Czyzby zaistnial jakis konflikt na lini Capello -Camonaresi

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Pablito

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 19:34

Zapewne kazdy z Was sledzil ostatnie dwa mecze Juve.W obydwu zaistniala bardzo dziwna sytuacja.Cepello w II połowie meczu wpuszczal Camonaresiego a po uplywie kilkanastu minut sciagal go i wprowadzal nowego zawodnika.Z reguly zaden trener nie dokonuje takich zmian,chyba ze zawodnik jest kontuzjowany.Mecz z Bayernem ogladalem i nie uwazam,aby Camonaresi zagral az tak krytycznie,i nie moze byc tez powodem sciagniecia zolta kartka bo jezeli to bylo powodem zdjecia to moim zdaniem Zlatan Ibrahimovic w tym powinnien juz zejsc na pocztku II polowy.Dzisiejszego meczu niestety nie ogladalem,ale dowiedzialem sie Camonaresi zagral 20 minut i opuscil boisko,a w jego miejsce wszedl Balzaretti.Juve wygrywalo 2-0 a zmiana dokonana zostala w 86 minucie czyli nie wiem czy cos miala wniesc do meczu,moze trener chcial bronic wyniku,a moze Capello jest troche "uprzedzony"do Camonaresiego.Dla mnie jest to troche niezrozumiale,nie wiem jak dla Was.

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 19:41

Coś chyba jest na rzeczy... to powiedzial po meczu:

Trener Juventusu Turyn - Fabio Capello skomentował grę pomocnika "Starej Damy" - Mauro Germana Camoranesiego w ostatnich meczach. Wypowiedział się on także na temat zwycięstwa Juve nad Livorno.

'Camoranesi? Zdjąłem go z boiska ponieważ grał zbyt nerwowo. Dlaczego tak gra? Wydaje mi się, iż jest to spowodowane tym, że nie potrafi wrócić do formy. Sądzę jednak, że gdyby był rozluźniony byłoby mu łatwiej. Livorno? Mecz przeciwko nim nie należał do łatwych. Cieszę się, że w drugiej połowie dość szybko zdołaliśmy strzelić bramkę po ładnej akcji i tym samym utrzymaliśmy pierwsze miejsce w tabeli." - powiedział Capello.
zródło:pilka.pl

Według mnie to chyba jeszcze za wczesnie zeby mówic o jakimś konflikcie...zobaczymu za 2,3mecze jak sprawa bedzie sie rozwijąc.W koncu cały zeszły sezon Capello stawiał na Camora i wszystko było git...a teraz cos takiego... :think: :think: A moze Caperllo che sie pozbyc Camoeanesiego bo che sprowadzic Joaquina :roll: :roll: :roll: ..kto to wie... :?:

A ta fotka jest dosc wymowna...
Obrazek
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2005, 20:10 przez Pirlo, łącznie zmieniany 3 razy.

stefan590

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 19:42

No rzeczywiście dziwne, ale może Mauro doznał jakiegoś drobnego urazu, który odnawia mu sie podczas spotkań. Wątpie w jakikolwiek konflikt, ale kto wie :think:

Adrian13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 19:44

Mi się wydaje że Capello chce sie pozbyć Camora :? , aby sprowadzić Joaquina. Będzie coraz mniej wystawiał Mauro do gry i poczeka aż on sie obrazi i zechce odejść, wtedy zrobi sie miejsce dla Joaquina. Chociaż z drugiej strony Don Fabio mógł się bać o to aby Camor nie złapał czerwonej kartki

Obrazek
Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 19:54

Cris pisze: Według mnie to chyba jeszcze za wczesnie zeby mówic o jakimś konflikcie...
W zeszłym sezonie oficjalnie też nie było konfliktu na między Capello, a Del Piero.

Capello stara się coś pokazać Camoranaesiemu. Słyszałem, że może chodzić o kontrakt Mauro. Nie jestem pewien dokładnie o co chodziło.
Drugą opcją jest sprowadzenie Joaquina. Dla mnie prawdopodobne jest to, że Juventus nie doceni jednego z najlepszych swoich piłkarzy w zeszłym sezonie i będzie chciał się go teraz pozbyc - oby nie...

Ciekawi mnie to, czy te zmiany są decyzjami Capello, czy może "rozkazami" z góry.

Martwie się o pozycje Camora w drużynie. Darze go dużym szacunkiem i sympatią. To on potrafił w ciężkich chwilach poderwać drużynę. Przypominał mi nawet Nedved sprzed dwóch sezonów...

