TOP 25 według ESPN !

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
TreDelIbra

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 18:25

ESPN zawsze na krótko przed rozpoczęciem nowego sezonu opracowuje tabelę najlepszych klubów świata minionego sezonu. Podczas tegorocznego notowania zwyciężył mistrz Anglii: Chelsea Londyn, nasz Juventus zajął miejsce nr 5.
A oto pełna lista TOP 25:

1. Chelsea Londyn
2. AC Milan
3. PSV Eindhoven
4. Bayern Monachium
5. Juventus Turyn
6. FC Barcelona
7. Santos (Brazylia)
8. Arsenal Londyn
9. Real Madryt
10. Manchester United
11. Lyon
12. Inter Mediolan
13. Liverpool FC
14. River Plate (Argentyna)
15. Boca Juniors (Argentyna)
16. AZ Alkmaar
17. Atletico PR (Brazylia)
18. Schalke 04
19. Villarreal
20. Werder
21. Sevilla FC
22. Sporting Lizbona
23. Sao Paulo (Brazylia)
24. Newell's Old Boys (Argentyna)
25. VFB Stuttgart

http://www.juventus.hostpl.net

No 5 miejsce to wg mnie zbyt niska pozycja :/
PSV może i zasługuje na to 3 miejsce bo w LM z Milanem grał naprawde znakomicie i to oni powinni znalezc sie w Finale.
No ale Bayern jakim prawem jest przed Juve - tego nie rozumiem :/
Co do Chelsea i Milanu , Milan finalista LM to pewnie dlatego tak wysoko , a Chelsea - pewnie Abramowicz dal w łape i dlatego są na 1 miejscu (heh)
Jednym słowem Juve jest i tak najlepszy i mam nadzieje ,że w tym sezonie to udowodni :]

Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 18:46

Moim zdaniem 5 miejsce nie jest taka zla pozycja, oczywiscie my spodziewamy sie wiecej po naszej wspanialej druzynie, wiec mam nadzieje ze za rok beda na pierwszym miejscu. Nie rozumiem troche tej klasyfikacji, bo np.Liverpool ktory wygral Lige Mistrzow jest daleko bo na az 13 miejscu. Zdecydowanie za wysoko jest PSV.

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 18:53

TreDelIbra pisze: No 5 miejsce to wg mnie zbyt niska pozycja :/
Zgadzam się, myśle, że Juventus zasługuje na pozycje 1-3 i myśle, że w przyszłym roku nie będzie co do tego wątpliwości.
TreDelIbra pisze: PSV może i zasługuje na to 3 miejsce bo w LM z Milanem grał naprawde znakomicie i to oni powinni znalezc sie w Finale.
Heh... przecież to tylko statystyki, a w nich nie ocenia się ładnej gry. Najważniejsze w nich są wyniki. Zauważ na którym miejscu jest Liverpool (14 :wink: )
TreDelIbra pisze:No ale Bayern jakim prawem jest przed Juve - tego nie rozumiem :/
Hmm.. też mnie to troche dziwi, bo tak jak Juve zwyciężył w krajowych rozgrywkach a w Lidze Mistrzów odpadł troche wcześniej.
TreDelIbra pisze:Co do Chelsea i Milanu , Milan finalista LM to pewnie dlatego tak wysoko , a Chelsea - pewnie Abramowicz dal w łape i dlatego są na 1 miejscu (heh)
Hehe ;) Może i Abramowicz lubi bezsensownie wydawać pieniądze, ale chyba nie miał wielkiej potrzeby wygrania jakiegoś głupiego rankingu. Chelsea wygrała lige angielską, była półfinalistą LM. Natomiast Milan drugie miejsce w lidze włoskiej i przegrany finał - uważasz, że lepszy dorobek niż Chelsea???

Cieszy niska pozycja Realu Madryt, a dziwi klubów z Ameryki Płn. (zawsze w takich rankingach wypadały dużo lepiej). I jeszcze jedna uwaga :) Coś za duzo tych klubów niemieckich w czołówce....

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 21:16

5 pozycja nie jest jak dla mnie dobra. Chelsea, PSV, Bayern to są mistrzowie kraju i zaszli dalej od Juve w LM. A co tam robi Milan? Nie jest mistrzem, LM też nie wygrał. Skoro jest tam dlatego, ze jest finalistą to czemu Liverpool jest tak daleko? Ale tak jak wspomniał kolega Janek, to są tylko statystki, którymi będą sie jarały dzieciaki, którzy nie oglądają meczów i nie znają sie na piłce. Ja tam się takimi rankingami nie przejmuję, bo w każym jest wiele kontrowersji.

