Czy Del Piero powinien być rezerwowym w nowym sezonie??
- TURINIO
- Juventino
Nie ukrywam że obecna sytuacja Alexa Del Piero w Juve to problem który obok plagi kontuzji jaka nawiedziła nasz zespół daje mi najwiecej do myślenia.......Jestem przekonany że podstawowy atak będą tworzyć w nadchodzącym wielkimi krokami sezonie Ibrahimovic i Trezeguet,bowiem tak sobie wymyślił i wymarzył Capello,a chyba każdy wie że należy on do trenerów którzy rzadko zmieniają poglady,idee i pomysły na gre...Wydaje mi się że jeśli nawet Del Piero będzie w naprawde wielkiej formie to może mieć problemy z Capello który uparcie może mimo wszystko sadzać go na ławie lub ściągać na początku 2 połowy...Pamiętacie sytuacje Vincenzo Montelli w Romie?!Facet wchodził z ławki strzelał bramki,kiedy kontuzjowany był podstawowy napastnik to "samolocik"zastępował go i również strzelał gola..jednak gdy Capello miał do dyspozycji wszystkich zawodników to i tak sadzał Montelle na ławie...Sądze że podobnie może być z Alexem,a według mnie Del Piero jest piłkarzem który najbardziej zasługuje na grę w podstawowej 11,bowiem obecny sezon to jedna z jego ostatnich szans na sukces w Champions League z Juve i na pewno ostatnia szansa na udział i wreszcie sukces podparty jego znaczącym udziałem na wielkim turnieju z reprezentacją suadra azzurich
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Według mnie nie można o tym mówić teraz a to dla tego bo po pierwsze niewiadomo kogo będziemy mieć w ataku (Zalayeta i Miccoli najprawdopodobnie wylatują a Cassano może przejdzie do nas) a po drugie gdy zawodnicy są mniej-więcej na tym samym poziomie technicznym to decyduje forma i tak powinno być w Juve
- ola465
- Juventino
hmm...twoj temat dał mi duzo do myslenia. Wedlug mnie w Juve beda teraz dwie pary napastnikow: ZLatan i Treze, oraz ALeX i Mutu. Pierwsza para bedzie podstawowa para napastnikow, ktroa bedzie wystepowala w wiekszosci meczów, a w szczegolnosci w meczach bardzo waznych i trydncy, druga para wedlug mnie bedzie wystawiana na mecze slabsze lub wzamian za kogos kto dozna kontuzji. Takie jest moje zdanie
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Moim skromnym zdaniem Mutu w Juve za dużo nie pogra na ataku - będzie grał przede wszystkim na skrzydle, a ewętualnym 4 napastnikiem będzie zalayeta albo (jeśli uda się sprowadzić) Cassanoola465 pisze:. Wedlug mnie w Juve beda teraz dwie pary napastnikow: ZLatan i Treze, oraz ALeX iMutu.
Edit: niewyszedł mi cytat - poprawiałem
- nookie
- Juventino
Jak dla mnie to sam temat jest troszke bez sensu...równie dobrze moznaby tak dyskutowac o Treze albo Mutu...wszystko będzie zależało tylko i wyłącznie od dyspozycji Del Piero ale także pozostałych napastników...Capello jakos chyba niezbyt lubi Alexa
wiec zeby przebic sie do pierwszego składu zapewne Treze lub Zlatan beda musieli wypaść gorzej w kilku meczach...w kazdym razie dla mnie najważniejsze jest to, żeby w ataku wystepowala para najlepszych w danym momencie napastników...czy to bedzie Treze z Alexem czy Ibrahimović z Mutu czy jeszcze inna kombinacja nie ma to dla mnie większego znaczenia..najwazniejsze jest JUVE... :twisted:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- karpiu
- Juventino
moim zdaniem nie bedzie to sztywne ustawienie ibra,treze wszystko bedzie zalezalo od dyspozycji nie zapominajmy ze sezon jest dlugi i sie moze wile wydarzyc.,a co do mutu moim zdaniem nie bedzie on gral jako napastnik tylko bedzie gral jako zmiennik nedveda..
