Kto spadnie do Serie B???
- aleksander1986
- Juventino
Jak myślicie kto ma największe szanse na utrzymanie sie w Serie A a kto moze z niej spasc???Obecnie połowie drużyn w lidze grozi spadek do Serie B.Widmo spadku grozi obecnie następującym drużynom:
Atalanta Bergamo,Fiorentina,Brescia,Chievo,Siena,Parma,Reggina,Roma,Bologna.To są drużyny które są poważnie zagrożone gdyż mają zaledwie kilka punktów przewagi nad strefą spadkową.
Sam uważam że do Serie B zlecą Atalanta,Brescia,Siena i Chievo.Ratunkiem dla nich bedzie wygrywanie meczy miedzy nimi.Chcialbym aby Roma spadla do Serie B.Wtedy byloby zabawnie :rotfl: a poza tym wartosc zawodnikow by spadla i mozna by bylo wykupic pol skladu.
Proszę także o krótkie wypowiedzi adekwatne do oddania głosu.
Atalanta Bergamo,Fiorentina,Brescia,Chievo,Siena,Parma,Reggina,Roma,Bologna.To są drużyny które są poważnie zagrożone gdyż mają zaledwie kilka punktów przewagi nad strefą spadkową.
Sam uważam że do Serie B zlecą Atalanta,Brescia,Siena i Chievo.Ratunkiem dla nich bedzie wygrywanie meczy miedzy nimi.Chcialbym aby Roma spadla do Serie B.Wtedy byloby zabawnie :rotfl: a poza tym wartosc zawodnikow by spadla i mozna by bylo wykupic pol skladu.
Proszę także o krótkie wypowiedzi adekwatne do oddania głosu.
...Taka miłość jest jedna...Juve
- gandalf
- Juventino
Napewno spadnie Atalanta i Brescia bo nie sądze aby zdołali choćby zająć miejsce barażowe.Chciałbym zeby Roma spadła ale niestety to tylko bobożne życzenie :twisted: .Bardzo prawdopodbne jest że do SerieB Viola czego jej serdecznie życze :twisted: .Oprócz tego walka o utrzymanie w SerieA będzie bardzo zacięta i nic narazie nie wiadomo bo np. taka Reggina może równie dobrze spaść co i zakwalifikować sie do pucharu UEFA :!:
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Oczywiście głos oddałem na Romskich :> choć tak naprawde nie chciałbym, aby spadli do Serie B. Włoska liga nie byłaby już tą samą ligą bez Romy. Mimo wielkiej nienawiści do tego klubu mam nadzieje, że unikną degradacji. Co do pozostałych drużyn to kibicuje Atalancie. Drużyna z charakterem. Choć od początku sezonu byli na ostatnim miejscu teraz jak widać zdołali doskoczyć do reszty drużyn, któe walczą o utrzymanie. Byli zdecydowanie najsłabsi a w tym momencie z obecną formą mogą nawet utrzymać się w Serie A, co jeszcze trzy miesiące temu wydawało się nierealne. Dlatego też kibicuje im.
- wErOn
- Juventino
Moim marzeniem jest aby Roma spadła do Serie B :twisted: Wtedy mieliby swoje sukcesy "Co dwa lata" jak to sobie sami tłumaczą :lol:
Nie wiem czy jest klub, który nienawidze bardziej, poprostu ich piłkarze z Tottim na czele emanują głupotą na kilometry. Ich kibice, włodarze klubu, wspomniany Il Capitano, polscy kibice, transfery ... no klub marzenie
As Roma - 14 lat w serie b !

Nie wiem czy jest klub, który nienawidze bardziej, poprostu ich piłkarze z Tottim na czele emanują głupotą na kilometry. Ich kibice, włodarze klubu, wspomniany Il Capitano, polscy kibice, transfery ... no klub marzenie
As Roma - 14 lat w serie b !
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Andryk
- Juventino
trudno powiedzieć jedno znacznie
choć dziwie sie, że nie ma na tej liście milanu...
ja bym chciał spadku Romy i atalanty
. Myśle, że do końca zostało wystarczająco dużo czasu, aby każda z drużyn zagrożona spadkiem pokazała swój charakter i udowodniła kibicom, ze to własni oni zasługują na miejsce w serie a w przyszłym sezonie. Mam nadzieje, że w lidze utrzyma sie Parma bo mam do nich dużo szacunku.
pozdro

