Starzy gracze
- Seiru
- Juventino
Po co pchać do kadry takich zawodników jak Hajto.
Czy nie lepiej odpuścić sobie ME i zaufać młodym piłkarzom np. z polskiej ekstraklasy i przygotować ich na MŚ 2006?
Janas zaczął dobrze nie powołując Świerczewskiego, Kałużnego i tej całej reszty.
Dlaczego nie powołuje dalej młodych piłkarzy np. Niedzielana, Nalepy.
Chociaż Burkhardt zadomowił się (mam nadzieję) w kadrze!
Czy nie lepiej odpuścić sobie ME i zaufać młodym piłkarzom np. z polskiej ekstraklasy i przygotować ich na MŚ 2006?
Janas zaczął dobrze nie powołując Świerczewskiego, Kałużnego i tej całej reszty.
Dlaczego nie powołuje dalej młodych piłkarzy np. Niedzielana, Nalepy.
Chociaż Burkhardt zadomowił się (mam nadzieję) w kadrze!
- kostekyo
- Juventino
To ze Burkhardt zadomowil sie w kadrze to bardzo dobrze bo wedlug mnie jest on mlodym i bardzo utalentowanym zawodnikiem. Sadze iz nie powinno sie skreslac starszych zawodnikow bo dla mlodzikow sa druzyny U21 i inne i w nich sie przygotowuja do gry w pierwszej reprezentacji. Mozna by wrzucic kilku mlodych zawodnikow ale nie za duzo. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Co do Tomasza Hajto to sie z wami nie zgodze bo w meczu ze Szwedami zagrał dobrze .Ja osobiście nie mam żalu do Janasa za tą porażke bo nie miał zadużo czau a także paru piłkarzy odpadło więc jedyne o co moge mieć do niego żal to brak w kadrze Romana Dąbrowskiego(Besiktas Stambuł-według mnie jeśli nie najlepszy to jeden z najlepszych polskich piłkarzy)no i brak Kryszałowicza(nie wiem czemu nie grał)
Podstawym kłopotem jest słaba organizacja PZPN'u---ja to widze tak : Strejlau na prezesa a Engel na trenera i bedzie luks
Janasa nie powinni nawet ruszać narazie bo nie można tak od razy zbudować kadry-Engel miał towarzyskie mecze i dużo czasu a On nie zabardzo.
Podstawym kłopotem jest słaba organizacja PZPN'u---ja to widze tak : Strejlau na prezesa a Engel na trenera i bedzie luks

Janasa nie powinni nawet ruszać narazie bo nie można tak od razy zbudować kadry-Engel miał towarzyskie mecze i dużo czasu a On nie zabardzo.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Wdług mnie powinien do kadry co jakiś czas wchodzić młody zawodnik i tak np teraz już zadomowił sie Burkhardt, teraz powinno się wprowadzić znów jakiegoś młodego i jak on sie zadomowi to znów wziąść nowego i tak aż cała kadra się odmłodzi, tylko na to będzie potrzeba niestety trochę czasu 

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
No macie rację , że w kadrze brakuje powołań dla młodych i utalentowanych zawodników. No ale od tego są reprezentacje np: U21 i inne. A kadra narodowa jest po to by w nij miejsce mieli też starsi doświadczeni zawodnicy. Owszem trzeba stawiać na młodzież ale niezadużo. Trzon kadry narodowej powinni tworzyć zawodnicy, którzy futbol mają juz w kościach a młodzi powinni wlewać w to nową krew. No niestety i strszych i młodszych doświadczonych mamy zamało by stworzyć kadrę na europejskim poziomie

- RUDI
- Juventino
Zgadzam sie z przedmowca ze trzon kadry powinni tworzyc zawodnicy doswiadczeni uzupelniana mlodymi . Jednak trenerzy nie maja zbytnio duzego wyboru gdyz mlodzi zawodnicy nie rozwijaja sie w nalezyty sposob ,zbyt czesto trafiaja na lawki rezerwowych dlatego pozniej niestety nie ma z czego wybierac 

FORZA JUVE
- matiso
- Juventino
Ja uwazam ze w takiej sytuacji jakiej obecnie sie znajdujemy trzeba zdecydowanie postawic na mlodziez.Mysle ze taka pomoc:Mila,Szymkowiak,Burkhardt,Madej bylaby nawet lepsza od obecnej a przynajmnie perspektywiczna.Janas musi zrobic taki manewr jak najszybciej bo zaraz i oni nam sie zestarzeja i nabiora zlych nawykow.