Ich Troje na Eurowizję!

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Michel Platini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 10:15

Grupa Ich Troje z utworem "Follow My Heart" będzie reprezentować Polskę Polskę na 51. Konkursie Piosenki Eurowizja - Ateny 2006! W krajowych eliminacjach zdobyli 17 punktów, tyle samo co Katarzyna Cerekwicka. Jednak zgodnie z regulaminem to grupa Michała Wiśniewskiego pojedzie do stolicy Grecji, ponieważ więcej punktów otrzymali od publiczności. - Te głosy od widzów to jest największy prezent jaki mogłem dostać - powiedział INTERIA.PL Michał Wiśniewski tuż po zakończeniu koncertu

Przypomnijmy, że polski reprezentant na Eurowizję w Atenach został wyłoniony w wyniku wspólnego głosowania telewidzów (SMS-y i audiotele) oraz jury złożonego z ekspertów muzycznych. Ich głosy zostały przeliczone na punkty, które następnie zostały zsumowane. W przypadku równej ilości punktów, zadecydowały głosy przyznane przez publiczność.

Tak właśnie się stało. "Follow My Heart" Ich Troje otrzymało 5 punktów od jury, ale za to komplet 12 punktów przyznawanych przez widzów. W sumie 17 punktów zdobyła także Kasia Cerekwicka z utworem "Na kolana". W jej przypadku 10 głosów pochodziło od ekspertów muzycznych, a tylko 7 od publiczności.

- Głupio się przyznać, ale w tym roku liczyłem na głosy jury, bo myślałem, że publiczność się ode mnie odwróciła. Nawet mieliśmy taki plan, żeby na pewnym etapie zrezygnować. Jednak Ania powiedziała, że nie wypada w ten sposób zrobić tego publiczności. A te głosy od widzów to jest największy prezent jaki mogłem dostać - powiedział INTERIA.PL Michał Wiśniewski tuż po zakończeniu koncertu "Piosenka dla Europy".

Okazało się, że zadecydowało doświadczenie Wiśniewskiego i jego ekipy, którzy już reprezentował Polskę na Eurowizji w 2003 roku. Ich Troje zajęło wówczas 7. miejsce, najlepsze w ostatnich latach spośród polskich reprezentantów.

Na scenie grupa pojawiła się w sześcioosobowym składzie - razem z Michałem Wiśniewskim zaśpiewały wszystkie trzy dotychczasowe wokalistki: Justyna Majkowska, Magda Femme i Ania Świątczak. Poza tym gościnnie wystąpił także Real McCoy, ceniony producent i autor eurodance'owych przebojów.

"Zrobimy promocję dla Polski, jakiej jeszcze nie było! Chciałbym podziękować publiczności - nie zawiedziemy was. Naprawimy to, co w Rydze musieliśmy się nauczyć" - zadeklarował ze sceny Michał Wiśniewski.

Wokalista przypomniał o tragedii w Katowicach, gdzie pod zawalonym dachem hali zginęło kilkanaście osób.

Dzień przed sobotnim koncertem lider Ich Troje zapowiedział INTERIA.PL, że jeśli jego grupa wygra krajowe eliminacje i pojedzie do Aten, to z zamiarem zwycięstwa.

- Najlepiej byłoby sprowadzić Eurowizję do Warszawy - powiedział.

Na trzecim miejscu znalazł się duet The Jet Set z piosenką "How Many People". Trzynastka (taki numer wylosował ten zespół) wcale nie była pechowa dla debiutującej grupy, tworzonej przez pochodzącego z Chicago rapera Tray'a i 16-letnią wokalistkę Sashę, rodem z Sankt Petersburga. The Jet Set zdobył uznanie zarówno jury i publiczności otrzymując od nich po 8 punktów.

Najwięcej punktów od jury zdobyła grupa Dezire, wykonującą piosenkę "Good Girl" w stylu r'n'b. Na czele stoją dwie wokalistki Maja Studzińska i Ania Rusowicz, córka Ady Rusowicz i Wojciecha Kordy. Jednak tylko 2 punkty od telewidzów sprawiły, że Dezire ostatecznie znalazły się na 4. pozycji.