pozdro
- Wener
- Juventino
Tych kandydatów do spadku to troche jest!! Najbardziej chciałbym chyba,zeby w Serie A utrzymaly się Viola i Chievo.
Fiorentina- mimo wszystko to spoko klub, z tradycjami i wogole
Chievo-to taki fajny mały klubik...jak awansowali to nikt nie dawał im praktycznie najmiejszych szans na utrzymanie. Tyczasem zajeli wtedy w lidze pozycje pozwalającą na gre w p. UEFA. Gdyby teraz spadli to mysle ,ze ponowny powrót do Serie A zajął by im sporo czasu-jeżeli to wogole by się udało
Fiorentina- mimo wszystko to spoko klub, z tradycjami i wogole
Chievo-to taki fajny mały klubik...jak awansowali to nikt nie dawał im praktycznie najmiejszych szans na utrzymanie. Tyczasem zajeli wtedy w lidze pozycje pozwalającą na gre w p. UEFA. Gdyby teraz spadli to mysle ,ze ponowny powrót do Serie A zajął by im sporo czasu-jeżeli to wogole by się udało

- leniup
- Redaktor
12. FC Bologna 40 pkt
13. AS Roma 40 pkt
14. Reggina Calcio 40 pkt
15. AC Parma 37 pkt
16. AC Siena 36 pkt
17. Chievo Werona 36 pkt
18. Brescia Calcio 35 pkt
19. AC Fiorentina 34 pkt
20. Atalanta Bergamo 31 pkt
Tak wygląda własnie dolna część tabeli. Marzenia niektórych o spadku Romy są raczej nierealne, ponieważ myśle że Roma zmoblilizuje się na końcówkę sezonu i nie poprzegrywa wszystkich meczy, nawet bez Tottiego w składzie. Myśle że także nie spadnie Bologna i Reggina.W roli spadkowicza na 100% widze Atalantę, oraz na 90% Brescie.Do tego typuje Siene. Fiorentina się pewnie utzyma i wyjdzie przed Chievio. A zresztą czas pokaże, nie powinno nas to interesować teraz gdy już za dwa dni mecz na szczycie.
13. AS Roma 40 pkt
14. Reggina Calcio 40 pkt
15. AC Parma 37 pkt
16. AC Siena 36 pkt
17. Chievo Werona 36 pkt
18. Brescia Calcio 35 pkt
19. AC Fiorentina 34 pkt
20. Atalanta Bergamo 31 pkt
Tak wygląda własnie dolna część tabeli. Marzenia niektórych o spadku Romy są raczej nierealne, ponieważ myśle że Roma zmoblilizuje się na końcówkę sezonu i nie poprzegrywa wszystkich meczy, nawet bez Tottiego w składzie. Myśle że także nie spadnie Bologna i Reggina.W roli spadkowicza na 100% widze Atalantę, oraz na 90% Brescie.Do tego typuje Siene. Fiorentina się pewnie utzyma i wyjdzie przed Chievio. A zresztą czas pokaże, nie powinno nas to interesować teraz gdy już za dwa dni mecz na szczycie.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Więc przehodzimy do spadkowiczów...
No cóż najmniejsze szanse ma Atalanta i z taką grą nie wiele moze poradzić na trudy Serie A..
Więc Atalanta raczej tak...
Następną drużyną jest Brescia...Nie wierze, ze Fiorentina podda sie tak łatwo i może sobie powetować kilka ważnych spotkań.
Brescia...Cóż..żal ich.. nie będzie miał kto dostarczać punktów na kolejny sezon..
Nastepnym zespołem jest Chievo..
Cały sezon nie wyróżniało sie zabardzo.. siedziało tak w cieniu i ciułało punkt za punktem..
Ten lekki flegmatyzm w środku sezonu nie wyjdzie im na dobre i to oni są według mnie 3 drużyną do spadku..
A co do Romy...
To chyba nie ma na co liczyć...