Obrazek
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 19:57

Gdyby Capello chciał wymienić Camora za jakiegoś tam Joaquina to bym się tam przejechał :wink:

Coś jest na rzeczy... taki wspaniały gracz jak Camoranesi musi znosić takie upokorzenia :|

Niegdyś podczas MŚ 1994 w meczu Włochy-Irlandia bramkarz Azzurrich - Gianluca Pagliuca dostał czerwoną kartkę, a ówczesny trener Arrigo Sacchi wprowadził rezerwowego golkipera w miejsce Baggio. Roby powiedział potem, że w życiu nie spotkało go nic bardziej upokarzającego ... sytuacja Camoranesiego jest 2 razy gorsza :roll: Mam nadzieję, że wkrótce dowiemy sie jakiś konkretów na ten temat. Na boisku grają Ibrahimovic i Emerson czyli gracze, którzy są bez formy od dłuższego czasu, a wątpie czy Mauro doznal spadku formy tak z dnia na dzień :whistle:

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:03

Adrian13 pisze:Mi się wydaje że Capello chce sie pozbyć Camora, aby sprowadzić Joaquina
To nie on sprowadza piłkarzy, on może wskazać Moggiemu kogo chciałby widzieć w drużynie, jednak od tych rzeczy jest Moggi. Szkoda Camora, ale gdyby przyszedł Joaquin to chyba tylko ława. A dla Mauro to nie honor siedzieć na ławie i będzie próbował odejść. Nie wiem co będzie, wiem, że Don Fabio coś kombinuje, a że Lucjan zechce wyciągnąć Joaquina to wszyscy wiemy, a z jego umiejętnościami negocjacji to wielce prawdopodobne, że mu się uda. To, że ściągnął do nas Vieirę, to mistrzostwo świata. Ale moim wymarzony transfer to Rosicky z Borrusi.

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:07

Też myślę, że coś jest nie wporządku. Camoranesi bez formy? Bzdury. A nawet jeśli tak to Capello mógł sobie oszczędzić tej zmiany. Do końca meczu były ledwie 4 minuty a wynik był bezpieczny. Musiało coś się wydarzyć... Capello to taki typ człowieka, że nieodpuszcza. Moim zdaniem zaczęło się to już wtedy gdy Camor musiał zejść na Alianz Arena w Monachium gdzie był najlepszym zawodnikiem Juve na boisku. Kilkoro z Was pisało, iż Fabio chce go oszczędzić... Myliliście się. Nie oszczędzał go, moim zdaniem już wtedy chciał mu coś pokazać. A wpuszczając i ściągając go mecz po meczu zadaje mu potężne ciosy. Kto Wie jak odbije się to na grze Camora. Oby nie zatracił pewności siebie, przecierz został potężnie upokorzony. Ja osobiście mocno krytykuje takie metody Capello. Jest to wielce niesprawiedliwe.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:14

Co do dzisiejszego meczu, to słyszałem że Camor grał fatalnie i brutalnie. Oby to był tylko spadek formy. Dobrze, że dziś Capello go zmienił natomiast jeśli naprawde robi miejsce w taki sposób dla Joaquina, to tylko o nim źle świadczy. Jeśli Don Fabio rzeczywiście chce zniechęcić Camoranesiego do gry, to ja na miejscu zarządu bym go zwolnił. Oczywiście tylko wtedy jeśli taka sytuacja istnieje, bo inaczej to oczywiście nie. Wydaje się nieprawdopodobne żeby w taki sposób traktować zawodnika, na którego się przecież cały czas stawiało. Tak więc wierzę, że wszystko jest OK, bo nie chciałbym żeby doszło do zwolnienia Capello lub odejścia Mauro ani normalnie, ani w konflikcie. A jeśli to są rozkazy z "góry" jak ktoś napisał, to jeszcze gorzej. Camoranesi to bardzo dobry PP gra solidnie, ma technike, potrafi poderwać zespół do walki i dzięki niemu ofensywna gra Juve wygląda lepiej. Jeśli ktoś chce się go pozbyć, to niech się zastanowi, bo to nie jest mądre. Mam nadzieję, że jest to rzeczywiście tylko nerwowa gra i wahanie formy, i żadnego konfliktu z klubem i trenerem Mauro nie ma.
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2005, 20:29 przez Vojtimar, łącznie zmieniany 2 razy.

Z Juve na dobre i złe!
x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:23

Camor zachował się fatalnie i wcale sie nie dziwe że opuścił boisko , wpierw kopną piłką prosto w przeciwnika , a później jescze go ściął , spokojnie powinien wylecieć z boiska , jeśli Livorno zgłośi te zachowanie Camora do federacji to mogą go wykluczyć na pare spotkań . Nie podoba mi sie taki styl . Camor stał się ostnio bardzo arogancki , podobnie jak Zlatan - mówie tutaj o tym co pokazują na boisko . Przypominaja mi bezradne "gwiazdy" Romy , z poprzedniego sezonu , słąbą grę chcą nadrobić siłą i agresją .
Co do Capello , to mnie lekko powiedziawszy denerwuje , bo np. w meczu z Bayernem , Zlatan nie dość że grał słabo to jeszcze był bardzo agresywny i aż prosił sie o czerwoną kartke , ale mimo tego Capello go nie zmienił . Ale tu zaważyło napewno to , że szwed jest jego pupilkiem .

