Mercato (Lato 2016)
- Cabrini_idol
- Juventino
Tak Marotta powiedział w wywiadzie oficjalnie bodajże tydzień temu, że w sprawie w Berardiego mamy pierwszeństwo wykupu i z niego skorzystamy.

- jonssonek66
- Juventino
Sky cytuje słowa Moraty: ''Nie mam pojęcia o tym, kiedy wszystko zostanie rozwiązane. NIe spieszy mi się bo mam umowę z jedną z najlepszych drużyn na świecie, czuję, że jestem w domu, ludzie mnie chcą ".
Zapowiada sie telenowela pt. ''Alvaro w Juve''.
Zapowiada sie telenowela pt. ''Alvaro w Juve''.
- pablo1503
- Juventino
No to szykuje się dłuuuuga telenowela.jonssonek66 pisze:Sky cytuje słowa Moraty: ''Nie mam pojęcia o tym, kiedy wszystko zostanie rozwiązane. NIe spieszy mi się bo mam umowę z jedną z najlepszych drużyn na świecie, czuję, że jestem w domu, ludzie mnie chcą ".

Pewnie dowiedział się też, że do tego Realu miałby wrócić tylko "przelotem".pablo1503 pisze:No to szykuje się dłuuuuga telenowela.jonssonek66 pisze:Sky cytuje słowa Moraty: ''Nie mam pojęcia o tym, kiedy wszystko zostanie rozwiązane. NIe spieszy mi się bo mam umowę z jedną z najlepszych drużyn na świecie, czuję, że jestem w domu, ludzie mnie chcą ".Chociaż kto wie. Może to zwykła kurtuazja, bo chłopak już wie, że wróci do Realu. Ciężko powiedzieć.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- CzeczenCZN
- Juventino
A jednak możemy wydać tyle co w zeszły roku - nawet @jakku ma wiarygodne źródła - w zeszłym roku 100 - co miała być przeznaczona nie wydaliśmy, wydaliśmy połowę - to zrozumiałe że projekt przebudowy został rozbity na 2 lata - trzeba mieć margines błęduJacky pisze:Patrzac przez pryzmat tego, ze nie mamy tyle siana, co w zeszlym roku,

Aaaaaa Sam Marotta po raz pierwszy, dopiero w te mercato otwarcie mówi o poszukiwaniu wyłącznie topowych zawodników - to jako potwierdzenie tego co powyżej

Nie zamierzam Cię przekonywać - mercato zweryfikuje :C
BTW: Ciekawe czy ten Ikone dołączy do pierwszej drużyny ?

- Robaku
- Juventino
Uwaga jest kolejny transfer, tym razem na poziomie sztabu - wzięliśmy /bierzemy lekarza z Sassuolo (Claudio Rigo)No to chyba jednak to są ruchy, na kktóe także czekaliśmy. Myślę, że poprzedni lekarz nie opuścił Juve z własnej woli, mimo tego, że tak to określili.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
To bardzo dobra wiadomość Robaku. Obawiałem się, że poprzez twarde stanowisko Maxa, zarząd nie będzie chciał psuć sobie z nim relacji ( co jest zrozumiałe ) ale najwidoczniej sam Maxiu widzi problem i nie udaje, że go nie ma. Sentymenty sentymentami ale nawet dla niego musiało być irytujące to, że nie było meczu aby miał pełną kadrę...
Lubię to
Lubię to

