem i myślałem że przy stanie 3-0 dla Schalke , gospodarze zaczną kontrolować sytuacje i wieźć to 3 bramkowe prowadzenie do końca , a tutaj prosze 7-4 naprawde nie codzienny wynik i muszę przyznać że na nudy nie narzekałem.

Oglądałem też retransmisję meczu naszych rywali Werderu z "Czerwoną Latarnią" Bundesligi - Kaiserslautern , i szczerze powiedziawszy Werder zagrał katastrofalnie , aczkolwiek jedna prawidłowa bramka dla Werderu nie została uznana (jeszcze przy stanie 1-0) , i tak później K'Lautern ich rozklepało jedna ładną kontrą , a jak się cieszyli! , ale nie dziwiłem się , ostatni zespół wygrywa 0-2 z wiceliderem bundesligi :twisted:

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 12:19

ogladalem ten mecz i powiem tyle ze byl bardzo wyrównany,poniewaz byla akcja po akcji raz bayer raz schalke ...

Nie rozumiem trenera bayeru dlaczego nie wposcil Krzynowka od poczatku dzieki niemu troszke lepsza gra sie zrobila i dobrze szlo bayerowi i nawet szczelil gola po efektownej akcji :!:
Najladniejsza bramka to ta z wolnego Lincolna :shock: ladnie szczelil nie do obrony ... :bravo:
Moim zdaniem to byl najladniejszy mecz przecierz jakby to powiedziec to "klasyk"niemiec i az 7-4 :shock:

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 12:25

Oglądałem mecz od początku z ojcem i takiego meczu jeszcze nigdy nie widziałem. :P Bardzo się ucieszyłem jak gola strzelił Krzynówek, może w końcu zacznie grywać w pierwszej jedenastce. Widowisko było wspaniałe i w najbliższych latach wątpie żeby coś takiego zdażyło się po raz drugi, chociaż kto wie, w bundeslidzie często padają wysokied wyniki. :)

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 12:35

Już dawno nie widziałem tak emocjonującego meczu 8)
Akcja szła za akcją,Schalke pokazało jak duzy ma potencjał,szkoda że go tak rzadko wykorzystuje.
Cieszy mnie bramka i dobra gra Krzynówka,może będzie dostawał więcej szans gry od 1 minuty.
Jeszcze słowo o obronie Leverkusen-KATASTROFA.
P.S.Chciałbym żeby kiedyś w meczu Juve padło tyle bramek :wink:

Obrazek
PrzemaSios17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 12:43

Podzielam opinie moich przedmówców...Również oglądałem mecz od początku i powiem szczerze że nie żałuje :D Chciałem podkreślić "świetny" występ Maduniego :roll: :roll: Ten obrońca przeszedł samego siebie przy 7 strzelonych bramkach Schalke przy 5 zawinił :shock: Bramkarz Leverkusen również nie grzeszył formą w tym meczu a szczególnie przy bramce Kevina Kuranyi.Jeżeli chodzi o Schalke to wszyscy zagrali na przyzwoitym poziomie może po za Bordonem który zawinił przy dwóch bramkach...

Znowu gdzieś na świecie wojna-Znowu wojna w czołgi zbrojna
Znowu gdzieś na świecie wojna-Wojna w zbrodnie zbrojna
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 12:52

Ogladalem ten mecz i wymiekalem, gra obronna obu zespolow to przegiecie. Z jednej strony Krstaijc z Bordonem z drugiej nowotny z juanem, grali naprawde fatalnie. Wynik mowi sam za siebie, Kuranyi mial wiecje szczescia niz umiejentosci pilkarskich, niewiem co w nim widza dzialacze Schalke. Lincoln ten zawodnik co raz bardziej mi sie podoba naprawde gra super pilka, niedlugo trafi napewno do jendego z czolowych klubow serie a lub primeradivision. Najladniejsza bramka :?: bardzo mi sie podobala bramka Lincolna z wolnego oraz Voronina tylko chyba mu troche zeszlo, ale wpadla w okienko :ball:

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 15:17

Widze, ze wiele osob ogladalo ten mecz, ja widzialem tylko skrot :wink: Ok, mozna sie "podniecac" tak duza iloscia akcji i (co najwazniejsze) bramek, ale z drugiej strony postawa defensywy (przede wszystkim) Leverkusen byla wrecz tragiczna skoro dali sobie wbic az 7 goli :shock: Owszem, taki mecz mogl sie podobac kibicom na stadionie i przed telewizorami... ale ja chyba wolalbym zeby Juve wygrywalo zawsze skromniej ale nie tracilo tyle bramek :!: Tak sie wlasnie zastanawiam co jest lepsze: wygrac np. 1:0 czy np. 7:4 :think: Choc oczywiscie to tez zalezy w jakim stylu, bo czasem bramki padaja "z niczego" :whistle:

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 16:18

To pytanie DamKam jak wygrać lepiej: 1:0 czy 7:4 jest bardzo obszerne, chociaż w tym drugim wyniku jesteś na plusie o 3 bramki, a w pierwszym tylko jedną, ale to zależy od drużyny i jej potrzeb :) Co do meczu to naprawde wspaniały, szczególnie ten wynik imponuje, no ale w Premiership Fulham dowalił WBA 6:1 (biedny Kuszczak :/ )... Dobrze, że Krzynio sie wyróżnił, lecz szkoda jego zespołu, który niedawno szalał w LM. Widać drużyna sie posypała, muszą sie przebudować lub złapać lepszą formę. A Schalke czasami ma za mało szczęścia, mogliby nawet być liderem, lecz za dużo remisują...

deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 16:30

Michał`fcj pisze:Chciałbym żeby kiedyś w meczu Juve padło tyle bramek :wink:
hmm... tak myslę, że nasze 7-0 z Olympiakosem w LM było chyba nawet lepsze :D bo nie straciliśmy żadnej, strzelając aż tyle :D

no, ale w ogólnym bilansie trzeba przyznać, że robi to wrażenie... 11 bramek, zupełnie jak 8-3 Monaco-Deportivo o ile się nie mylę... szkoda że takie wyniki padają tak rzadko... było by czym się emocjonować :D

bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 16:48

No to musialbyć ciekawy meczyk... :shock: Cieszy bramka Krzynówka... mam nadzieję, że powoli będzie odzyskiwał forme... mistrzostwa w Niemczech niedługo... Jeżeli ma ktoś jakiś link do skrótu albo chociaz bramek to bardzo proszęo link :-D .

Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 17:19

Hokej... ale tak na serio to tylko świadczy o tym jak ofensywny jest niemiecki football. W tym meczu liczył się tylko atak. bayer miał pecha(Butt). Osobiście cieszę się z bramki Jacka Krzynówka. Może wreszcie zacznie grac w pierwszej jedenastce. :ball: :ball: :ball: :ball: :ball: :ball: :ball: :ball: :ball: :ball: :ball:

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2006, 17:54

Meczyk rzeczywiście przedni, widziałem skrót i jestem pełen podziwu dla zawodników obydwu drużyn, którzy stworzyli niezwykłe widowisko. Po pierwszej połowie meczu nie zapowiadało sie żeby wynik po 90 minutach był aż taki wysoki. Na pewno kibice którzy oglądali mecz na stadionie nie żałują wydanych pieniędzy.

twardykkk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2006, 11:06

Coz to za pilencja nowa adiego?? kiedys schalke gralo roteiro. i tamta pilka to byla porazka :angry:

CAMPIONI D`ITALIA
ODPOWIEDZ