Petrescu bedzie trenerem Wisly Krakow !!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 16:50

Rumun Dan Petrescu od stycznia 2006 roku będzie trenerem piłkarzy mistrza Polski Wisły Kraków. Kontrakt zostanie podpisany w czwartek, 8 grudnia w Krakowie - poinformował rzecznik prasowy Wisły Jerzy Jurczyński.
wiecej: http://sport.wp.pl/kat,32282,wid,811425 ... icaid=4ad9

Co Wy o tym sadzicie :?: Mnie osobiscie nie za bardzo obchodzi kto bedzie trenowal Wisle... ale uwazam ze jest to dosc ciekawe :think: Slyszalem rozne glosy odnosnie tegoz, niegdys naprawde dobrego pilkarza jakim jest Petrescu: ze Wiselka niepotrzebnie wyda na niego mnustwo pieniedzy, ale i takie ze to dobrze ze takie nazwisko pojawi sie w Polskiej pilce :wink: Mozna tez powiedziec ze nie zawsze dobry pilkarz to dobry trener... no ale coz, zobaczymy jak to bedzie. Dla mnie wazne jest zeby wkoncu Wisla Krakow awansowala do upragnionej LM- z jakim trenerem to juz malo wazne :whistle:

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 17:22

No no no... Szykuje sie rewolucja.. Czytałem że to dobry i utalentowany trener, ale kto to na prawde?? Czy ma jakieś osiągi?? JAk wiecie to napiszcie.. JA i tak sądze że powinien wrócić Kasperczak.. Jest bardzo dobrym trenerem i przede wszystkim doświadczonym i sprawdzonym..
Wiśle nie pomoże tylko super trener.. Trzeba miec też dobry skład żeby np. zakwalifikować sie do LM.. Zespół z Krakowa ma dobrych zawodników, ale brakuje im klasowych napastników, takich jakimi byli FRanek i Żuraw, bo sam Brożek nic nie zrobi a poza tym też jest jeszcze "nie oswojony" z takim poziomem gry jak mecz z Panathinikos.. Jak chłopak zobaczył taki wielki stadion i tysiące kibiców nastawionych wrogo do niego to pewno "spuchł". w obronie mają dobrych zawodników, ale teżź ostatnio nie grają oni dobrze.. Bramkarz-też dobry, ale nie ma wartosciowego zmiennika, aha i pomoc- cantoro, zieńczuk, sobolewski i... brakuje im jeszcze jednego super pomocnika.. Błaszczykowski jest bardzo dobry ale na razie powinien byc rezerwowym i zamiast niego powinien występować ktoś pokroju Szymkowiaka, lub jakis zagraniczny pilkarz... Wiem że mają dobrą kadre,a le nie taką żeby zajść daleko w Pucharze Uefa lub zakwalifikować sie do LM

"SAm trener dużo nie osiągnie"
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2005, 17:23 przez El Nino, łącznie zmieniany 2 razy.

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 17:22

Jak dla mnie ten trener to wielka niewiadoma. Ale w jednym widzę szanse dla Wisły w tym trenerze. Dla niego będzie to najpoważniejszy sprawdzian w jego karierze trenerskiej. Więc jest szansa że włoży serce w Wisłę. Jeśłi by z nią awansował w końcu do fazy grupowej LM zabłysnął by jako trener. W tym widze nadzieje a jak będzie czas pokaże.

Obrazek
Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 17:35

matej pisze:Jak dla mnie ten trener to wielka niewiadoma. Ale w jednym widzę szanse dla Wisły w tym trenerze. Dla niego będzie to najpoważniejszy sprawdzian w jego karierze trenerskiej. Więc jest szansa że włoży serce w Wisłę. Jeśłi by z nią awansował w końcu do fazy grupowej LM zabłysnął by jako trener. W tym widze nadzieje a jak będzie czas pokaże.
Zgodzę się z Tobą, że jest to wielka nieiadoma jeśli chodzi o trenera. A szansy dla Wisły to już nie widzę odkąd zwolnili Kasperczaka :). Mam nadzieje, że będzie dobrym trenrem tak jak był dobrym piłkarzem. Ciekawie zapowiada się ta wspólpraca.

kask88wisła

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 08:56

Petrescu będzie bardzo dobrym trenerem zobaczycie LM jest nasza !!

EDIT 25.12.2005 08:57:39 :
Był bardzo dobrym piłkarzem teraz zobaczymy czy sprawdzi się jako trener oby.

ODPOWIEDZ