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 22:03

Juve zdecydowanie powinno być wyżej. Najbardziej zdziwiło mnie wysokie miejsce bayernu (Juve wygrało seria a a bayern bundeslige (serie a jest według mnie lepszą ligą), a i w LM Juve zaszło dalej)

Dagmara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 22:10

dziwna troche ta lista :? ciekawe tylko jakie kryteria biorą pod uwagę?? może takie w których Juve nie wypada najlepiej?? :think: ale nie ma czym sie przejmować!! wiadomo jaką klasę prezentuje Juventus :-D

Obrazek
Obrazek
spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2005, 00:33

Juve zdecydowanie za nisko, Bayern, real za wysoko. Pewnie brali pod uwage ilosc zwyciestw, remisow, porazek. Dlatego Chelsea jest pierwsza. Moim zdaniem zasluzona pozycja.

SonGopik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2005, 01:32

Smieszne sa te wszystkie rankingi :rotfl: W iffhs poza pierwsza '10', tu dopiero na 5 :?: Nie wiem co tak wysoko robi PSV, Bayern. Za nisko za to jest Barca. Moim zdaniem pierwsza trojka powinna byc taka:
1. Chelsea
2. Barca
3. Juve

Linkinboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2005, 10:37

Czemu Bayern jest nad Juve? Zapewne dlatego, że wygrał Puchar Niemiec, a gdzie w Pucharze Włoch doszło Juve każdy wie. Fakt faktem, że dwa razy pokonaliśmy Bayern w LM :twisted: , ale zwąchasz jak oni ustalają miejsca w tym rankingu? Gdyby ktoś wiedział jak, to niech się podzieli.

gandalf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2005, 13:10

Juventus 5?Barcelona 6? Sao Paulo 23? :!: To chyba jakies nieporozumienie ten ranking Juventus powinien być na miejscach 1-3 tak samo jak Barcelona a Sao Paulo w końcu wygrało Copa Libertadores :shock:. River plate 14? Boca Juniors 15? Przecież Boca broniło się przed spadkiem a River krązyło po środkowo-dolnych częsciach tabeli! Liverpool 13? Moze i słabo spisywał się w Premiership ale w końcu to zwycięzca LM a skoro Milan jest 2...
No nie ma się już czego więcej trzepić:) Według mnie powinniśmy być na 2 miejscu za Chelsea przed PSV Milanem i Bayernem

Forza Grande Juve
Obrazek
P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2005, 13:54

Szkoda w ogóle robic te rankingi ponieważ żaden z nich nie odpowiada obecnej postawie danych klubów. Np Barca Juve są chyba o pozycje albo i dwie za nisko już o Liverpool'u nie wspominając. A Bayern i PSV to z całym szacunkiem to jakiś żart. Nio spoko grają dobrze zaszli wyskoko w LM ale nio Juventus nie przerwanie od xx czasu gra na najwyższym poziomi i jakoś to nie doceniane. A Chelsea to chyba tylko jest na 1. bo mają największy budzet. Ogólnie zabawne są te wszystkie rankingi

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2005, 14:01

Bayern i PSV to jakaś kpina!
Przecież w fazie grupowej dwa razy pojechaliśmy Bayern i to my wygraliśmy najsilniejszą lige świata.PSV zaszło do półfinału LM, ale co z tego skoro jest to jednosezonowy wybryk i szybko się to nie powtórzy.
Jak dla mnie powinno być tak:
1.Chelsea
2.Juventus
3.Milan
4.Barcelona
5.Santos
6.Bayern
7.Cementarnica Skopie :smile:

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2005, 14:19

Moim zdaniem ta lista to fałsz na 100%.Zacznijmy od tego że ta lista ma pokazać najlepsze kluby na świecie, więc nie wiem co przed Juventusem robi Bayern Monachium które moim zdaniem gra gorzej od Juve.Fakt Chel$i :wink: jest najlepsze ale dziwi mnie fakt że Santos jest leprzy od Man Utd i Realu :|

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
ODPOWIEDZ