Kolejna kontuzja: Kontuzjowany Thuram !

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 13:11

Powracający po ponad rocznej przerwie do reprezentacji Francji obrońca Juventusu Turyn - Lilian Thuram, nie będzie miło wspominał konfrontacji z Wybrzeżem Kości Słoniowej, gdyż już w 23 minucie pierwszej połowy doznał kontuzji lewego uda.

Defensor "Starej Damy" w dniu dzisiejszym przejdzie badania lekarskie, aby dowiedzieć się, czy uraz ten wykluczy go z gry w meczu o Superpuchar Włoch.

"Nie jestem zadowolony, gdyż mogłem uniknąć tej kontuzji. Cieszę się, że byłem kapitanem, tym samym nasz trener obdarzył mnie dużym zaufaniem." - stwierdził Thuram.

http://pilka.pl/?mid=1&show=38718

Nie no ;/ skład sie sypie, jak tak dalej pójdzie wyjdziemy na superpuchar w składzie rezerwowym. Jeden z najlepszych defensorów świata, bedzie to ogromna strata jak nie wystąpi w meczu z Interem, ciekawe kto zastąpi Thurama, czyżby ten młody zawodnik sprowadzony z Torino ? Wątpie, a może Capello zdecyduje sie zagrac 3 obrońców ?, pożyjemy zobaczymy, ale jak tak dalej pójdzie z kontuzjami to kiepsko na tym wyjdziemy ;]

mrozow

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 13:19

jest jeszcze jeden powazny problem :( kontuzjowany jest Vieira. Niewiem dokladnie co mu jest ale chyba ma naderwane miesnie. Dlatego nie wystapil we wczorajszym meczu reprezentacji. Jak tak dalej bedzie to nie wiem kim my bedziemy grac :think:. Zapewne (oby nie) po meczu z Interem ktos znowu zlapie kontuzje. Jednak taka plaga kontuzji nie wziela sie z niczego, mysle ze Fabio troche przesadzil z treningami.

Tomek1900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 13:25

Mnie juz roznosi !!!!!!!!!!!Jak wkoncu mamy w miare dobry team to jest ful kontuzji. Buffon , Nedved, Camoranesi, Birindeli, Thuram, Vieira

Cyrklus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 13:28

Nie obarczajmy winą Capello bo to jest niedorzeczne. To nie pierwszy, lepszy trener tylko doświadczony szkoleniowiec i wie na co stać piłkarzy. Nasi łapią kontuzje bo Capello nauczył ich walczyć o każdą piłkę i o każdy centymetr boiska. Chłopaki grają z maksymalnym zaangażowaniem i poświęceniem i to cieszy. Ale jak nie pierwszy raz wiadomo, kto będzie mógł ten będzie kosił ich.

Ciekaw jestem kto teraz zagra na śroku. Birindelli? :roll: :roll:

Marcello Lippi ritornare!
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 13:30

Cyrklusie, Biri tez jest kontuzjowany i to na 6 miesiecy :cry: . Jednym z wyjsc jest GG na srodku obrony... taa... to brzmi strasznie :angry: .

nogi2

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 13:32

Ja juz sie poddaje....przeciez to polowa druzyny. Wielka szkoda, bo wydawalo sie ,ze zmonotowalismy mocna ekipe a tutaj kontuzja za kontuzja. NIe zdziwie sie jak ddo tego groina niedlugo dolaczy wieczniekontuzjowany Treze... :angry:

'Only two things are infinite: the universe and human
stupidity, and I'm not sure about the first' - Albert Einstein
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 13:34

No to Capello będzie miał problem.
Dionizos pisze:Jednym z wyjsc jest GG na srodku obrony... taa... to brzmi strasznie :angry: .
Albo Kovac

kosiorekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 14:53

Ja juz stracilem nadzieje ze zdobędziemy superpuchar...Nie bedziemy mieli za bardzo szans w takim skladzie :(
Pozatym mi sie juz nie wydaje ze te wszystkie kontuzje nie są tylko przypadkiem. Być moze ktos maczał w tym palce? Ktoś komu zależy aby osłabić Juve, tylko kto?
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2005, 14:56 przez kosiorekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 14:56

