Radiowe transmisje meczów juve?
- Pilekww
- Juventino
Często słyszymy ze ktos nie pójdzie na mecz tylko bedzie słuchał transmisji meczu w radiu szczególnie jest tak za granicą :!:
Moze znacie jakias stacja radiowa gdzie są transmisje z meczów piłki nożnej
Dobrze by bylo słuchac trensmisji meczów juve szczególnie jak mecze są transmitowane na stacjach kodowanych
Jaka ktos posiada stacje tego typu to niech poda FM czy MhZ (nie wiem czy to są dobre jednostki i czy dobrze napislem
)
Moze znacie jakias stacja radiowa gdzie są transmisje z meczów piłki nożnej

Dobrze by bylo słuchac trensmisji meczów juve szczególnie jak mecze są transmitowane na stacjach kodowanych

Jaka ktos posiada stacje tego typu to niech poda FM czy MhZ (nie wiem czy to są dobre jednostki i czy dobrze napislem

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Pilekww
- Juventino
Bylem na stronie tego radia chelsea to naprawde musi byc fajna rzecz ciekawe jak oni to robia?? Ale nie wiem czy to jest kosztowne, trzeba dobrze znac sie na necie :!: :lol:
Fajnie jak by takie cos bylo na jp

Fajnie jak by takie cos bylo na jp

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Venomik
- Juventino
Hmmm czy to jest kosztowne? No wahałbym się.
Mam w tym małe doświadczenia.
Kiedyś z kolegą nadawaliśmy radio przez internet. Oczywiście nielegalnie
Potrzebowaliśmy do tego 2 wtyczek do winampa (niestety nie mam ich już, ale myślę, że nie byłby to wielki problem) oraz odrobiny dobrych chęci.
Około 20 minut zajęło nam doprowadzenie tego wszystkiego do ładu.
Należałoby się tylko dowiedzieć ile wynosi opłata, by nadawać radiowe transmisje zgodnie z prawem. W przypadku znikomej ilości naszych słuchaczy (cóż to jest tych 300 osób w porównaniu ze słuchaczami Zetki?) uważam, że nie byłoby tego aż tak wiele... tym bardziej, że radio działałoby ledwie kilkadziesiąt godzin na rok.
Gdyby oficjalny fanclub się rozwinął, to moznaby opłacać to ze składek członkowskich.
Dziś jest niedziela, ale jutro postaram się czegoś więcej dowiedzieć na temat nadawania przez internet transmisji spotkań.
Pozdrawiam
------------------------------------------------------------------
"jej wysokość zależy od procentowego udziału utworów chronionych prawem autorskim w stosunku do calosci czasu antenowego. Wysokosc oplaty dodatkowo zalezy od przepustowosci lacza...np. 2 MGb łącze, to na jednego słuchacza 20Kb, czyli potencjalni może Was słuchać 100 ludzi, opłata około 50 - 80 PLN miesiecznie, dodatkowo trzeba byc pełnoletnim i mieć zarejestrowana działalność gospodarczą. Taka jest moja wiedza na ten temat..."
mtkaczuk
http://e-prawnik.pl/show/forum.php/dj0x ... w9MCZzcD0w
"Teoretycznie radio internetowe może starać się o statut nadawcy społecznego - tak jak Radio Maryja. Stacja nie nadaje wówczas reklam i koncesje otrzymuje za darmo."
http://terazpolska.blox.pl/html/1310721,46.html
Taka sytuacja chyba najbardziej by nas satysfakcjonowała
nie wiem tylko czy darmowa koncesja=brak opłat do KRRiT
Mam w tym małe doświadczenia.
Kiedyś z kolegą nadawaliśmy radio przez internet. Oczywiście nielegalnie

