Który zespół Serie-A Wzmocnił się najbardziej przed sezonem?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
SOUNDGARDEN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2005, 14:55

Mam pyatanie jak myślicie który zespół wzmocnił się najbardziej przed tym sezonem Ligi Włoskiej i który jest największym zagrożeniem dla Juve :?:

No więc Ja myśle, że najbardziej wzmocniły się kluby z Mediolanu :angry: (niestety) i to one są dla Juve największym zagrożeniem 8)

Ale nie zapominam również o Udinese, które chociaż się bardzo nie wzmocniło ma dosyć silny skład.

P.S. Jest to mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość :-D

Pozdro SOUNDGARDEN

<<<...Black Hole Sun...>>>
ULAT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2005, 15:10

Zgadzam się że zarówno Milan jak i Inter zrobiły dobre zakupy. Do nas z wielkich zawodników przyszedł tylko Vieira ale nie ma co narzekać bo skład i bez niego był niezły. Doszli także Kovac i Giannicheda i choć lata świetności mają już za sobą to na pewno będą chcieli pokazać że potrafią jeszcze grać w piłkę. Nie zapominajmy też o Mutu który dopiero teraz będzie miał okazję się zaprezentować. Zobaczymy jak te transfery wpłyną na grę. Póki co jednak uważam że to właśnie Juve po raz kolejny zdobędzie Scudetto.

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 11:42

Najbardziej wzmocnił się Inter, zaraz po nim Milan. Ale będzie jak zwykle - Inter będzie mistrzem remisów i będzie tracił punkty a Milan sami widzicie jak zaczął (chyba że się przebudzi). Największy pretendent do tytułu to właśnie JUVE!! :lol:

wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 13:53

Nie ma watpliwosci, ze obydwa kluby z Mediolanu bardzo sie wzmocnily, ale mam nadzieje, ze nie na tyle aby odebrac nam mistrzostwo :) Niepokoi mnie coraz lepsza gra Interu, no i ten Adriano - moim zdaniem Inter bedzie w tym sezonie grozniejszy od rossonerich. Ale damy rade :ok:

Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 13:57

Jak możecie już zakładac ten temat, skoro okno transferowe kończy się dopiero jutro? Z całą pewnością drużyny dokonają jeszcze jakichś wzmocnień. Wtedy dopiero będzie można to ocenic.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 14:26

Ja mysle, ze przede wszystkim Inter, a w szczegolnosci przyjscie Figo... tak, tak... ma juz swoje lata, ale to wciaz geniusz futbolu :|

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 15:20

No niestety nie moge powiedziec ze jest to juventus bo taka jest prawda, wzmocniliśmy sie dosyc i teraz juz nie mamy takeij złej ławki jak niektórzy mówią!! Juventus mial taki dobry skład ze nie trzeba bylo nam takich w zmicnien :smile:
Inter i milan są ciency to potrzebowali :prochno: nie no niestety to oni sie najbardziej wzmocnili nie ma co ukrywac ale transfery nie znaczą ze ktos ma wygrywac!!!

FORZA JUVE

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
eXplOsiOn87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 15:44

no niestety to nie Juventus dokonał najwiekszych wzmocnien... co to jest jeden dobry transfer dla takiego klubu jak Juve ktory mierzy w najwyzsze trofea:> Moggi posprzedawal zawodnikow a nikogo nie kupil <procz Vieiry> bo Giannichedy i Kovaca to nie licze nie uwazam ich za wzmocnienia... juz wolal bym zeby został Tudor i Mareca w Juve!Ale... jest jeszcze jutrzejszy dzien mam nadzieje ze Moggi czyms zaskoczy na koniec...pozdrawiam!

PEACE,LOVE,EXTASY!!!!
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 15:46

chyba my sie najbardziej wzmocnilismy (niewiela nam bylo trzbea bo bylismy mocni) ale jesli pytasz o naszych przeciwników to Milan i Inter dokonały najlepszych zakupów w tym oknie transferowym.

Obrazek
Eliakwu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 15:59

Każdy wymienia drużyny mediolańskie a ja napiszę, że Fiorentina. Skąd ich prezes ma tyle kasy na zawodników?! Najpierw nie mieli kasy by powalczyć o Miccoliego a teraz szastają, że aż głowa boli! Rok temu także mieli wysokie oczekiwania "miejsce pucharowe" a walczyli o utrzymanie się. W tym roku moze będzie lepiej, choc drużyna musi się zgrać a to trwa ale i tak sądzę, że to siódme miejsce zajmą.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 16:12

Inter ! Ich Najwiekszym Wzmocnieniem bylo To ze udalo im Zatrzymac w Swoich Szerecgach Adriano! Do Tego Doszedl Staruszek Luis ktory Jeszcze Cos Tam Gra ! Solari ! no i chyba najgorszy zakup ! Samuel... :smile: Mysle Ze W Tym Sezonie ZOstanie Przelamana Passa Interu i Pokonaja Milan w Derbach ! a Takze zajma II msc. W Lidze !