Już po wiadomości, że Buffon jest kontuzjowany i nie zagra conajmniej przez 2 miesiące, zdrętwiałem... :? Pech nas nie opuszcza, kontuzje łapiemy jak nigdy wcześniej, w dodatku na samym początku sezonu :(
Miejmy nadzieje, że jakoś sobie z tym poradzimy i mimo wszystko, kontuzjowani wrócą do składu szybciej niż się przewiduje.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 15:08

m-a-t-t-e-o pisze:
Dionizos pisze:Jednym z wyjsc jest GG na srodku obrony... taa... to brzmi strasznie :angry: .
Albo Kovac
Kovac niestety też ma jakiś uraz... :angry:
to już przechodzi ludzkie pojęcie... Thuram jest piątym zawodnikiem podstawowej 11, który łapie kontuzję... wcześniej byli Ibra, Zebina, Nedved i Buffon... dorzucając do tego Chielliniego, Birindellego i Kovaca, mamy piękną cyfrę 8 :!: :!: :!: :angry:
a i zapomniałbym :doh: przecież nie wiadomo co z Vieirą... no bosko jest :rotfl:
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2005, 15:12 przez J1897, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 15:10

Poprostu ręce opadają.
Wydawałoby sie że po urazach Nedveda i Buffona limit nieszczęść został wyczerpany. Nic podobnego - kolejna poważną strate notuje linia obrony - poprostu fatalnie. Nie trzeba tłumaczyć, jak ważną postacia jest Thuram - mozna się obawiać, że nasza obrona nie bedzie takim monolitem nie do przejścia jak była w tamtym sezonie. Nie wiadomo jak poważna jest kontuzja Thurama, ale rozpoczęcie sezonu coraz bliżej i patrząc na liste kontuzjowanych mozna sie przeraźić.
Przypomina sie sytuacja sprzed 2 lat, tylko że wtedy plaga kontuzji dopadła nas w trwajacym sezonie, teraz jest jeszcze przed sezonem.
Pozostaje jeszcze jedno pytanie - czy te wszystkie kontuzje to tylko i wyłacznie jakis pech, fatum?? Napewno niektóre urazy to poprostu zwykłe nieszczęście, często jest jednak tak, że urazy sa skutkiem złego toku treningowego. Oczywiście nie chcem nic zażucać Capello, bo to wielki trener, jednak taka ilośc urazów mnie zastanawia.
Może zawodnicy trenowali za ciężko, a teraz ich mięśnie, stawy nie wytrzymuja i stąd te urazy.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 15:10

Mamy szpital w drużynie :( Jestem ogromnie sfrustrowany i mam ochotę nieustannie przeklinać :angry: :evil: Tego już za wiele, na dodatek wszystko przed sezonem i meczem o SPW z Interem :evil: Niech to szlag :angry:

Teraz widać jak zawodnicy zaawansowani wiekowo są podatni na kontuzje. Źle stanie, źle kopnie i już jakis uraz...a Zlatan? Jest koszony z trawą i wciąż się trzyma. Jednak wiek tu odgrywa duża rolę :roll: Ehhh :(

Obrazek
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 15:16

FATUM WIELKIE FATUM jak dobrze liczylem mamy 9 zawodników kontuzjowanych :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
ręce opadaja jak tak dalej pojdzie to bedizemy grali nastolatkami z JUVENTUS SOCCER SCHOOL Nie wiem co sie dzieje ale to nie wygląda ciekawie a kontuzjowani to przeważnie grasze z podst. 11 :płaczę: :cry:

A moze wszyscy sie zmówili przeciwko juve i chcą sobie zapewnic wszystkie trofea juz przed sezonem :?: :evil: :?:
WSZYSCY SIE BOJĄ JUVE :twisted: :twisted: :twisted:

Wracajcie do zdrowia :!: :!: :!:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 15:41

A MIAŁO BYĆ TAK PIĘKNIE...najgorsze jest to, że niektóre z urazów naszych zawodników będą długo leczone. JEszcze nim dany zwodnik odzyska choć częściowo forme to potrwa...chyba już tylko Bógł nam może pomóc.. :pray:

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2005, 15:50

tez mi sie wydaje ze troche za bardzo zawodnicy sie napracowali w okresie przygotowawczym... :think: Don Fabio chyba przesadzil... coz nawet takiemu trenerowi sie to moze zdarzyc... szkoda tylko, ze na SPW wyjdziemy w polowie Primavera... :|

ODPOWIEDZ