Chuligani z Legii pobili... kibiców Legii !!!!!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Tevez10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 14:51

Chuligani z Legii Warszawa pobili po sobotnim meczu przy Łazienkowskiej... kibiców Legii. Zdemolowali również autobus MZA. Zatrzymano 11 osób - poinformowało "Życie Warszawy".
"Skandal! Hańba! Tylko szmata bije brata", to niektóre komentarze, jakie pojawiły się na legijnych stronach internetowych. To reakcja na zajścia, do jakich doszło po meczu Legii z Kolporterem Koroną Kielce. Chuligani w szalikach stołecznej drużyny pobili wychodzących ze stadionu kibiców w takich samych szalikach.

"W autobusie linii 162 kilku chuliganów w szalikach Legii zaczęło demolować pojazd i wybijać szyby. Zatrzymano jedenaście osób, w tym cztery nieletnie" – powiedziała Zuzanna Sulowska z zespołu prasowego Komendy Stołecznej Policji.

Stowarzyszenie Kibiców potępiło te zajścia.

żródło: http://sport.onet.pl/1187713,wiadomosci.html

Moim zdaniem to jakaś paranoja jak można pobić kibiców tej same drużyny .Rozumiem że jest protest ale żeby bić swoich za to że weszli an mecz!!! :angry:

Fedo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 15:35

za przeproszeniem :D "Kibice Wisły pobili kibiców Wisły" lol raczej niemozliwe to z WISŁĄ :D
No to nienajlepiej postąpili tylko pozostaje pytanie za co ??!!

Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 23:05

Ja od zawsze wiedziałem ze kibice Legii to jedni wilecy chuligani i od małego przyrzekłem sobie że nie pojade na mecz na stadion Legii aby nie dostac pałką w łeb :P

Obrazek
Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 23:23

może niech się wypowie jakiś kibic Legii,który może brał udział jako jedna ze stron,a pewnie by się taki znalazł na tym forum:)

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
Lopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 23:28

tragedia......jak tak mozna, co za ludzie..... niektórzy powiedzieliby; "wiadomo Polacy", az mi szkoda wizerunku polskich kibiców
:płaczę:

Pablito

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 23:56

Co sie w tym chorym kraju dzieje.Ja nie wiem,ciekawe co z pare lat bedzie.Ehh...

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2005, 23:57

Dawno sie nie wypowiadałem na forum, ale tutaj muszę zabrać głos. Właśnie... już od dawna wiadomo, że to kibice Legii robią zawsze największe dymy. Niestety, inaczej patrzą na to media. Wydaje mi się, że te starają się udowodnić, że kibice ze stolicy nie mogą byc najgorsi, a jednak... W jednym z numerów tygodnika "Wprost" (przepraszam, nie pamiętam dokładnie numeru) opublikowano zestaw najgorszych drużyn pod względem zachowania się kibiców. "Wygrał" Lech Poznań. Jakie było moje zaskoczenie, gdy ujrzałem, że Legia jest na 5-tym miejscu!!! Kto zawsze robi najwieksze rozróby??? Warszawa... a przykład o pobiciu kibiców własnej drużyny jest tego najlepszym przykładem. Innym razem oglądałem na TV (publiczny kanał) relacje z meczu Legia Warszawa - Lech Poznań. Myślałem, że rozniose telewizor :angry: Zaczęło się od tego, że pokazano kibiców stólecznej drużyny jak idą na mecz. Cisza, spokój, szaliki... tylko Poznaniaków musiała eskortować policja, ponieważ bano się, że "znowu wywołają rozróby". Śmieszne... Następnie zaprezentowano sposób kibicowania własnyn drużynom. Kilka razy puszczono ten sam fragment jak kibice warszawscy krzyczą "Legia!". Natomiast ludzie w niebieskich koszulkach i szalikach jakby przez całe 90 minut skandowali "Legia to ch***" czy "Wypier*****". Po meczu oczywiście kibice się pobili. W materiale podano, że to Lech sprowokował Legie, lecz w poznańskiej TVP3 informacja była dokładnie odwrotna... Co to telewizja potrafi dokonać...

