9 Piłkarzy Juventusu nominowanych do Złotej Piłki

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
malas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 14:30

9 piłkarzy Juventusu zostało nominowanych przez "France Football"

A oto nominowana 50 zawodników:
Adriano (Brazylia, Inter Mediolan), Michael Ballack (Niemcy, Bayern Monachium), David Beckham (Anglia, Real Madryt), Gianluigi Buffon (Włochy, Juventus Turyn), Mauro Camoranesi (Włochy, Juventus Turyn), Fabio Cannavaro (Włochy, Juventus Turyn), Jamie Carragher (Anglia, Liverpool), Petr Cech (Czechy, Chelsea), Andrij Szewczenko (Ukraina, AC Milan), Gregory Coupet (Francja, Olympique Lyon) , Cris (Brazylia, Olympique Lyon), Deco (Portugalia, FC Barcelona), Dida (Brazylia, AC Milan), Didier Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej, Chelsea), Emerson (Brazylia, Juventus Turyn), Michael Essien (Ghana, Lyon i Chelsea), Samuel Eto'o (Kamerun, FC Barcelona), Luis Figo (Portugalia, Real Madryt i Inter Mediolan), Diego Forlan (Urugwaj, Villarreal), Luis Garcia (Hiszpania, Liverpool), Steven Gerrard (Anglia, Liverpool), Thierry Henry (Francja, Arsenal) , Zlatan Ibrahimovic (Szwecja, Juventus Turyn), Juninho (Brazylia, Olympique Lyon), Kaka (Brazylia, AC Milan), Frank Lampard (Anglia, Chelsea), Roy Makaay (Holandia, Bayern Monachium), Claude Makelele (Francja, Chelsea) , Paolo Maldini (Włochy, AC Milan), Pavel Nedved (Czechy, Juventus Turyn), Michael Owen (Anglia, Real Madryt i Newcastle), Park Ji-Sung (Korea Południowa, PSV Eindhoven i Manchester United), Andrea Pirlo (Włochy, AC Milan), Raul (Hiszpania, Real Madryt), Juan Roman Riquelme (Argentyna, Villarreal), Arjen Robben (Holandia, Chelsea), Roberto Carlos (Brazylia, Real Madryt), Robinho (Brazylia, Real Madryt), Ronaldinho (Brazylia, FC Barcelona), Ronaldo (Brazylia, Real Madryt), Cristiano Ronaldo (Portugalia, Manchester United), Wayne Rooney (Anglia, Manchester United), John Terry (Anglia, Chelsea), Lilian Thuram (Francja, Juventus Turyn) , David Trezeguet (Francja, Juventus Turyn) , Marc Van Bommel (Holandia, PSV Eindhoven i FC Barcelona), Ruud Van Nistelrooy (Holandia, Manchester United), Patrick Vieira (Francja, Arsenal i Juventus Turyn), Xavi (Hiszpania, FC Barcelona), Zinedine Zidane (Francja, Real Madryt).

diego1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 14:34

nominacji nei powinien dostać Raul,który grał piach w poprzednim sezonie. Poza tym nic by sie nie stało gdyby nie dostał jej Robben. Pierwsze pół roku miał kontuzje, i póki co po powrocie za mało sie wykazał.

Osobiście sądze, że nagrode otrzyma ROnaldinho, któy gra najrówniej z wszystkich graczy. Jeszcze miesiąc temu wygrałby może Gerrard ale ostatnio prezentuje słabą formę no i kontuzje.

A co do graczy Juve to najwieksze sznanse miałby Zlatan i Gigi
:D

Nedved jest bogiem, zioło nałogiem, życie zabawą, JUVENTUS podstawą!!!

Obrazek
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 14:40

Co tam robi Raul? :roll:

Z Juventinich najwieksze szanse na zwycięstwo na Zlatan i Cannavaro. Są to poprostu nasze gwiazdy, a rzadko się zdarza że docienia się takich skromnych mistrzów jak Camoranesi, który równiez grał efektownie i równo przez calutki sezon ... co z tego skoro w piłce, jak wszędzie panują układy i komercja. Wygra pewno Ronaldinho... :doh:

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 14:58

Za który dokładnie okres czasu przyznawana jest ta nagroda ? Nigdy nie pamiętam :oops:

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 16:32

Tak jak w przypadku roznego rodzaju rankingow klubowych tak i tutaj moim zdaniem jest to troche smieszne :!: A dlaczego :?: Poniewaz jakim cudem do Zlotej Pilki moze byc nominowany w tym roku, m.in: Beckham, Figo, R. Carlos, Ronaldo czy Zidane :angry: Takie nazwiska pojawiaja sie co roku a co oni zrobili w ostatnich latach- NIC :lol: I chyba to nie przypadek ze tych ktorych wymienilem sa wlasnie z Realu :roll:
Co do Juventinich to oczywiscie cieszy fakt ze jest ich az 9 :-D Ale tak naprawde nie wiem co tam robi Emerson :prochno:

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 19:28

DamKam pisze:Ale tak naprawde nie wiem co tam robi Emerson :prochno:
Ty się nie zastanawiaj co tam robi tylko się ciesz to po pierwsze. Po drugie odnośnie Emersona-fakt powołania go do tej 50-tki może być spowodowany faktem że przez cały rok utrzymał równą ale dobrą formę.
A kto otrzyma nagrodę? Wg mnie rozbije się między Ronaldinho, Lampardem a Eto'o.

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 21:24

DamKam pisze:Ale tak naprawde nie wiem co tam robi Emerson :prochno:
Byc moze nazwisko Pumy widnieje na liscie nominowanych poniewaz nie schodzil on w zeszlym sezonie ponizej dobrego poziomu i bez niego nie moglibysmy nawet marzyc o mistrzostwie Wloch poniewaz on sam trzymal w garsci srodek pola? :roll: Ale pewnie sie myle i jest nominowany dlatego ze Real Madryt sie nim interesowal :roll:

seberoff

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 22:20

Jak narazie z Juve jest najwiecej nominowanych bo az 9 ale to i tak o iczym nie swiadczy :( Mam nadzieje ze ktorys z Juve dostanie ta nagrode np. Zlatan lub Camoranesi ale mysle ze taka nagrode dostanie ktos taki jak Ronaldinho bo chyba taki football jak gra brazyliczyk najbardziej sie podoba. Poczekamy zobaczymy ja jestem dobrej myśli :)

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 22:46

No cóż wypada się tylko cieszyć z tego powodu, że jesteśmy najliczniej reprezentowanym tam klubem :) . Naprawde można być dumnym z naszych graczy...w końcu prawie cała pierwsza jedenastka trafiła do najlepszej 50 graczy w Europie. Niemniej kiedy zobaczyłem, że aż 9 graczy Juve zostało nominowanych byłem nieco zaskoczony, ale i przypuszczałem, że skoro jest ich tak wielu to i Del Piero tym razem nie zostanie pominięty. Jednak się myliłem, choć nie byłem zbytnim optymistą. Fakt Alex błyszczał pod koniec sezonu i na początku tego to gracz nieprzeciętny, ale jednak już za słaby na najlepszą 50 Europy, przecież nie będzie nominowany za legendarne występy przed laty. Tyle, że skoro brakuje Del Piero to też zastanawiam się co tam robią tacy gracze jak: Figo, Raul i Owen. Mógłbym jeszcze przyczepić się do Beckhama, bo w moim przekonaniu chyba zostali nominowani tylko dlatego, że zakładają koszulke Realu. Nie podważam ich talentu, ale Figo był głównie rezerwowym, Raul grał słabo i tylko za nazwisko, Owen też był tylko rezerwowym i sezon miał stracony. Zaskoczeniem jest nieco dla mnie obecność Emersona. Prezentował dobrą forme przez cały sezon, ale myśle, że nie jest to gracz, który był tu pewniakiem. Ale cieszę się, że jest nominowany. Troszkę przykro z braku Zambrotty...w końcu dla wielu najlepszy lewy obrońca na świecie, ale szczerze mówiąc nie błyszczał tak w tym roku. Fajnie, że zauważono Camoranesiego. Gdyby nie kontuzja i lepszy sezon w Champions League dla Juve bardzo wysoko byłby Buffon. Jak wielu mówi: jeśli miałby wygrać ten plebiscyt bramkarz to tylko on. Tak to wysoko może być jedynie Zlatan Ibrahimović. Miał świetny sezon, zachwycał sztuczkami technicznymi, zwodami. Myśle, że możliwe, że będzie w pierwszej dziesiątce, ale nic więcej. Na zwycięstwo czy podium nie zasługuje. Zaskoczyła mnie obecność Trezeguet :wink: . Przecież tamten sezon miał stracony, a dobry początek tego to według mnie za mało, ale też fajnie, że jest :D .
Uważam, że o tytuł będzie walczyć największy geniusz ówczesnej piłki czyli Ronaldinho i Steven Gerrard - za świetny sezon i to, że poprowadził Liverpool do zdobycia Champions League. Sukcesy tu się bardzo liczą. Chciałbym by wysoko był Cristiano Ronaldo, kolejny genialny gracz, jestem wielkim zwolennikiem jego talentu. Wysoko napewno będzie też Lampard, Adriano, Szewczenko, Ballack, Kaka i Henry - zawsze jest wysoko, ale jakoś nigdy nie wygrał. Powód: brak wielkich sukcesów z Arsenalem.
Przy okazji mam prośbe: czy mógłby ktoś mi przybliżyć notowania z ostatnich lat tak od 95 roku? Chodzi mi o pierwszą dziesiątke, bo ciekawy jestem pozycji Del Piero. Chciałem się nieraz do tego dogrzebać, ale ciężko było.

