Problem z pijakami :(
- 322
- Juventino
Mam problem! moi koledzy piją. Zaczęło się od browarka a zatrzymalo sie na wódce!! Mam dopiero 13 lat i nie chcę żeby już w tym wieku się kumple moi staczali.
Najgorszym przypadkiem jest ***. Według mnie najlepszy piłkarz w całej gminie(oczywiscie w sowim wieku) i wielki talent. Robi z piłką co chce!! Naprawde jest totalnym magikiem. Jego nóżka to poezja. Dzis się dowiedzialem ze Se wypil po 3 browary z kumplami oraz jedno wino na spółę. Słyszałem od kupli że się tak zataczał ze co najmniej 10 razy byl na glebie! Smierdział bo zygal. Błagam was naprawde nie wiem co mam robic. Bardzo bym chcial i liczę że przerwie po tej całej historyjce i wezmie sie do roboty. Nie dawno mielismy plan zeby isc do Legii mlodych wilków. Proszę pomóżcie!!
Najgorszym przypadkiem jest ***. Według mnie najlepszy piłkarz w całej gminie(oczywiscie w sowim wieku) i wielki talent. Robi z piłką co chce!! Naprawde jest totalnym magikiem. Jego nóżka to poezja. Dzis się dowiedzialem ze Se wypil po 3 browary z kumplami oraz jedno wino na spółę. Słyszałem od kupli że się tak zataczał ze co najmniej 10 razy byl na glebie! Smierdział bo zygal. Błagam was naprawde nie wiem co mam robic. Bardzo bym chcial i liczę że przerwie po tej całej historyjce i wezmie sie do roboty. Nie dawno mielismy plan zeby isc do Legii mlodych wilków. Proszę pomóżcie!!

- RuTeK
- Juventino
Spokojnie Wakacje Sa ! Kazdy W Wakacje Proboje Czegos Nowego ! Zacznie sie rok szkolny przestanie Pic ! Masz Moje Slowo ( wiem po Sobie )322 pisze:Mam problem! moi koledzy piją. Zaczęło się od browarka a zatrzymalo sie na wódce!! Mam dopiero 13 lat i nie chcę żeby już w tym wieku się kumple moi staczali.
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- MaNieK_JuVe
- Juventino
Teraz to jak patrze na mlodziez to szkoda gadac zamiast na boisko w pilke pograc to ida wino do parku pic, papierosy to juz w 1 klasie podstawowki pala.
Dla rozwiajajacego sie organizmu picie alkoholu jest bardzo niewskazane gdyz jak wiadomo alkohol scina bialko kytore jest glownym budulcem ludzkiego ciala.
Alkohol z umiarem jest rzecza dobra ale jak sie nad soba nie panuje to lepiej sobie slonecznik kupic.
Dla rozwiajajacego sie organizmu picie alkoholu jest bardzo niewskazane gdyz jak wiadomo alkohol scina bialko kytore jest glownym budulcem ludzkiego ciala.
Alkohol z umiarem jest rzecza dobra ale jak sie nad soba nie panuje to lepiej sobie slonecznik kupic.
Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
- Juve The Best
- Juventino
powiedz kolegom że alkochol jest zły to napewno zrozumieją :rotfl: :rotfl: . A tak pozatym to chłopie mosz problemy :rotfl:

- filippo
- Juventino
Teraz ide do 3 gim. i tez mam z tym do czynienia ( chodzi o moich kumpli ale oni mają umiar ) Powiem tak - tego talentu nie mozna zmarnowac - pogadaj z nim OSTRO i powiedz ze jesli chce byc drugim Nicola Mijajlovicem to niech sobie pije a jesli chce byc profesjonalistą to niech z tym skończy.
forumowy ujadacz
- steru
- Qualità Juventino
Heh szalone 13 latki :shock:
Moim zdaniem cała ta historia się skończy jak ich wkońcu rodzice przyłapią w takim stanie.Przynajmniej tak by to u mnie wyglądało w takim wieku.Chyba że ich rodzice nie są na tyle odpowiedzialni...
P.S. Rutkowski też talent i się rozpił.Heh może taka prawidłowość występuje u tych wszystkich młodych sportowców
Moim zdaniem cała ta historia się skończy jak ich wkońcu rodzice przyłapią w takim stanie.Przynajmniej tak by to u mnie wyglądało w takim wieku.Chyba że ich rodzice nie są na tyle odpowiedzialni...
P.S. Rutkowski też talent i się rozpił.Heh może taka prawidłowość występuje u tych wszystkich młodych sportowców
- mihi
- Juventino
o lol :roll: hahahaa. nie no tak powaznie to jest to prolbem w dzisiajszych czasach. wiem z doświadczenia mam 19 lat , ale jak widze dzieci pijące wino albo palące fajki to mnie coś strzela. tylko podejść i skipować takiemu fajke na czole żeby się oduczył. co do alkoholu to hmmmm... nie wiem czy Ci pomoge bo czasem sam z nim przesadzam ale mam w sumie swoje lata. powiedz mu ze strzelisz z ucha jego rodzicom co on wyprawia i może się przestrzaszy , ale wtedy pewnie się obrazi na Ciebie i będzie płacz. nie wiem spytaj sie może jakiegoś dorosłego bardziej doświadczonego niż ja co masz robić. pozdro
Nie namawiam lecz powtarzam w kółko-" pal ziółko...pal ziółko...pal ziółko"
- 322
- Juventino
jego rodzice sa malo odpowiedzialni. To znaczy moze i sa ale robia taktyke lagodna czyli tylko pogadanie ze "tak nie wolno" "alkochol jest zly" itp. a oni widza ze nie maja zadnej kary to na to sraja i dalej!!

