Mercato (Lato 2016)
- rydwadydwa
- Juventino
Śmiejcie się dalej, powodzenia :roll: Vidal też miał tu status "nie do ruszenia", też Marotta mówił całe lato że nie chce go sprzedawać i co? Nie twierdzę od razu, że Pogba na 100% odejdzie w tym okienku, ale widziałem już wystarczająco wiele rzeczy w futbolu żeby mieć pewność, że Paul w końcu zapragnie nowych wyzwań i Ligi Mistrzów. Wszystkiemu przyświeca filozofia, wg której klub to coś znacznie więcej niż konkretny piłkarz czy trener. A na wymianie z Realem na kupę hajsu + np. Isco wcale nie musielibyśmy wyjść tak źle.Don Paolo pisze:Ja jeszcze znalazłem wczoraj coś takiego:Jugones (laSexta, hiszpański dobry program. : Transfer Pogby w przygotowaniu. Zidane już rozmawiał z zawodnikiem. Cena w granicach 100 milionów, jednak Isco/James/Morata mogą zbić cenę za Francuza.
- wloski
- Juventino
Uwielbiam takich ludzi jak Ty, porównują do sytuacji jakie się już pojawiły. A życie bywa różne.rydwadydwa pisze:Śmiejcie się dalej, powodzenia :roll: Vidal też miał tu status "nie do ruszenia", też Marotta mówił całe lato że nie chce go sprzedawać i co? Nie twierdzę od razu, że Pogba na 100% odejdzie w tym okienku, ale widziałem już wystarczająco wiele rzeczy w futbolu żeby mieć pewność, że Paul w końcu zapragnie nowych wyzwań i Ligi Mistrzów. Wszystkiemu przyświeca filozofia, wg której klub to coś znacznie więcej niż konkretny piłkarz czy trener. A na wymianie z Realem na kupę hajsu + np. Isco wcale nie musielibyśmy wyjść tak źle.Don Paolo pisze:Ja jeszcze znalazłem wczoraj coś takiego:Jugones (laSexta, hiszpański dobry program. : Transfer Pogby w przygotowaniu. Zidane już rozmawiał z zawodnikiem. Cena w granicach 100 milionów, jednak Isco/James/Morata mogą zbić cenę za Francuza.
Wiesz kim jest Pogba dla nas? Kimś, kim dla nas nie był nawet Vidal.
Po pierwsze obecnie myślisz Pogba = Juventus. Zobacz jak wysoko stoi sprzedaż koszulek z jego nazwiskiem. Popatrz na news na JP sprzed kilku dni o tym jak marketingowo jest dla nas ważną postacią. Jego sprzedaż nie opłaca się nam za rzucone 60 mln (powiedzmy) i Isco. Kim jest Isco w Realu? Popierdółką. U nas Pogba ma status gwiazdy, której Hiszpan, sorry ale nie będzie miał. Trzymajmy i trzymamy się Francuza jak tylko możemy, bo sami wiemy że nie jest dla nas wart tylko te 100 mln. Zresztą ja uważam, że kontrakt z Adidasem jest przy naszym sporym udziale. Na spokojnie trochę te informacje.
- notquitemytempo
- Juventino
Wymienilibyście Pogbę na Jamesa, Kovacicia* i Moratę? :C ot takie coś mi przyszło do głowy.
*- dobra, może dwuletnie wypożyczenie z opcją wykupu- poniosło mnie trochę
*- dobra, może dwuletnie wypożyczenie z opcją wykupu- poniosło mnie trochę
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Fragment wczorajszego programu, w którym zostały przytoczone słowa Alvesa:
Kibice Napoli (także dziennikarza sympatyzujący z tym klubem) są mocno niepocieszeni, bo Juventus bierze takich graczy jak Alves czy też Berardi, podczas gdy oni mogą liczyć co najwyżej na graczy pokroju Zielińskiego czy Widmera. Jak tak dalej pójdzie z ligi włoskiej zrobi się liga francuska, gdzie mistrzostwo i w kwietniu można zaklepać. Dla samej ligi to bardzo zła wiadomość, dla nas też nie do końca dobra, bo koncentrację trzeba przecież utrzymać przez cały sezon (zakładając np. awans do finału LM). W tym sezonie Napoli, paradoksalnie, bardzo nam pomogło, bo gdybyśmy nie zanotowali tak słabego startu i od początku zajmowali pierwsze miejsce, raczej nie moglibyśmy się pochwalić tak imponującą serią w późniejszym okresie.
