Ultimatum Del Piero
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Napastnik Juventusu Turyn, wieloletni gracz tego klubu Alessandro Del Piero powiedział, że opuści go jeśli nie będzie miał gwarancji regularnych występów w pierwszym składzie drużyny.
- Podpisałem niedawno kontrakt, który gwarantuje mi występy w tej drużynie do końca kariery. Ale chcę występować w Juventusie jako zawodnik pierwszego składu. Jeżeli zobaczę, że nie mogę występować od pierwszej minuty, wówczas rozważę odejście z klubu. Nie wiem czy jestem w stanie zaakceptować kolejny sezon taki jak ten - powiedział Del Piero.
Del Piero gra w "Starej Damie" od 12 lat. Zdobył w tym czasie m.in. 6 tytułów mistrzowskich i Puchar Europy.
zrodlo: http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=41115
Co sadzicie na ten temat moim zdaniem Alex powinien zostac i walczyc do sameo konca o miejsce bo wiem to jest nasz symbol ale z 2 strony mam nadzieje ze to plota co powiedzial i szybko na nia zareaguje
- Podpisałem niedawno kontrakt, który gwarantuje mi występy w tej drużynie do końca kariery. Ale chcę występować w Juventusie jako zawodnik pierwszego składu. Jeżeli zobaczę, że nie mogę występować od pierwszej minuty, wówczas rozważę odejście z klubu. Nie wiem czy jestem w stanie zaakceptować kolejny sezon taki jak ten - powiedział Del Piero.
Del Piero gra w "Starej Damie" od 12 lat. Zdobył w tym czasie m.in. 6 tytułów mistrzowskich i Puchar Europy.
zrodlo: http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=41115
Co sadzicie na ten temat moim zdaniem Alex powinien zostac i walczyc do sameo konca o miejsce bo wiem to jest nasz symbol ale z 2 strony mam nadzieje ze to plota co powiedzial i szybko na nia zareaguje

- KOPEĆ
- Juventino
Ja myśle że to nie jest zachowanie godne występów w 1 składzie.
Patrząc z perspektywy całego sezonu to Del Piero grał słabiutko w porównaniu do innych napastników.
Nie znałem Alexa od tej strony ale nie podoba mi się takie zachowanie :roll:
Patrząc z perspektywy całego sezonu to Del Piero grał słabiutko w porównaniu do innych napastników.
Nie znałem Alexa od tej strony ale nie podoba mi się takie zachowanie :roll:
- rokfor
alex postawil ultimatum??nie nie to brzmi jak szantaz, widzi ze jak mutu bedzie mogł grac to jest jeszcze zlatan i trezeguet...o zalayecie nie mowie bo on sie wydaje najsłabszy...wiec del piero widzi ze bedzie ciezko mamy czterech bardzo dobrych napastnikow i alex przystawił noz do gardła naszym władzom i trenerowi...troche przesadzil jesli to oczywiscie prawda, powinien udowodnic ze zasługuje na pierwszy skład tak jak to robi pod koniec tego sezonu, a wtedy mysle ze bedzie mial miejsce w składzie a poza tym to kazdy z naszych napastnikow bedzie musial na troche usiasc na ławce...jak nie wiadomo o co chodzi to moze chodzi o pieniadze?? :shock: ale tych Alex ma jak lodu wiec sam nie wiem...
- Jędruś
- Juventino
News ten traktuje z przymrużeniem oka.Wolałbym zobaczyć go na bardziej wiarygodnych stronach :roll:.Jęsli jest to prawda, to wątpię, żeby po tej wyypowiedzi Capello zmienił cokolwiek w swojej taktyce.Capello to profesjonalista nie będzie tolerował fochów piłkarza, a Alex to zawodnik jak każdy inny.
- Coolfi
- Juventino
Ten news szczerze mnie nie zdziwił, o ile jest on prawdziwy. Del Piero jest napewno zawodnikiem, którego ciągłe siedzenie na ławce nie zadowala. On chce nadal pozostać symbolem Juve, naszą gwiazdą, idolem, a siedzenie na ławce mu w tym nie pomoże. Nie ma co ukrywać że Capello nie za bardzo przepada za Del Piero. Często zdejmował go z boiska, kiedy ten rozgrywał dobre mecze, a nie był jakoś specjalnie zmęczony. Alex na 100% nie jest zadowolony z takiego rozwiazania. Chce nadal odnosić sukcesy z Juve, ale jako podstawowy zawodnik, a nie jedynie rezerwowy. I co w tym dziwnego? Moim zdaniem nic. O ile słowa Moggiego o tym że żaden napastnik na Delle Alpi nie zawita okażą się prawdziwe, to możemy być w miarę spokojni. Alex będzie pradopobnie miał miejsce w ataku razem ze Zlatanem, bąź za plecami dwójki Zlatan - Treze. Jesli zaś pojawi się nowy snajper, ktoś napewno będzie musiał Juve opuścić. Pierwszy jest Zalayeta, bo poprostu jest najgorszy. owszem zdarzało mu się strzelać bramki, ważnie bramki, ale to nie wystarczy. Kto opuści Delle Alpi, zależy od tego kto tam zawita. Jeśli jednak będzie to napastnik klasy Gilardino, lub Cassano to moim zdaniem pożegnamy się z Treze. Del Piero więc moze spać spokojnie. Moggi wielokrotnie podkreślał że nie sprzeda Zlatana i własnie Del Piero, ale co zrobić kiedy ona sam będzie chciał odejsć.
