Kosowski w Lazio już w tym tygodniu?!
- rafal005
- Juventino
- Chcę zagrać w Lazio jak najszybciej! To moje marzenie - mówi Kamil Kosowski na łamach włoskiego dziennika "Corriere dello Sport". Do końca tygodnia polski pomocnik ma zostać piłkarzem rzymskiego klubu
Sprawa jest poważna, ponieważ "Corriere dello Sport" po raz kolejny informuje, że piłkarzem Wisły Kraków - wypożyczonym do 2006 roku do FC Kaiserslautern - zainteresowane jest Lazio. Włosi spekulują, że Wisła przesłała już ofertę do Rzymu.
Jak udało się dowiedzieć dziennikarzom "Przeglądu Sportowego", prezes Lazio Claudio Lotito będzie musiał zapłacić za 28-letniego pomocnika jednorazowo 1,5 miliona euro. Jednak Lotito chciałby tę sumę rozłożyć na raty, płacąc 500 tysięcy euro co sezon, czyli tyle, ile w tej chwili płaci Wiśle Kaiserslautern. Najbliższe 48 godzin będzie decydujące dla całej sprawy.
Więcej szczegółów w "Przeglądzie Sportowym" (i wszystko jasne... :lol: )
Źródło: http://sport.onet.pl/1142258,wiadomosci.html
Jeżeli to naprawdę pierwsze o transferze napisało Corriere dello Sport, a nie Przegląd Sportowy, to może rzeczywiście coś z tego będzie... Może się Kosowski odnajdzie we Włoszech.
Sprawa jest poważna, ponieważ "Corriere dello Sport" po raz kolejny informuje, że piłkarzem Wisły Kraków - wypożyczonym do 2006 roku do FC Kaiserslautern - zainteresowane jest Lazio. Włosi spekulują, że Wisła przesłała już ofertę do Rzymu.
Jak udało się dowiedzieć dziennikarzom "Przeglądu Sportowego", prezes Lazio Claudio Lotito będzie musiał zapłacić za 28-letniego pomocnika jednorazowo 1,5 miliona euro. Jednak Lotito chciałby tę sumę rozłożyć na raty, płacąc 500 tysięcy euro co sezon, czyli tyle, ile w tej chwili płaci Wiśle Kaiserslautern. Najbliższe 48 godzin będzie decydujące dla całej sprawy.
Więcej szczegółów w "Przeglądzie Sportowym" (i wszystko jasne... :lol: )
Źródło: http://sport.onet.pl/1142258,wiadomosci.html
Jeżeli to naprawdę pierwsze o transferze napisało Corriere dello Sport, a nie Przegląd Sportowy, to może rzeczywiście coś z tego będzie... Może się Kosowski odnajdzie we Włoszech.
- BIGGI
- Qualità Juventino
Nie wierze w to że Kosowski tam zagra, a jesli juz go kupią i zobaczą te wspaniałe dośrodkowania
to do konca sezonu bedzie grzał ławe....zresztą...tak czy inaczej bedzie grzał
Druga strona jest taka że jednak fajnie byłoby miec Polaka w Serie A (
)
Druga strona jest taka że jednak fajnie byłoby miec Polaka w Serie A (

