Vieira o van Nistelroyu
- ADP
- Juventino
Pomocnik Juventusu Turyn Patrick Vieira w swojej książce ostro skrytykował holenderskiego napastnika Manchesteru United Ruuda van Nistelrooya – czytamy w angielskiej prasie.
Francuz zarzuca Holendrowi, że ten na boisku prowokuje i podstępnie fauluje zawodników drużyn rywali. Były gracz Arsenalu dosadnie wyraził się o napastniku MU: - Wszyscy myślą, że van Nistelrooy to miły gość, ale tak naprawdę to skur…. Wiele wykroczeń na boisku uszło mu płazem – powiedział Vieira.
źródło:http://sport.onet.pl/1190444,wiadomosci.html
Co o tym myslicie bo moim zdaniem ma racje chłopak ;]
Francuz zarzuca Holendrowi, że ten na boisku prowokuje i podstępnie fauluje zawodników drużyn rywali. Były gracz Arsenalu dosadnie wyraził się o napastniku MU: - Wszyscy myślą, że van Nistelrooy to miły gość, ale tak naprawdę to skur…. Wiele wykroczeń na boisku uszło mu płazem – powiedział Vieira.
źródło:http://sport.onet.pl/1190444,wiadomosci.html
Co o tym myslicie bo moim zdaniem ma racje chłopak ;]
- Mr Cezary
- Juventino
moim zdaniem rowniez ma racje. o ile Van Nistelrooy to wielki pilkarz, to co do jego kultury osobistej mozna miec spore zastrzezenia. podobno gdy bral slub, to nie zaprosil na niego nikogo z MU... :roll:
- mesju
- Qualità Juventino
Jak dla mnie to roche przesadził... można kogoś nie lubić, ale bez przesady :? Mógł to ubrać w ładniejsze słowa. Sport ma polegać na rywlizacji, ale gra powinna mieć swoje reguły. Zawodnik takiej klasy jak Vieira nie powinien nazywać kogoś "skur...".ADP pisze:Co o tym myslicie bo moim zdaniem ma racje chłopak ;]
I jeszcze jedno pytanie do autora:
On ma rację dlatego, że gra w Juventusie, czy dlatego, że też uważasz, że van Nistelrooy jest "skur..."

- nailman86
- Juventino
Dokładnie mam takie samo zdanie... Ja nie widziałem jakoś żeby Van Nisterlooy grał jakoś specjalnie chamsko... No oczywiście, Veira wie lepiej bo w końcu grał przeciwko niemu... Ale żeby odrazu nazywać go skur....mJaUcViEej pisze:Jak dla mnie to roche przesadził... można kogoś nie lubić, ale bez przesady :? Mógł to ubrać w ładniejsze słowa. Sport ma polegać na rywlizacji, ale gra powinna mieć swoje reguły. Zawodnik takiej klasy jak Vieira nie powinien nazywać kogoś "skur...".ADP pisze:Co o tym myslicie bo moim zdaniem ma racje chłopak ;]
I jeszcze jedno pytanie do autora:
On ma rację dlatego, że gra w Juventusie, czy dlatego, że też uważasz, że van Nistelrooy jest "skur..."
Myśle, że nikt nie gra do końca fair, ale to jest po prostu sport, walka...
FORZA JUVE, FORZA ALEX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- T-Bar
- Juventino
Prawde mówiąc Vieira też nie jest święty czasami zdarzaja mu sie skoki w bok
ale Ruud to jest przesada oglądałem skróty ja Man U grało sparing z żółtkami
i ja tego chłopaka nie poznawałem to co on robił bez piłki to masakra :roll: to samo można powiedzieć o naszym Zlatanie
też nie gra fair play

- kramnik
- Juventino
Co do jego kultury na boisku to nie mam pjecia jak to wyglada naprawde, bo jeszcze nigdy nie widzialem tego na wieksza skale. Vieira z pewnoscia wie lepiej bo przeciez grał przeciwko niemu nie raz, ale to nie oznacza, ze ma racje - mogl przesadzic. Widac u Holendra zadziornosc na boisku, ale to raczej wynika z zaangazowania i walki o pilke. Co do jego umiejetnosci to sa bez watpienia NIEPODWAZALNE - to zdecydowanie jeden z najlepszych na swiecie napastnikow.
PS: Jedynym powodem dla ktorego Vieira mogl cos takiego napisac jest zazdrosc o jego umiejetnosci (co jest raczej glupota) lub poprostu PRAWDA. Bo osiagniecia sportowe Francuz ma znacznie bardziej imponujace.
Wniosek ?? Nie mam pojecia jaka jest prawda, moge jedynie sie domyslac, ze Vieira ma przynajmniej troche racji.
PS: Jedynym powodem dla ktorego Vieira mogl cos takiego napisac jest zazdrosc o jego umiejetnosci (co jest raczej glupota) lub poprostu PRAWDA. Bo osiagniecia sportowe Francuz ma znacznie bardziej imponujace.
Wniosek ?? Nie mam pojecia jaka jest prawda, moge jedynie sie domyslac, ze Vieira ma przynajmniej troche racji.

