Prussian Blue!!! :/ co to ma być???

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 13:55

przed momentem ujrzałem ten artykuł: Prussian Blue na portalu o2.pl i wogóle gały mi wyszły na wierzch :shock: nie wiem, jak dla Was, ale dla mnie czegoś takiego nie powinno się tolerować i pokazywać publicznie. przez to można przyczynić się do upowrzechnienia ich ideologii, która wg mnie jest chora i powinna była zginąć razem z jej przywódcą :evil: piszcie, jeżeli ktoś się zainteresuje, swoje odczucia na ten temat.

Obrazek
SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 14:46

Historia tych ludzi nic nie nauczyła... i jeszcze mieszają w głowach dzieciom. To jest przecież poniżej krytyki. Nazistowskie organizacje nie maja prawa istnieć. A takie ścierwa jak ten cały prussianblue należy wieszać. I niech nikt nie mówi o wolności słowa, gdyż gdyby ci ludzie doszli to władzy, to o czymś takim jak wolność można zapomnieć.

Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 15:21

Również miałem nieprzyjemność przeczytać ten artykuł :? :angry:
Nie rozumiem jak można dalej wyznawać ideologię hitlera :angry:
Czy ci ludzie nie rozumieją co ten *** robił podczas wojny. :think:
Według mnie ludzie przyłapani na głoszeniu takich idei powinni zostać nawet uśmiercani :!: Nie wydaje mi się żebym przesadzał :snooty:
Co mnie najbardziej przeraża to to, że te dwie małe *** mają taką popularność :angry: Nie rozumiem też dlaczego redktorzy o2 piszą o tym
z takim dystansem. Kiedy to przeczytałem to nie dowierzałem własnym oczom co ludzie potrafią robić i jak myśleć !!!
Przectytajcie ten artykuł i sami oceńcie :evil:
www.o2.pl artykuł pt.: "Uroczy rasizm" :roll:

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 15:44

SZAGI pisze: Nazistowskie organizacje nie maja prawa istnieć. A takie ścierwa jak ten cały prussianblue należy wieszać. I niech nikt nie mówi o wolności słowa, gdyż gdyby ci ludzie doszli to władzy, to o czymś takim jak wolność można zapomnieć.
Owszem, powiem przy tej okazji o wolności słowa. Również sądze że takie organizacje nie powinny istnieć i nie powinny być tolerowane przez prawo. Ale jednak ten zapis w konstytucji(bo to na takiej postawie można coś ludziom takim zrobić) troche mnie irytuje. Dlaczego nie można głosić ideologii nazistowskiej i rsistowskiej a można komunistyczną. Polska wiele więcej wycierpiała od komunizmu niż od nazizmu, czy to się komuś podoba czy nie. A komunizm spowodował oprócz tego miliony ofiar głodu w ZSSR a za narodowego socjalizmu Niemcom nie żyło się źle. Prosze nie wyciągać pochopnych wniosków z mojej wypowiedzi ale przyznam że wasze oburzenie jest troszkę dziwne.

EDIT
Tak w zasadzie to nie przeczytałem tego artylułu bo nie chciał mi się otworzyć (może czujne oko cenzury? :D )więc moj post odnosi się do postów poprzedników oraz jest troche na czuja. Ale jeśli uda mi sie otworzyć tę stronke to skomentuje i sam artykuł.

Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 16:30

herr_braun pisze:
SZAGI pisze: Nazistowskie organizacje nie maja prawa istnieć. A takie ścierwa jak ten cały prussianblue należy wieszać. I niech nikt nie mówi o wolności słowa, gdyż gdyby ci ludzie doszli to władzy, to o czymś takim jak wolność można zapomnieć.
Owszem, powiem przy tej okazji o wolności słowa. Również sądze że takie organizacje nie powinny istnieć i nie powinny być tolerowane przez prawo. Ale jednak ten zapis w konstytucji(bo to na takiej postawie można coś ludziom takim zrobić) troche mnie irytuje. Dlaczego nie można głosić ideologii nazistowskiej i rsistowskiej a można komunistyczną. Polska wiele więcej wycierpiała od komunizmu niż od nazizmu, czy to się komuś podoba czy nie. A komunizm spowodował oprócz tego miliony ofiar głodu w ZSSR a za narodowego socjalizmu Niemcom nie żyło się źle. Prosze nie wyciągać pochopnych wniosków z mojej wypowiedzi ale przyznam że wasze oburzenie jest troszkę dziwne.

