Iaquinta może trafic do Juventusu
- LW
- Juventino
Udinese ujawniło, że w styczniu zamierza sprzedać Vincenzo Iaquintę. Zawodnik został odsunięty od drużyny po tym jak odmówił przedłużenia, kończącego się w 2007 roku, kontraktu. Juventus wydaje się być zainteresowany piłkarzem.
- On chce odejść i dlatego w styczniu postaramy się mu znaleźć nową drużynę. Zobaczymy co uda się zrobić ponieważ chce przejść do silnego klubu. - powiedział Gianpaolo Pozzo.
źródło: Channel4.com
Kilka dni temu F. Capello powiedział:
"Chciałem go mieć kiedy jeszcze pracowałem w Romie. Podobał mi się, chociaż wtedy niewielu ludzi w niego wierzyło. Widziałem, że ma wszelkie predyspozycje do zostania jednym z najlepszych napastników Serie A."
Tak więc transfer Iaquinta jest bardzo prawdopodobny tylko czy juve bedzie chcialo pozyskac kolejnego napastnika? jedno jest pewne na ewentualne decyzje poczekamy do zimowego okna transferowego.
- On chce odejść i dlatego w styczniu postaramy się mu znaleźć nową drużynę. Zobaczymy co uda się zrobić ponieważ chce przejść do silnego klubu. - powiedział Gianpaolo Pozzo.
źródło: Channel4.com
Kilka dni temu F. Capello powiedział:
"Chciałem go mieć kiedy jeszcze pracowałem w Romie. Podobał mi się, chociaż wtedy niewielu ludzi w niego wierzyło. Widziałem, że ma wszelkie predyspozycje do zostania jednym z najlepszych napastników Serie A."
Tak więc transfer Iaquinta jest bardzo prawdopodobny tylko czy juve bedzie chcialo pozyskac kolejnego napastnika? jedno jest pewne na ewentualne decyzje poczekamy do zimowego okna transferowego.
- Mundek
- Juventino
Vincenzo jest dobry ,
ale nie ma miejsca juz w naszym teamie dla napastników.
Atak jest kompletny.A i jeszcze jedno, cwany z niego lis ,więc napewno nie zgodziłby sie na siedzenie na ławie ,a do 1 jedenastki raczej by nie wskoczył!!
tak szczerze wole Zalayete
robi to co do niego nalezy i pokornie siedzi na ławce!!
ale nie ma miejsca juz w naszym teamie dla napastników.
Atak jest kompletny.A i jeszcze jedno, cwany z niego lis ,więc napewno nie zgodziłby sie na siedzenie na ławie ,a do 1 jedenastki raczej by nie wskoczył!!
tak szczerze wole Zalayete

robi to co do niego nalezy i pokornie siedzi na ławce!!
- LW
- Juventino
Tez sie nad tym zastanawiam ale przed sezonem Juve chciało pozyskać Cassano i tez mozna sie bylo pytac po co?. Jesli chodzi o mnie to Iaquinta od Cassano jest lepszy i wolałby zeby to on grał w juve. A na marginesie to mlodzi zawodnicy zawsze sa potrzebni szczegolnie w ataku.
- volvo122
- Juventino
Czy ty widziałeś Cassano w akcji jest dobry bardzo dobry i napewno Iaquinta nie jest od niego lepszy Cassano to najlepszy napastnik młodego pokolenia we Włoszech ale ma trudny Charakter ale Capello to jedyna osoba która potrafu pracować z CassanoLW pisze:Tez sie nad tym zastanawiam ale przed sezonem Juve chciało pozyskać Cassano i tez mozna sie bylo pytac po co?. Jesli chodzi o mnie to Iaquinta od Cassano jest lepszy i wolałby zeby to on grał w juve. A na marginesie to mlodzi zawodnicy zawsze sa potrzebni szczegolnie w ataku.