Chciałbym przy tym podkreślić, że po pierwsze mieszkam w Wlkp. a po drugi POTĘPIAM zachowanie pseuokibiców. Jakiejkolwiek drużyny. Ale PROSZĘ, unikajmy kłamstw...

A już wogóle rozwalił mnie dwumecz o Puchar Polski pomiędzy wspomnianymi klubami, a szczególnie rewanż w Warszawie. Komentator dwójki (teorytycznie neutralny) traktował Poznaniaków jak jakiś imigrantów (tym większa była moja radość z wygranej). Jak on pięknie przez całe spotkanie zachwalał kibiców Legii za dobre zachowanie, doping, a co 5 minut przypominał o ich wspaniałym geście, gdy oddali kibicom Lecha swoje miejsca na stadionie. Najśmieszniejsze jest tylko to, że stadion nie był nawet pełen. Były wolne miejsca, więc jak tu mówić o szczerości? Skoro nie potrafili sami zebrać kilku tysięcy fanów, to dlaczego nie wpuścić wroga... :doh: I po tym pieknym zachwalaniu, gdy już okazało się, że Puchar pojedzie do stolicy... Wielkopolski, "kochani" i "wspaniali" kibice Legii pokazali swoje prawdziwe oblicze gdy wbili się na trybunę honorową i zerwali medale z Lechitów. Komentator zapadł by sie pod ziemię :rotfl:

I KTO TU JEST NAJGORSZY :?:

Pozdro dla WSZYSTKICH kibiców :D kończe... :prochno:

Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2005, 00:11

Legioniści pobili się z innymi Legionistami... A już myslałem że mnie w Tym kraju nic nie zaskoczy :rotfl: :D Czyżby im się nudziło?? Albo wybili już wszystkich Polonistów i nie mają się z kim bić?? Kto wie... :D :smile:

Keeper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2005, 07:36

Ja tylko czekam jak tylko zmienia sie przepisy i te bandy nie beda przychodzic na mecze.
Choc nie lubie kaczynskiego moze on cos z tym zrobi, bo jak wszyscy wiemy woli bardziej rygorystycznych kar
naprzyklad kare smierci^^^^^^

stefan590

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2005, 09:42

No kibice Legii się nie popisali... nie rozumiem jak można bić kibiców własnej drużyny:/To co sie dzieje na Polskich trybunach to jakaś paranoja. Przynajmniej u nas w Lądku tak się nie zachowują:D

A tak apropo wprowadzenie kary śmiercie w Polsce, aktualnie byłoby dla niej śmiercią polityczną. Jak zapewne wiemy od wielu lat w Polsce nie wykonuje sie kary śmierci, a nasi politycy przez te lata podpisali wiele konwencji, traktatów itp. Więc gdy Korwinn-Mikke mówi o wprowadzeniu kary śmierci to to jest śmieszne bo na zachodzi byłoby przeje****. Kaczyński aż taki głupi nie jest.

bartbuks

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2005, 10:04

Ja jestem kibicem Legii i powiem szczerze to nie Legionisci!!!!Oni nie szanuja klub, kibicow...W weekend cala Polska przylaczyla sie protestu (szacunek dla Krakowa)...99% kibicow ktorzy byli przed stadionem nie ma z tym nic wspolnego!!!To stalo sie jakies pol godziny po meczu w okolicach stadionu i na ulicach miasta...Wstyd dla calej Legii!!!To nie sa kibice!!!Won z Lazienkowskiej!!!

Keeper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2005, 11:09

Wiesz ja tez nie jestem za kara śmierci, zreszta uważam i jestem za tym zeby w Polsce wprowadzono zwłaszcza jesli chodzi o huliganów Prace społeczne, tak jak w Ameryce.