- treze15
- Juventino
To powiedz wszystko jego starym. Może złoją mu pupe i będzie wiedział że pić nie wolno. Albo jak się upije to zadzwon po policje?? wezną go do starycch i będzie miał wstyd jak nic, i przestanie pić. To jest myśl
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2005, 22:30 przez treze15, łącznie zmieniany 1 raz.
- ahojekk
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
chyba alkohol322 pisze:alkochol
a tak do tematu to ty raczej nic nie zdziałasz bo cchyba nie jestes dla nich jakimś autorytetem

Dawniej Virus[Mauro].
- steru
- Qualità Juventino
Buhaha mamy chyba inne poczucie humoru stary :roll: Mnie to wogóle nie śmieszy!treze15 pisze:to mu poprostu powiedz że jak go złapiesz w takim stanie to go xxxzagwaraNtuje ci że przestanie pić
Może wydaje Ci się ten temat śmieszny ale jak masz w ten sposób pisać do 13 latka który jest naprawde przejęty postępowaniem swoich kolegów to lepiej nie pisz.
A tak poza tym to najsmutniejsze jest to że rodzic nie potrafi się zająć swoim dzieckiem...Na 13 latka można jeszcze jakoś wpłynąć oczywiście jak się chce i potrafi się dobrze motywować bo trzeba popatrzeć pod tym kąztem że jeśli w tym wieku dziecka nie podda się dobrej socjalizacji to z wiekiem będzie to coraz trudniej zrobić

- P!otr
- Juventino
Jak masz jakiegos spoko pedagoga szkolnego czy coś to z nim pogadaj o tym. Tylko żeby to zostało miedzy wasza trójke tak żeby jego rodzice się nie dowiedzieli. Ja mam 17 lat i jakos nigdy mnie to fajek nie ciągneło czy coś alkohol to już inna bajka ale napewno nie upijam sie do nieprzytomości czy coś i nie zaczałem w wieku 13 lat :?. To może być dla niego może rodzaj jakiegosz pokozu żeby go inni podziwiali itd... może chce też dzieki temu zwrócić na siebie uwage rodziców tzn chce żeby się nim rodzice zaczeli interesować.
- 322
- Juventino
Wlasnie wiem ale on wlasnie moze zaimponowac swoja boską grą. Naprawde takie dziecko zdarza sie jedna na 1000P!otr pisze:Jak masz jakiegos spoko pedagoga szkolnego czy coś to z nim pogadaj o tym. Tylko żeby to zostało miedzy wasza trójke tak żeby jego rodzice się nie dowiedzieli. Ja mam 17 lat i jakos nigdy mnie to fajek nie ciągneło czy coś alkohol to już inna bajka ale napewno nie upijam sie do nieprzytomości czy coś i nie zaczałem w wieku 13 lat :?. To może być dla niego może rodzaj jakiegosz pokozu żeby go inni podziwiali itd... może chce też dzieki temu zwrócić na siebie uwage rodziców tzn chce żeby się nim rodzice zaczeli interesować.

- majkel89
- Juventino
stary widze ze sie troche za bardzo podpaliles;]... gowniarze pija i nic na to nie poradzisz. Szkoda ze sie taki "wielki talent" zmarnuje...haha. Mistrz popierdlewa;]. 

don't care about sunshine when Juve looses...