EDIT
Tak w zasadzie to nie przeczytałem tego artylułu bo nie chciał mi się otworzyć (może czujne oko cenzury? :D )więc moj post odnosi się do postów poprzedników oraz jest troche na czuja. Ale jeśli uda mi sie otworzyć tę stronke to skomentuje i sam artykuł.
:angry: Nie chciałbym wywoływać kłótni z Tobą ale najpierw postaraj przeczytać się ten artykuł a potem zastanów się dokładnie nad problemem bo nie rozumiem dlaczego uważasz że nasze oburzenie jest dziwne skoro dzieci wychowywane są w duchu neonazistowskim i uczą się pogardy i nienawiśći do innych . :angry:
Ciekawe czy bagatlizowałbyś tak ten problem gdyby miał on miejsce w Polsce ... :think:

Deckreg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 17:06

herr_braun pisze:Dlaczego nie można głosić ideologii nazistowskiej i rsistowskiej a można komunistyczną. Polska wiele więcej wycierpiała od komunizmu niż od nazizmu, czy to się komuś podoba czy nie.
Jesteś pewien, że można głosić takową ideologię? Z tego co wiem, to jest zakaz zakładania partii faszystowskich i komunistycznych, z tego wynika, że raczej zakazane jest propagowanie komunizmu...

_zambro_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 17:42

po pierwsze amerykanie sa pustakami wiec nie ma sie co dziwic ze takim czyms sie zajmuja , po drugie niegdy nie przezyli wojny i nie wiedza jak to jest.

a na miejscu pierwszego lepszego czarnoskorego obywatela usa pojechal bym do ich domu i go spalil , a cala rodzinke nabil na pal :)

Obrazek
ossy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 17:45

To jest chore, psychiczne i nawet nie wiem jakie jeszcze :angry: :angry:
Jak coś takiego mozna stworzyc?? Takie małe i o takim czymś, tak coraz bardziej rozpowszechnmia sie rasizm, juz od małych dzieci. Zaraz bedą zabijac dzieci, które maja inny kolor skóry. A kto powiedział że są gorsi?? Nikt, a może są nawet lepsi... NIE, każdy człowiek jest równy. Ale musiało cois z tych z prussian blue niedobrego wyrosnąć, skoro maja taka chora rodzinke...ehh

"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 22:18

EDIT
Na początku napisałem co myśle wogóle o ogólnym podejściu do rasizmu i nazizmu na świecie. Przeczytałem to jeszcze raz i doszedłem do wniosku, że jako, że sporo z was lubi wyciągać pochopne wnioski to usyne to co napisałem i przejdę do mniej konstruktywnej i krótszej krytyki. Oto cytat z tego artykułu:
Czy w Polsce mogłoby zdarzyć się coś podobnego? Oczywiście, dlaczego nie? Czego mogą uczyć swoich dzieci członkowie Narodowego Odrodzenia Polski i innych organizacji skrajnej prawicy? Na przykład Młodzież Wszechpolska nigdy nie odcięła się od inspiracji myślą polityczną przedwojennych autorów, którzy przy wielu okazjach chwalili działalność Adolfa Hitlera i faszystowskich przywódców. Co dobrego może wyrosnąć z takich wzorców?
Stek bzdur i manipulacji.
Od czego się Młodzież Wszechpolska nie odcięła? O kogo tu chodzi? O Romana Dmowskiego, jednego z większych polskich patriotów??
A czego mogą uczyć członkowie NOP-u? Nienawiści i nazimu zapewne?
Żenada

Deckreg pisze:
herr_braun pisze:Dlaczego nie można głosić ideologii nazistowskiej i rsistowskiej a można komunistyczną. Polska wiele więcej wycierpiała od komunizmu niż od nazizmu, czy to się komuś podoba czy nie.
Jesteś pewien, że można głosić takową ideologię? Z tego co wiem, to jest zakaz zakładania partii faszystowskich i komunistycznych, z tego wynika, że raczej zakazane jest propagowanie komunizmu...
Mój błąd. Rzeczywiście jest zapis zakazujący propagowanie komunizmu. Wobec tego dlaczego legalnie istnieją skrajnie lewackie:
http://www.partiapracy.pl/
http://kompol.org/ :angry:

SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 22:44

herr_braun pisze:Mój błąd. Rzeczywiście jest zapis zakazujący propagowanie komunizmu. Wobec tego dlaczego legalnie istnieją skrajnie lewackie:
http://www.partiapracy.pl/
http://kompol.org/ :angry:
a dlaczego istnieją takie twory jak NOP albo SN ??
herr_braun pisze: Ale mówić że biała rasa jest lepsza od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie wolno(choć jest to bzdura, ale pogląd jak każdy inny. Owszem potępiać, sprzeciwiać się ale nie wieszać czy nabijać na pale co niektórzy z was sugerują Angry ).
To już nie chodzi o żaden pokój bo to niemożliwe, ani nie o tolerancje... Potępianie, sprzeciw, pokojowe protesty nie przynoszą efektów. Rasistów trzeba wieszać. Reszty nie komentuje, bo widze, ze sie gubisz i troche rozmijasz. No ale pozdrawiam:D

