Powrót Śląskiej Piłki
- PiontaS
- Juventino
Zalozylem nowy temat poniewaz ciekawią mnie Wasze opinie na temat nowego sezonu i dobrej postawy Slaskich druzyn.Chcialbym zauwazyc ze przed wyjsciem na swiatlo dziennie Korupcji "WARSZAWIAKÓW" w Polskiej pilce kluby ze Slaska szczegolnie Gornego Slaska byly dostarczycielami pkt chociazby w I Lidze Gronik Zabrze , Odra Wodzislaw
w II Lidze Ruch Chorzow ledwo utrzymaly sie w lidze . Po wyjsciu afery i Mafii Warszawskiej nagle Slaskie kluby sa w czolowce a ani Gronik ani Ruch nie zakupil swietnych pilkarzy z powodow finansowch na dzien dzisiejszy Gronik Zabrze 3 miejsce w I Lidze a Ruch Chorzow takze 3 w II Lidze . Dlatego cieszy mnie to ze juz zaden "GOROL" nie bedzie ustawial meczy na niekorzysc DRUZYN ZE SLASKA :!:
w II Lidze Ruch Chorzow ledwo utrzymaly sie w lidze . Po wyjsciu afery i Mafii Warszawskiej nagle Slaskie kluby sa w czolowce a ani Gronik ani Ruch nie zakupil swietnych pilkarzy z powodow finansowch na dzien dzisiejszy Gronik Zabrze 3 miejsce w I Lidze a Ruch Chorzow takze 3 w II Lidze . Dlatego cieszy mnie to ze juz zaden "GOROL" nie bedzie ustawial meczy na niekorzysc DRUZYN ZE SLASKA :!:
- włodi
- Juventino
ja juz niemoge patrzec na tego listkiewicz a na bońka tez mimo ze kiedys był swietnym piłkarzem reprezentował barwy juve to jak bym go spotkał na uliucy to by go przekopał a listkiewiczu to niemówie nawet :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
- Camillo
- Juventino
Mam nadzieję , że już niedługo znów będę mógł z zainteresowaniem oglądać derby , takie jak Ruch - GKS , Górnik - GKS i Ruch - Górnik. Kiedyś te derby decydowały o mistrzostwie Polski.
To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
- Gałcio
- Juventino
I nawet my czyli Piast Gliwice który rzekomo kupował mecze jest na 7 pozycji w drugiej lidze pokonując ostatnio Sosnowiec, remisując z Jagą i Widzewem na wyjezdzie, a rzekomo dlatego ze mamy kare którą dostaliśmy jedynie na podstawie podejrzeń a nie dowodów.
GÓRNY ŚLĄSK !!
GÓRNY ŚLĄSK !!

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- PiontaS
- Juventino
Wlasnie o to chodzi jak wywierano presje na Pzpn ze nie kara zadnych z druzyn za kupowanie meczy ukaral jedynie Slaskie Kluby i tak jak kolega z Piasta powiedzial na bezpodstawnych dowodach mimo iz na kluby z Warszawy byly dowody :!:
GÓRNY ŚLASK :!:
GÓRNY ŚLASK :!:
- gregor_g4
- Juventino
szczegolnie GKS Katowice... przoduje w IV lidzePiontaS pisze:Zalozylem nowy temat poniewaz ciekawią mnie Wasze opinie na temat nowego sezonu i dobrej postawy Slaskich druzyn.

ale to tylko na dzien dzisiejszy ;] zreszta Zabole juz w rundzie wiosennej grali bardzo dobrze, wiec teraz ich postawa mnie nie dziwi. Co do Ruchu, to 3 miejsce wg mnie jest stanem chwilowym.PiontaS pisze: na dzien dzisiejszy Gronik Zabrze 3 miejsce w I Lidze a Ruch Chorzow takze 3 w II Lidze .
spojrz na swoje podworko, niedawno pewien dzialacz przyznal sie, ze ustawial mecze na korzysc HANYSOW. Dlatego nie mow, ze Wy Narod Slaski jestescie jedynymi pokrzywdzonymi.PiontaS pisze:Dlatego cieszy mnie to ze juz zaden "GOROL" nie bedzie ustawial meczy na niekorzysc DRUZYN ZE SLASKA :!:
Ponadto, nie narzekaj, bo ta "Mafia Warszawska" nieslusznie cofnela Wam 6 ujemnych punktow :] gdyz rzekomo zaczeliscie splacac dlugi ... :roll:
- PiontaS
- Juventino
Szczegolnie GKS Katowice... przoduje w IV lidze 
Czytajac dokladnie moj post zauwazylbys ze nie poruszalem tematu Gieksy .
Co do sprawy chwilowych dobrych postaw Gornika i Ruchu zobaczymy co bedzie w dlaszych meczach
Ja jakos nie mialem okazji przeczytac ani widziec w Tv ze ktos mowi ze my Slazacy ustalamy mecze
Co do Mafi Warszawskiej po wyjsciu afery Legia cos cieniutko teraz juz tak latwo nie da sie kupic sedziego :-D