FORZA JUVE !!!
- Bad_Magick
- Juventino
Uh fajna plota.
Don Fabio wyrażał jedynie swoje uznanie dla umiejętności tego zawodnika. Jest on tak dobry, że nadał by się do zespołu, który wtedy trenował. Jak wiemy Capello uwielbia zawodników o takich warunkach fizycznych (Drogba, Zlatan) a że w Romie nikogo takiego nie miał to chciał sprowadzić (no Zlatana zresztą też). Vicenzo jest dobry, ale za słaby na zespół Mistrza Włoch...
EDIT
Choć nie, jedynym powodem dla którego nie przejdzie on do Juventusu to to, że mamy jedna z 3 może 4 najlepszych przednich formacji na świecie..
Don Fabio wyrażał jedynie swoje uznanie dla umiejętności tego zawodnika. Jest on tak dobry, że nadał by się do zespołu, który wtedy trenował. Jak wiemy Capello uwielbia zawodników o takich warunkach fizycznych (Drogba, Zlatan) a że w Romie nikogo takiego nie miał to chciał sprowadzić (no Zlatana zresztą też). Vicenzo jest dobry, ale za słaby na zespół Mistrza Włoch...
EDIT
Choć nie, jedynym powodem dla którego nie przejdzie on do Juventusu to to, że mamy jedna z 3 może 4 najlepszych przednich formacji na świecie..
- herr_braun
- Juventino
Mylisz sięLW pisze:Tak więc transfer Iaquinta jest bardzo prawdopodobny
Już teraz mamy 5 napastników, i m.in.na JP trwają spory kto ma grać bo mamy przynajmniej 3 światowej klasy napastników a gdy forma Mutu wzrośnie i Capello da mu szanse to bedzie czterech.
Chyba że Moggi na zimę planuje jakieś przetasowania w napadzie. Np Trezeguet do Chelsea tak jak to miało być latem, Zalayeta na wyporzyczenie gdzieś i Iaquinta do nas, to wtedy proszę bardzo
- Coolfi
- Juventino
Masz rację. Myli się i to bardzo.herr_braun pisze:Mylisz się
Wystarczy. Nie jest potrzebny Iaquanita.Już teraz mamy 5 napastników,
Czterech.mamy przynajmniej 3 światowej klasy napastników
Raczej gdy Zalayeta zamiast roli jokera na końcówki meczy będzie pełnił rolę solidnego rezerwowego. Wtedy bedzie pięciu.a gdy forma Mutu wzrośnie i Capello da mu szanse to bedzie czterech.
Zupełnie niepotrzebnie.Chyba że Moggi na zimę planuje jakieś przetasowania w napadzie.
Kosztem jednego z najlepszych snajperów na świecie i świetnego jokera mamy zakupić średnio-dobrego Iaquanitę? OklaskiNp Trezeguet do Chelsea tak jak to miało być latem, Zalayeta na wyporzyczenie gdzieś i Iaquinta do nas, to wtedy proszę bardzo

Vincenzo jest Juventusowi zupełnie niepotrzebny. Nasza linia ataku jest kompletna i jakiekolwiek zmiany są zbędne. Transfer niemożliwy tym bardziej, że żądania Udine napewno będą niemałe co zupełnie wyklucza transfer zawodnika w moim przekonaniu niepotrzbnego.
Pozdrawiam.
EDIT
Trochę zmieniłem posta, gdyż na początku był bląd. Pomyliłem opinie obu panów za co teraz przepraszam.
Ostatnio zmieniony 22 września 2005, 20:16 przez Coolfi, łącznie zmieniany 1 raz.
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Każdy.
- LW
- Juventino
Widziałem i wlasnie dlatego tak pisze. Po EURO 2004 przygladałem się temu zawodnikowi bo myslałem ze narodził sie we włoszech nowy talent. Ale potem zaczelly sie problemy stracił miejsce w pierwszej jedenastce Romy myslal ze juventus go sprowadzi i sie pomylił na cale szczescie. Jak by byl dobry to grałby w reprezentacji Włoch.volvo122 pisze:
Czy ty widziałeś Cassano w akcji jest dobry bardzo dobry i napewno Iaquinta nie jest od niego lepszy Cassano to najlepszy napastnik młodego pokolenia we Włoszech ale ma trudny Charakter ale Capello to jedyna osoba która potrafu pracować z CassanoIbra mial tez trudny charakter
- herr_braun
- Juventino
Być może to jest zagadnienie na oddzielny temat ale sądze że rozsądne było by sprzedanie Trezegola:Coolfi pisze:Kosztem jednego z najlepszych snajperów na świecie i świetnego jokera mamy zakupić średnio-dobrego Iaquanitę? Oklaskiherr_braun pisze:Np Trezeguet do Chelsea tak jak to miało być latem, Zalayeta na wyporzyczenie gdzieś i Iaquinta do nas, to wtedy proszę bardzo.
po 1 nie jestem zwolennikiem jego talentu i nigdy nie bylem. Osobiście lubie graczy wszechstronnych a David niestety do takich nie należy
po 2 może to się wydać trochę dziwne, ale pierwszej młodości już nie jest i jeśli mamy z niego mieć jakąś kasę to teraz, ale patrz pkt.3
po 3 sumka rzucona przez Romka :shock: Jeśli była prawdziwa to Moggiemu tego nie zapomne. Za tą kasę moglibyśmy ustawić mistrzowski skład na ładnych parę lat... Odmłodzić obronę, lewe skrzydło,wzmocnić ławę ale to też są już zagadnienia na kolejne tematy...

