Seria A: (21) JUVENTUS 2-1 Empoli
- kedzier
- Juventino
Juventus wraca na boisko w niedzielę w meczu 21 kolejki ligi włoskiej. Przeciwnikiem Starej Damy jest drużyna Empoli. Po rekordowej rundzie jesiennej, Bianconeri rozpoczęli rundę rewanżową remisem z Chievo.
Wynik 1:1 nie do końca zadowala drużynę, ponieważ stworzyła ona dosyć sporo okazji, ale za to gwarantuje odpowiednią motywację w spotkaniu z Toskańczykami. Empoli nie ma ostatnio dobrej passy, potrafiło zdobyć tylko 2 punkty w 9 poprzednich meczach. W środę zremisowali u siebie z Udinese. Po raz ostatni wygrali w listopadzie zeszłego roku, kiedy gładko 3:0 pokonali zespół Regginy. Pomimo tych niepowodzeń, sukcesy osiągnięte na poczatku sezonu wciąż utrzymują ich ponad strefą spadkową. Przy większości zwycięstw Empoli największy udział miał Francesco Tavano, autor 10 jak na razie goli, często kluczowych dla losów spotkania. Zagrożenie dla obrony ich rywali stanowią także dwaj pomocnicy, ze zdolnością zdobywania bramek: Vannucchi i Almiron.
Obydwaj zdobywali już gole jesienią i z pewnością będą to chcieli teraz powtórzyć. Na Delle Alpi zmierzą się jednak z Juventusem, drużyną, która straciła jak na razie najmniej goli i szczyci się, że przed swoimi kibicami wygrała 10 spotkań na 10 dotychczas rozegranych!
Jeśli i to zbyt mało, to pewności siebie dodaje dodatkowo wynik poprzedniego spotkania tych drużyn. 11 września poprzedniego roku Juventus zaaplikował swoim rywalom aż 4 gole, podczas gdy Empoli nie zdołało pokonać bramkarza Juve ani razu. Pierwsze 3 gole padły wtedy w sześć minut. Wynik spotkania otworzył niezawodny Trezeguet, po czym do swojego dorobku szybko dołożył drugiego gola. Po nim Patrick Vieira, dla którego było to pierwsze trafienie w biało-czarnej koszulce. Dzieło uwieńczył Camoranesi. Juventus z pewnością będzie chciał powtórzyć tamto spotkanie, by po raz jedenasty z rzędu wygrać na własnym boisku.
Bilans spotkań w Turynie:
5 zwycięstw Juve, 1 remis, 0 zwycięstw Empoli
Bramki 18:3 dla Bianconerich
Ostatnie zwycięstwo Juve w lidze:
31.08.2003 A Series 2003/04 – 1st match-day
JUVENTUS – EMPOLI 5-1
Players: 16 e 51° Del Piero, 61° e 74° Trezeguet, 85° Di Vaio , 88° Di Natale
źródło: www.juventus.com
Mario Somma nie jest już trenerem Empoli.
Najlepszy szkoleniowiec ubiegłego sezonu w Serie B został zwolniony, po tym jak w środowy wieczór Empoli nie potrafiło pokonać u siebie Udinese.
Empoli nie potrafi wygrać meczu od początku listopada, gdy pokonało Reggine 3:0.
Obecnie mają 4 punkty przewagi nad strefą spadkową, dzięki temu, iż w imponujący sposób rozpoczęli rozgrywki.
Mówi się, że posadę Sommy zajmie były trener Lazio - Giuseppe Papadopulo.
źródło: http://www.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoId=5891
Wiadomo, że wszyscy liczymy na łatwe zwyciestwo Juve i przy takim rywalu nie powinno to dziwić. Empoli znajduję się w kryzysie, a nam nie wypada tego nie wykorzystać. 3 punkty muszą zostać w Turynie i innej możliwości nawet nie biorę pod uwagę.
Wiemy też, że w ataku nie zobaczymy Zlatana Ibrahimovica, zawieszonego za kartki. Jestem bardziej niż pewny, że dla większości, będzie to ogromny powód do świętowania. W mojej opinii będzie to jednak ze stratą dla drużyny, gdyż niecierpliwie czekam aż nasz szwedzki napastnik się odblokuje, odzyska swój "błysk", którego obecnie szuka podobnie jak Adam Małysz