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ja tam bym nie przesadzał z tym budżetem, fakt zapewne trochę kasy jest przeznaczone na transfery, ale najwięcej zależy od sprzedaży, na Moracie można trochę zarobić, choć te 30baniek to nie duża kwota i wolałbym by jednak został, a ew. sam Juventus go gdzieś sprzedał za 2-3 lata. Pewnie spróbują też coś ugrać na Asie,Pereyrze, może Lichy w zależności od sytuacji z Cuardado, Zazie jakby Morata został czy też Hernanesie jak ktoś z Chin go zechce.
Myślę,że jakby udało się wymienić Lichego(lubię Szwajcara ale wyraźnie odstaje, może zmiana otoczenia mu pomoże i zacznie grać na poziomie) na Alvesa jednocześnie zostawiając Cuardado, do tego Zaze na Berardiego zostawiając Moratę oraz pozyskać Pjanicia i Mascherano do środka sprzedając Asę i Pereyrę to mercato byłoby mega udane:)
Myślę,że jakby udało się wymienić Lichego(lubię Szwajcara ale wyraźnie odstaje, może zmiana otoczenia mu pomoże i zacznie grać na poziomie) na Alvesa jednocześnie zostawiając Cuardado, do tego Zaze na Berardiego zostawiając Moratę oraz pozyskać Pjanicia i Mascherano do środka sprzedając Asę i Pereyrę to mercato byłoby mega udane:)
Tencone był zatrudniony jeszcze za czasów Conte także wątpię by Max był jakoś bardzo przeciw jego odejściu bo to nie bł jego człowiek, druga sprawa to przecież w zeszłym sezonie nie było takiej plagi kontuzji w zespole i nasuwa się pytanie czy to aby nie jakieś błędy Allegriego w przygotowaniach, może ryzykował i wprowadził coś innego a kontuzje są efektem tej zmiany. Wystarczy zobaczyć ile kontuzji mają w United czy Bayernie, wg mnie to nie jest tylko wina lekarzy tych klubów.alessandro1977 pisze:To bardzo dobra wiadomość Robaku. Obawiałem się, że poprzez twarde stanowisko Maxa, zarząd nie będzie chciał psuć sobie z nim relacji ( co jest zrozumiałe ) ale najwidoczniej sam Maxiu widzi problem i nie udaje, że go nie ma. Sentymenty sentymentami ale nawet dla niego musiało być irytujące to, że nie było meczu aby miał pełną kadrę...
Lubię to
- CzeczenCZN
- Juventino
No czyli główny/najważniejszy transfer już dokonany.Robaku pisze:Uwaga jest kolejny transfer, tym razem na poziomie sztabu - wzięliśmy /bierzemy lekarza z Sassuolo (Claudio Rigo)No to chyba jednak to są ruchy, na które także czekaliśmy. Myślę, że poprzedni lekarz nie opuścił Juve z własnej woli, mimo tego, że tak to określili.
Ja jednak cały czas obawiam się o nasza linie pomocy, jak mamy grać 4312 - to brakuje 3 ludzi do samej pomocy na tę chwile... Marchisio połamany, no nie wiadomo jak będzie grał po kontuzji, a i sam uraz to nie przelewki - może już nie wrócić do pełni dyspozycji, może mieć barierę psychiczną przed twardą grą. Khediry nie można traktować jako pewny punkt drużyny, ciągle się psuje, nie wiadomo kiedy trzaśnie mu coś.
Szczerze? To ja jedynie Pogbę z pomocników traktuje jako gracza na poziomie Juve, bo spełnia dwa warunki: jest dobry i jest zdrowy.
Chyba ze o przyjściu Berardiego zaczniemy grać piramidką jakąś?
- wojczech7
- Juventino
Ale wiesz, że Allegri ma ludzi od przygotowania fizycznego, prawda? Zdajesz sobie sprawę, że on treningów motorycznych/wytrzymałościowych nie prowadzi i najprawdopodobniej za bardzo się na tym nie zna?AdiJuve pisze:nasuwa się pytanie czy to aby nie jakieś błędy Allegriego w przygotowaniach, może ryzykował i wprowadził coś innego a kontuzje są efektem tej zmiany. Wystarczy zobaczyć ile kontuzji mają w United czy Bayernie, wg mnie to nie jest tylko wina lekarzy tych klubów.