wow moj pierwszy post 

- Stadio
- Juventino
Zgadzam się z "karpiu"!Mutu będzie grał jako pomocnik,tyle że ja wolałbym go w podstawowym składzie...niestety to jest chyba mało prawdopodobne,bo ktoś z czwórki:Nedved,Camoranesi,Emerson,Vieira musiałby usiąść na ławce...Również zgadzam sie co do tego,że nie będzie Juve grało cały czas tymi samymi napastnikami w pierwszej 11,dlatego że Capello w sparingach próbował wielu rozwiązań,nie skupiał sie tylko na jednej podstawowej parze napastników.
Co do samego już Alexa DP...no cóż...chyba każdy chciałby go widzieć w podstawowej jedenastce.Miejmy nadzieje,że będzie nam to dane często oglądać,ale tylko jeśli będzie w super formie.
Co do samego już Alexa DP...no cóż...chyba każdy chciałby go widzieć w podstawowej jedenastce.Miejmy nadzieje,że będzie nam to dane często oglądać,ale tylko jeśli będzie w super formie.
>>>>>>FORZA JUVE<<<<<<
- adamjuve1987
- Juventino
dobry z ciebie zawodnik karpiu:-D dołączyć w styczniu a pierwszego posta mieć w sierpniu:-D :-D żartuje! a co do tego calego tematu to powinien grac ten ktory jest w lepszej formie i czy to bedzie ibra z treze albo del piero z mutu to i tak najwazniejsze jest dobro druzyny!! a sezon jest wystarczająco dlugi i męczący więc na pewno nie kazdy bedzie w stanie zagrac kazdego meczu na pelnych obrotach i wtedy stworzy sie szansa dla zmiennikow.
- Venomik
- Juventino
Stadio - trochę się zagalopowałes, bo Mutu nie mógłby zastąpić w wyjściowej 11 Emersona czy Vieiry - nie jego pozycja... musiałyby być naprawdę duże zmiany personalne 8)
Mutu prawdopodobnie bedzie zmiennikiem Nedveda, znakomitym zmiennikiem, dodajmy. Nedved jest znakomitym zawodnikiem, ale w przypadku gorszego spotkania wejście Mutu będzie mogło przesądzić o losach spotkania, gdyż może on także grać zdecydowanie bliżej bramki niż znakomity Czech.
Ale wracając do tematu: Trezegeut jest typowym królem pola karnego. Zlatan oraz Del Piero są graczami bardziej cofniętymi. To oni raczej będa rywalizować ze sobą o miejsce w wyjściowym składzie. Ustawienie ze Zlatanem i Del Piero jako stałe ustawienie juve raczej nie wchodzi w grę...
Obecnie zarówno Del Piero jak i Zlatan prezentują wyborną formę, wiec rywalizacja będzie ciężka. narazie postawiłbym na Zlatana, bo nas nie zawodzi - jest naszym najlepszym zawodnikiem.
Kto wie, może Capello znajdzie miejsce dla Del Piero na boisku, ale liczę, że nie będzie to miejsce Zlatana.
Mutu prawdopodobnie bedzie zmiennikiem Nedveda, znakomitym zmiennikiem, dodajmy. Nedved jest znakomitym zawodnikiem, ale w przypadku gorszego spotkania wejście Mutu będzie mogło przesądzić o losach spotkania, gdyż może on także grać zdecydowanie bliżej bramki niż znakomity Czech.
Ale wracając do tematu: Trezegeut jest typowym królem pola karnego. Zlatan oraz Del Piero są graczami bardziej cofniętymi. To oni raczej będa rywalizować ze sobą o miejsce w wyjściowym składzie. Ustawienie ze Zlatanem i Del Piero jako stałe ustawienie juve raczej nie wchodzi w grę...
Obecnie zarówno Del Piero jak i Zlatan prezentują wyborną formę, wiec rywalizacja będzie ciężka. narazie postawiłbym na Zlatana, bo nas nie zawodzi - jest naszym najlepszym zawodnikiem.
Kto wie, może Capello znajdzie miejsce dla Del Piero na boisku, ale liczę, że nie będzie to miejsce Zlatana.
Dirty mind
- El Nino
- Juventino
mi wydaje sie że do Juve przyjdzie jeszcze Cassano i walka o pierwszą jedenastkę bezie toczyć sie miedzy Trezeugetem, Ibrahimovicem, Del Piero i Cassano, a Mutu częściej będzie grał jako ofensywny skrzydłowy pomocnik. Uważam tak samo jak jeden z przedmówców, mianowicie wszyscy zawodnicy są świetni i grają bvardzo dobrze a o wyjściu w pierwszej jedenastce będzie decydować aktualna forma.
Wiem że pewniakiem jest Zlatan, a partnerem w ataku będzie chyba Trezeuget, choć wydaje mi sie ze Alex bardziej by pasował, bo Trezegol i Zlatan są lepsi do wykańczania akcji, a Del Piero musiałby wypracowywać te akcje..
Najbardziej to by pasowała koncepcja z trzema napastnikami, ale wtedy nie byłoby świetnego środka pola EMERSON-VIEIRA, ale porzyjemy zobaczymy
Wiem że pewniakiem jest Zlatan, a partnerem w ataku będzie chyba Trezeuget, choć wydaje mi sie ze Alex bardziej by pasował, bo Trezegol i Zlatan są lepsi do wykańczania akcji, a Del Piero musiałby wypracowywać te akcje..
Najbardziej to by pasowała koncepcja z trzema napastnikami, ale wtedy nie byłoby świetnego środka pola EMERSON-VIEIRA, ale porzyjemy zobaczymy
- Mateo
- Juventino
Wydaje mi się, że w Juve w pełni wystarczy czwórka napastników i to najwyższej światowej klasy: Del Piero, Mutu, Trezeguet i Ibrahimović. Do tego w miare potrzeby można korzystać z usług najlepszych snajperów Primavery, którzy podobno już nieźle grają 8) . Uważam, że z sprzedaży Zalayety i Miccoliego posypałyby się niezłe pieniążki. Cassano chyba w takim układzie jest niepotrzebny, napewno to świetny gracz, ale rozkapryszony i chyba jednak nie specjalnie skuteczny :? . Tyle tylko, że to pupilek Capello...podejrzewam, że jednak w tym mercato do nas nie dołączy. Ewentualnie Marcelo może zostać, a Mutu może być wykorzystywany w dwojaki sposób, o którym pisaliście: napastnik i skrzydłowy - zastępca Nedveda.
Ja myśle, że pytanie czy Del Piero powinien być rezerwowym jest źle sformułowane
. Rezerwowym powinien być gracz gorszy od tych którzy grają w 1 jedenastce, a tam powinni się znaleźć najlepsi, czyli będący w najwyższej formie. Jednak to fakt, że Capello chyba ma wizje, w której nasz najlepszy gracz w poprzednim sezonie Zlatan (który chyba naprawdę jeśli dalej tak będzie grał ma pewne miejsce w 1 składzie), będzie czarował i asystował przy golach Davida Trezeguet, który może nie jest tak wybornym technikiem, nie umie tak czarować i rozegrać piłki jak Del Piero...tyle, że rzeczywistość jest taka, że jeśli jest w pełni zdrów, w dobrej formie, to wpuszczanie go do 1 jedenastki gwarantuje, że taki snajper będzie poprostu ładował mnóstwo bramek. Napewno więcej niż Del Piero...może będzie tylko wpychał piłkę do siatki czy ładował z bani, ale będzie to czynił regularnie. Jeśli nie...pewnie Alex zagra u boku Zlatana..który dostanie wtedy role snajpera jak Treze. Nie zapominajmy jednak, że grająć ''trójzębem'' Alex jak najbardziej się nadaje do tej taktyki...oraz również jak Mutu może hasać po skrzydłach.
Myśle, że Capello ma wizję składu i pary napastników Treze-Zlatan. Nie jest napewno wielkim zwolennikiem Del Piero...lecz jeśli Alex udowodni, że jest lepszy od tej dwójki, a oni nie będą grali na miare oczekiwań, myśle, że jest 1 do wskoczenia do pierwszego składu. Ale po pierwsze niech on będzie w wybornej formie...a kiedy w niej jest, wiemy, że Alex potrafi wygrywać dla nas mecze, czarować fanów Juve i prowadzić Juve do zwycięstw :!:
Ja jako fan Alexa naprawdę bardzo bym chciał aby grał w 1 składzie..serdecznie mu tego życze
. Sie rozpisałem 
Ja myśle, że pytanie czy Del Piero powinien być rezerwowym jest źle sformułowane

Myśle, że Capello ma wizję składu i pary napastników Treze-Zlatan. Nie jest napewno wielkim zwolennikiem Del Piero...lecz jeśli Alex udowodni, że jest lepszy od tej dwójki, a oni nie będą grali na miare oczekiwań, myśle, że jest 1 do wskoczenia do pierwszego składu. Ale po pierwsze niech on będzie w wybornej formie...a kiedy w niej jest, wiemy, że Alex potrafi wygrywać dla nas mecze, czarować fanów Juve i prowadzić Juve do zwycięstw :!:
Ja jako fan Alexa naprawdę bardzo bym chciał aby grał w 1 składzie..serdecznie mu tego życze

- Kali
- Juventino
jak? normalnie, jak nie będzie w formie to będzie siedział, do tego ma sporą konkurencje. Ale licze na jego wysoką forme.busiek956 pisze:Del Piero pierwszy skład no bo jak mozna mistrza sadzac na ławe ??![]()
Ti Amo Juve!
- Boria
- Juventino
Moim zdaniem Alex nie powinien grzać ławy...Rozumiem że nie wyjdzie w podstawowym składzie w np 3-4 meczach ze słabszym rywalem ale z mocniejsyzmi rywalami grać powinien wkońcu można powiedziec że to żywa legenda tego klubu
- Corcky
- Juventino
Mi jest żal, że Alex nie otrzymuje mozliwości gry w ataku z Trezeguetem. Sądzę, żeI piłkarze, naprawde świetnie sie uzupełniają i są doskonale zgrani. Ostatnio jednak pozytywnie zaskakuje mnie Zlatan, który rzezywiscie radzi sobie coraz lepiej(nawet strzały ma celne :shock: ). Gdyby jednak pastwić się na dforma napstników to nei mozna chyba powiedziec ze, Trezeguet jest w lepszej dyspozycji niz Del Piero. Mysle że własnie ta tójka bedzie rywalizowac o miejsce w składzie. Nie zdziwiłbym się gdyby Zalayeta został sprzedany.
Jedno doskonale wiem - kiedy Alex będzie wchodzić z ławki nie ma co liczyc na jego genialny występ. To jest zawodnik, który potrzebuje komfort psychiczny jak nikt inny. - niestety. Zagrał w poprzednim sezonie świetnie z Milanem bo czuł komfort - nie musiał bać sie o to, ze nie będzie grac w pierwszym składzie, bo wtedy ZLatan musiał pauzować. Dobrze, ze wiekszość zauważa to, iz Capello juz od poczatku sezonu stawia na pare Treze-Ibra i jeśli tak dalej bedzie, nie wróze Del Pieor dobrego sezonu
Jedno doskonale wiem - kiedy Alex będzie wchodzić z ławki nie ma co liczyc na jego genialny występ. To jest zawodnik, który potrzebuje komfort psychiczny jak nikt inny. - niestety. Zagrał w poprzednim sezonie świetnie z Milanem bo czuł komfort - nie musiał bać sie o to, ze nie będzie grac w pierwszym składzie, bo wtedy ZLatan musiał pauzować. Dobrze, ze wiekszość zauważa to, iz Capello juz od poczatku sezonu stawia na pare Treze-Ibra i jeśli tak dalej bedzie, nie wróze Del Pieor dobrego sezonu
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2005, 08:29 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Alessandro Del Piero ole!