Idea Ekstraklasa: 18 kolejka.

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 21:04

Górnik Łęczna 4:2 (0:0) GKS Katowice
Polonia Warszawa 1:4 (0:1) Wisła Płock
Lech Poznań 2:0 (1:0) Zagłębie Lubin
Górnik Zabrze 1:0 (0:0) Cracovia
Groclin Grodzisk 4:0 (2:0) Amica Wronki
Wisła Kraków 1:1 (0:1) Pogoń Szczecin
Legia Warszawa 0:1 (0:0) Odra Wodzisław

Kolejka zaskakująca ;)
Po pierwsze strata punktów przez lidera Wisłe Kraków z Pogonią Szczecin. O mały włos a doszło by do mega sensacji, bo sensacją juz jest remis Szczecinskiej druzyny z Wisła. Bramke na wage 1 pkt zdobył w 89 min. nie zawodny Frankowski, dla Pogoni bramke zdobył piłkarz sciągniety z Ameryki Południowej. C.Millar.
Drugą sensacją była porażka Warszawskiej Legii z Odrą. Po upływie paru minut sędzia przerwał spotkanie gdyż na murawie znalazły się .. gumowe kaczki ( :prochno: ) To oczywiście na cześć obrońcy Legii Kaczorowskiego. Kibice nie ukrywają niechęci do byłego piłkarza Lecha, ktory jak wiemy po wygraniu PP w Warszawie śpiewał wraz z kolegami z Lecha obraźliwe piosenki w strone Legii. Bramke na wage 3 pkt dla Odry zdobył Woś po strzale z 16 metrów. Jest to 2 porażka Legii z rzędu.
W Derbach Wielkopolski Lepszy Groclin który rozgromił u siebie Amice Wronki.
Górnik Łęczna zaskakuje, po wygraniu 5-0 z Odrą, w sobote wygrali wysoko 4-2 z GKS`em zwyżka formy? ;)
Kolejorz bez problemów rozprawił się z Zagłebiem 2-0.
Druga Krakowska drużyna tej kolejki również nie zaliczy do udanych. Podoopieczni Wojciecha Stawowego przegrali z Górnikiem Zabrze 1-0.
Nafciarze rozprawil się z Polonią 1-4.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 21:15

Nie mam ochoty dalej patrzec na to jak Legia sie kompromituje.
Zielinski powinien zrezygnowac, polowa kadry do wywalenia. Moze takie zabiegi dadza pozadany skutek.
Tymczasem mam nadzieje ze (L) nie zakfalifikuje sie do PU, bylaby to kolejna parodia.
Moze ktos wreszcie przejrzy na oczy w tym klubie, zatrudni trenera z prawdziwego zdarzenia i zrobi porzadne transfery (wiecej Kaczorow nam nie potrzeba).

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 21:34

Wisełka miała nieźli szczęścia. Frankowski strzela bramkę na 1-1 w 90 min. i... wogóle się nie cieszy!! Zero uśmiechu - nic. :shock: Czyżby Polska Liga już tak go nudzi, że się nie cieszy z bramek?? :think:

Legia nie ma porządnego trenera, nic nie ujmując Zielińskiemu, ale on niech lepiej się już "odczepi" od piłki.

JuveQL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 21:43

Górnik Łęczna 4:2 (0:0) GKS Katowice - sensacji nie było Górnik nie gra może wspaniale, jednak na GKS w tym sezonie to spokojnie wystarczy.

Polonia Warszawa 1:4 (0:1) Wisła Płock - spodziewałem się zwycięstwa "Nafciarzy", jednak rozmiary zaskoczyły mnie, Polonia traci w tej rundzie zbyt wiele bramek (to dopiero odkrycie :-D )

Lech Poznań 2:0 (1:0) Zagłębie Lubin - Lech musiał się wreszcie przebudzić, stawiałem na remis, jednak Scherfchen i Reiss nie pozostawili złudzeń.

