450 meczy Del Piero w Juventusie!!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 11:38

O ile się nie myle to spotkanie z Livorno było 450 meczem Alexa w barwach Juve.W meczach tych zdobył 178 bramek :ok: Do rekordu Giamperto Bonipertiego brakuje mu już tylko 4 bramek :bravo:
Osobiście mam nadzieję,że rekord ten zostanie pobity w tym sezonie i Alex aostanie najleoszym strzelcem w historii Juventusu :bravo:
Przy okazji chciałbym się dowiedzieć która z bramek Del Piero najbardziej zapadła wam w pamięć???Mnie zapadła bramka z Borussią Dortmund z finału LM w 1997r.
Ps.czy ma ktoś linki do wszystkich bramek Alexa oprócz SerieA,a także do goli z meczu z Livorno???
Milan- :rotfl:

Obrazek
dario13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 11:49

Zycze tego sameho Alexowi. Jest on chodzacym symbolem Juventusu a poza tym to njabardziej nie bramk bo tych bylo wiele ale podanie z meczu z Milanem kiedy to przewrotka podal do trezegue. To bylo cos pieknego.

Juventus to klub stworzony do zwycięstwa
Obrazek
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 12:22

Po pierwsze: meczy to koza
Po drugie: z tego co ja sie orientuje mecz z Livorno byl 449 meczem Del Piero w barwach Juve
Po trzecie: do rekordu Bonipertiego brakuje mu jednej bramki a nie 4 poniewaz Boniperti ma na koncie 179 goli. Te trzy brakujace padly w Coppa Latina a ten turniej nie jest liczony jako oficjalny.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 12:31

Dzięki Martin za sprostowanie.Nie wiedziałem nic o tym Coppa Latina.
Na Bianconeri.pl podali że mecz z Livorno był 450,ale skoro twierdzisz że był 449 to pewnie masz rację. No to Alex jeszcze dwie bramki i bedzie rekordzik!!! :smile:
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2011, 14:47 przez Mrówa, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 13:26

Naprawde imponujace sa statystyki Alexa :bravo: Mam ogromna nadzieje, a nawet jestem o tym przekonany iz uda mu sie przescignac Giampierto Bonipertiego i bedzie najlepszym strzelcem w historii klubu :-D Wkoncu pozostalo mu juz naprawde nie wiele... a pewnie jeszcze troche pogra :wink:
Co do bramki ktora najbardziej zapamietalem :think: Chyba bramka w meczu z Realem w pamietnym polfinale LM 02/03 na Delle Alpi :dance: Moze przede wszystkim dlatego iz nie bylo to tak dawno temu ale Alex w swojej karierze mial naprawde mnustwo cudownych bramek :happy:

"Alessandro Del Piero na zawsze Bianconerim" - Mario Miyakawa, jeden z dwóch agentów "10" Juventusu, absolutnie wykluczył możliwość zmiany klubu przez swojego klienta. "Nigdy nie brakuje propozycji, nawet z zagranicy. Alex myśli jednak tylko o Starej Damie. Problemy, o których dyskutuje prasa, są dla niego nieważne. Juventus to dla niego nie tylko klub, ale także jego dom, miłość i życie."
Kontrakt Aleksa wygasa w 2008 roku. "Nie rozmawialiśmy jeszcze o przedłużeniu umowy, ponieważ w tej chwili, nie jest to pilna sprawa. Wiem, że Juventus zrobi wszystko, aby go zatrzymać. Na pewno spełni marzenie Aleksa - pozwoli mu zakończyć karierę w barwach Starej Damy."
zrodlo: oczywiscie JP

Ten news mnie bardzo ale to bardzo ucieszyl poniewaz moim marzeniem jest aby Del Piero skonczyl swoja kariere w Juve i chcialbym przezyc ten moment pozegnania wielkiego Alexa :!:
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2005, 13:33 przez DamKam, łącznie zmieniany 2 razy.

*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 13:27

Alex jest teraz w dobrej formie, więc jeśli zagra z Romą, to już za niewiele ponad tydzień może wyrównać rekordzik :D :D

Co do Gola to najbardziej zapadł mi w pamięć gol z Realem Madryt w 2003 Roku. Może dlatego, że oglądałem ten mecz z kolegą - kibicem Realu :smile: :smile: To był ogólnie piękny mecz w wykonaniu Juve :twisted: :twisted:

kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 15:01

Nio Alex to żywa legenda Juve i nie wyobrażam sobie aby nie zakończył kariery w "Starej Damie". Alex'owi brakuje już tylko jednej bramki to wyrównania rekordu Bonipertiego i z całego serca mu tego życze.

Z tego co wiem to wczoraj obchodził on swoje 31 urodziny, a więc...
STO LAT, STO LAT...

A jeżeli chodzi o najładniejszą bramkę którą zdobył to Alex zdobywał mnustwo przepieknych goli ale najbardziej w pamięci zapadły mi dwie. Mianowicie ta którą zdobył z Realem w sezonie 2002/2003 (jak wszystkim chyba :wink: ) i bramka którą zdobył z Borussią Dortmund ale nie ta we finale w 97 roku tylko chyba sezon wcześniej. Del Piero dostał piłkę minąl jednego rywala i kapitalnym strzałem, praktycznie lobem umieścił piłkę w okienku :happy:

Grande Juve, Vinci Per Noi
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 17:19

No to hat-trick w Rzymie. Mamy rekord i Wielkiego Alexa Del Piero :idea: .
Ja juz nawet nielicze na ten rekord, jestem jego pewien. Teraz wyczekuje 200 goli. Alex daj z siebie wszystko :!: :ball: :pray: :bravo: :happy:

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 17:43

Wspaniały jest ten rekordzik Del Piero. Jeszcze dwa sezony i na pewno będzie 200. Gdyby jeszcze w podstawoym składzie zawsze wychodził to byłoby wspaniale.

Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2005, 18:58

Alex to wielki mistrz i symbol juventusu.Wszyscy zagorzali fani Ibry (tak jak ja) powinni go szanować i podziwiać .Alessandro wysoko postawi poprzeczke jesli chodzi o liczbę strzelonych goli i wystepów w juve.Ciężko bedzie go pobić,o ile jest to wogle możliwe.

Obrazek
Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2005, 16:21

Alex powinien sobie zasłużyć na taki rekord ponieważ pracuje ambitnie dla Juve i to co do tej pory zrobił dla Juve pokazuje że zasługuje na rekord.

kosiorekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 listopada 2005, 17:24

Nasz Alex to wielki piłkarz. Cieszy aż tyle meczy w barwach 'Starej Damy' Mało który piłkarz dał temu klubowi tyle co On. Na zawsze w naszych sercach, zycze kolejnych 450 :wink:

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2006, 22:53

Mam nadzieje że Alex pobije rekord Bonipertiego dwukrotnie.

ODPOWIEDZ