No cóż najmniejsze szanse ma Atalanta i z taką grą nie wiele moze poradzić na trudy Serie A..
Więc Atalanta raczej tak...
Następną drużyną jest Brescia...Nie wierze, ze Fiorentina podda sie tak łatwo i może sobie powetować kilka ważnych spotkań.
Brescia...Cóż..żal ich.. nie będzie miał kto dostarczać punktów na kolejny sezon..
Nastepnym zespołem jest Chievo..
Cały sezon nie wyróżniało sie zabardzo.. siedziało tak w cieniu i ciułało punkt za punktem..
Ten lekki flegmatyzm w środku sezonu nie wyjdzie im na dobre i to oni są według mnie 3 drużyną do spadku..
A co do Romy...
To chyba nie ma na co liczyć...

- gosciu_Muranista
- Juventino
napewno spadnie Atalanta która w tym sezonie nic nie prezentuje więc serie B czeka. Roma napewno się utrzyma i jej spadek można traktować w kategorii marzeń. Mam nadzieje że utrzyma się Parma bo im się należy poprostu mieli gorszy sezon i afera jedna ale duża się ich trzymała( chodzi o parmalet-jakoś tak). Ponadto życzę Fiorentinie jak najlepiej i żeby się utrzymali. Ponadto jak dla mnie szeregi serie A mogłyby opuścić oprócz Atalanty-Reggina,Siena oraz Chievo.
- Raffikki87
- Juventino
Osobiscie moje typy to :Atalanta (20) ,Brescia(19) ,Fiorenitna (18) i chyba ...... Chievo niestety ale tak to wygląda Parma ma za dobry składa żeby spaść a Viola to inny problem ,tam są dobrzy piłkarze ale zmobilizować się to oni umią ale na mocne drużyny z słabszymi mają problemy i dlatego Viola z dobrym składem ma taką sytuacje jaką ma .Brescia od początku sezonu gra słabo podobnie Atalanta i ten zryw im dużo nie da jednakże walka będzie ciekawa .Parma ma skład ale tak jak Viola frajersko gubi punkty z słabszymv i równymi sobie
.Roma nie spadnie nie wierze w to choć byłoby fajnie 

Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
- Vincitore
- Juventino
Pierwszym spadkowiczem w kolecjce jest Atalanta , dziwi postawa silnej Violi która przez cały sezon grała z każdym jak równy z równym myśle że oni się jednak uchronią , Brescia też już raczej nic nie zdoła wykrzesać z siebie. Chievo po kilku niezłych sezonach przyszedł czas na zlot o schodek niżej czyli moja 3:
-Atalanta
-Chievo
-Brescia
i teraz będzie zażarta walka o Serie A pomiędzy 3 zespołów Sieną , Violą i Parmą. Reggina , Roma i Bologna raczej w kolejnym sezonie będą sie przechadzać po boiskach najlepszej ligi świata 8) sądzę jednak ze do grona spadkowiczów dojdzie niestety Siena chociaż bardzo ich lubię!
-Atalanta
-Chievo
-Brescia
i teraz będzie zażarta walka o Serie A pomiędzy 3 zespołów Sieną , Violą i Parmą. Reggina , Roma i Bologna raczej w kolejnym sezonie będą sie przechadzać po boiskach najlepszej ligi świata 8) sądzę jednak ze do grona spadkowiczów dojdzie niestety Siena chociaż bardzo ich lubię!
- farmer16
- Juventino
Mi się wydaje że do Serie B spadną następujące drużyny :
-Atalanta Bergamo od początku ma słabiutką formę teraz jakoś na końcu coś im się udało punktów zdobyć ale to i tak nie wystarczy
-Chievo Verona pierwsza faza sezonu nawet dobra tylko początek zmaszczony co grozi im bardzo spadnięciem do Serie B
-Brescia Calcio słabiutka drużyna od początku sezonu im sie nie wiedzie nie mają szans sie utrzymać brak Roberto Baggio
-Atalanta Bergamo od początku ma słabiutką formę teraz jakoś na końcu coś im się udało punktów zdobyć ale to i tak nie wystarczy

-Chievo Verona pierwsza faza sezonu nawet dobra tylko początek zmaszczony co grozi im bardzo spadnięciem do Serie B

-Brescia Calcio słabiutka drużyna od początku sezonu im sie nie wiedzie nie mają szans sie utrzymać brak Roberto Baggio

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !