Jedenastka roku wg L'Equipe

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Camillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 15:21

Liderzy FC Barcelony - Ronaldinho i Samuel Eto'o znaleźli się w piłkarskiej jedenastce roku opublikowanej przez francuski dziennik L'Equipe. Skład uzupełniają między innymi trzej gracze AC Milan - Paolo Maldini, Kaka i Andrij Szewczenko, oraz dwaj piłkarze Chelsea Londyn - John Terry oraz Frank Lampard.

W drużynie roku znalazło się czterech Anglików, dwóch Brazylijczyków, dwóch Francuzów, Włoch, Kameruńczyk i Ukrainiec.

Jedenastka roku:

bramkarz: Gregory Coupet (Francja, Olympique Lyon)

obrońcy: Willy Sagnol (Francja, Bayern Monachium), John Terry (Anglia, Chelsea Londyn), Jamie Carragher (Anglia, Liverpool), Paolo Maldini (Włochy, AC Milan)

pomocnicy: Kaka (Brazylia, AC Milan), Frank Lampard (Anglia, Chelsea Londyn), Steven Gerrard (Anglia, Liverpool), Ronaldinho (Brazylia, FC Barcelona)

napastnicy: Andrij Szewczenko (Ukraina, AC Milan), Samuel Eto'o (Kamerun, Barcelona).

http://pilka.interia.pl/news?inf=700078

Szkoda , że w jedenastce roku nia znalazł się żaden piłkarz Juve . Uważam , że Maldini znalazł się tam za całokształt , a nie za obecną formę , która jest średnia . Dziwi też obecność Andrija Szewczenko , który w tym roku zdziałał bardzo niewiele . Największą niespodzianką jest jednak pozycja bramkarza . Wydaje mi się , że Petr Cech był w tym roku lepszy od Gregora Coupeta .

To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 16:42

Wielka szkoda, że nie ma żadnego bianconerri, ale co tam właśnie porabia Maldini to ja nie wiem, wg mnie to tam powinien trafić Zambrotta :wink: :D Poza tym, to ta jedenastka jest nawet dobra, tylko Kaka za bardzo tam nie pasuje, no ale ujdzie w całości :wink:

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 17:03

Moim zdaniem jakis piłkarz Juve spokojnie powinien sie znaleść w tej jedynstce, który to podlega dyskusji no ale taki Cannavaro czy Zambrotta to naprawde nie widze lepszych na tych pozycjach! Maldini jak pisal jeden z moich przedmówców znalazł się tam za całokształ bo swój szczyt kariery ma juz dawno za sobą.
Ale nie ma sie co martwic bo kto jest w "11" jakiegos czasopisma to nie znaczy ze jest najlepszy.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 17:06

O JUVE w ogóle mówi się niewiele. Nie jest tak sławne medialnie jak Chelsea, Barca czy Milan. Poza tym niewielu jest zawodników, którzy szczególnie się wyróżnili. Po prostu każdy z Delle Alpi gra na swoim poziomie przez cały sezon i to jest kluczem do sukcesu :prochno: Mnie nie dziwi nieobecność naszych, choć Zambro mógłby się spokojnie wbić za Maldiniego... :roll: Mnie takie zestawienia troche śmieszą... :stop:

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 18:24

Nie no jesli w tej jedenatce jest az 3 zawodnikow Milanu wicemistrza Włoch i Klubu ktory prowadzac do przerwy 3-0 przegrywa final LM to mnie krew zalewa. Zgodze sie z tym ze Maldini znalazl sie tam za calokasztalt, Kaka powiedzmy ze slusznie ale wykluczyl bym Szewe. Moim zdaniem jedynym pilkarzem Juve jaki powinien znalezc w tej jedenastce jest Zambro. Zdecydowanie brakuje mi Henrego krola strzelcow Premier League 2004-2005.
Do reszty raczej wiekszych zastrzezen nie mam.

trampkarz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 18:45

Coupet niespodzianka? Wyparł Bartheza z francuskiej bramki. No i wyniki Lyonu... jak najbardziej za!

Obrona:
Sangol Ok
Terry Chylę przed nim czoła, osobowość na boisku, bardziej wartościowy dla Chealsa nawet od Lamparda
Carragher Chyba za to ze namówił Jerzego D. na Dudek Dance :prochno:
Maldini Umarł król...
Komentarz do obrony - 50% trafne. Osobiście widziałbym tam Van Bronckhorsta, Puyola.

Pomoc:
Kaka - "w Juve nie chcemy zawodników z takim pseudonimem" - tekst wszechczasów. Klasa sama dla siebie w tym roku.
Lampard - podobnie jak z Terrym. W pierwszej połowie roku dla chwały klubu grał na blokadach, bardzo dużo minut spędzonych na boisku.
Gerrard - Kapitan zdobywcy pucharu mistrzów.
Ronaldinho - i wszystko jasne.
Komentarz - powala mnie fachowość l'equipe :D

Atak:
Szewa - ten typ może być niewidoczny cały mecz. Pokaże się na 5 s. i ... ządło.
Eto'o - Realowi dziękujemy za... Eto'o
Komentarz - można było inaczej... ale napastników jest tylko 2ch.... spoko.
pozdro

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 19:33

Pilekww pisze:Ale nie ma sie co martwic bo kto jest w "11" jakiegos czasopisma to nie znaczy ze jest najlepszy.
No dokładnie. Zreszta najczęściej wybierają tych, o których najwięcej sie mówi i tych, którzy zwracaja na siebie zbyt dużo uwagi. Poprostu gwiazdy lub haruja jak woły (chociaz Zambrotty, który biega tam i z powrotem nie uwzględnili :whistle: ). Dla mnie takie wybieranie jedenastek to bardziej zabawa niż jakies profesjonalne zestawienie najlepszych, bo jest wielu wspaniałych piłkarzy i bardo ciężko jest sprawiedliwie przyznać poszczególne miejsca...

