Jedenastka roku wg L'Equipe
- Camillo
- Juventino
Liderzy FC Barcelony - Ronaldinho i Samuel Eto'o znaleźli się w piłkarskiej jedenastce roku opublikowanej przez francuski dziennik L'Equipe. Skład uzupełniają między innymi trzej gracze AC Milan - Paolo Maldini, Kaka i Andrij Szewczenko, oraz dwaj piłkarze Chelsea Londyn - John Terry oraz Frank Lampard.
W drużynie roku znalazło się czterech Anglików, dwóch Brazylijczyków, dwóch Francuzów, Włoch, Kameruńczyk i Ukrainiec.
Jedenastka roku:
bramkarz: Gregory Coupet (Francja, Olympique Lyon)
obrońcy: Willy Sagnol (Francja, Bayern Monachium), John Terry (Anglia, Chelsea Londyn), Jamie Carragher (Anglia, Liverpool), Paolo Maldini (Włochy, AC Milan)
pomocnicy: Kaka (Brazylia, AC Milan), Frank Lampard (Anglia, Chelsea Londyn), Steven Gerrard (Anglia, Liverpool), Ronaldinho (Brazylia, FC Barcelona)
napastnicy: Andrij Szewczenko (Ukraina, AC Milan), Samuel Eto'o (Kamerun, Barcelona).
http://pilka.interia.pl/news?inf=700078
Szkoda , że w jedenastce roku nia znalazł się żaden piłkarz Juve . Uważam , że Maldini znalazł się tam za całokształt , a nie za obecną formę , która jest średnia . Dziwi też obecność Andrija Szewczenko , który w tym roku zdziałał bardzo niewiele . Największą niespodzianką jest jednak pozycja bramkarza . Wydaje mi się , że Petr Cech był w tym roku lepszy od Gregora Coupeta .
W drużynie roku znalazło się czterech Anglików, dwóch Brazylijczyków, dwóch Francuzów, Włoch, Kameruńczyk i Ukrainiec.
Jedenastka roku:
bramkarz: Gregory Coupet (Francja, Olympique Lyon)
obrońcy: Willy Sagnol (Francja, Bayern Monachium), John Terry (Anglia, Chelsea Londyn), Jamie Carragher (Anglia, Liverpool), Paolo Maldini (Włochy, AC Milan)
pomocnicy: Kaka (Brazylia, AC Milan), Frank Lampard (Anglia, Chelsea Londyn), Steven Gerrard (Anglia, Liverpool), Ronaldinho (Brazylia, FC Barcelona)
napastnicy: Andrij Szewczenko (Ukraina, AC Milan), Samuel Eto'o (Kamerun, Barcelona).
http://pilka.interia.pl/news?inf=700078
Szkoda , że w jedenastce roku nia znalazł się żaden piłkarz Juve . Uważam , że Maldini znalazł się tam za całokształt , a nie za obecną formę , która jest średnia . Dziwi też obecność Andrija Szewczenko , który w tym roku zdziałał bardzo niewiele . Największą niespodzianką jest jednak pozycja bramkarza . Wydaje mi się , że Petr Cech był w tym roku lepszy od Gregora Coupeta .
To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
- Jasiek-x
- Juventino
Wielka szkoda, że nie ma żadnego bianconerri, ale co tam właśnie porabia Maldini to ja nie wiem, wg mnie to tam powinien trafić Zambrotta
Poza tym, to ta jedenastka jest nawet dobra, tylko Kaka za bardzo tam nie pasuje, no ale ujdzie w całości 

- Pilekww
- Juventino
Moim zdaniem jakis piłkarz Juve spokojnie powinien sie znaleść w tej jedynstce, który to podlega dyskusji no ale taki Cannavaro czy Zambrotta to naprawde nie widze lepszych na tych pozycjach! Maldini jak pisal jeden z moich przedmówców znalazł się tam za całokształ bo swój szczyt kariery ma juz dawno za sobą.
Ale nie ma sie co martwic bo kto jest w "11" jakiegos czasopisma to nie znaczy ze jest najlepszy.
Ale nie ma sie co martwic bo kto jest w "11" jakiegos czasopisma to nie znaczy ze jest najlepszy.
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- mesju
- Qualità Juventino
O JUVE w ogóle mówi się niewiele. Nie jest tak sławne medialnie jak Chelsea, Barca czy Milan. Poza tym niewielu jest zawodników, którzy szczególnie się wyróżnili. Po prostu każdy z Delle Alpi gra na swoim poziomie przez cały sezon i to jest kluczem do sukcesu
Mnie nie dziwi nieobecność naszych, choć Zambro mógłby się spokojnie wbić za Maldiniego... :roll: Mnie takie zestawienia troche śmieszą... 

- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Nie no jesli w tej jedenatce jest az 3 zawodnikow Milanu wicemistrza Włoch i Klubu ktory prowadzac do przerwy 3-0 przegrywa final LM to mnie krew zalewa. Zgodze sie z tym ze Maldini znalazl sie tam za calokasztalt, Kaka powiedzmy ze slusznie ale wykluczyl bym Szewe. Moim zdaniem jedynym pilkarzem Juve jaki powinien znalezc w tej jedenastce jest Zambro. Zdecydowanie brakuje mi Henrego krola strzelcow Premier League 2004-2005.
Do reszty raczej wiekszych zastrzezen nie mam.
Do reszty raczej wiekszych zastrzezen nie mam.
- trampkarz
- Juventino
Coupet niespodzianka? Wyparł Bartheza z francuskiej bramki. No i wyniki Lyonu... jak najbardziej za!
Obrona:
Sangol Ok
Terry Chylę przed nim czoła, osobowość na boisku, bardziej wartościowy dla Chealsa nawet od Lamparda
Carragher Chyba za to ze namówił Jerzego D. na Dudek Dance
Maldini Umarł król...
Komentarz do obrony - 50% trafne. Osobiście widziałbym tam Van Bronckhorsta, Puyola.
Pomoc:
Kaka - "w Juve nie chcemy zawodników z takim pseudonimem" - tekst wszechczasów. Klasa sama dla siebie w tym roku.
Lampard - podobnie jak z Terrym. W pierwszej połowie roku dla chwały klubu grał na blokadach, bardzo dużo minut spędzonych na boisku.
Gerrard - Kapitan zdobywcy pucharu mistrzów.
Ronaldinho - i wszystko jasne.
Komentarz - powala mnie fachowość l'equipe
Atak:
Szewa - ten typ może być niewidoczny cały mecz. Pokaże się na 5 s. i ... ządło.
Eto'o - Realowi dziękujemy za... Eto'o
Komentarz - można było inaczej... ale napastników jest tylko 2ch.... spoko.
pozdro
Obrona:
Sangol Ok
Terry Chylę przed nim czoła, osobowość na boisku, bardziej wartościowy dla Chealsa nawet od Lamparda
Carragher Chyba za to ze namówił Jerzego D. na Dudek Dance

Maldini Umarł król...
Komentarz do obrony - 50% trafne. Osobiście widziałbym tam Van Bronckhorsta, Puyola.
Pomoc:
Kaka - "w Juve nie chcemy zawodników z takim pseudonimem" - tekst wszechczasów. Klasa sama dla siebie w tym roku.
Lampard - podobnie jak z Terrym. W pierwszej połowie roku dla chwały klubu grał na blokadach, bardzo dużo minut spędzonych na boisku.

Atak:
Szewa - ten typ może być niewidoczny cały mecz. Pokaże się na 5 s. i ... ządło.
Eto'o - Realowi dziękujemy za... Eto'o
Komentarz - można było inaczej... ale napastników jest tylko 2ch.... spoko.
pozdro
- Jasiek-x
- Juventino
No dokładnie. Zreszta najczęściej wybierają tych, o których najwięcej sie mówi i tych, którzy zwracaja na siebie zbyt dużo uwagi. Poprostu gwiazdy lub haruja jak woły (chociaz Zambrotty, który biega tam i z powrotem nie uwzględniliPilekww pisze:Ale nie ma sie co martwic bo kto jest w "11" jakiegos czasopisma to nie znaczy ze jest najlepszy.

- Ja-JUVE-nek
- Juventino
A gdzie skrzydłowi?trampkarz pisze: Pomoc:
Komentarz - powala mnie fachowość l'equipe![]()
Zgodze się, że każdy z tej czwórki zasługuje na miejsce w 11 roku, ale dla nich wszystkich miejsca nie ma...
- Mr Cezary
- Juventino
Na początku się zdziwiłem widząc taką jedenastkę. Potem jednak, gdy wszystko przemyślałem, doszedłem do wniosku, że jednak panowie z L'equipe znają się na rzeczy. Jak ktoś się z tym nie zgadza, a ma takie oczywiście prawo, to niech weźmie najpierw pod uwagę, że na pozycję, np. napastników, są tylko 2 wolne miejsca
I trzeba wybrać 2 teoretycznie najlepszych. Co do składu to jedynym zastrzeżeniem jest Coupet. Moim zdaniem powinien być Buffon albo Cech. Ale z drugiej strony, jak można mieć wątpliwości do bramkarza, który został pierwszym bramkarzem reprezentacji Francji i jest golkiperem jednego z najlepszych klubów świata :doh: No może jeszcze zamiast Carraghera mógłby być Cannavaro, ale także po dłuższym przemyśleniu wydaję mi się, że zasłużenie Carragher otrzymał to miejsce - w przeciągu roku poczynił OGROMNY postęp! Oglądam Premiership już ładnych parę lat i pamiętam jego grę kiedyś, gdy nie zawsze łapał się nawet na ławkę rezerwowych.Więc jedenstka ogólnie ok, ale...

No właśnie :roll: Linia pomocy rzeczywiście mało realna :] Ale z drugiej strony, to są właśnie te wszystkie "jedenastki"... :doh:Ja-JUVE-nek pisze:trampkarz pisze:
Pomoc:
A gdzie skrzydłowi?
Zgodze się, że każdy z tej czwórki zasługuje na miejsce w 11 roku, ale dla nich wszystkich miejsca nie ma...
- trampkarz
- Juventino
co do tego to wydaje mi się, że jedenastka ta nie służyła do wyróżnienia najlepszych zawodników na konkretnych pozycjach, a tylko, bramkarza, pomocników i obrońców.A gdzie skrzydłowi?
Jak ktoś już pisał - mało realne, ale to jest cel a raczej bezcel <lol> tworzenia takich jedenastek. poczekamy na jedenastke roku wg Piłki Nożnej, tam są wyróżnione konkretne pozycje.
- Mario_90
- Juventino
Nie trzeba byc wielkim fachowcem co do wytypowania tych zawodnikowKomentarz - powala mnie fachowość l'equipe Very Happy
W tej jedenestace wg mnie nie powinno byc Maldniego ( nie mam pojecia czemu tu sie znalazl), no i Szewczenki. Nie jest tak dlatego ze "nie przepadam za Milanem

- paku
- Juventino
Przegrali we frajerski sposób ;] Wyróżnienie, heh, oni są przegranymi tak jak Real. Nie zdobyli nic w sezonie ;] I za co oni tam są ?trampkarz pisze:a może tak: grali w finale?Mario_90 pisze: przegali final LM.
to jest wyróżnienie za cały rok!
Jedenastka parodii wg. mnie ;] Tyle na ten temat. Pozdrawiam
- trampkarz
- Juventino
maldini - klapa, ok zgadzam się!paku pisze:Przegrali we frajerski sposób ;] Wyróżnienie, heh, oni są przegranymi tak jak Real. Nie zdobyli nic w sezonie ;] I za co oni tam są ?trampkarz pisze:a może tak: grali w finale?Mario_90 pisze: przegali final LM.
to jest wyróżnienie za cały rok!
Jedenastka parodii wg. mnie ;] Tyle na ten temat. Pozdrawiam
szewa - słusznie!
Patrz globalnie, i nie oceniaj tylko jednego meczu musieli jakoś dojść do tego finału, a poza tym to nie jest wyróżnienie zespołowe tylko indywidualne.
- Mario_90
- Juventino
To napisz mi co zrobil Szewczenko takiego wielkiego w tym roku, ze znalazl sie w tej 11
Na dodatek pol tej rundy (jak nie wiecej) byl kontuzjowany, a przeciez zeby w takich rankingach sie znalezc trzeba dobrze grac caly sezon