Dziewczęce trio Queens, które zwyciężyło w naszym sondażu, nie przekonały jurorów. Jedyne 10 punktów od publiczności dały grupie 6. pozycję, którą można uznać za przegraną. Ubrane w biało-czerwone kreacje Agnieszka Maksyjan, Monika Niedek i Patrycja Wódz jako ostatnie pojawiły się na scenie. Wśród komentarzy pojawiły się głosy, że wokalistki Queens nie do końca poradziły sobie z występem na żywo.

Na początku koncertu "Piosenka dla Europy" wystąpiła grupa Blue Cafe z nową wokalistką Dominiką Gawędą. Później prowadzący Artur Orzech i Agnieszka Szulim przedstawili siedmioosobowe jury pod przewodnictwem Maryli Rodowicz, które razem z publicznością decyduje o wyborze zwycięzcy.

W składzie jury ekspertów znajdowali się także m.in. Robert Leszczyński, Maria Szabłowska, Elżbieta Skrętkowska i Zygmunt Kukla.

Po występach wykonawców uczestniczących w eliminacjach Eurowizji na scenie zaprezentowała się gwiazda wieczoru grupa Bajm z Beatą Kozidrak, prezentując materiał z ostatniej solowej płyty wokalistki, w tym przeboje "Teraz płynę" i "Złota Brama", oraz najsłynniejsze utwory Bajmu.

Oto końcowa kolejność koncertu "Piosenka dla Europy" (w nawiasie liczba punktów):

1. Ich Troje - "Follow My Heart" (17)
2. Katarzyna Cerekwicka - "Na kolana" (17)
3. The Jet Set - "How Many People" (16)
4. Dezire - "Good Girl" (14)
5. Sławek Uniatowski - "Kocham cię" (13)
6. Queens - "I Fell In Love" (10)
7. Kto To - "Zero do stracenia" (9)
8. Brathanki - "W nas ciepło wiosen" (5)
9. Danzel - "Undercover" (5)
10. Maciej Silski - "Za karę" (4)
11. Katarzyna Moś - "I Wanna Know" (4)
12. Agata Torzewska - "Goodbye" (2)
13. Leonie Kuizenga - "Love Is What We All Need" (0)
Ha-Dwa-O - "Popatrz na mnie" (0)
Mosqitoo - "Jeżeli jesteś, wołam Cię" (0).

http://muzyka.interia.pl/info/infid/711614

Już lepsze Ich Troje od Cerekwickiej . Czy jury złożone ze " znawców muzyki " naprawdę nie wie jakie piosenki wygrywają Eurowizję . Są tą piosenki szybkie i melodyjne . Jak dowiedziałem się , że jury dało dwa pierwsze miejsca Dezire i Cerekwickiej to myślałem , że nie wytrzymam . Przecież to były razem z piosenką Uniatowskiego najgorsze utwory ( w szczególności Dezire ) . Według mnie byli lepsi wykonawcy od Ich Troje , ale lepszy rydz niż nic .

Murzyn Murzyna nie usmoli.
Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 10:25

A ja jestem rozczarowany wynikami :evil:
Wiem że uogólniam ale wysyłać po raz kolejny Ich Troje .... no cóż...nie mamy lepszych? Jestem pewien że tak, ale cóż...vox populi... Zawiodłem się na guście muzycznym Polaków... :evil:

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 10:43

Mi ta piosenka Ich Troje się nawet podobała. :) Niezła była też ta piosenka The Jest Set tylko szkoda że w wykonaniu rosjanki i amerykanina. :|

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 11:16

I znowu to samo...Będzie kolejna kompromitacja.Nic się nie poradzi na to że Polacy mają taki gust muzyczny :evil:
BTW z wszystkich piosenek podobała mi się najbardziej piosenka Sławka Uniatowskiego "Kocham Cię" :whistle:

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 11:17

Bardzo sie wkurzylem ze wlasnie Ich Troje bedzie reprezentowalo Polske na arenia miedzynarodowej na Eurowizji. Mialem nadzieje ze moze pojedzie grupa z mojeo rejonu czyli z legnicy "Kto to" lecz oni zajeli dopiero 7 miejsce. Rozczarowuje mnie meijsce Danzela wolalem go napewno niz Ich Troje nigdy bneiprzepadalem za nimi. przeciez juz keidys nas reprezentowali i bylo widac jak sie skonczylo, wrocili bez zadnych sukcesow.