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2005, 11:57

Najlepsze jest to że jakby taka rodzinka żyła gdzieś w europie w czasie II wojny światowej,to by skończyła w Oświęcimiu a w lepszym wypadku zastrzelili by ich gdieś po drodze.
Chciałbym se pokopać takich idiotów... :wink:

Obrazek
koksu_klb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2005, 13:37

no comment
czubki jednym zdaniem
jak można robić coś takiego :angry:
nie czaję tego

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2005, 15:20

SZAGI pisze: a dlaczego istnieją takie twory jak NOP albo SN ??
:rotfl:
Oj człowieku. Ty wiesz wogóle co to jest NOP??
Media zrobiły ci sieczkę pod kopułą. Ja staram się przynajmniej poszperać jeśli pisze o czymś o czym nie wiem. Widze że ty nie :angry:
Proszę cię, nie pisz więcej takich bzdur. To jest narodowa partia a jeśli dla ciebie znaczy to nazistowska to bardzo mi ciebie żal

A SN to co to jest? Sąd Najwyższy? SuperNowa? Oświeć mnie bo nie wiem
herr_braun pisze: Ale mówić że biała rasa jest lepsza od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie wolno(choć jest to bzdura, ale pogląd jak każdy inny. Owszem potępiać, sprzeciwiać się ale nie wieszać czy nabijać na pale co niektórzy z was sugerują Angry ).
SZAGI pisze: Rasistów trzeba wieszać.
Za same poglądy raczej nikogo nie powinno się wieszać aczkolwiek już za konkretne czyny owszem. Chociaż ja wolałbym od kary śmierci np. obozy pracy. Niech winni przydadzą się na coś państwu.
SZAGI pisze: Reszty nie komentuje, bo widze, ze sie gubisz i troche rozmijasz.
Jak nie chcesz to nie komentuj ale zapewniam się że się nie gubie, co najwyżej tyczegoś nie rozumiesz. I nie rozmijam tylko rozszerzam temat, bo poprostu on nie kończysię na jakiś Prussian Blue.
SZAGI pisze:No ale pozdrawiam:D
Ja również :D

SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2005, 16:11

herr_braun pisze: :rotfl:
Oj człowieku. Ty wiesz wogóle co to jest NOP??
Media zrobiły ci sieczkę pod kopułą. Ja staram się przynajmniej poszperać jeśli pisze o czymś o czym nie wiem. Widze że ty nie :angry:
Proszę cię, nie pisz więcej takich bzdur. To jest narodowa partia a jeśli dla ciebie znaczy to nazistowska to bardzo mi ciebie żal
Jasne, że nie nazistowska. Nie wszystko się musi przecież nazywać po imieniu.... popatrz na program tej partii jak i na ludzi tworzących i sympatryzujących z NOP-em... i kto tu ma sieczkę pod kopułą... :lol:
herr_braun pisze:A SN to co to jest? Sąd Najwyższy? SuperNowa? Oświeć mnie bo nie wiem
Jeśli twoja wiedza na temat partii narodowych w Polsce ogranicza się do NOP-u to gratuluje. Wpisuj dalej w google.pl "SN" :D

heh

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2005, 17:20

SZAGI pisze: Jasne, że nie nazistowska. Nie wszystko się musi przecież nazywać po imieniu.... popatrz na program tej partii jak i na ludzi tworzących i sympatryzujących z NOP-em... i kto tu ma sieczkę pod kopułą... :lol:

Jeśli twoja wiedza na temat partii narodowych w Polsce ogranicza się do NOP-u to gratuluje. Wpisuj dalej w google.pl "SN" :D

heh
Po 1.Ja wzskazywałem partie dość jawnie komunistyczne(zwłaszcza ta mająca w nazwie komunizm :D )
Po 2. Już dość dawno zapoznałem się (dośc pobieżnie) z programem NOPu i mogę z czystym sumieniem stwierdzić że nie jest to partia ani rasistowska ani nazistowska. Co do ludzi z NOPu to tak jak wszędzie indziej są oni różni. Zapewne znajduje się tutaj margines ludzi o poglądach mniej lub bardziej rasistowskich, ale jest to MARGINES.
Po 3. Już znalazłem coś nie coś o Sojuszu Narodowym, i wybacz podtrzymam swoje zdanie o sieczce pod kopułą. To że ktoś ma w nazwie słowo 'narodowy' nie znaczy że jest narodowym ugrupowaniem. To są dla mnie zwykli neonaziści bełkoczący o rasie aryjskiej itp.
I nie uważam siebie za znawce co do artii narodowych, lecz nie kończy się ona na NOPie, bądź pewien. A tej SN nieznałem z prostej przyczyny. To nie są narodowcy lecz neonazisci, a na ugrupowaniach tych ostatnich faktycznie się nie znam :D
Pozdrawiam :prochno:

ODPOWIEDZ