Starzy gracze

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2003, 22:47

Po co pchać do kadry takich zawodników jak Hajto.
Czy nie lepiej odpuścić sobie ME i zaufać młodym piłkarzom np. z polskiej ekstraklasy i przygotować ich na MŚ 2006?
Janas zaczął dobrze nie powołując Świerczewskiego, Kałużnego i tej całej reszty.
Dlaczego nie powołuje dalej młodych piłkarzy np. Niedzielana, Nalepy.
Chociaż Burkhardt zadomowił się (mam nadzieję) w kadrze!

kostekyo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2003, 22:55

To ze Burkhardt zadomowil sie w kadrze to bardzo dobrze bo wedlug mnie jest on mlodym i bardzo utalentowanym zawodnikiem. Sadze iz nie powinno sie skreslac starszych zawodnikow bo dla mlodzikow sa druzyny U21 i inne i w nich sie przygotowuja do gry w pierwszej reprezentacji. Mozna by wrzucic kilku mlodych zawodnikow ale nie za duzo. Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2003, 23:02

To jak grają starsi zobaczyłeś w meczach z Kazachami i Szwedami.
Myślę że reprezentacja podszebuje więcej młodych zawodników

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2003, 23:11

Co do Tomasza Hajto to sie z wami nie zgodze bo w meczu ze Szwedami zagrał dobrze .Ja osobiście nie mam żalu do Janasa za tą porażke bo nie miał zadużo czau a także paru piłkarzy odpadło więc jedyne o co moge mieć do niego żal to brak w kadrze Romana Dąbrowskiego(Besiktas Stambuł-według mnie jeśli nie najlepszy to jeden z najlepszych polskich piłkarzy)no i brak Kryszałowicza(nie wiem czemu nie grał)
Podstawym kłopotem jest słaba organizacja PZPN'u---ja to widze tak : Strejlau na prezesa a Engel na trenera i bedzie luks :D
Janasa nie powinni nawet ruszać narazie bo nie można tak od razy zbudować kadry-Engel miał towarzyskie mecze i dużo czasu a On nie zabardzo.

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2003, 23:11

Wdług mnie powinien do kadry co jakiś czas wchodzić młody zawodnik i tak np teraz już zadomowił sie Burkhardt, teraz powinno się wprowadzić znów jakiegoś młodego i jak on sie zadomowi to znów wziąść nowego i tak aż cała kadra się odmłodzi, tylko na to będzie potrzeba niestety trochę czasu :(

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2003, 11:52

No macie rację , że w kadrze brakuje powołań dla młodych i utalentowanych zawodników. No ale od tego są reprezentacje np: U21 i inne. A kadra narodowa jest po to by w nij miejsce mieli też starsi doświadczeni zawodnicy. Owszem trzeba stawiać na młodzież ale niezadużo. Trzon kadry narodowej powinni tworzyć zawodnicy, którzy futbol mają juz w kościach a młodzi powinni wlewać w to nową krew. No niestety i strszych i młodszych doświadczonych mamy zamało by stworzyć kadrę na europejskim poziomie :(

Obrazek
RUDI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2003, 17:41

Zgadzam sie z przedmowca ze trzon kadry powinni tworzyc zawodnicy doswiadczeni uzupelniana mlodymi . Jednak trenerzy nie maja zbytnio duzego wyboru gdyz mlodzi zawodnicy nie rozwijaja sie w nalezyty sposob ,zbyt czesto trafiaja na lawki rezerwowych dlatego pozniej niestety nie ma z czego wybierac :(

FORZA JUVE
matiso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2003, 18:04

Ja uwazam ze w takiej sytuacji jakiej obecnie sie znajdujemy trzeba zdecydowanie postawic na mlodziez.Mysle ze taka pomoc:Mila,Szymkowiak,Burkhardt,Madej bylaby nawet lepsza od obecnej a przynajmnie perspektywiczna.Janas musi zrobic taki manewr jak najszybciej bo zaraz i oni nam sie zestarzeja i nabiora zlych nawykow.

RAT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2003, 11:55

Bo w polskiej lidze młodzizawodnicy niegrają na poziomie światowym a starzy gracze są już ograni w zagranicznych klubach :!: :!:

ODPOWIEDZ