Ja tam nie wierzę w tego newsa. oczywiście że będzie chciał grać w pierwszym składzie, ale żeby od razu ultimatum? :roll:
pozdro
Ja tam nie wierzę w tego newsa. oczywiście że będzie chciał grać w pierwszym składzie, ale żeby od razu ultimatum? :roll:
pozdro
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Raffikki87
- Juventino
na www.goal.com tez to samo piszą .Szczerze troche dziwne to ,ale Alex myśli o "Niemcy 2006" czyli mundialu i zdaje sobie sprawe ze bez gry w pierwszym składzie Lippi go nie powoła na mundial .Chce wygrywac jako podstawowy zaowdnik to normalne ale jak przyjdze Cassano ablo Gila to wtedy stanie się rezerwowym chyba na dobre bo Capello w wypadku przyjscia Cassano stawiałby na atak Ibra - Cassano. A Alex musiałby grzać ławkę. :?
Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
- white_wolv
- Juventino
Nie wierze zeby to byla prawdziwa wypowiedz DP.Prawdopodobnie to jakas plota majaca na celu podgrzanie atmosfery w klubie.
- azzurra
- Qualità Juventina
Nie rozumiem, co Was tak bulwersuje... Del Piero chce grać, bo w końcu jest piłakrzem! A nie tylko brać kasę za "bycie symbolem". Jak nie może grać w Juve, to gdzieś indziej. I ja to rozumiem. Wybaczcie... Ale skończmy może z tym idealistycznym podejściem. Dla niego gra w Juve jest pracą. Jeżeli nie może się realizować w Turynie, to chce w jakimś innym zespole. I ja to popieram. Uważam, że to dobrze o nim świadczy. A że krytykuje Capello? Ma prawo. To nie jest władca absolutny, o którym się źle nie mówi.
Reasumując, Del Piero postąpił bardzo uczciwie tak stawiając sprawę. To naturalne, że mysli o swojej karierze, a nie kibicach... Bo piłka nożna to jego praca.
Reasumując, Del Piero postąpił bardzo uczciwie tak stawiając sprawę. To naturalne, że mysli o swojej karierze, a nie kibicach... Bo piłka nożna to jego praca.
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, kiedy jesteś smutny, nigdy nie wiadomo, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu." - Gabriel Garcia Marquez
- Ein
- Juventino
Moim zdaniem jak Del Piero odejdzie to popełni wielki błąd.Chociaż pewnie nie odejdzie bo to kolejna plota 
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Kombinat
- Juventino
Zapomniałeś, że jeszcze mutu będzie walczył o miejsce w składzie...Coolfi pisze:Ten news szczerze mnie nie zdziwił, o ile jest on prawdziwy. Del Piero jest napewno zawodnikiem, którego ciągłe siedzenie na ławce nie zadowala. On chce nadal pozostać symbolem Juve, naszą gwiazdą, idolem, a siedzenie na ławce mu w tym nie pomoże. Nie ma co ukrywać że Capello nie za bardzo przepada za Del Piero. Często zdejmował go z boiska, kiedy ten rozgrywał dobre mecze, a nie był jakoś specjalnie zmęczony. Alex na 100% nie jest zadowolony z takiego rozwiazania. Chce nadal odnosić sukcesy z Juve, ale jako podstawowy zawodnik, a nie jedynie rezerwowy. I co w tym dziwnego? Moim zdaniem nic. O ile słowa Moggiego o tym że żaden napastnik na Delle Alpi nie zawita okażą się prawdziwe, to możemy być w miarę spokojni. Alex będzie pradopobnie miał miejsce w ataku razem ze Zlatanem, bąź za plecami dwójki Zlatan - Treze. Jesli zaś pojawi się nowy snajper, ktoś napewno będzie musiał Juve opuścić. Pierwszy jest Zalayeta, bo poprostu jest najgorszy. owszem zdarzało mu się strzelać bramki, ważnie bramki, ale to nie wystarczy. Kto opuści Delle Alpi, zależy od tego kto tam zawita. Jeśli jednak będzie to napastnik klasy Gilardino, lub Cassano to moim zdaniem pożegnamy się z Treze. Del Piero więc moze spać spokojnie. Moggi wielokrotnie podkreślał że nie sprzeda Zlatana i własnie Del Piero, ale co zrobić kiedy ona sam będzie chciał odejsć.