Nie sądze żeby było jakieś spięcie na lini Capello - Camor , wtedy Camor wogóle by nie grał .

w3maniak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:29

Moze z Camorem bedzie tak jak z Del Piero?Też go bedzie często zdejmował żeby zniechęcać itp. Del Piero zmieniał itp zeby jego pupil ibracadabra grał,a teraz chce Jaquima to Camora będzie upokarzał(tak jak z bayernem i dzisiaj)zeby był preteskt ze Camor jest slaby i żeby koniecznie Jaquima(czy jak sie on tam zwie) ściągnąć.Kto go tam wie tego całego Capello

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:32

konflikt to jeszcze nie jest, ale jak tak dalej pojdzie to moze byc tak jak z Del Piero w tamtym sezonie. Capello dobrze zrobil, ze sciagnal Mauro po tym faulu i zoltej kartce, bo Camor najwyrazniej mial cos do powiedzenie sedziemu. tu nie mam pretensji do Don Fabio :naughty: szkoda tylko, ze po zejsciu na lawke, Camor musial powiedziec cos uszczypliwego trenerowi, a ten zachowal spokoj tylko zmierzyl Mauro groznym spojrzeniem...

Pavon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:34

Camoranesi bez formy? Dawno takich bzdur nie słyszałem. Przepraszam, kiedy to nastąpiło? - bo jakoś nie zauważyłem. Cała ta sytuacja nie podoba mi się i to bardzo. Zaczeło się na Allianz Arena, Camoranesi(najlepszy zawodnik na boisku) nie wychodzi na drugą część meczu, no dobra, może jakaś kontuzja, ale ciągnie się to dalej i dalej. Chcę, aby ta cała sytuacja jak najszybciej się wyjaśniła, bo kto jak kto, ale Ten zawodnik na pewno nie zasługuje na takie traktowanie.

Obrazek
Co jest nie tak, Panie Capello?

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:44

Po meczu z Bayernem stanalem murem za Camoranesim, ale po tym co zaszlo dzisiaj juz nie jestem taki pewien po czyjej stronie lezy wina :roll: W meczu z FCB nie widzialem zadnej rozsadnej przyczyny do sciagania Camora... zas dzisiaj trzeba przyznac iz sam sobie na to zasluzyl :!: Widze ze moi przedmowcy chyba nie widzieli tego co sie dzisiaj wydarzylo na boisku, wiec juz tlumacze: po gwizdku arbitra Camor z wsciekloscia kopnal pilke w strone zawodnika Livorno o malo go nie nokautujac... nastepnie gdy ten wznowil gre Camor z pardonem wjechal mu w nogi :? Bylo to bez watpienia zagranie na czerwona kartke i az dziw bierze ze sedzia wyciagnal tylko zolty kartonik. Bylem zszokowany postawa Camora :shock: Po zejsciu na lawke widac bylo jego wielka flustracje... rzucil koszulka i mial wyrazne pretensje do Capello.
Konflikt jest wyrazny tylko ze sam juz nie wiem kto jest temu wszystkiemu winny :think: Z jednej strony Don Fabio upokarza zawodnika sciagajac go z murawy po kilkunastu minutach po wejsciu na boisko... zas z drugiej bardzo nieodpowiedzialna, wrecz glupia postawa Mauro :roll: Widac ze Camoranesi w przeciwienstwie do Del Piero nie wytrzymuje tego psychicznie i obawiam sie ze moze sie to bardzo niemilo skonczyc :( Bardzo lubie i cenie tego zawodnika i nie chcialbym zeby niedaj Boze odszedl z Juve...
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2005, 20:46 przez DamKam, łącznie zmieniany 1 raz.

Trebor87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2005, 20:46

Mnie martwi to , że Capello nie traktuje wszystkich zawodników na równi co prawda Camor zachował sie conajmniej idiotycznie i to dwukrotnie ale na podobne zachowania u Ibry zachowanie Fabio jest zupełnie odmienne, takimi metodami nie nauczy nikogo dyscypliny a może jeszcze bardziej pogorszyć zaistniałą sytuacje. Jak dla mnie kryje sie pod tym coś więcej ,jeśli Capello chce zrobić wolne pole dla Joaqina czy Maxwela to jest to conajmniej smieszne. Szczerze mówiąc sam nie wiem co mam myśleć o tej sytuacji jeśli Don dalej bedzie tak postępował to będzie tym działać jedynie na szkode zespołu... na szczęście póki co w dobrej dyspozycj jest Mutu który z powodzieniem zastępuje Camoranesiego na prawej flance mimo, że nie jest to jego nominalna pozycja...

ODPOWIEDZ