Zreszta tak nie lubie huliganów zeby nie powiedziec ze nienawidze, kiedy widze na ulicy np. porozwalane przystanki, zniszczone tramwaje i tego typu rzeczy, to az mnie bierze, przeciez to wszystko idzie z naszych podatków, jeszcze jakby sie glebiej zastanowic, to jak oni ciagle musza tak wydawac NP. MPK to nigdy nie uzbiera sie troche kasy zeby podwyzki dac nawet male ale zawsze, albo modernizacja starych tramwaji.
Uczepiłem sie tak tego MPK bo moj stary tam pracuje:P
Zreszta mozna dac tez inne przykłady
Kto byl powiedzmy w Berlinie to wie jak oni maja tam ładnie, az mnie zazdrosc bierze wszytko nowe nic nie zniszczone i wogole SUPER.:D

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2005, 11:19

Widzę ,że najwięcej na ten temat mają koledzy z innych jakże pięknych miast polski. Ja jestem z wawki i niepowiem popieram ten strajk a to ,że komuś puściły nerwy czytaj kilku dresikom którym twarz Zygo się nie podoba i założyli szalik Legii nie będąc kibicami- bo jak tu taki pogląd ,że swój swojego pobije..... przynajmniej teoretycznie:] Dla mnie najdziwniejsze jest to ,że przecie tyle kamer..... działań i wogule i tak do końca nie wiadomo kto to zrobił.... normalnie zagadka:) Nie wspominając o tym ,że te głąby uważali siebie za wybrańców którzy mają wymierzyć sprawiedliwość łamistrajkom......Stowarzyszenie ma pretensje ,że nie jednoczą się ze wszystkimi ale to ich wybór...... trza było przewidzieć ,że komuś coś uderzy do głowy... albo spotkałem się z tym także ,że jakieś polonijne dupki (bodajze 3 ich było) zaatakowali jako pierwsi czy też cała ich tam grupka a następnie ktoś się podłączył...... nasuwa się wniosek jeden nie każdy kto nosi szalik twej drużyny a) jest jej kibicem b) jest twoim bratem .
Zadziwia mnie fakt jaka jest nagonka na legię od innych...... jestem ciekawy czy drechy które kroją z komórek choćby w krakowie pytali się czy jesteś za wisłą czy za cracovią:] i tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dostaniesz a komórki na ogół też nie będzie:
Rozumiem ,że to pod stadionem nie miało miejsca.....moim zdaniem to nei jest to ,że to kibic Legii czy Lecha ....... gdyby był strajk w poznaniu i znalazły się łamistrajki to myślicie ,że końcu tam też nie pojawiło się karczychowe bractwo wymierzające sprawiedliwość;) moim zdaniem nie:]
/za błędy przepraszam- nie robiłem korekty..... potem:D/
ps. a co tu kurcze robi temat z karą śmierci........ na onet.pl tam se pogadacie

Jellei

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2005, 11:28

Nie ma się czego wstydzić... nie można napisać że to byli kibice Legii, więc wychodzi na to, że po prostu "Zwykli pseudokibice pobili kibiców Legii", więc wychodzi na to, że wszystko poszło tak jak normalnie w tzw. polskim futbolu.

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2005, 11:39

Więc dla nie wtajemniczonych opiszę ogólnie o co chodzi.
Jak wiadomo Od kilku tygodni trwa konflikt kibiców z władzami klubu. Jedną z przyczyn są wysokie ceny biletów oraz ogólne kontrowersje związane z osobą prezesa Zygo. Protest polega na tym, że część kibiców nie wchodzi na stadion lecz stoi pod stadionem. Skutkiem tego był zdemolowany Torwar oraz właśnie ta burda. Pseudokibice spod Torwaru zaatakowali kibiców wychodzących z krytej trybuny, uważanej za bardziej ekskluzywną, oraz często "cieszącą" się się mainem "piknikowej"

Ja osobiście jestem za panem Zygo choć nie jakoś zdecydownie. Takie zachowanie powinno być surowo ukarane zaś pseudokibice raz na zawsze powinni być wywaleni z trubun przy Łazienkowskiej.

Więcej przeczytacie na http://legialive.pl/news.php?NewsID=16285 zarówno w newsie jak i w licznych komentarzach

Zablokowany