stefan24786

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 22:52

Mi sie wydaje że złotą piłeczkę zgarnie Patrick Vieira :ball:
Ale to tylko moje skromne zdanie:P

Carer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2005, 23:53

DamKam napisał
jakim cudem do Zlotej Pilki moze byc nominowany w tym roku, m.in: Beckham, Figo, R. Carlos, Ronaldo czy Zidane Takie nazwiska pojawiaja sie co roku a co oni zrobili w ostatnich latach- NIC I chyba to nie przypadek ze tych ktorych wymienilem sa wlasnie z Realu
Podpisuuje sie pod tym, nie mam pojęcia dla cego oni znowu zostali nominowani (po tych wszystkich reality show słowo nominowani dziwnie brzmi:)) jedyne sensowne wytłumaczenie to nazwisko.

I JESCZE JEDNO DLA CZEGO NA LISCIE NIE MA DUDKA SKORO TACY PIŁKAŻE JAK WW SIĘ NA NIEJ ZNALEŹLI TO NIE ROZUMIEM CZEMU TAK OLALI NASZEGO BRAMKARZA

no woman=no sex
no sex=no children
no children=no school
no school=no problem:)
-----------------------------------------------------------
01.11.1897 Juventus was born
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 października 2005, 07:29

Diego1989 pisze: nic by sie nie stało gdyby nie dostał jej Robben
Ależ stałoby się - nie dostałby najlepszy Holenderski piłkarz.
Paolo Rossi 1982 pisze:Co tam robi Raul?
Piłkarze Realu są powoływani bez względu na to jaką prezentują formę
Stefan24786 pisze:Mi sie wydaje że złotą piłeczkę zgarnie Patrick Vieira
Fajnie by było, ale raczej nie ma szans, bo nikt nie docenia robiących w drużynie brudną robotę, a to oni bardzo ciezko pracują i też powinni być nagradzani.

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2005, 15:16

Damianinho 15 pisze:Ależ stałoby się - nie dostałby najlepszy Holenderski piłkarz.
:bravo: Ciekawe jak Zlota Pilke mialby dostac zawodnik ktory nie ma pewnego miejsca w skladzie? :think:
Damianinho 15 pisze:
Paolo Rossi 1982 pisze:Co tam robi Raul?
Piłkarze Realu są powoływani bez względu na to jaką prezentują formę
Pytanie retoryczne stary. Kumasz? :lol:

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 października 2005, 16:07

Peja pisze:Ciekawe jak Zlota Pilke mialby dostac zawodnik ktory nie ma pewnego miejsca w skladzie?
A myślisz że w takim klubie jak Chelsea każdy ma pewne miejsce w składzie. To czemu niektórzy dziwią się dlaczego w nominacji pominęli Del Piero skoro on też nie ma pewnego miejsca w składzie (a raczej w ogóle go nie ma) więc co za sens wytykanie Robbenowi że nie powinien być nominowany bo nie ma pewnego miejsca w składzie??
Peja pisze:Pytanie retoryczne stary. Kumasz?
Nie musze Ci odpowiadac bo to nie do ciebie było skierowane, ale w ramach wyjaśnienia Ci powiem. Odpowiedziałem na te pytanie retoryczne zeby sie czyms wyroznic :D

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2005, 17:20

Brakuje Zambrotty.. Powinien sie tam znalesc bo wedlug mnie to najlepszy lewy obronca swiata o wiele lepszy od np. A.Cola. NO ale chyba nie dali Zambro żeby nie było 1/5 zaowdników Juve :-D . Uważam że zasłużenie jest tam aż 9 piłkarzy Biancconeri (i chyba najwięcej z jednego klubu.
Mam nadzieje że wygra go jakiś piłkarz Juve, choć teraz nie ma już takiej indywidualności w zespole. Kiedyś gwiazdą był Nedved, który ostatnio gra gorzej. Buffon ma kontuzje, więc mogą nie brać go tak pod uwagę, ale teraz wyróżnia się ZLATAN, który mógłby wygrać plebiscyt. Grał wspaniale jak na debiutanta w serie a w poprzednim sezonie.. MOże on??

ODPOWIEDZ