Czytajac dokladnie moj post zauwazylbys ze nie poruszalem tematu Gieksy .
Co do sprawy chwilowych dobrych postaw Gornika i Ruchu zobaczymy co bedzie w dlaszych meczach
Ja jakos nie mialem okazji przeczytac ani widziec w Tv ze ktos mowi ze my Slazacy ustalamy mecze
Co do Mafi Warszawskiej po wyjsciu afery Legia cos cieniutko teraz juz tak latwo nie da sie kupic sedziego :-D
- gregor_g4
- Juventino
Ale poruszales temat slaskich druzyn, a GKS niewatpliwie jest druzyna slaska.PiontaS pisze:Czytajac dokladnie moj post zauwazylbys ze nie poruszalem tematu Gieksy .
Mialem na mysli Dziurowicza... teraz juz chyba wszystko jasne.PiontaS pisze:Ja jakos nie mialem okazji przeczytac ani widziec w Tv ze ktos mowi ze my Slazacy ustalamy mecze
Legia cieniutko gra odkad Zielinski zostal trenerem. To co on zrobil z ta druzyna jest wresz niewiarygodne, na dodatek odeszlo kilku waznych zawodnikow. Mysle, ze teraz po zatrudnieniu "Wdowca" Legia bedzie wychodzila na prosta.PiontaS pisze:Co do Mafi Warszawskiej po wyjsciu afery Legia cos cieniutko teraz juz tak latwo nie da sie kupic sedziego :-D
- Juve The Best
- Juventino
Jest idealnie. Teraz jak sie idzie na mecz to przynajmniej jest na co popatrzeć i wogóle piękna atmosfera i klimacik. Jest po co jeździć.Cieszy mnie to bardzo. Oby tak dalej to może w przyszłym roku doczekamy sie wielkich derbów. Co do Warszawy to oni zawsze kombinowali - pamiętny mecz z Górnikiem o mistrza polski, pobór najlepszych piłkarzy do "wojska".
CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLĄSKA
CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLĄSKA

- zlatan_sc
- Juventino
Mala poprawka, jest 4. Zagłębie ma lepszy bilans bramkowy i wygrana w bezposrednim starciuRuch Chorzow takze 3 w II Lidze

No, to byla, pare lat temu:D nic nie zapowiada, zeby polska pilke nagle zdominowaly druzyny ze slaska. Jak narazie jestem zaskoczony tylko Gornikiem, graja naprawde b.dobrze. A reszta?CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLĄSKA

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- steru
- Qualità Juventino
[/quote]Mala poprawka, jest 4. Zagłębie ma lepszy bilans bramkowy i wygrana w bezposrednim starciu
[quote]
Oj mylisz się niestety Ruch ma już punkcik więcej.Ale nie ma się co przejmować w ostatecznym rozrachunku ta sytuacja się zmieni
Moim zdaniem śląskie drużyny jeszcze długo nie będą stanowić o sile polskiego futbolu.Jak narazie faktycznie Górnik Zabrze jest wysoko ale nie wierze że ta sytuacja się długo utrzyma.Ten klub nie ma zbyt wielu wartościowych piłkarzy żeby udanie walczyć o wysokie miejsce w lidze.Przykładem może służyć mecz z Radomiakiem u siebie w Pucharze Polski przegrany 1-0 bodajże.Oczywiście ktoś mi powie że Górnik mógł grać rezerwami ale trzeba mieć dobre rezerwy żeby stanowić o sile ekstraklasy.
Zespół Odry Wodzisław też dużo nie zawojuje.Jak czytam czasem na ich stronie komentarze że ich najlepszym obrońcą jest Marcin Drzymont to ja dziękuje za taką obronę
Wiem coś o tym piłkarzu bo grał w Sosnowcu.
A jeśli chodzi o front drugoligowy to Ruch w tym sezonie podniósł się po 2 beznadziejnych sezonach, 2 razy walczył w barażach o utrzymanie i walczy o powrót do ekstraklasy ale jak już wcześniej wspomniałem są lepsze kluby które zajmą miejsca premiowane awansem.
Śląski futbol nie umarł ale do swoich lat świetności brakuje mu bardzo wiele i nie zanosi się na rychłe zmiany.
Pzdr