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 16:39

Damianinho 15 pisze:Ale będzie jak zwykle - Inter będzie mistrzem remisów i będzie tracił punkty
jezeli dla Ciebie 'jak zwykle' = ostatni sezon, to ja zycze Ci, zeby Juventus 'jak zwykle' doszedl daleko w LM.
Damianinho 15 pisze:a Milan sami widzicie jak zaczął (chyba że się przebudzi).
o tak. jak Milan zremisowal, to juz kryzys, jak Inter zalicza niezly start to gadanie, ze bedzie... 'jak zwykle' :wink:
RuTeK pisze:no i chyba najgorszy zakup ! Samuel...
LOL! idzie do podpisu :wink:

TreDelIbra

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 16:42

No niestety największe wzmocnienia w tym sezonie zrobiły Inter i Milan.Największe do dnia dzisiejszego , bo pozostało jeszcze ok 29,5 godziny mercato, wiec sie jeszcze to może zmienić :D
Jednak nawet jeśli Juve zrobi w ten ostatni dzień kilka niezłych transferów to Milan i Inter i tak chyba byli bardziej aktywni w tym rynku transferowym.Aczkolwiek wcale nie oznacza to ,że są od nas lepsi :dance:
My wcale tak bardzo nie odstawaliśmy od nich , pozyskaliśmy przecież Vieire, Kovaca, Giannichedde,Gladstona, Balzartiego,Abbiatiego,wrócił Chiellini i.....Miccoli (który mam nadzieje odejdzie wkrótce :] ) - jeśli kogoś pominołem to przepraszam bardzo :]
Więc nie jest tak źle , przydałby się jeszcze jakiś obrońca :]
Zobaczymy co będzię się działo w ten ostatni dzień MERCATO :think: :-D

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 17:12

Ja również z przykrością musze stwierdzić, że najbardziej wzmocniły się Milan i Inter. Dokonały najbardziej spektakularnych transferów, wydały więcej pieniędzy...ale tych nie ma tyle Juve, więc zaoszczędziło na tle mediolańskich gigantów. Milan się wzmocnił chociaż nie musiał, ale uważam, że dokonał świetnych transferów. Gilardino (najlepszy dla mnie obecnie włoski napastnik, bardzo młody, świetny snajper), Jankulovski, Vogel, Vieri (stary, ale ostatnio nawet jary :D ). Inter jak zwykle zupełne odreastaurowanie składu (może w tym sezonie nie było aż tak strasznie, ale w poprzednich latach co roku mnóstwo sprzedawali i kupowali). Teraz też dokonali świetnych zakupów - szczególnie w pomocy Figo, Solari i Pizarro. 2 pierwszych jest pewną niewiadomą, choć wiadomo, że to świetni gracze, a Pizarro już się sprawdza i zachwyca na San Siro. Uważam, że Samuel będzie niewypałem :prochno: . Juve za to skromnie, ale nie musiało się jakoś okropnie wzmacniać. Brakuje jednak takich naprawde wartosciowych zmiennikow i dlugiej lawki. Jednak uzupelnilismy najwiekszą luke z zeszlego sezonu: partner dla Emersona sprowadzajac Vieire, jednak ja wolalbym jakiegos bardziej ofensywnego rozgrywajacego :wink: . Ale Vieira to jeden z najlepszych w swoim fachu wiec nie ma co wybrzydzac. W obronie doszedl Chiellini, Kovac jeszcze przydałby się jakiś dobry obrońca. Jest Giannicheda, ale to już moim zdaniem przeżytek, zresztą nigdy był jakimś niezwykłym graczem. Atak za to mamy moim zdaniem najmocniejszy z Del Piero, Treze, Ibra i Mutu. Mysle ze Mutu moze wprowadzic duzo swiezosci do gry w ataku i na skrzydlach.

Podsumowujac...Juve nie wzmocnilo sie za bardzo, ale tez nie musialo. Najbardziej spektakularnych zakupow dokonaly Milan i Inter, jednak sklady tych 3 klubow oceniam na rowni.

Hawk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 17:47

Tak Mercato sie jescze nie skonczylo i zapewne jak w zeszlym roku szukuje sie jeszcze pare niespodzianek. Podobno Man City zlozylo oficjalna oferte za Del Piero ktory jesli chce sie zalapac do reprezentacji na mistrzostwa musi wystepowac regularnie wiec wszystko moze sie zdarzyc. Zainteresowanie Bonera wczesniej tu wspomnianym wyrazily 2 kluby, Inter i Liverpool. Ten ostatni juz podobno zlozyl oferte. Obie rewelacje pochodza z www.pilka.pl a wiemy jak zazwyczaj niezgodne z prawda sa newsy na tej stronie. Podejzewam ze i tak niczego sie nie dowiemy az do konferencji prasowej Juve czyli w praktyce do samego konca.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