pozdro
A co do newsa, to przypomnijcie mi jakąkolwiek taką wypowiedź alexa, nawet z całej jego kariery. On nigdy tak się nie wypowiada. Przecież to także mistrz wypowiedzi... Nie ma bata, gazetki podkolorowały ostro tą wypowiedź...
- _Jah
- Juventino
Ta wypowiedź jest albo fałszywa, albo przekręcona. Alessandro Del Piero to nasz symbol, kapitan, piłkarz w pełni wieku (31 lat) na rok przed kolejnym, trzecim już w swojej karierze, Mundialem. Jego wysokie ambicje nie mogą dziwić, ale wszyscy musimy mieć świadomość z nim włącznie, że najważniejsze jest dobro drużyny Juventusu i reprezentacji Italli. Del Piero ma o tyle szczęście, że nie może narzekać na brak przychylności ze strony trenerów w osobach Capello oraz Lippi'ego. Pierwszy wspierał go od samego przyjścia do stolicy Piemontu, dawał temu wielokrotny dowód, mimo częstych zmian i pominieć w wyjściowej jedenastce, zaś drugi, to prawdziwy 'Ojciec' tego zawodnika. Żaden z nich go nie skrzywdzi. Wzystko leży w jego nogach i głowie. To on musi udowodnić swoją wartość, my możemy go wspierać, wierzyć w Niego, ale niestety, nikt mu nie pomoże w osiągnieciu indywidualnych zaszczytów. On musi to zrozumieć, wszakże, jest kapitanem.
Swoją drogą jego niepewność nie może brać się z niczego. Albo szykują się poważne wzmocnienia, albo co jest bardziej prawdopodobne, na treningach szaleje Adrian Mutu
. Nie ukrywam, że liczę na Rumuna bardzo mocno.
Capello powinien poważnie porozmawiać z Alexem. W końcu Donem jest Fabio, a Księciem Alex. Licze, że znajdą najlepsze rozwiązanie. Hierarchia musi być zachowana, aby nawet w myślach nie pojawiały się wątpliwości.
Swoją drogą jego niepewność nie może brać się z niczego. Albo szykują się poważne wzmocnienia, albo co jest bardziej prawdopodobne, na treningach szaleje Adrian Mutu
Capello powinien poważnie porozmawiać z Alexem. W końcu Donem jest Fabio, a Księciem Alex. Licze, że znajdą najlepsze rozwiązanie. Hierarchia musi być zachowana, aby nawet w myślach nie pojawiały się wątpliwości.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Cube - fan Juve
- Juventino
Hmmm... Nie wierzę, że to prawdziwa wypowiedź. Ale nawet gdyby była, to rozumiem Alexa. Jest w klubie po to aby grać, a niektórzy już go przekreślają jako piłkarza, mówią że się skończył. A w tym sezonie przecież nie zawiódł - strzelił przecież wiele bramek. Nie widzę powodu dla którego DP nie miałby być wystawiany w pierwszym składzie i nie miałby grać od pierwszej do ostatniej minuty.
- nookie
- Juventino
azzurra pisze:Nie rozumiem, co Was tak bulwersuje... Del Piero chce grać, bo w końcu jest piłakrzem! A nie tylko brać kasę za "bycie symbolem". Jak nie może grać w Juve, to gdzieś indziej. I ja to rozumiem. Wybaczcie... Ale skończmy może z tym idealistycznym podejściem. Dla niego gra w Juve jest pracą. Jeżeli nie może się realizować w Turynie, to chce w jakimś innym zespole. I ja to popieram. Uważam, że to dobrze o nim świadczy. A że krytykuje Capello? Ma prawo. To nie jest władca absolutny, o którym się źle nie mówi.
Nie chodzi o to ze Alex nie mial prawa tak powiedziec bo jest idealny itd. Tylko chodzi o to ze taki ton wyopwiedzi nie jest w jego stylu...on sie nigdy tak nie wypowiada..zazwyczaj jest pokorny i spokojnie wie ze musi pracowac ciezko na treningach zeby osiagnąc pierwszy skład..nie sadze zeby chcial to robic poprzez text w gazecie...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.