Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 14:08

Od Zazy to już lepiej zostawić Llorente. Jeśli nie uda się z Cavanim, to spróbować z Falcao, może by się u nas odbudował. Hmm a może tak wykup Berardiego i jako 9tka w razie czego Tevez, przy nie dyspozycji Moraty ?

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 14:30

Arbuzini pisze:Oglądając czasami Lealiego miałem przed oczami typowego ucznia zdolnego, ale leniwego. Chłopak ma świetne warunki fizyczne i refleks kota, ale co z tego, skoro nie potrafi z tego w pełni korzystać, bo brakuje mu wyszkolenia na odpowiednim poziomie.

Wiem, że dla bramkarza najważniejsza jest gra, ale jeśli miałby wrócić do Serie B albo okazjonalnie grać w jakimś średniaku w pierwszej lidze, to chyba najlepiej dla niego byłoby zająć miejsce monobrwi Rubinho. Treningi na odpowiednim poziomie mogą być dla niego ostatnią deską ratunku.
Cóż sytuacja Lealiego jest podobna do tej Perina z pierwszego sezonu w SerieA, gdzie też wylądował na ławce po połowie sezonu z racji średnich występów, potem wrócił z powodu urazu drugiego bramkarza Pescary. Ta zmiana w bramce też podyktowana zapewne tym,ze Leali następnego sezonu nie zagra w Cesenie, a szans na utrzymanie nie mieli, także woleli stawiać na swojego:)

Co do wymiany Ferdka na Zaze, to finansowo pewnie wyjdzie gdzieś na równo,Ferdek zarabia więcej niż by Zaza dostał,ale znowu za Zaze trzeba zapewne dać kilka milionów więcej. Ale najważniejszy poziom sportowy, czy Zaza grzejący głównie ławę będzie wstanie zaoferować coś więcej niż Llorente. Najchętniej an tego 5 napastnika jak mamy grać dwójką to widziałbym Matriego. Widać,że szatnia go lubi, dużo zarabiać nie będzie, tani do kupienia, będzie wiedział jakie jest jego miejsce i w tym sezonie na dobrą sprawę bardzo się przyczynił do wygrania PW. Wybierając z ww na 5 chciałbym Matriego :)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 15:53

Własnie DiMarzio podal, ze Udine odrzuciło ofertę Interu za Allana. W ogóle szykuje się kolejne wykupienie Udine, bo oprócz Allana to Roma poluje na Karnezisa a Fiora chce Sccuffeta albo Storariego. Czyli albo będzie za Allana licytacja albo już Udine jest dogadane. Takie rozchwytywanie zawodników klubu, który jest na 13 czy tam 14 miejscu...

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 16:06

Robaku pisze:Własnie DiMarzio podal, ze Udine odrzuciło ofertę Interu za Allana. W ogóle szykuje się kolejne wykupienie Udine, bo oprócz Allana to Roma poluje na Karnezisa a Fiora chce Sccuffeta albo Storariego. Czyli albo będzie za Allana licytacja albo już Udine jest dogadane. Takie rozchwytywanie zawodników klubu, który jest na 13 czy tam 14 miejscu...
Jestem przekonany, że stoi za tym Juventus. Biorąc pod uwagę nasze zainteresowanie graczem i fakt, że mamy świetne relacje z klubem z Udine.

Gadaniem szejka z PSG bym się nie przejmował. Twierdzenie, że Cavani jest przyszłością klubu wcale nastawienia samego piłkarza zmieniać nie musi. Inną sprawą jest to, że mogą mu utrudniać odejście, ale nawet jeśli go nie pozyskamy, tragedii nie będzie.

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 16:26

Tevez, Falcao, Dybala, Morata to byłby atak na miarę Juve (przynajmniej na przyszły sezon). Cavaniemu za wszelką cenę (dosłownie) mówię stanowcze nie.

pandecybel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 16:35

Z tym Falcao to rozumiem, że żart? Na tą chwilę Matri jest od niego lepszy...

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 17:19

stahoo pisze:
Jacky pisze: Lepszy na "10" Oscar, niz Pereyra czy Vidal.
Zgadzam się, ale kiedy ostatni raz Pereyra czy Vidal grali na '10'?

Dla ścisłości - '10' to pozycja Teveza. Jego zastępca w nowym sezonie ma być Dybala.