Górnik Zabrze 1:0 (0:0) Cracovia - mimo ostatnich zwycięstw "Pasów" nie stawiałem ich w roli faworyta i jak się okazało nie myliłem się. Górnik gra bardzo dobrze u siebie, gdzie walczy jak równy z równym z najlepszymi, co potwierdzil w dzisiejszym spotkaniu.

Groclin Grodzisk 4:0 (2:0) Amica Wronki - tu mogło zdarzyć się wszystko, jednak tak wysokie zwyciestwo jest niespodzianką. Groclin zdobył bardzo ważne punkty, równoczesnie odbierając je grożnemu przeciwnikowi w walce o 2 miejsce.

Legia Warszawa 0:1 (0:0) Odra Wodzisław - tutaj szok :shock: takiego wyniku chyba nikt sie nie spodziewał, żal patrzec na taką grę Warszawiaków. Z niecierpliwoscia czekam na godnego rywala dla Wislaków, myślałem że bedzie to Legia, jednak napewno nie w tym sezonie :roll:

Wisła Kraków 1:1 (0:1) Pogoń Szczecin - i na koniec to, co tygryski lubią najbadziej :-D Szczerze mowiac, miałem nadzieje, ze Wisła nie strzeli więcej, jak 3 bramki Pogoni, a tu taka miła niespodzianka :) .Prawde powiedziawszy, niewiele zmienia to sytuację zarówno jednej jak i drugiej drużyny, niemniej wynik bardzo cieszy kibiców portowej jedenastki (w tym mnie of kors :wink: ) Mam nadzieje, że nie jest to jednorazowy przebłysk formy i w następnych meczach Pogoń potwierdzi to swoją grą.

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 21:43

Franek sie nie cieszyl bo przed meczem mial nadzieje na lepszy rezultat i było to bardzo możliwe.. Brawo dla Lecha.. Nareszcie Lehc wygrał, aha i powracając do Wisły to ten zespół nie gra już dobrze. Po przyjściu Liczki Wisła gra o wiele gorzej i nie wygrywa tylu spotkań ile wygrywała za Kasperczaka. Ściągnięcie tego trenera to był krok w tył i z taką grą jak teraz w lidze mistrzów,ani w PU się nie znajdą. To jest powoli upadek Wisły,, :( niestety

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 21:56

Górnik Łęczna 4:2 (0:0) GKS Katowice - wygrana oczywiscie cieszy mnie niesamowicie, w dwoch meczach strzelilismy 9 bramek (!), ale i tak, powiem szczerze, stracic dwie bramki grajac 11 na 9.. :roll: chociaz druga bramka dla Katowic byla nie do konca sluszna, strzelili nam z wolnego przed gwizdkiem sedziego, podczas, gdy nasz bramkarz ustawial mur.. :x

Polonia Warszawa 1:4 (0:1) Wisła Płock - myslalem, ze to spotkanie bedzie bardziej wyrownane, Wisla jednak pewnie wygrala, do Lecznej przyjezdza 1 maja.. zobaczymy co z tego wyniknie. Beda wtedy dni Lecznej, wiec moze.. jakos to uczcimy :twisted:

Lech Poznań 2:0 (1:0) Zagłębie Lubin - Lech powoli podnosi sie z prochow? Trudno powiedziec. Jedyne co mnie ciekawi w Lechu to to, jak sobie radzi nasz Bugala.. :|

Górnik Zabrze 1:0 (0:0) Cracovia - Tutaj obstawialbym remis. Mecz rzeczywiscie do najpiekniejszych chyba nie nalezal, skromne zwyciestwo, ale zwyciestwo.

Groclin Grodzisk 4:0 (2:0) Amica Wronki - Groclin ponownie grozny, Amica paskudnie przegrala. To musial byc ciekawy mecz. Ale tu obstawialem 2:1 dla Groclinu.

Legia Warszawa 0:1 (0:0) Odra Wodzisław - Ta kolejka to wpadka trzech silnych druzyn, chociaz Amice to jeszcze mozna jako tako zrozumiec, ale Legia.. Panie Zielinski, daj Pan spokoj.. :? W sobote Gornik Leczna jedzie do Wa-wy. Pewnie Legia bedzie chciala zemscic sie za te porazke..