Około 20 minut zajęło nam doprowadzenie tego wszystkiego do ładu.
Należałoby się tylko dowiedzieć ile wynosi opłata, by nadawać radiowe transmisje zgodnie z prawem. W przypadku znikomej ilości naszych słuchaczy (cóż to jest tych 300 osób w porównaniu ze słuchaczami Zetki?) uważam, że nie byłoby tego aż tak wiele... tym bardziej, że radio działałoby ledwie kilkadziesiąt godzin na rok.
Gdyby oficjalny fanclub się rozwinął, to moznaby opłacać to ze składek członkowskich.
Dziś jest niedziela, ale jutro postaram się czegoś więcej dowiedzieć na temat nadawania przez internet transmisji spotkań.
Pozdrawiam
"jej wysokość zależy od procentowego udziału utworów chronionych prawem autorskim w stosunku do calosci czasu antenowego. Wysokosc oplaty dodatkowo zalezy od przepustowosci lacza...np. 2 MGb łącze, to na jednego słuchacza 20Kb, czyli potencjalni może Was słuchać 100 ludzi, opłata około 50 - 80 PLN miesiecznie, dodatkowo trzeba byc pełnoletnim i mieć zarejestrowana działalność gospodarczą. Taka jest moja wiedza na ten temat..."
mtkaczuk
http://e-prawnik.pl/show/forum.php/dj0x ... w9MCZzcD0w
"Teoretycznie radio internetowe może starać się o statut nadawcy społecznego - tak jak Radio Maryja. Stacja nie nadaje wówczas reklam i koncesje otrzymuje za darmo."
http://terazpolska.blox.pl/html/1310721,46.html
Taka sytuacja chyba najbardziej by nas satysfakcjonowała

nie wiem tylko czy darmowa koncesja=brak opłat do KRRiT
Dirty mind
- tabo89
- Juventino
- Pilekww
- Juventino
no wlasnie nie ma sensu zeby bylo czytane to co bedzie pisane na gg przecierz sam sobie moge przeczytac :roll: Ja mam na ten temat wyobrazenie ze normalnie bedzie komentarz jak w telewizji tylko bardziej przedstawiający sytuacje na boisku a nie ze co 1 min jakis gostek przeczyta jedno zdanie streszczajace 1 - 2 min - bez sens :naughty:
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Chłopaki! Widze, że się znacie, więc zamiast obciążać jeszcze bardziej załoge JuvePoland, spróbujcie sami coś wykombionować. Zgadajcie się na GG, pomyślcie jak to wszystko dograć i załóżcie radio.
Myśle, że znajdziecie kogoś kto ma dostęp do meczy na żywo w TV i będzie mógł być Waszym "komentatorem" radiowym ;]
Pozdrawiam
Edit: No to "Venomik" zajmij się organizacją osób które by temu podołały.
Myśle, że znajdziecie kogoś kto ma dostęp do meczy na żywo w TV i będzie mógł być Waszym "komentatorem" radiowym ;]
Pozdrawiam

Edit: No to "Venomik" zajmij się organizacją osób które by temu podołały.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2005, 21:31 przez Ja-JUVE-nek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Venomik
- Juventino
Heh, ja bym z chęcią został osobą relacjonującą spotkania, ale:
- nie mam dostępu do spotkań Juve w mieszkaniu
- mam zbyt wolne łącze aby móc nadawać dla większej liczby osób (jak tworzyłem moje radio to odbierało mnie max 5 osób).
Tak więc niestety nic z tego nie będzie
Może w przyszłości, jakby mi ktoś zafundował 70 zł miesięcznie na lepszy net, mógłbym oglądać mecze nadawane w necie i jednocześnie je relacjonować
Ale to narazie pozostaje w sferze marzeń...
- nie mam dostępu do spotkań Juve w mieszkaniu
- mam zbyt wolne łącze aby móc nadawać dla większej liczby osób (jak tworzyłem moje radio to odbierało mnie max 5 osób).
Tak więc niestety nic z tego nie będzie

Może w przyszłości, jakby mi ktoś zafundował 70 zł miesięcznie na lepszy net, mógłbym oglądać mecze nadawane w necie i jednocześnie je relacjonować

Ale to narazie pozostaje w sferze marzeń...
Dirty mind
- Pilekww
- Juventino
No ja napewno chcialby zeby bylo takie radio internetowe juve popieram w 100% tylko ja napewno nie bede dzialal w tym radiu bo nie mam o tym zielonego pojęcia!! Chętnido działanie w radiu i sluchania wpisujcie sie!!