Obrazek
kreen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 11:25

...znowu ten czerwona łepetyna bedzie nas reprezentować znowu nas wysmieją...mi osobiście żadna piosenka śpiewana po angielsku sie nie podobała...ja bym wolał Ha-Dwa-O, kto to...

:]
Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 11:32

No cóż taka była wola ludu :-D Osobiście Eurowizja staje się coraz bardziej przereklamowana. Część piosenek to jest show gdzie tekst i głos liczą się najmniej a poza tym to wprowadzenie smsów to nie był najlepszy pomysł:/ Osobiście uważam, że jury powinno decydować kto jak wypadł. Bo co raz cześciej się dzieje, że "sąsiad głosuje na sąsiada".

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 11:43

co tu sie duzo dziwic....kto mogl wygrac w kraju w ktorym prezydentem jest ten co ksiezyc ukradl... mnie po wyborach prezydenckich zaden wybor w kraju juz nie zalamie.....
a z 2 zlego lepszy wisniewski z "fenomenalnym glosem"(on dzieki reklamie i jezdzeniu po innych krajach, zrobieniu sobie reklamy cos moze zdobyc nawet) niz ta cerekwicka cala....no a wybor jury...:|
a co do mojego utworu ktory mi sie podobal...chcialem zeby wygraly queens!!one mialy repertuar i wyglad godny eurowizji...tak takie piosenki sa najbardziej lubiane...no ale...
nic...przezyjemy - zobaczymy
pozdrawiam

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
morfeuszrejowiec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 11:46

Kasia Cerekwicka powinna jechać :D a nie ten rudy...już niepowiem co :evil:

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 11:58

...
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2009, 19:58 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 12:51

a moglby ktos wrzucic tutaj ten utworek Ich Troje ktory wygral bo nie slyszalem nawet jeszcze to nie moge ocenic co nas bedzie reprezentowac w europie

wrzucajcie linkory do tego kawalka 8)

Obrazek
jeżak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 13:34

Chyba najbradziej "eurowizyjnymi" kawałkami były piosenki Queens i Kto to. Nie ma co dyskutować o gustach Polaków, bo Eurowizja to inna bajka. W ten wieczór przed telewizorem nie usiądą tylko młodzi ludzie, którzy na przykład słuchają MTV, tylko cała rodzina. No i takiej babci Ich Troje może się spodobać :). Ja żałowałem, że dwa lata temu nie wygrały Sistars, bo muzycznie miały najlepszą piosenkę, przynajmniej według mnie. Teraz może to i dobrze, że nie wygrał taki Uniatowski, chociaż ma fajny kawałek, bo szkoda by było zaczynać karierę od porażki na Eurowizji :)
No ale trzymamy kciuki za naszą reprezentejszyn :prochno:

ULAT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 13:36

Mi najbardziej podobała się piosenka The Jet Set. Cóż o gustach się nie dyskutuje...może dzięki temu że Ich Troje(czy może raczej Ich Sześcioro :lol:) śpiewają częściowo po francusku dostaniemy max. punktów od Francuzów(o ile dostaniemy się do głównego konkusry :smile: )

blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 13:46

Nakupywali rodzice gowniarom komórek i sweet girl głosowały na rudego.

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2006, 14:56

Przed koncertem moimi faworytami byli Ich Troje, Quens i Danzel.
Moim zdaniem dobrze, że Ich Troje będzie reprezentowało Polskę na festiwalu Eurowizji w Atenach. Piosenka wpada w ucho, a pozatym zespół jest już znany w Europie.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
ODPOWIEDZ