Wisła Kraków 1:1 (0:1) Pogoń Szczecin - kolejna wpadka mocnego zespolu. Wisla. W zyciu bym nie przewidzial takiego wyniku. Ale coz- pogon mogla, to my w srode tez cos- mam nadzieje- pokazemy. :prochno:

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 22:42

Asta#8 pisze:Wisełka miała nieźli szczęścia.
Szczescia?No moze...tylko zauwaz,ze:
1)bramka dla Pogoni zdobyta po ewidentnym zagraniu reka napastnika gosci;
2) `74 minucie arbiter spotkania wyrzucil z boiska Mauro Cantoro(do tej chwili przyczyny nie zostaly wyjasnione);
3)Wisla zagrala bez Arka Glowackiego ktorego tydzien temu arbiter spotkania w Plocku "za niewinnosc" wyrzucil z boiska;(no ale to akurat nie usprawiedliwia pilkarzy Mistrza Polski,choc nalezy ten fakt odnotowac bo to powazne oslabienie);
Asta#8 pisze: Frankowski strzela bramkę na 1-1 w 90 min. i... wogóle się nie cieszy!! Zero uśmiechu - nic. :shock: Czyżby Polska Liga już tak go nudzi, że się nie cieszy z bramek?? :think:
Nie sadze zeby o to chodzilo.Frankowski zawsze mi imponowal swoja skromnoscia i pokora.Ostatnio mialem okazje wchodzic w towarzystwie Jego i Mauro Cantoro na Msze Sw. na Stadionie Cracovii i musze Wam powiedziec ze "Franek" niczym nie staral sie wyrozniac sposrod nas kibicow.Nie pchal sie pierwszy do wejscia,spokojnie stal w tloku trzymajac za reke swoje dziecko,skromnie ubrany. On taki juz jest,nigdy nie zachowywal sie jak gwiazdor,to zawsze skromny,usmiechniety na dodatek bardzo inteligentny czlowiek.Bardzo go szanuje,nie tylko za bramki jakie strzela dla Wisly i reprezentacji,ale takze(a moze przede wszystkim) za to jaki jest i za jego profesjonalizm.
Wracajac do bramki : "NIC" to przesada,bo wykonal gest z gatunku "a macie!" :wink:
Ja mysle ze to jego zachowanie moze byc wyrazem zaloby po smierci Papieza lub ew.rozczarowaniem jakie z pewnoscia wywolaly dzis u Niego
decyzje arbitra(ale raczej obstawialbym ta pierwsza opcje).

EDIT:
na zakonczenie przytocze jeszcze fragment pomeczowego wywiadu z Frankiem:
Dziennikarz: -Będzie lepiej?
T.F: - Musi być. Legia nam pomaga :)
8)

P.S.Bramki z meczy Wisly i Legii mozna pobrac z www.wisla-multi.com (trzeba sie rejestrowac).
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2005, 22:59 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.

Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 22:49

niestety jako kibic Legii to nawet nie chce znowu na to patrzec... jak zespol ktory chce walczyc o mistrzostwo moze przegrywac na wlasnym boisku z takimi cieniakami? i to jeszcze po tym jak tydzien wczesniej odra przegrala az 5:0 z cienkim gornikiem...

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2005, 23:40

Adu pisze:niestety jako kibic Legii to nawet nie chce znowu na to patrzec... jak zespol ktory chce walczyc o mistrzostwo moze przegrywac na wlasnym boisku z takimi cieniakami? i to jeszcze po tym jak tydzien wczesniej odra przegrala az 5:0 z cienkim gornikiem...
no bo moze oni wcale nie chcą już walczyć o mistrza? to raczej kwestia ich nastawienia do walki w lidze... założyli z góry, że na mistrzostwo nie ma szans, no i grają to co graja...

