Jankulovski w Milanie!!!!!!!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
jarek170989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 21:42

Reprezentant Czech Marek Jankulovski został sprzedany przez Udinese Calcio do AC Milan. - On jest już zawodnikiem "rossonerich" - stwierdził Giampaolo Pozzo, prezes czwartej drużyny Serie A.

O przejściu 28-letniego Czecha do Milanu mówiło się już od wiosny, ale w poniedziałek ta informacja została potwierdzona.

Jankulovski podpisał kontrakt z nowym klubem do czerwca 2009 roku. To drugi nabytek "rossonerich" w ostatnich dniach. Wcześniej pozyskali Johana Vogla z PSV Eindhoven.

Czech w Udinese występował trzy sezony.

źródło:http://pilka.interia.pl/news?inf=629200

:shock: No troszke mnie ten news rozwalił.A więc Milan pożądnie sie wzmacnia na następny sezon.Najpierw Vogel teraz Jankulowski.Oczywiście gratuluje zakupu.Jednak myśle że tacy zawodnicy za duzo do Mialnu nie wzniosą. Potrzebny im jest ktoś z jeszcze wyższej półki.Ale to juz nie mój problem. Niech sie martwi Milan.

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 21:47

A Edu jest już oficjalnie zawodnikiem Valencii. Te dwie informacje do reszty popsuły mój i tak już beznadziejny dzień. Mam tylko nadzieję, że Moggi sprowadzi kogoś lepszego od tych dwóch.

Obrazek
Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 21:55

Co do Edu i Jankula to tam rybka 8) nie wiem czemu ale mnie Ci zawodnicy nie ruszają,Jankul nie jest już młody, a Edu miał byc lepszy. Milan pozyskał jeszcze Vogela,który będzie co najwyzej rezerwowym, to tylko przekąska Milanu,szykuja coś wielkiego :twisted: , mam jednak nadzieje że Viola odda nam Chielliniego i Maresce i będzie dobrze,co do Juve to myślę za Juventus nie potrzebuje defensywnego pomocnika, lecz ofensywnego :wink:

Obrazek
Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 21:58

Oj oj.Nie dobrze :angry: .Tyle sie mówiono o przejściu Czecha do Juventusu, a tu takie zaskoczenie :think: :roll: .Już wcześniej był podobny temat o transferze Jankulevskiego do Milanu.Chwila ciszy...a jednak :doh:.Tak pięknie widziałem lewą flankę :angry:.Tylko pozazdrościć.

neotrance

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:04

ehh jak dobrze pamiętam ,to Edu skończył sie kontrakt i został wolnym zawodnikiem. Podobno tez rozmawiał z Emersonem na temat przejscia do Juve. Więc czemu Moggi nie starał sie pozyskac go za darmo? Moze mysli ze nie jest wystarczajaco dobry na Juve? :think: Nie wiem... Jak dotąd Moggi wykazywał chęć pozyskania "darmowych" piłkarzy... Wydaje mi sie że jednak nie widzi w Edu wzmocnienia dla Juve ,lub po prostu przegapił sprawe :?

Milan zaczyna "wyscig zbrojeń" :think: ,ale w sumie nie ma sie co smiac ,jeszcze nam Gilardino sprzed nosa sprzątną :think: ...oby nie :doh: Ale trzeba przyznac ze Jankulovski to juz jakies wzmocnienie sensowne jest ,a nie to co przyszły grzejacy ławe Vogel... no całkiem niezly zakup ,tylko bardzo mnie ciekawi za ile przeszedł do Milanu... :think:

Chmiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:08

Miejmy nadzieję, że zakupy Juve będą lepsze niż te wyzej przedstawione!
Forza Juve!!!!!!!! :ball:

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:09

swiergot pisze:Mam tylko nadzieję, że Moggi sprowadzi kogoś lepszego od tych dwóch.
Nie roń łez... podobno Szymkowiak szuka już domu w Turynie :lol:

Jak przejścia Jankulovskiego do Milanu, można się było spodziewać, tak fakt, że bezrobotnego Edu (który na nasze kłopoty, ze środkiem pola, jak znalazł) z którym wystarczyło podpisać konktrakt, zagarnia Valencia, to już zaprawdę, albo kroi się coś wielkiego, albo to mercato, Moggi po prostu prześpi... w co akurat nie wierze ;) Szymek jeszcze zagra w Juve... :prochno:

Obrazek
Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:16

E, tam! Parisi albo Chiellini są lepsi jest od Jankula, a Edu po co nam? Jak możemy mieć Vieirę albo Rosickiego? :D FORZA JUVE!

PS. A Szymek miażdży ich wszystkich razem wziętych! FORZA JUVENTUS! :D
Ostatnio zmieniony 30 maja 2005, 22:17 przez Cube - fan Juve, łącznie zmieniany 1 raz.

JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:17

Powiem krótki Moggi to........Miał na tacy dwóch znakomitych zawodników i dał im pójśc gdzieindziej.No szkoda ale myślę że się postara i sprowadzi kogoś konkretnego.

JESTEM OSZUSTEM
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:21

JUVEFANE_10 pisze:Powiem krótki Moggi to........
jeszcze będziesz go przepraszał :P ludzie Moggiego nie znacie ? :roll: widocznie Juve ani Edu, ani Jankul nie byli potrzebni bo gdyby ich chciał to by ich miał :P ja tam sie nie martwie... zamiast Jankula kupmy sobie Parisiego i jeszcze lepiej na tym wyjdziemy :>

Canna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:27

szkoda wielka szkoda mi Marka :( Rok temu nie wiele brakowalo a grałby w Juve.Zycze mu jak najlepiej w Milanie bo lubie tego zawodnika.Jednak mam nadzieje ze bedzie odwalał kaszane grajac z Juve :-D Milan sie wzmacnia mam nadzieje ze Juve takze poczyni jakies madre wzmocnienia.Czekam na jakas odpowiedz Lucka :twisted: Mam przeczucie ze Lucek znowu nam szykuje jakas niespodzianke jak było rok temu(Zlatan,Canna) 8)

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:32

bblackk pisze:Nie roń łez... podobno Szymkowiak szuka już domu w Turynie :lol:
Krążą pogłoski, że Szymkowiak od jakiegoś czasu uczy się języka włoskiego :-D .
JUVEFANE_10 pisze:Miał na tacy dwóch znakomitych zawodników
Znakomitych zawodników? Edu i Jankulovski? Chyba w Twoim świecie :roll: .

Co do newsa. Uważam, że nie ma się co martwić. Moggi pewnie sprowadzi do Turynu jakiegoś wielkiego piłkarza, a o tych dwóch zawodnikach szybko zapomnimy. Wiadomo, że po przegranym sezonie Milan się wzmacnia. Jednak ja sądzę, że Moggi zaskoczy wszystkich tego lata :roll: .

:roll:
Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:35

Canna pisze:Czekam na jakas odpowiedz Lucka :twisted: Mam przeczucie ze Lucek znowu nam szykuje jakas niespodzianke jak było rok temu(Zlatan,Canna) 8)
Chciałbym, aby troche wcześniej nam o tym powiedział i żebyśmy nie musieli w nerwach oczekiwać do zakończenia mercato :D

A tak na poważnie to uważam, że troche szkoda Jankulovskiego (chybaże Moggi załatwi Joaquina to mu wybacze). Z Edu to inna sprawa - bo Moggi może sprowadzić kogoś lepszego (na co liczę). W sumie to się troche spodziewałem takiego roztrzygnięcia w sprawie Jankulovskiego - Milan się już pozbywał od pewnego czasu Kaładze i Simica....

Teraz można zapomnieć o tych kilku tematach dotyczących Edu i Jankulovskiego....

Obrazek
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:39

UlTrAs pisze:
JUVEFANE_10 pisze:Powiem krótki Moggi to........
jeszcze będziesz go przepraszał :P ludzie Moggiego nie znacie ? :roll:
Dokladnie :wink: bedziemy mogli byc pewni co do transferów przeprowadzonych przez JUVE dopiero kiedy sie skonczy mercato :prochno: nie wczesniej..pamietamy chyba wszyscy co sie dzialo w ostatnie godziny tegorocznego okna transferowego???nie przejmowalbym sie tym za bardzo bo Moggi jesli naprawd epotrzebowalby kogos na lewa flanke (tzn. ze nie ma nikogo innego na oku na te pozycje) to po prostu sciagnalby Jankula do nas..co raczej trudne by nie bylo bo i Czech wypowiadal sie ze chetnie zagralby u boku Pavla...wiec nie martwmy sie..tylko czekajmy co zrobi Moggi bo jak narazie kilku graczy sciagnal za darmo i nie sadze zeby zostali oni w Turynie zbyt dlugo..Moggi jeszcze przetasuje troche graczy przybylych..nam pozostaje sledzic na bieżąco sprawy JUVE i tyle 8)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:49

Na Lucka mozna psioczyc za jego przekrety i klamstwa ale cholerka w takim momencie mozna byc tez pewnym, ze trzyma reke na pulsie i nie zostaniemy na lodzie - chociaz na Gillardino w Milanie tez radze sie przygotowac. Milan sie wzmacnia, ale na razie sa to ruchy majace na celu poszerzenie ich lawki. Chociaz maja tez chrapkena powazny zakup, o ileoczywiscie traktowac pogloski o Ronaldo na serio. Co by sie jednak nie stalo, mistrz pozostanie mistrzem!

calma calma
ODPOWIEDZ