90 minuto(RAI) czy Serie A(Canale 5) ?
- DamKam
- Juventino
Wczoraj na Canale 5 odbyla sie pierwsza emisja nowego programu o Calcio pod nazwa "Serie A"
We wczesniejszych latach moglismy ogladac skroty meczow Juve w telewizji RAI pod nazwa "90 minuto" :!: Tak wiec prosze o porownanie tych dwoch programow (oczywiscie dla tych ktorzy mieli mozliwosc ogladac obydwa programy).
Ogolnie formula programu zostala ta sama :!: Na poczatku pokazuja wyniki, tabele, zas skroty takze sie nie poprawily (a szkoda)... mozna powiedziec ze sa to wrecz tylko migawki z meczow, choc lepsze to niz nie widziec nic
Poprawila sie za to oprawa programu. Ale ogolnie wolalem 90 minuto poniewaz byl o wiele krotszy... wiem ze dla Wlochow jest to tylko na +, ale jak nie rozumie sie wloskiego to po prostu niepotrzebne jest sluchanie dlugich komentarzy i wywiadow...
Czekam na Wasze opinie

Ogolnie formula programu zostala ta sama :!: Na poczatku pokazuja wyniki, tabele, zas skroty takze sie nie poprawily (a szkoda)... mozna powiedziec ze sa to wrecz tylko migawki z meczow, choc lepsze to niz nie widziec nic
Czekam na Wasze opinie
- lskrodzki
- Juventino
Ja zaglosowalem na 90 minuto,byl to bardzo fajny program o serie A,ogladalem go co niedziela,a co do tego nowego programu uwazam ze jest troche nudny :?
Ave Juve !!!
Forza Juve !!!
ALEX IS THE BEST
Forza Juve !!!
ALEX IS THE BEST
- Michael (L)
- Juventino
Wolałbym 90 minuto, z jednego tylko powodu-było mniej gadania. Włoskiego nie znam
więc nic mi z tego, ten trwa aż 1,5 godz. a to troche jak dla mnie za długo. Chociaz wizualnie "Searie A Il grande calcio" bo chyba tak brzmi pełna nazwa programu prezentuje się dużo lepiej, od troche przestarzałej wersji RAI. Najważniejsze jednak, że prezentuje niekodowane skróty z meczy SerieA, a ci co znają język włoski mogą oceniać merytoryczny poziom programu.

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I believe I can touch the sky
- Corcky
- Juventino
Mółgbyś powiedziec na jakim kanale i o której nadawany jest ten program??Zlatan18 pisze:Mi z takich programow najbardziej podoba sie "La Domenica Spotiva"
Boniek czesto wystepujei skroty sa dłuższe

Alessandro Del Piero ole!
- Medi
- Qualità Juventino
90 minuto to byl najlepszy program sportowy, najbardziej obiektywny glownie za sprawa Tosattiego, cale Wlochy są pogrążone w żałobie
..

Gdybys rozumial jego wywody to zapewniam, ze program przestalby Ci sie podobac :naughty:Zlatan18 pisze:Mi z takich programow najbardziej podoba sie "La Domenica Spotiva"
Boniek czesto wystepujei skroty sa dłuższe
- dan
- Juventino
Ja oglądałem "90 minuto", a teraz oglądam "Searie A Il grande calcio".Obydwa programy emitowane o 18.00. Różnią sie tylko długością programu. "90 minuto" był krótszy tzn mniej było w nim komentarzy co dla Polaka nie władającego językiem włoskim to niewątpliwy plus. Program z Chanale 5 jakością skrótów zupełnie się nie różni,dlatego uważam, że program z RAI UNO był lepszy.Bardzo lubię ten program jak i jego poprzednika, ponieważ jest to jedyny sposób na obejrzenie skrótów całej kolejki Serii A. Oglądam także program "La Domenica Spotiva" ze względu na to, że pokazywany jest w nim skrót ze spotkania rozgrywanego o godz. 20.30, czyli najczęściej "hit kolejki" oraz skróty z reszty spotkań.Jest on bardzo przydatny, gdy przegapię program o godz. 18.00.
P.S.Jak dobrze mieć satelitę, choć to nie Canal +, ale dobre i to
P.S.Jak dobrze mieć satelitę, choć to nie Canal +, ale dobre i to