Rozumiem, że miałeś na myśli pozycję 'cofniętego' napastnika, trequartisty (tej jedynki w ustawieniu 4-3-1-2). Moim zdaniem ten schemat przedmeczowy nijak się ma do zadań na boisku. Vidal czy Pereyra nie operuje za napastnikami tylko zagęszcza środek pola biorąc czynny udział w odbiorze. Już częściej Tevez się cofa by wyprowadzić piłkę, niż rozgrywa ją Vidal. Dlatego zawodnik o charakterystyce Oscara jest nam zbędny.
Dokladnie tą/tę pozycje mialem - rozgrywajacy, treq etc.
Jasna sprawa, ze Tevez sie cofa i rozgrywa, tylko wtedy sila rzeczy nie ma go w przodzie. Carlos nie bedzie tez u nas gral na wieki wiekow amen. Moze nawet odejsc juz w to mercato, jak sie uprze. Druga rzecz: faktycznie, jak w 4-3-1-2 na "1" gra Vidal, to zageszcza srodek pola i generalnie haruje i w obronie i w przodzie. Natomiast jak gra Pereyra, to wydaje mi sie, ze on wlasnie jest w wiekszosci w przodzie (tyle, ze ten Pereyra nie ma jakiejs bajecznej techniki, super przegladu pola, swietnych podan na nos do napastnikow itp. itd.), niz sie cofa czy zageszcza srodek, no ale z tym i tak sobie radzimy.

Nie dissujcia tak Pogby, ze obnizyl loty, ze to, ze tamto. Chlopaczek ma dopiero 22lata i taka sinusoida formy w tym wieku, jest zrozumiala. Jak wygladali Messi i Ronaldo majac po 22lata? Natomiast to, co pisal mrozzi, to swieta racja: Pogbe mozna sprzedac, a za kase z niego kupic 2 super pilkarzy jednoczesnie nie obnizajac jakosci zespolu, a nawet ja podnoszac.
mrozzi pisze:To jest wręcz nieprawdopodobne, że za trio Pogba-Tevez-Pirlo zapłacił... 9 mln.
Tu bym sie klocil ;) Zdaje sie, ze United za szkolenie dostalo jakis 1mln. ojro, a i za Teveza poszly jakies dodatkowe bonusy (strzelam - ok. 3mln. euro?). Tak czy siak, dobra kwota za tych trzech pilkarzy, co tylko potwierdza, ze nalezy szukac i korzystac z okazji, promocji, dyskontowych cen (tak, mam tu na mysli np. Khedire).
Hołek o Allanie pisze:Taki typowy Muciacios Pedrozo Mendes w przepoconym podkoszulku, ktory zrobi wszystko zeby przekroczyc granice z USA.
:lol: Dokladnie. Ja tam go nie sledze, nie znam typa.
Robaku pisze:a ktoś wie co ze Scharem? czy przedłużył czy nie?
Ma kontrakt do polowy 2016, ale nie wiem czy warto sobie nim glowe zaprzatac.
Crunny pisze:
vitoo pisze:Panowie, mam do Was pytanie. Wielu z Was się rozpisuje o Perinie jaki to z niego kocur (w co nie wątpię), ale czemu już skreśliliście Lealiego? Rok temu wszyscy byli przekonani, że na Perina nie musimy patrzeć bo mamy idealnego następcę Gigiego w postaci Nicoli. Więc jak, czy ktoś wie jak w obecnym sezonie prezentował się Leali? Tak źle, że już spisujemy go na straty? (kilka stron wstecz takie głosy się pojawiały z tego co pamiętam).
Początki sezonu miał średnie, potem było chyba gorzej. Duże błędy, po których bramki strzelali przeciwnicy w meczach z Parmą, Ceseną, Atalantą, Interem i Chievo doprowadziły do tego, że na koniec sezonu stracił miejsce w pierwszym składzie. Nie wróży to dla niego najlepiej. Podejrzewam, że w następnym sezonie nikt z Serie A nie będzie zainteresowany jego wypożyczeniem.
Widze kolega dokladniej sledzil mecze Lealiego. Ja powiem jeszcze tylko tyle, ze po prostu (w pojedynczych meczach, ktore gdzies tam widzialem), Perin ma wieksza pewnosc siebie, wieksza charyzme, wiekszy pazur. Jasne, Leali ma dopiero 22lata, wiec jak na bramkarza ma jeszcze troche czasu, zeby sie poprawic. Ale jesli by odszedl Storari, to bralbym go do nas. Jak arbuzini pisze, szkolenie, treningi z lepszymi pilkarzami i trenerami moga byc tym bodzcem, ktorego mu trzeba. No i mecze w CI :smile:

Falcao - ah, marzenie sprzed kilkunastu miesiecy... Facet ma niesamowity, niebywaly instynkt strzelecki. W sumie do konca nie wiem, czy on jest tylko wypozyczony z tego Monaco, czy cos definitywnego podpisali z United. Zagmatwane.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 17:23

Falcao jest przede wszystkim 2 lata starszy niż mówią oficjalne papiery, czyli ma 31 lat. Kontuzja + starzenie się powodują, że nie gra już tak jak kiedyś. Weźcie to proszę pod uwagę.