Kibice Napoli (także dziennikarza sympatyzujący z tym klubem) są mocno niepocieszeni, bo Juventus bierze takich graczy jak Alves czy też Berardi, podczas gdy oni mogą liczyć co najwyżej na graczy pokroju Zielińskiego czy Widmera. Jak tak dalej pójdzie z ligi włoskiej zrobi się liga francuska, gdzie mistrzostwo i w kwietniu można zaklepać. Dla samej ligi to bardzo zła wiadomość, dla nas też nie do końca dobra, bo koncentrację trzeba przecież utrzymać przez cały sezon (zakładając np. awans do finału LM). W tym sezonie Napoli, paradoksalnie, bardzo nam pomogło, bo gdybyśmy nie zanotowali tak słabego startu i od początku zajmowali pierwsze miejsce, raczej nie moglibyśmy się pochwalić tak imponującą serią w późniejszym okresie.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Nie doszło jeszcze do spotkania z przedstawicielem Palmeiras, ale podam kilka rewelacji, za Eurosportem:
-Chcemy dać 20 baniek.
-Klauzula dla klubu z Europy to 40 baniek.
-Klauzula dla Bayernu,Barcelony,PSG,ManU i Realu, to 24 bańki.
-Bayern ma być zainteresowany młodym brazolem (chociaż to jest raczej plotka, bo Ancelotti miał w wywiadzie przyznać, że Bayern już kupił kogo miał kupić).
-Tak jak ktoś wyżej wspominał - Marotta i Paratici są bardzo na Gabriela napaleni.
Czekam zniecierpliwony. Myślę, że to kluczowy dzień, bo jeśli nie dojdzie do ostatecznego porozumienia, to znowu będzie przeciąganie liny, dopóki nie wleci ktoś gotów zapłacić klauzulę, jak to zwykle bywa.
Co do Mascherano. Dostał ofertę przedłużenia kontraktu o 2 lata, przy czym nie powinno to nikogo dziwić. Nic jeszcze nie jest przesądzone. Moim zdaniem, to właśnie teraz Javier pokaże, czy mu zależy na transferze do Juventusu: może przyjąć nowy kontrakt i zamknąć spekulacje, ale może też odrzucić i dać jasno do zrozumienia, jakiego rozwiązania oczekuje. Rok temu renegocjował kontrakt i dostał podwyżkę, ale może już wtedy oczekiwał zmiany pozycji? Może dlatego chce odejść?
-Chcemy dać 20 baniek.
-Klauzula dla klubu z Europy to 40 baniek.
-Klauzula dla Bayernu,Barcelony,PSG,ManU i Realu, to 24 bańki.
-Bayern ma być zainteresowany młodym brazolem (chociaż to jest raczej plotka, bo Ancelotti miał w wywiadzie przyznać, że Bayern już kupił kogo miał kupić).
-Tak jak ktoś wyżej wspominał - Marotta i Paratici są bardzo na Gabriela napaleni.
Czekam zniecierpliwony. Myślę, że to kluczowy dzień, bo jeśli nie dojdzie do ostatecznego porozumienia, to znowu będzie przeciąganie liny, dopóki nie wleci ktoś gotów zapłacić klauzulę, jak to zwykle bywa.
Co do Mascherano. Dostał ofertę przedłużenia kontraktu o 2 lata, przy czym nie powinno to nikogo dziwić. Nic jeszcze nie jest przesądzone. Moim zdaniem, to właśnie teraz Javier pokaże, czy mu zależy na transferze do Juventusu: może przyjąć nowy kontrakt i zamknąć spekulacje, ale może też odrzucić i dać jasno do zrozumienia, jakiego rozwiązania oczekuje. Rok temu renegocjował kontrakt i dostał podwyżkę, ale może już wtedy oczekiwał zmiany pozycji? Może dlatego chce odejść?
- Shadow Marshall
- Juventino
A Widmer to według nich zły gracz? Patrząc na to co prezentował w tym sezonie Stefan to Widmer podniósłby naszą prawą obronę na poziom wyżej. Zieliński też zaliczył całkiem niezły sezon. Niech nie narzekają bo sprzątnęli nam Allana. Gracza, który by się nam przydał nawet teraz.CavAllano pisze:oni mogą liczyć co najwyżej na graczy pokroju Zielińskiego czy Widmera.