Max jest od taktyki, wyborów personalnych, motywacji. Za formę fizyczną odpowiadają inni. Jedyne, co możnaby mu zarzucić w tej kwestii to to, że źle sobie tych "innych" dobrał.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Osgiliath
- Juventino
Stefan, cytowany przez FootballItalię, mówi, że jest dumny z zainteresowania P$G i nie ma problemu z przybyciem Daniego Alvesa, ale jednocześnie powiedział, że nie zamyka drzwi przed żadną ewentualnością, więc, hmm, gdyby faktycznie Antek go w tej Chelsea chciał to za jakiś dobry hajs bym go spieniężył.
Poza tym taki ruch by nas zaangażował w poszukanie kogoś na prawą obronę, bo zostanie sam Dani i Caceres o ile nie odejdzie właśnie gdzieś.
Poza tym taki ruch by nas zaangażował w poszukanie kogoś na prawą obronę, bo zostanie sam Dani i Caceres o ile nie odejdzie właśnie gdzieś.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Na takim poziomie trener musi mieć wiedzę we wszystkich aspektach, owszem ma grono współpracowników, ale na pewno nikt samowolki nie odstawia i to Allegri wszystko zatwierdza. Dlatego twierdzę,że Allegri poprzez współpracowników może być po części winien tym kontuzją a nie tylko jak wielu twierdzi,że winę ponoszą lekarze i cieszą się z odejścia Tencone.wojczech7 pisze:Ale wiesz, że Allegri ma ludzi od przygotowania fizycznego, prawda? Zdajesz sobie sprawę, że on treningów motorycznych/wytrzymałościowych nie prowadzi i najprawdopodobniej za bardzo się na tym nie zna?AdiJuve pisze:nasuwa się pytanie czy to aby nie jakieś błędy Allegriego w przygotowaniach, może ryzykował i wprowadził coś innego a kontuzje są efektem tej zmiany. Wystarczy zobaczyć ile kontuzji mają w United czy Bayernie, wg mnie to nie jest tylko wina lekarzy tych klubów.
Max jest od taktyki, wyborów personalnych, motywacji. Za formę fizyczną odpowiadają inni. Jedyne, co możnaby mu zarzucić w tej kwestii to to, że źle sobie tych "innych" dobrał.
Caceres wiadomo odchodzi i Alves wskoczyłby na jego miejsce w składzie.
Druga sprawa, chyba od nowego sezonu wejdzie już ten przepis z 4 wychowankami i kolejnymi 4 graczami wyszkolonymi przez włoskie kluby, co może mieć spore znaczenie w kontekście mercato Juventusu. Na tą chwilę nie mamy żadnego wychowanka zdolnego do gry czyli możemy zgłosić 21 gracz:
Buffon,BBC,Rugani,Sandro,Evra,Lichy,Pogba,Sturaro,Lemina,Khedira,
Dybale,Zaze,Mandżukić to chyba na tę chwilę pewniacy do pozostania, jedynie przy Lichy można postawić znak zapytania, czyli mamy 15 graczy, potrzebujemy jeszcze prawego obrońce(Alves), rezerwowego bramkarza(Neto) co najmniej 2 pomocników(np.Pjanić,Mascherano) kolejnego napastnika(Berardi) co daje 20 miejsc i nie każdy ma zmiennika, a przydadzą się też gracze uniwersalni jak Padoin, także spodziewałbym się sporego uszczuplenia kadry i jednak zaatakowania w jakość a nie ilość bo wraz z wejściem nowych przepisów ta druga opcja nie będzie miała racji bytu. Brakuje wychowanków, wiadomo jest Markiz, ale znowu nie wiadomo kiedy wróci, wcale się nie zdziwię jak odejdzie Neto czy to na wypożyczenie czy definitywnie a przyjdzie Mirante zwalniając jedno miejsce w kadrze, może sięgną też po Marrone jako uniwersalne zabezpieczenie środka obrony i pomocy w razie jakiejś plagi kontuzji,której mam nadzieję unikniemy. Ten przepis dla Juve jest na pewno niekorzystny, bo trzeba ograniczyć kadrę. W minionym sezonie Allegri skorzystał z 24 graczy w kolejnym przynajmniej an początku może mieć do dyspozycji 3 mniej na pewno to sporo strata gdy pojawią się urazy, ale z drugiej strony szansa dla wychowanków.