Pozdro
- Coolfi
- Juventino
To jest mało ważne. David jest świetnym napatnikiem co już kilka razy udowadniał. Powinien pozostać w Juventusie.herr_braun pisze:po 1 nie jestem zwolennikiem jego talentu i nigdy nie bylem.
Od snajpera wymaga się bramek. David je zdobywa w wystrczających ilosciach. Do tego polemizowałbym z tą wszechstronnością.Osobiście lubie graczy wszechstronnych a David niestety do takich nie należy
Ważne, że przewyższa Iaguanitę o kilka szczebli w piłkarskiej drabinie.po 2 może to się wydać trochę dziwne, ale pierwszej młodości już nie jest
Teraz mamy bramki i zwycięstwa, które są także jego udziałem. To ważniejsze od kasy.jeśli mamy z niego mieć jakąś kasę to teraz
Okazało się, że jest jak najbardziej adekwatna do umiejętnosci Treze, a jeśli nie to napewno w tych granicach oscyluje.sumka rzucona przez Romka :shock:
Niestety wyglada na to, że bedziesz musiał.Jeśli była prawdziwa to Moggiemu tego nie zapomne.
Mistrzowski skład już mamy. Być może średnia wieku nie jest przekonywaująca, ale napewno nie jest ona wyznacznikiem umiejętności piłkarzy. Młodych zmienników już kilku mamy. Mamy takze parę lat na odmłodzenie pozostałych pozycji, bo nasi zawodnicy mogą te klika sezonów jeszcze pograć na wysokim poziomie.Za tą kasę moglibyśmy ustawić mistrzowski skład na ładnych parę lat...
Dokładnie. Dlatego tuż po mercato nie ma czym się podniecać, tym bardziej, że jako podstawę dyskusji bierzemy kompletnie niesprawdzony news.Odmłodzić obronę, lewe skrzydło,wzmocnić ławę ale to też są już zagadnienia na kolejne tematy...![]()
Pozdrawiam.
Podobno w chwili śmierci...
Każdy.
Każdy.
- Eliakwu
- Juventino
Za Iaquinte Udine zapewne zażadą pewnej sumy więikszej czy mniejszej ale będzie. A za cassano nic nie zapłacimy (chyba że za honorarium przy podpisaniu kontraktu). Tylko że Lucek musi wygrać batalię o podpis Antonio. Tak więc uważam, że prędziej Cassano do nas przejdzie niż Vincenzo
- kedzier
- Juventino
Ehh na szczeście Treze bronią jego gole, przypomnę Ci że zdobył ich już 100 dla naszego kluby, jak choćby te pamiętne w dwumeczach z Realem na Delle Alpi, nie mówiąc już o tym jak wspaniale rozpoczął obecny sezon... A jeśli masz zamiar czepiać się wieku to powinieneś zacząć raczej od Del Piero... Ja piłkarzom nie zaglądam w metrykę, liczy się to co może dać klubowi na boisku, a jest święcie przekonany że Alex i Treze są w stanie nadal wiele ofiarować Juventusowi :!:herr braun pisze:Być może to jest zagadnienie na oddzielny temat ale sądze że rozsądne było by sprzedanie Trezegola:
po 1 nie jestem zwolennikiem jego talentu i nigdy nie bylem. Osobiście lubie graczy wszechstronnych a David niestety do takich nie należy
po 2 może to się wydać trochę dziwne, ale pierwszej młodości już nie jest i jeśli mamy z niego mieć jakąś kasę
Wracając do tematu... Iaquinta w obecnej sytuacji kadrowej nie jest nam potrzebny, chyba że jak ktoś wcześniej powiedział w wymianie za Zalayete. Wątpię jednak żeby Włoch zgodził się na siedzenie na ławce, więc jak dla mnie wogóle nie ma tematu. Co za dużo to niezdrowo :naughty:
- herr_braun
- Juventino
No powiedziałem to troche na wyrost z tym wiekiem, ale te 50mln., czy ile tam ego byo mnie zauroczyło przyznam. A za DP już wiele niedostaniemy, a do tego to symbol klubu więc niech będdziekedzier pisze:Ehh na szczeście Treze bronią jego gole, przypomnę Ci że zdobył ich już 100 dla naszego kluby, jak choćby te pamiętne w dwumeczach z Realem na Delle Alpi, nie mówiąc już o tym jak wspaniale rozpoczął obecny sezon... A jeśli masz zamiar czepiać się wieku to powinieneś zacząć raczej od Del Piero... Ja piłkarzom nie zaglądam w metrykę, liczy się to co może dać klubowi na boisku, a jest święcie przekonany że Alex i Treze są w stanie nadal wiele ofiarować Juventusowi :!:herr braun pisze:Być może to jest zagadnienie na oddzielny temat ale sądze że rozsądne było by sprzedanie Trezegola:
po 2 może to się wydać trochę dziwne, ale pierwszej młodości już nie jest i jeśli mamy z niego mieć jakąś kasę
- Gałcio
- Juventino
herr_braun pisze:
No powiedziałem to troche na wyrost z tym wiekiem, ale te 50mln., czy ile tam ego byo mnie zauroczyło przyznam. A za DP już wiele niedostaniemy, a do tego to symbol klubu więc niech będdzie
Dostaliśmy 3 pkt z Ascoli dzięki ALexowi i myśle ze kilkanaście jak nie kilkadziesiąt pkt bedzie jeszcze m.in. jego zasługą

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.