- stefan590
- Juventino
No myśle że Vieira się nie popisał. Możliwe, że Ruud czasem źle się zachowa, ale tak ostre słowa? To pewnie przerodzi się w jakiś ostry komflikt a to nie za dobrze
. Mam nadzieję, że nie będzie poważnych konsekwencji co do naszego rozgrywającego.

- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Piłka nożna to nie szachy( nie nawiazujac do avatara kolegi wyzej:P) albo bierki pod woda, wiec drobne starcia zawsze sie zdarzaja, tak wogole to nigdy nie slyszałem zeby van Nistelrooy, jakos bardzo chamsko sie zachował albo połamał komuś nogi:P Wiec nie wiem co o tej wypowiedzi myslec.
- Pirlo
- Juventino
No moze jest w tym troche racji...przeciez na Euro 04 po przegranej z Portugalią wyzywał sedziego...jak to nie napisze
i dostał za to kare ileś tam meczy A co do prokacji to niewiem...nie zauważyłem nigdy niczego specjalnego w jego zachowaniu, no ale jezeli Vieira zauwazył to chyba trzeba mu wierzyc bo w koncu to on sie z nim na bosiku spotyka i wie najlepiej...zobaczymy za pare dni co na to powiedzą inni piłkarze,szczególnie ci z Arsenalu
.Ale jezeli Vieira uzył az takich słów to musi byc cos na rzeczy... 

- Pilekww
- Juventino
Oj dostalo sie Ruudowi ale on jest własnie taki ak go opisł Patrick. Chamski zawodnik nie ma co uktywac, choć robi nawet mile wrazenie ale jeo zachowanie jest odwrotne.
Ciekawe czy Vieire do sądu poda
No raczej wolałbym nie!
A co do tej autobiagrafii, nawet o niej nie slyszalem :?
Ciekawe czy Vieire do sądu poda

A co do tej autobiagrafii, nawet o niej nie slyszalem :?
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Mateo
- Juventino
Niewątpliwie Van Nistelrooy jest świetnym piłkarzem i jednym z absolutnie najlepszych snajperów na świecie. Jednak jego chamstwo, brzydkie brutalne faule i niewłaściwe zachowanie na boisku nie może się podobać. Bardzo często lubi coś komuś nagadać, czy pofaulować, uderzyć gdzieś łokciem rywala kiedy sędzia tego nie widzi, bardzo często bez piłki. Zgadzam się z tym, że to niezły łobuz, coś w stylu naszego Zlatana. Napewno w słowach Vieiry w związku z powyższym jest dużo racji. Wydaje mi się, że naprawdę musi nienawidzić Ruuda. Jednak mógł to ubrać w inne spokojniejsze słowa jak na profesjonaliste przystało, no chyba, że osoba holendra go tak irytuje, że nie mógł inaczej i napisał szczerze to co myśli. Jest jednak druga strona medalu, że Vieira też świętoszkiem nie jest. Często dostaje kartki, dużo fauluje, czasem bardzo brzydko (co można usprawiedliwić pozycją defensywnego pomocnika), ale jednak nie robi tego bez piłki i napewno zachowuję się dużo przyzwoiciej niż Van Nistelrooy.
- tabo89
- Juventino
według mnie to Patrick ma calkowita racje bo ja tez osobiscie nie lubie van Nisterloya jako pilkarza i jako goscia. ten facet poprostu nie potrafi sie zachowac a jako pilkarz co prawda strzela duzo bramek ale jest cieniasem - czeka tylko az ktos odwali czarna robote a on sam tylko kieruje pilke do bramki. takie jest moje zdanie niewiem jak wy uwazacie. nareszcie ktos powiedzisal glosno jaki on jest. brawo Vieira
- Michael900
- Juventino
Mocne słowa Vieriy. Musi go naprawde nienawidzić skoro mówi o Nistelroyu prosto zmostu, nie owijając w bawełnę. Pewnie Nistelrooy odpowie Patrickowi czymś podobnym.