[quote]
Oj mylisz się niestety Ruch ma już punkcik więcej.Ale nie ma się co przejmować w ostatecznym rozrachunku ta sytuacja się zmieni
Moim zdaniem śląskie drużyny jeszcze długo nie będą stanowić o sile polskiego futbolu.Jak narazie faktycznie Górnik Zabrze jest wysoko ale nie wierze że ta sytuacja się długo utrzyma.Ten klub nie ma zbyt wielu wartościowych piłkarzy żeby udanie walczyć o wysokie miejsce w lidze.Przykładem może służyć mecz z Radomiakiem u siebie w Pucharze Polski przegrany 1-0 bodajże.Oczywiście ktoś mi powie że Górnik mógł grać rezerwami ale trzeba mieć dobre rezerwy żeby stanowić o sile ekstraklasy.
Zespół Odry Wodzisław też dużo nie zawojuje.Jak czytam czasem na ich stronie komentarze że ich najlepszym obrońcą jest Marcin Drzymont to ja dziękuje za taką obronę
A jeśli chodzi o front drugoligowy to Ruch w tym sezonie podniósł się po 2 beznadziejnych sezonach, 2 razy walczył w barażach o utrzymanie i walczy o powrót do ekstraklasy ale jak już wcześniej wspomniałem są lepsze kluby które zajmą miejsca premiowane awansem.
Śląski futbol nie umarł ale do swoich lat świetności brakuje mu bardzo wiele i nie zanosi się na rychłe zmiany.
Pzdr
- DamKam
- Juventino
Ja chcialbym sie odniesc do sytuacji Gornika Zabrze, mianowicie: jestem bardzo pozytywnie zaskoczony ich wynikami :-D Sytuacja tego klubu jest wrecz zadziwiajaca- najbiedniejszy klub naszej Ekstraklasy ktory z racji tego nie ma ani dobrych warunkow do trenowania, ani wielkich pilkarzy, gra na stadionie ktory jest o wlos od zamkniecia, (ich problemy mozna by mnozyc i mnozyc) a jednak sa obecnie na 4 miejscu
Od kilku lat ich celem bylo utrzymanie sie w 1 lidze, no ale teraz trzeba chyba podwyzszyc poprzeczke
Oby tak dalej...

- Gałcio
- Juventino
Za to Gołębie z Sosnowca podbijają ligę .... :lol: Jak czytałem komentarze na waszym 4um to przegraliście ze słabiutkim Piastem, tak więc jeśli ten słabiutki Piast który pokonuje Zagłębie, wygrywa z KSZO na wyjeździe, remisuje z Widzewem, Jagą na wyjeździe to jak mozna nazwać Sosnowiec ? Mega słabiaki skoro przegrywają z cieniutkim Piastem ...
Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- gregor_g4
- Juventino
czy ktokolwiek napisal tu, ze Zaglebie podbija ligeGałcio pisze: Za to Gołębie z Sosnowca podbijają ligę .... :lol:

:roll: :roll: teraz to juz mnie rozwaliles, po Twoich argumentach stwierdzam, ze w najblizszym notowaniu IFFHS Piast bedzie w pierwszej 10.Gałcio pisze:Jak czytałem komentarze na waszym 4um to przegraliście ze słabiutkim Piastem, tak więc jeśli ten słabiutki Piast który pokonuje Zagłębie, wygrywa z KSZO na wyjeździe, remisuje z Widzewem, Jagą na wyjeździe to jak mozna nazwać Sosnowiec ? Mega słabiaki skoro przegrywają z cieniutkim Piastem ...
Tak jak napisalem wczesniej, popatrz na tabele, poza tym w ten sport wkalkulowane sa porazki, z niekoniecznie silniejszymi rywalami.
A tak wogole, to temat jest o pilce slaskiej, wiec nie wiem czemu mieszasz w to Zaglebie....