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2005, 01:59

Kilka wyników 18 kolejki jest naprawdę zaskakująca.Przegrana Legii i remis Wisły z drużynami które nie są zbyt wymagające jeżeli chodzi o poziom piłkarski.Mnie osobiście ciesz fakt iż Lech wygrał u siebie z Zagłębiem Lubiń :) . Jest to bardzo dobra informacja dla sympatyków Kolejorza.Dziwi też wysoka wygrana Groclinu w meczu z Amicą.Do niedawna mówiono że Amica będzie walczyła o miejsca pucharowe,ale detronizacja którą urządzili im piłkarze z Grodziska nie potwierdza faktu iż Amica zasługuje na grę w PUEFA.Wisła Płock ładnie się rozkręca z meczu na mecz coraz lepiej grają.Teraz wygrana z Polonią to potwierdza w 100%.Górnik Łęczna tak mozolnie budowana przez Bobo Kaczmarka pokazuje coraz to ciekawszy futbol.Szkoda że Cracovia po tych dwóch dobrych w zasadzie ostatnich meczach przegrała w Zabrzu z Górnikiem.
Jednak niewątlpliwie porażka Legii to najwieksza sensacja.

...Taka miłość jest jedna...Juve
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2005, 13:42

Górnik Łęczna 4:2 (0:0) GKS Katowice - Tutaj niby 1 połowa bezbarwna i nudna a 2 no porosze. Co do samego meczu to mysle że tutaj każdy wynik byłby możliwy

Polonia Warszawa 1:4 (0:1) Wisła Płock - No wiedziałem że Płocka Wisła pokona Czarne Koszule ale aż w takim stosunku to naprawdę sie nie spodziewałem Myślałem że Polonia Jest Dużo solidniejszym zespołem

Lech Poznań 2:0 (1:0) Zagłębie Lubin - Tutaj Lech broniacy sie przed spadkiem pokonał bardzo silną drużyne Zagłęgia ten mecz moze dodać wiary w siebie co do Lecha bo Lech to naprawdę niezła druzyna i nie brak im woli walki

Górnik Zabrze 1:0 (0:0) Cracovia - Pasy zbyt podbódowane pokonaniem Legi wyszły z buziai do góry niestety przez tą Euforię w którą popadli po meczu z Legią musieli zejść z boiska jako pokonani

Groclin Grodzisk 4:0 (2:0) Amica Wronki Pogrom Amicy Groclin będzie teraz głównym faworytem do wice mistrzostwa taki mecz jeszcze z takim zespołem to doskonały wynik i znowu sobie walną taki napis : wiceMISTRZ :D:D

Legia Warszawa 0:1 (0:0) Odra Wodzisław - źle się dzieje z zepołem Warszawskiej Legii 2 porażki z zespołami teoretycznie słabszymi od "Żylety" takiego obrotu sprawy sie niespodziewałem

Wisła Kraków 1:1 (0:1) Pogoń Szczecin no i moja Wisła ehhh wymęczony remis z Zespołem który był skazany na pożarcie rowścieczona Wisła miałą ogromne Apetyty ( można powiedzieć że SMOK chciał Pożreć GRYFA) jednak sie niestyety nie udało!

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2005, 17:27

Hm i jak narazie obawy kibiców Wisły dotyczące Liczki się sprawdzają ... :angry:
W 4 meczach pod wodzą W.Liczki zawodnicy Białej Gwiazdy zdobyli 8 pkt, natomist dla porównania na początku sezonu kiedy to szkoleniowcem Białej Gwiazdy był H.Kasperczak Wisła zgromadziła 12 pkt, czyli komplet.
No tak ale powiecie 4 pkt tylko stracił, no fakt ale Wisła nie gra już tak skutecznie jak wcześniej, w pierwszym meczu z Wisła Płock, Wisła Kraków wygrała u siebie 4-0, przy czym w rewanżu wymęczyła remis :roll:
Drugie porównanie, Mecz Wisły z Pogonią w Szczecinie, wynik ? 5-0 dla Krakowian, rewanż na Reymonta także szczęśliwie zremisowali 1-1 remisując w 89 minucie meczu. Wisła nie gra już tak ofensywnie jak wcześniej, Wisła na chwile obecną gra futbol Defensywny, coś co nie słuzy tej drużynie. Jeżeli w najbliższej kolejce Wisła straci punkty z Górnikiem Łęczna, można sie juz głosno zastanawiąc nad formą Wiślaków. :angry:

Ps. Czytałem iż H.Kasperczak jest brany pod uwage jeżeli do dymisji poda się J.Zielinski... :angry: ( :rotfl: )
Jeżeli tak się stanie to ja się wieszam ... :pray:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2005, 14:57

paku pisze: Jeżeli tak się stanie to ja się wieszam ... :pray:
Szykuj sznur 8)

Legia Warszawa złożyła Henrykowi Kasperczakowi propozycję pracy od nowego sezonu - donosi "Gazeta Krakowska".

Według informacji "GK" w sobotę do Warszawy przylatuje jego menedżer Tadeusz Fogiel i podobno ma się spotkać z Mariuszem Walterem, jednym z właścicieli Legii.

Kiepska forma podopiecznych Jacka Zielińskiego sprzyja spekulacjom o zmianach na Łazienkowskiej, bowiem z kolei "Super Express" na ławce trenerskiej stołecznego klubu widzi Czecha Zdenka Scasnego, zwolnionego niedawno z Panathinaikosu.

"Gdyby pojawiła się oferta, rozpatrzyłbym ją z wielką chęcią. Jeżeli Legia w dalszym ciągu zainteresowana jest czeską myślą szkoleniową, to zapraszam do rozmów" - wyznał Scasny.

http://pilka.interia.pl/news?inf=613939

Cos zaczyna sie ruszac :bravo:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2005, 15:43

Serce mi pęka, jak patrzę na to co się dzieje teraz w Legii :cry:
Szkoda mi Zielińskiego, który przez tyle lat wyrabiał sobie renome jednego z najlepszych polskich defensorów, a tu w parę tygodni pracy trenerskiej ośmiesza się kompletnie. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że pierwsza wygraną z Pogonią, zawdzięczamy tylko i wyłącznie warunkom atmosferycznym :|
Pomysł z Zielińskim jako trenerem był kompletnie chybiony i miałem obawy od samego początku. Coraz głośniej się mówi, że w zespole panują układy i układziki, a trener pozwala sobie wchodzić na głowę pikarzom. Całego tego zamieszania nie poprawia sprawa Kaczora :evil:
Co do nowego trenera, to nie byłbym takim optymistą w przypadku Kasperczaka. Do tej pory w pamięci mam Chovanca i Wdowczyka. Na dodatek władze Legii, są zbyt skąpe, aby przyjąć tak drogiego trenera jakim jest Henio.

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2005, 20:18

gdy dowiedziałem się że Chovanec nie będzie trenerem Legii to miałem nadzieje że trenerem zostanie Wdowczyk i nadal mam taką nadzieje. Co do Zielińskiego no rzeczywiście szkoda że tak słabo to wszystko wypadła ale moim zdaniem dlatego że za szybko został trenerem w zespole który walczy o tytuł i chce odrobić stratę 8 a teraz 9punktów do Wisły. To było rzucenie na głęboką wodę. Na chwilę obecną Zielu powinien zakończyć kariere jako piłkarz a zacząć trenować np.rezerwy i zbieram doświadczenia u boku innego trenera który dłużej bawi się w trenerke.
Kasperczak w Legii? to mogłoby być ciekawe ale na efekty trzeba by czekać w nowym sezonie jeśli teraz by obiął stanowisko-gdyż musiałby w czasie przerwy letniej dokonać korekt i na nowo ustalać skład i taktyke. Zobaczymy kto zostanie trenerem byleby jak najszybciej włodarze klubu doszli do jakiś w miare rozsądnych wniosków bo punkty uciekają i efekt będzie taki że będziemy walczyć o 2 czy nawet 3 miejsce.

ODPOWIEDZ