- Ole(k)Juve!
- Juventino
Moim zdaniem ma dosyć duże szanse na częste występy w pierwszej 11, albo przynajmniej na częste wchodzenie z ławki (Oczywiście jeśli się postara). A zawodnicy Lazio to przecież nie aż takie orły (10 miejsce w Serie A). Może pamiętasz mecze Wisła-Lazio w Pucharze UEFA. Drużyny grały na podobnym poziomie, a Kosa był wyróżniającym się zawodnikiem. Ostatnio Kosowski nie gra tak jak wtedy, ale przecież przy odrobinie szczęścia forma może wrócić, jeśli tylko się postara.BIGGI pisze:Nie wierze w to że Kosowski tam zagra, a jesli juz go kupią i zobaczą te wspaniałe dośrodkowania Wink to do konca sezonu bedzie grzał ławe....zresztą...tak czy inaczej bedzie grzał
Druga strona jest taka że jednak fajnie byłoby miec Polaka w Serie A ( Prochno )
- P!otr
- Juventino
Kamil ma duże szanse pogrania sobie w seria A nawet wchodząc z ławki. Przecież Lazio to zaledwie średniak włoskiej ligi więc nie ma co wymagać od nich wielkie gry. Może nawet Kosowskiemu wyjdzie to lepiej bo w niemczech to tylko ławke grzał i wchodzil na 10-20 min nie więcej.
- BIGGI
- Qualità Juventino
Nie przekonasz mnie.Ole(k)Juve! pisze:Moim zdaniem ma dosyć duże szanse na częste występy w pierwszej 11, albo przynajmniej na częste wchodzenie z ławki (Oczywiście jeśli się postara). A zawodnicy Lazio to przecież nie aż takie orły (10 miejsce w Serie A). Może pamiętasz mecze Wisła-Lazio w Pucharze UEFA. Drużyny grały na podobnym poziomie, a Kosa był wyróżniającym się zawodnikiem. Ostatnio Kosowski nie gra tak jak wtedy, ale przecież przy odrobinie szczęścia forma może wrócić, jeśli tylko się postara.BIGGI pisze:Nie wierze w to że Kosowski tam zagra, a jesli juz go kupią i zobaczą te wspaniałe dośrodkowania Wink to do konca sezonu bedzie grzał ławe....zresztą...tak czy inaczej bedzie grzał
Druga strona jest taka że jednak fajnie byłoby miec Polaka w Serie A ( Prochno )

Uwazam ze Kosa nie poradziłby sobie w Serie A, grałby baaaardzo sporadycznie i mialby trdności
No ale.....nie ma co gdybać, tylko transfer (co do ktorego mam wieeeelkie wątpliwosci) moze pokazać jak bedzie....
W kazdym razie ja mu zycze powodzenia

- ULAT
- Juventino
Myślę że do transferu nie dojdzie jak zwykle coś zagmatwają nie dogadają się w sprawie kasy i jajo z tego będzie :evil: Ale jeśli już to Kamil miałby tam szanse. Włoski styl gry zdecydowanie bardziej by mu pasował. kosa w dobrej formie miałby szansę na regularne występy w pierwszym składzie.
- TomiQ
- Juventino
Jezeli Włosi napisali o tym pierwsi to moze bedziemy mieli Polaka w Serie A!! :lol: Moze Kosa odnajdzie sie w lazio i bedzie grał tak jak w Wiśle za najlepszych czasów!!!!
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- Ole(k)Juve!
- Juventino
Jestem w 100% pewien, że gdyby grał tak jak w sezonie 2002/2003 (Nie wiem czy sie nie pomyliłem, ale wszyscy wiedzą o który sezon mi chodzi) to nie miałby problemów z dostaniem się do pierwszego składu. Z resztą już wtedy Lazio się nim zainteresowało. Tymbardziej jeśli Rossi chce go ściągnąć to chyba widzi w nim jakieś wzmocnienie.BIGGI pisze:Nie przekonasz mnie. ProchnoOle(k)Juve! pisze:Moim zdaniem ma dosyć duże szanse na częste występy w pierwszej 11, albo przynajmniej na częste wchodzenie z ławki (Oczywiście jeśli się postara). A zawodnicy Lazio to przecież nie aż takie orły (10 miejsce w Serie A). Może pamiętasz mecze Wisła-Lazio w Pucharze UEFA. Drużyny grały na podobnym poziomie, a Kosa był wyróżniającym się zawodnikiem. Ostatnio Kosowski nie gra tak jak wtedy, ale przecież przy odrobinie szczęścia forma może wrócić, jeśli tylko się postara.BIGGI pisze: Nie wierze w to że Kosowski tam zagra, a jesli juz go kupią i zobaczą te wspaniałe dośrodkowania Wink to do konca sezonu bedzie grzał ławe....zresztą...tak czy inaczej bedzie grzał
Uwazam ze Kosa nie poradziłby sobie w Serie A, grałby baaaardzo sporadycznie i mialby trdności
No ale.....nie ma co gdybać, tylko transfer (co do ktorego mam wieeeelkie wątpliwosci) moze pokazać jak bedzie....
W kazdym razie ja mu zycze powodzenia OK
Sam Kosowski mówi:
Ja też wiem jak będzie tam grał (o ile będzie tam grał), ale myśle, że napewno stać go na dobre występy w Lazio.Spełniłoby się moje marzenie, gdybym zagrał we Włoszech, ponieważ myślę, że tam gra się futbol, który odpowiada moim cechom.
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Kosa w lazio :rotfl: Jak będzie grał jak w kaiserslautern to Lazio ma nowego kibica (bo pewnie nie załapie się nawet na ławe i bedzie na trybunach :twisted: ) Ale kto wie może przypomni sobie jak sie gra w gałe. Watpliwe bo wątpliwe ale możliwe.
- BIGGI
- Qualità Juventino
Pogdybać zawsze mozna.....Ole(k)Juve! pisze: Jestem w 100% pewien, że gdyby grał tak jak w sezonie 2002/2003 (Nie wiem czy sie nie pomyliłem, ale wszyscy wiedzą o który sezon mi chodzi) to nie miałby problemów z dostaniem się do pierwszego składu..
Ale GDYBY formy z tego sezonu nie miał to z obecną nie miałby na co liczyć....
gdyby gdyby gdyby....
Poczekamy zobaczymy
A co do formy z tamtego okresu to zgodze sie ze miałby duzą szanse grać regularnie...ale czy powróciłby do niej... ?
Moze sie przekonamy....
Moja zdanie jest takie na dzien dzisiejszy
ps. ja na prawde mu dobrze zycze

- Basiek
- Juventino
Przejscie do Lazio bedzie wiazalo sie z walka z Cesarem.A jak dla mnie to Kosowski przegral te walke jeszcze przed transferem. Na pewno Lolito nie sprowadza Kamila jako pilkarza pierwszej jedenastki, a jedynie jako alternatywe. Bo nie wierze ze zdecyduja sie posadzic na lawke zawodnika o ktorego w styczniu walczyly Juventus z Interem :?
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- Solaris
- Juventino
Basiek pisze: Przejscie do Lazio bedzie wiazalo sie z walka z Cesarem.
Władze Lazio chyba tak nie uważają, bo przecież nigdy nie interesowali by się zawodnikiem, który od samego początku skazany był na porażkę...Basiek pisze: A jak dla mnie to Kosowski przegral te walke jeszcze przed transferem.
No wiesz, ja nigdy nie liczyłem, że Kamil będzie odgrywał pierwsze skrzypce w jakimś dobrym europejskim klubieBasiek pisze: Na pewno Lolito nie sprowadza Kamila jako pilkarza pierwszej jedenastki, a jedynie jako alternatywe.
----------------------------------------------------------------
Ta cała afera powoli się rozmywa, jednakże Kosowski to smakowity kąsek, nie dziwię sie, że Lazio chciało go pozyskać, nie wypromował się całkowice - jest tani, jednakże jeszcze nie dawno stanowił siłę rep. Polski
Myślę, że w Lazio mógłby się przebudzić, bo przecież każdy pamięta jak szalał w PU z tym rzymskim klubem 8)

- gosciu_Muranista
- Juventino
i zapewne oto Lazio chodzi. Mają nadzieję, że chłopak się przebudzi w końcu Kosa ma potencjał. I też mam nadzieję, że Lazio(jeśli tam przejdzie) pomoże mu się odbudować i powrócić do formy. A najważniejsze jest to że kadra by na tym skorzystała mając na uwadze bardzo ważne mecze w eliminacjach.Solaris pisze: Myślę, że w Lazio mógłby się przebudzić, bo przecież każdy pamięta jak szalał w PU z tym rzymskim klubem 8)