- mrozzi
- Juventino
1. Ten Brazylijczyk to byłoby fajne rozwiązanie, jeśli stracimy Moratę (Paratici zazwyczaj ma nosa i skoro naciskamy, coś musi być na rzeczy). Odnośnie Bayernu Rummenigge poinformował ostatnio, że to wcale nie musi być koniec wielkich transferów, więc należałoby się pośpieszyć, jeśli faktycznie chcemy tego zawodnika.Mehehehe pisze:...
Swoją drogą nie jest tak, że mamy jakieś pierwszeństwo, jeśli chodzi o graczy Palmeiras? Pamiętam, że swego czasu podpisywaliśmy z nimi jakieś porozumienie.
2. Dlatego też uważam, że ta niepewność Javiera nie ma związku z zarobkami. Być może już mu rok temu mydlili oczy i obiecywali złote góry, a obecnie mamy powtórkę. Każdemu się może skończyć cierpliwość. Wbrew pozorom wiele się jeszcze może w tej kwestii wydarzyć. Barcelona postawiła mur, ale zdanie Mascherano wiele może zmienić (ten koleś zrobił dla Katalończyków tak wiele, że nonsensem jest porównywanie tej sytuacji do naszego porozumienia z Joveticiem).
- Pedulla' poinformował, że United oferuje za Gomesa 45 + 15 bonusów. :rotfl:
UP:
Ale gdzie Widmer, gdzie Alves. Tu nawet nie ma żadnego porównania. Oni chcieliby zniwelować tę różnicę do nas i walczyć jak równy z równym, ale to my zaczynamy brać to, co najlepsze we Włoszech, przyciągamy też w coraz większym stopniu topów z Europy. A tacy gracze jak Alves nawet nie spojrzeliby w kierunku Neapolu. Zieliński to prospekt, ale nie ktoś, kto pozwoliłby im walczyć o najwyższe cele.
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2016, 15:20 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A mi dziś mignęło info, że zamierzają lada chwila wpłacić klauzulę za Pjanicia. Czyżby Mourinho celował w obu? Nieco nam diabły mieszają w tym wszystkim, obyśmy nie musieli zadowolić się Chorwatem z Reaulu.CavAllano pisze:Pedulla' poinformował, że United oferuje za Gomesa 45 + 15 bonusów. :rotfl:
- mrozzi
- Juventino
Na szczęście są też gracze, którzy stawiają sukcesy sportowe ponad hajs. Oby tak było i w tym przypadku. Kovacić, jeśli już przyjdzie, to raczej nie jako główne wzmocnienie (przynajmniej się łudzę).vitoo pisze:A mi dziś mignęło info, że zamierzają lada chwila wpłacić klauzulę za Pjanicia. Czyżby Mourinho celował w obu? Nieco nam diabły mieszają w tym wszystkim, obyśmy nie musieli zadowolić się Chorwatem z Reaulu.
- [RAF]ErrazoR
- Juventino
Kiedy Berardi w koncu oficjalnie?
- mrozzi
- Juventino
Według najnowszych doniesień ogłoszenie Alvesa i Berardiego miałoby nastąpić w poniedziałek/wtorek. Z Sassuolo chcemy jeszcze zapewne zbić cenę, dorzucając jakichś graczy.[RAF]ErrazoR pisze:Kiedy Berardi w koncu oficjalnie?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Co prawda zawsze byłem zwolennikiem Kovacica ale jak sobie pomyślę, że znowu mielibyśmy brać odpad z Realu i to jeszcze na ich uwłaczających godność warunkach to mnie telepie. obawiam się ponadto, że gdyby Chorwat do nas przyszedł to byłoby największe wzmocnienie naszego Juve. A przecież ten zawodnik nie jest nam potrzebny bo potrzebujemy kogoś o profilu Pjanicia. Pożyjemy - zobaczymy ale z grubych nazwisk przechodzimy na alternatywy.
Z drugiej strony to są tylko pogłoski bo Marotta sam zapowiedział jakościowe nazwiska a nie ilościowe a on raczej nie rzuca słów na wiatr. Zakładam, że on sam nie zalicza Kovy do topów
Ale mercato tak naprawdę jeszcze się nie zaczęło a my już płaczemy
Z drugiej strony to są tylko pogłoski bo Marotta sam zapowiedział jakościowe nazwiska a nie ilościowe a on raczej nie rzuca słów na wiatr. Zakładam, że on sam nie zalicza Kovy do topów

Ale mercato tak naprawdę jeszcze się nie zaczęło a my już płaczemy