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 19:45

trampkarz pisze: Pomoc:
Kaka - "w Juve nie chcemy zawodników z takim pseudonimem" - tekst wszechczasów. Klasa sama dla siebie w tym roku.
Lampard - podobnie jak z Terrym. W pierwszej połowie roku dla chwały klubu grał na blokadach, bardzo dużo minut spędzonych na boisku.
Komentarz - powala mnie fachowość l'equipe :D
A gdzie skrzydłowi?
Zgodze się, że każdy z tej czwórki zasługuje na miejsce w 11 roku, ale dla nich wszystkich miejsca nie ma...

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 19:56

Na początku się zdziwiłem widząc taką jedenastkę. Potem jednak, gdy wszystko przemyślałem, doszedłem do wniosku, że jednak panowie z L'equipe znają się na rzeczy. Jak ktoś się z tym nie zgadza, a ma takie oczywiście prawo, to niech weźmie najpierw pod uwagę, że na pozycję, np. napastników, są tylko 2 wolne miejsca :| I trzeba wybrać 2 teoretycznie najlepszych. Co do składu to jedynym zastrzeżeniem jest Coupet. Moim zdaniem powinien być Buffon albo Cech. Ale z drugiej strony, jak można mieć wątpliwości do bramkarza, który został pierwszym bramkarzem reprezentacji Francji i jest golkiperem jednego z najlepszych klubów świata :doh: No może jeszcze zamiast Carraghera mógłby być Cannavaro, ale także po dłuższym przemyśleniu wydaję mi się, że zasłużenie Carragher otrzymał to miejsce - w przeciągu roku poczynił OGROMNY postęp! Oglądam Premiership już ładnych parę lat i pamiętam jego grę kiedyś, gdy nie zawsze łapał się nawet na ławkę rezerwowych.Więc jedenstka ogólnie ok, ale...
Ja-JUVE-nek pisze:
trampkarz pisze:
Pomoc:
Komentarz - powala mnie fachowość l'equipe

A gdzie skrzydłowi?
Zgodze się, że każdy z tej czwórki zasługuje na miejsce w 11 roku, ale dla nich wszystkich miejsca nie ma...
No właśnie :roll: Linia pomocy rzeczywiście mało realna :] Ale z drugiej strony, to są właśnie te wszystkie "jedenastki"... :doh:

trampkarz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 21:12

A gdzie skrzydłowi?
co do tego to wydaje mi się, że jedenastka ta nie służyła do wyróżnienia najlepszych zawodników na konkretnych pozycjach, a tylko, bramkarza, pomocników i obrońców.

Jak ktoś już pisał - mało realne, ale to jest cel a raczej bezcel <lol> tworzenia takich jedenastek. poczekamy na jedenastke roku wg Piłki Nożnej, tam są wyróżnione konkretne pozycje.

Mario_90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 21:30

Komentarz - powala mnie fachowość l'equipe Very Happy
Nie trzeba byc wielkim fachowcem co do wytypowania tych zawodnikow :smile:

W tej jedenestace wg mnie nie powinno byc Maldniego ( nie mam pojecia czemu tu sie znalazl), no i Szewczenki. Nie jest tak dlatego ze "nie przepadam za Milanem :P. Poprostu ci zawodnicy w tym roku nie grali jakis wielkich rol, na dodatek przegali final LM.

trampkarz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 21:32

Mario_90 pisze: przegali final LM.
a może tak: grali w finale?
to jest wyróżnienie za cały rok!

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 21:39

trampkarz pisze:
Przegrali we frajerski sposób ;] Wyróżnienie, heh, oni są przegranymi tak jak Real. Nie zdobyli nic w sezonie ;] I za co oni tam są ?

Jedenastka parodii wg. mnie ;] Tyle na ten temat. Pozdrawiam

trampkarz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 21:50

paku pisze:
trampkarz pisze:
Przegrali we frajerski sposób ;] Wyróżnienie, heh, oni są przegranymi tak jak Real. Nie zdobyli nic w sezonie ;] I za co oni tam są ?

Jedenastka parodii wg. mnie ;] Tyle na ten temat. Pozdrawiam
maldini - klapa, ok zgadzam się!
szewa - słusznie!
Patrz globalnie, i nie oceniaj tylko jednego meczu musieli jakoś dojść do tego finału, a poza tym to nie jest wyróżnienie zespołowe tylko indywidualne.

Mario_90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2005, 22:47

To napisz mi co zrobil Szewczenko takiego wielkiego w tym roku, ze znalazl sie w tej 11 :?: Na dodatek pol tej rundy (jak nie wiecej) byl kontuzjowany, a przeciez zeby w takich rankingach sie znalezc trzeba dobrze grac caly sezon

ODPOWIEDZ