Do meczów z Werderem pozostał miesiąc, a pojedynek taki jak ten niedzielny z Empoli byłby świetną okazją by powróciła mu dawna pewność siebie i skuteczność. Kto wie, może nawet zagrałby od pierwszej minuty w parze z Alexem? A tymczasem to nasz kapitan będzie partnerował Treze w ataku. Biorąc pod uwagę formę wszystkich snajperów jest to chyba najlepsze rozwiązanie. Liczę, że obydwaj panowie coś strzelą, wszak rywal nie jest teoretycznie zbyt wymagający.
Forza Juve!
P.S. Rafał ma duża nauki...
E D I T
Wynik 1:1 nie do końca zadowala drużynę, ponieważ stworzyła ona dosyć sporo okazji, ale za to gwarantuje odpowiednią motywację w spotkaniu z Toskańczykami. Empoli nie ma ostatnio dobrej passy, potrafiło zdobyć tylko 2 punkty w 9 poprzednich meczach. W środę zremisowali u siebie z Udinese. Po raz ostatni wygrali w listopadzie zeszłego roku, kiedy gładko 3:0 pokonali zespół Regginy. Pomimo tych niepowodzeń, sukcesy osiągnięte na poczatku sezonu wciąż utrzymują ich ponad strefą spadkową. Przy większości zwycięstw Empoli największy udział miał Francesco Tavano, autor 10 jak na razie goli, często kluczowych dla losów spotkania. Zagrożenie dla obrony ich rywali stanowią także dwaj pomocnicy, ze zdolnością zdobywania bramek: Vannucchi i Almiron.
Obydwaj zdobywali już gole jesienią i z pewnością będą to chcieli teraz powtórzyć. Na Delle Alpi zmierzą się jednak z Juventusem, drużyną, która straciła jak na razie najmniej goli i szczyci się, że przed swoimi kibicami wygrała 10 spotkań na 10 dotychczas rozegranych!
Jeśli i to zbyt mało, to pewności siebie dodaje dodatkowo wynik poprzedniego spotkania tych drużyn. 11 września poprzedniego roku Juventus zaaplikował swoim rywalom aż 4 gole, podczas gdy Empoli nie zdołało pokonać bramkarza Juve ani razu. Pierwsze 3 gole padły wtedy w sześć minut. Wynik spotkania otworzył niezawodny Trezeguet, po czym do swojego dorobku szybko dołożył drugiego gola. Po nim Patrick Vieira, dla którego było to pierwsze trafienie w biało-czarnej koszulce. Dzieło uwieńczył Camoranesi. Juventus z pewnością będzie chciał powtórzyć tamto spotkanie, by po raz jedenasty z rzędu wygrać na własnym boisku.
Bilans spotkań w Turynie:
5 zwycięstw Juve, 1 remis, 0 zwycięstw Empoli
Bramki 18:3 dla Bianconerich
Ostatnie zwycięstwo Juve w lidze:
31.08.2003 A Series 2003/04 – 1st match-day
JUVENTUS – EMPOLI 5-1
Players: 16 e 51° Del Piero, 61° e 74° Trezeguet, 85° Di Vaio , 88° Di Natale
źródło: www.juventus.com
Mario Somma nie jest już trenerem Empoli.
Najlepszy szkoleniowiec ubiegłego sezonu w Serie B został zwolniony, po tym jak w środowy wieczór Empoli nie potrafiło pokonać u siebie Udinese.
Empoli nie potrafi wygrać meczu od początku listopada, gdy pokonało Reggine 3:0.
Obecnie mają 4 punkty przewagi nad strefą spadkową, dzięki temu, iż w imponujący sposób rozpoczęli rozgrywki.
Mówi się, że posadę Sommy zajmie były trener Lazio - Giuseppe Papadopulo.
źródło: http://www.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoId=5891
Wiadomo, że wszyscy liczymy na łatwe zwyciestwo Juve i przy takim rywalu nie powinno to dziwić. Empoli znajduję się w kryzysie, a nam nie wypada tego nie wykorzystać. 3 punkty muszą zostać w Turynie i innej możliwości nawet nie biorę pod uwagę.
Wiemy też, że w ataku nie zobaczymy Zlatana Ibrahimovica, zawieszonego za kartki. Jestem bardziej niż pewny, że dla większości, będzie to ogromny powód do świętowania. W mojej opinii będzie to jednak ze stratą dla drużyny, gdyż niecierpliwie czekam aż nasz szwedzki napastnik się odblokuje, odzyska swój "błysk", którego obecnie szuka podobnie jak Adam Małysz
Forza Juve!
P.S. Rafał ma duża nauki...

E D I T
Pelson pisze:Typuje "Skromnie" 2-0 po golach Zlatana i Trezeguet
Ehh... Szkoda słów... :?Jasiek-x pisze:Cały czas czekam na przebudzenie Ibry i licze, że już w tym meczu strzeli jakiegos gola
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2006, 02:30 przez kedzier, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mateo
- Juventino
No kędziorek spisałeś się
. Temacik całkiem fajny, poradziłeś sobie wcale nie dużo gorzej of rafała
. Ja również licze, że Juventusowi po remisie z Chievo nie zabraknie motywacji i odbijemy sobie tamten niezbyt udany mecz. Ja nie ubolewam nad tym, że nie zagra Zlatan. Mysle, że może mu to nawet wyjść na dobre, gdy i w ten weekend sobie odpocznie, nabierze sił to może odzywska dawną formę i znów będzie czarował. O jego brak nie martwie się tym bardziej biorąc pod uwage obecną, wyśmienitą forme Alexa, który licze, że znów pokaże się z dobrej strony i z tym niezbyt mocnym rywalem lutnie jakąś brameczke
.Licze na gładkie zwycięstwo jak w pierwszym meczu. Mój typ to 3-0 dla nas oczywiście.

- Vincitore
- Juventino
Każdy inny wynik niz zwycięstwo Juventusu minimum dwoma bramkami będzie niespodzianką. Nie miałbym nic przeciwko powtórce z jesieni kiedy to wygraliśmy 4-0 w Empoli , mógłby wkoncu odkuć się Trezeguet i Zlatan , Toni ucieka :evil: (oczywiscie Trezeguet
). Wyjaśni się sprawa Camoranesiego .... wydaje mi sie ze Mutu zacznie od początku i nei sądze by Don Fabio wystawił najsilniejszy skład ale Liga Mistrzów dopiero pod koniec stycznia. Typuje "Skromnie" 2-0 po golach Trezeguet
Pe.eS : Wie ktoś gdzie na PPlive obejrzeć będzie można to widowisko
Pe.eS : Wie ktoś gdzie na PPlive obejrzeć będzie można to widowisko
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2006, 11:49 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- nordahl
- Milanista
Empoli nie jest wymagajacym przeciwnikiem, dodatkowo zmienili ostatnio trenera.
Biorac tez pod uwage to, ze ostatnio mniej strzelacie pozostaja mi jakies ciche nadzieje. DP pewnie zagra w miejsce Zlatana, wg mnie to dobra zmiana, bo Szwed wielkiej formy w tym sezonie nie prezentuje. Strzelil 3 gole [tyle samo co Pippo po kontuzji], a chyba wymagacie od niego wiecej. Wydaje mi sie tez, ze Buffon jeszcze nie jest takim pewnym punktem na bramce, widac dobrze to, ze nie gral ponad pol roku.
Jesli zagracie dobre spotkanie to 3-1 dla Was. Z racji, ze jestem Milanista typuje 2-2. FORZA TAVANO!!! :twisted:
Biorac tez pod uwage to, ze ostatnio mniej strzelacie pozostaja mi jakies ciche nadzieje. DP pewnie zagra w miejsce Zlatana, wg mnie to dobra zmiana, bo Szwed wielkiej formy w tym sezonie nie prezentuje. Strzelil 3 gole [tyle samo co Pippo po kontuzji], a chyba wymagacie od niego wiecej. Wydaje mi sie tez, ze Buffon jeszcze nie jest takim pewnym punktem na bramce, widac dobrze to, ze nie gral ponad pol roku.
Jesli zagracie dobre spotkanie to 3-1 dla Was. Z racji, ze jestem Milanista typuje 2-2. FORZA TAVANO!!! :twisted:
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- Mrówa
- Juventino
kedzier niezły wstęp...
Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo Juve...
Na wyjazdach mamy troche problemów z silniejszymi rywalami,ale na własnym stadionie nikt nam nie podskoczy... 8)
Krytykowałem ostatni Zlatana za jego postawę na boisku,ale szkoda że nie zagra w tym meczu bo musi chłopak strzelać bramki a jak nie z Empoli to z kim???chciałem żeby w tym meczu od 1min zagrali w ataku DP i Ibra...ale cóż...może Trezez też sobie coś strzeli...
stawiam 4-0(Trzeze,DP,DP,Nedved) :twisted:

Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo Juve...
Na wyjazdach mamy troche problemów z silniejszymi rywalami,ale na własnym stadionie nikt nam nie podskoczy... 8)
Krytykowałem ostatni Zlatana za jego postawę na boisku,ale szkoda że nie zagra w tym meczu bo musi chłopak strzelać bramki a jak nie z Empoli to z kim???chciałem żeby w tym meczu od 1min zagrali w ataku DP i Ibra...ale cóż...może Trezez też sobie coś strzeli...
stawiam 4-0(Trzeze,DP,DP,Nedved) :twisted:

- Cube - fan Juve
- Juventino
Obstawiam wynik 2:0
Obrona musi się pozbierać, mam nadzieję, że zrobi to w tym meczu! No i Del Piero od początku, mam nadzieję, że osiągniemy wymarzony przeze mnie wynik.
Proponowany przeze mnie skład:
:puck: Buffon
:puck: Balzaretti, Thuram, Cannavaro, Zambrotta
:puck: Camoranesi (mam nadzieję, że już po konflikcie z Capello), Vieira, Emerson, Nedved (jeśli się już oczywiście wykurował)
:puck: Del Piero, Trezeguet (tu nie ma dużego wyboru
)
Bramki:
Trezeguet x 2 (musi w końcu gonić Toniego
)

Proponowany przeze mnie skład:
:puck: Buffon
:puck: Balzaretti, Thuram, Cannavaro, Zambrotta
:puck: Camoranesi (mam nadzieję, że już po konflikcie z Capello), Vieira, Emerson, Nedved (jeśli się już oczywiście wykurował)
:puck: Del Piero, Trezeguet (tu nie ma dużego wyboru

Bramki:

- JuventinoPS
- Juventino
Brawo dla Kędziera za profesjonalne (jak zresztą z Rapidem Wiedeń) podejście do sprawy!
A teraz o meczu przeciwnik nie jest zbyt wymagający w pierwszym meczu na wyjeździe wygraliśmy z nimi 4-0 po golach dwóch Trezegueta (8 minuta i 59 minuta) Viery (pierwszy gol w barwach JUVE 14 minuta) i Camora po rykoszecie (16 minuta) Teraz nie wiadomo czy ten ostatni wogóle zagra
Capello nie będzie miał już dylematu Zlatan czy Aleź, ponieważ ten pierwszy został zawieszony...JUVE będzie chciało zrewanżować się za złe rozpoczęcie rundy wiosennej dlatego myślę, że wyjdą maksymalnie skoncentrowani i wygrają ten mecz, miejmy nadzieje, że bramke strzeli Trezeguet... ostatnia bramka - 3 mecze temu
Licze także na dobrą postawę Balzerettiego (nie wiem czy dobrze napisałem nie umiem pisać tak dobrze włoskich nazwisk) Móh typ 3-0 Bramki strzelą: Trezeguet (od 3 meczy na niego stawiam i nie trafiam, a szkoda) Alex Del Piero (przyszła forma nic nie mówi, żeby w tym meczu nie strzelił bramki już 187 w barwach JUVE) Mutu (liczę na jego bramkę jest w dobrej formie)
A teraz o meczu przeciwnik nie jest zbyt wymagający w pierwszym meczu na wyjeździe wygraliśmy z nimi 4-0 po golach dwóch Trezegueta (8 minuta i 59 minuta) Viery (pierwszy gol w barwach JUVE 14 minuta) i Camora po rykoszecie (16 minuta) Teraz nie wiadomo czy ten ostatni wogóle zagra

- farmer16
- Juventino
Te spotkanie będzie napewno o wiele łatwiejsze niż te co było rozegrane w środę z Chievo (1-1). Napewno będzie to jeden z łatwiejszych meczy w tym sezonie. W pierwszym meczu łatwo pokonaliśmy Empoli bo aż 4-0. Mam nadzieję, że ten wynik bedzie jeszcze wiekszy i , że wreszcie w naszej drużynie bramki zacznie strzelać Trezegol
W ostatnim meczu z Empoli 2 bramki strzelił Trezeguet więc mam ogromną nadzieję, że w najbliższej kolejce także świetnie się spisze. Zlatan sobie odpocznie... mam nadzieję, że mu to dobrze zrobi i , że powoli będzie wracał do swojej formy, jaką choćby prezentował rok temu
. Chciałbym ponownie w składzie Juve zobaczyć Frederico Balzzarettiego, nie wiem czy wystąpi, ale żadnego info o Chiellinim, że zdrowieje nie było. No więc licze zdecydowanie jak zawsze na zwycięstwo Juve, oby wysokie 

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Pilekww
- Juventino
Oczywiście licze na wysokie zwycięstwo Juve w pięknym stylu, ale nie lekceważę przeciwnika bo jak wiadomo wszytsko sie może zdarzyć! Nie ukrywam, że zwycięstwo róznicą 2 czy 3 goli byłaby bardzo przyjemne. Mam nadzieje ze Treze wreszczie cos walnie bo stoi chyba od 4 spotkań, no i oczywiście zeby Gigi nie puścił gola bo czym mniej straconych goli tym lepiej dla jego psychiki.
Mój typ:
Juventus 3 - 0 Empoli
Treze
Treze
Del Piero
FORZA JUVE!!!
Mój typ:
Juventus 3 - 0 Empoli

FORZA JUVE!!!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Jasiek-x
- Juventino
Wg mnie będzie 3:0. Wątpie, aby Empoli mogło powstrzymac Juve, chyba, że będzie to samo co w tamtym sezonie
Oby nie... Cały czas czekam na przebudzenie Ibry i licze, że już w tym meczu strzeli jakiegos gola, no i niech Treze dogania Toniego, bo ten mu coś odskoczył, a za nimi nie gorsza konkurencja.

- farmer16
- Juventino
Niestety nie doczekasz się występu Ibry w tym meczu, ponieważ puzuje za żółte kartki, mógłbyś przeczytać pierwszy post tego tematu to byłbyś poinformowanyCały czas czekam na przebudzenie Ibry i licze, że już w tym meczu strzeli jakiegos gola,
No Trezeguet wreszcie musi coś strzelić, ma w ataku swojego dobrego kolegę, z którym ostatnio dobrze mu się gra, wszyscy liczą na wspaniały występ Trezegola i odrabianie strat do Toniego który może dalej zacznie oddskakiwać ( oby nie )no i niech Treze dogania Toniego, bo ten mu coś odskoczył, a za nimi nie gorsza konkurencja.

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wracamy do Serie A. Naszym przeciwnikiem będzie drużyna Empoli. Jeśli teraz nie wygramy, to może być niedobrze, ponieważ Inter cały czas siedzi nam na ogonie i niepokojąco zmniejszy się przewaga nad Mediolańczykami. Liczę na gola Treze, który ostatnio zdecydowanie przysnął, jednak wierzę w przebudzenie. W ataku na pewno zagra Del Piero, ponieważ Ibrahimovic został zawieszony na ten mecz z czego niektórzy bardzo się cieszą, co widać w komentarzach pomeczowych na stronie. Na bramce zaczyna dzielić i rządzić Buffon, z czego bardzo się cieszę, bo po jego kontuzji byłem wręcz załamany, nie wiedziałem, czy będzie on prezentował jeszcze formę sprzed lat. W obronie szanse powinien dostawać Balzaretti, ogólnie bardzo dobrze grający prawy defensor, talent, który trzeba rozwijać. No i pomoc, czyli bardzo iskrząca ostatnio formacja, wszyscy przecież wiemy, jak wiele zamieszania dzieje się teraz wokół Camoranesiego i Capello. Jednak w tej sprawie ewidentnie zawinił zawodnik, gdyż to on powinien szanować decyzje Capello, nawet jeśli musi zejść z boiska. Coś czuję, że jeszcze taka jedna afera, a Mauro będzie mógł pakować torby i przenosić się z Turynu do innego klubu, co będzie na pewno stratą. Ale takimi aferami sam sobie tylko szkodzi, wiadomo jaki autorytet ma Capello, więc Mauro jest z góry skazany na porażkę w takich starciach. Wątpię, czy Capello da mu szanse w meczu z Empoli. Pewnie na boisku zamiast Mauro wystąpi Mutu. Coż, nie będę oryginalny i postawię na wygraną Juve 3:0.
- ITALIANO-1897
- Juventino
typuje 4:0 8) i wierze ze w końcu na liste strzelców wpisze sie Zlatan :-D Przecież w koncu kiedyś musi sie przełamać :evil: FORZA JUVE!!!!!!

- wiwat
- Juventino
Ludzie - czytajcie co pisza inni - przeciez Zlatan w tym meczu nie bedzie gral :!: Pauzuje za kartki i nie wystapi przeciwko Empoli :!: Mam nadzieje, ze Del Piero znowu szczypnie jakas brameczke i Capello dwa razy sie zastanowi zanim posadzi go na lawce, a wpusci Zlatana. Jestem optymista przed meczem z Empoli i uwazam, ze wynik inny niz nasze zwyciestwo bedzie porazka...ITALIANO-1897 pisze:typuje 4:0 8) i wierze ze w końcu na liste strzelców wpisze sie Zlatan :-D Przecież w koncu kiedyś musi sie przełamać :evil: FORZA JUVE!!!!!!
- Swider10
- Juventino
hehe wszystlo fajnie ale Zlatan i Nedved nie zagraja... czytajcie ostatnie NEWSY !! moj typ 3:0 Del Piero Trezeguet Camoranesi 

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"