Z tego powodu nie chce go w Juve

forumowy ujadacz
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 18:15

Wiecie jaka mnie naszła myśl? myślę że nasi powinni zrobić wymiane z Milanem, damy im Berardiego, a oni nam El Shaarawyego. Myślę że egipcjanin z włoch jest bardziej utalentowany a pod skrzydłami Allegriego mógłby się odrodzić.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 18:18

Bazyliszek pisze:Wiecie jaka mnie naszła myśl? myślę że nasi powinni zrobić wymiane z Milanem, damy im Berardiego, a oni nam El Shaarawyego. Myślę że egipcjanin z włoch jest bardziej utalentowany a pod skrzydłami Allegriego mógłby się odrodzić.
Ta.... Koleś po takich przejściach i problemach ze zdrowiem? Taka wymiana to byłoby samobójstwo i dobrze, że do niej na pewno nie dojdzie.

Bierzemy Berardiego -> oddajemy go na wypożyczenie do Udinese -> w zamian dostajemy Allana -> po sezonie 2015/16 mamy i Allana, i Berardiego. :ok: To brzmi sensownie.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 18:24

tylko Ciekawe czy Berardi bedzie sie chcial dalej ogrywać w (powiedzmy sobie szczerze) obecnie gorszym zespole niz Sassuolo? napewno na brak ofert nie narzeka, a mysle ze po tak 2 znakomitych sezonach chcialby sprobowac czegos ambitniejszego niz bycie w klubie ktorego aspiracją jest przede wszystkim nie spadek i utrzymywanie sie solidnie w srodku tabeli.

Ja tam bym chcial el Shaarawyego u nas, mimo wszystko drogi by nie byl po takich przejsciach

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 18:28

Bazyliszek pisze:tylko Ciekawe czy Berardi bedzie sie chcial dalej ogrywać w (powiedzmy sobie szczerze) obecnie gorszym zespole niz Sassuolo? napewno na brak ofert nie narzeka, a mysle ze po tak 2 znakomitych sezonach chcialby sprobowac czegos ambitniejszego niz bycie w klubie ktorego aspiracją jest przede wszystkim nie spadek i utrzymywanie sie solidnie w srodku tabeli.
Po tym sezonie musi się wyjaśnić kwestia współwłasności (nareszcie), a jest bardzo mało prawdopodobne, że go odpuścimy i raczej drugą połówkę wykupimy. Zresztą w ostatnich dniach pojawiło się info, że Allegri chce go widzieć u nas w kadrze na przyszły sezon.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 18:33

mrozzi pisze:
Bazyliszek pisze:tylko Ciekawe czy Berardi bedzie sie chcial dalej ogrywać w (powiedzmy sobie szczerze) obecnie gorszym zespole niz Sassuolo? napewno na brak ofert nie narzeka, a mysle ze po tak 2 znakomitych sezonach chcialby sprobowac czegos ambitniejszego niz bycie w klubie ktorego aspiracją jest przede wszystkim nie spadek i utrzymywanie sie solidnie w srodku tabeli.
Zresztą w ostatnich dniach pojawiło się info, że Allegri chce go widzieć u nas w kadrze na przyszły sezon.
Serio? to gitarka

Swoją drogą myślę że Allegri bedzie chcial zrobić z Dybały trequartiste, bo jakos nie wyobrazam sobie by pilkarz kosztujący 40 mln € czekał pokornie na swoją kolej na lawce bo na boisku grałby duet Tevez-Morata :P

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 18:44

Ok, SKY podało, że Pirlo opuszcza drużyne bez względu na wynik finału. Tevez chce zostać. Czyli Khedira, ew. Allan zaczyna się powoli wyjasniać po co nam oni.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 18:55

Robaku pisze:Ok, SKY podało, że Pirlo opuszcza drużyne bez względu na wynik finału. Tevez chce zostać. Czyli Khedira, ew. Allan zaczyna się powoli wyjasniać po co nam oni.
Właśnie mnie uprzedziłeś :wink: Odchodzi Pirlo przychodzi dwóch przecinaków którzy walczą o każdą piłkę :ok:

http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... ID=HP_HN_1

Dybala już rozmawia o swoim nowym klubie :smile:

Zablokowany