Mercato (2012-2014)
- Krystek
- Juventino
Zyskać Jovetica i pozbyć się niestety słabiutkiego po kontuzji Quagliarelli, to by był transfer marzenie :-Djakku1 pisze:Gazzetta podobno napisala dzisiaj o Joveticiu. Mamy znow konkretnie zaatakowac Viole w sprawie Czarnogorca. Quagliarella jest rzekomo kluczem w calej, ewentualnej transakcji.
Forza Juve!
- Łoles
- Juventino
Jakby na to nie patrzeć nie podoba mi się pomysł sprzedaży Ryszarda.
Jovetic moim zdaniem nigdy eni będzie tym kogo potrzebujemy tj typowa "9" także sprzedaż Lichego tylko po to żeby kupić gracza który nei spełnia kryteriów zawodnika jakiego potrzebujemy to już w ogóle bez sensu
Jeżeli natomiast jest tak że będzie to wymiana Q + gotówka <=> Jovetic beż konieczności sprzedawania Ryśka wówczas wygląda to już lpeiej choć i tak nei zyskujemy na tym "9".
Jovetic moim zdaniem nigdy eni będzie tym kogo potrzebujemy tj typowa "9" także sprzedaż Lichego tylko po to żeby kupić gracza który nei spełnia kryteriów zawodnika jakiego potrzebujemy to już w ogóle bez sensu

Jeżeli natomiast jest tak że będzie to wymiana Q + gotówka <=> Jovetic beż konieczności sprzedawania Ryśka wówczas wygląda to już lpeiej choć i tak nei zyskujemy na tym "9".
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Piti
- Juventino
a nie mówiłem :lol: od dzisiaj macie mnie nazywać 'Prorok Bazyl' :Cjakku1 pisze:Gazzetta podobno napisala dzisiaj o Joveticiu. Mamy znow konkretnie zaatakowac Viole w sprawie Czarnogorca. Quagliarella jest rzekomo kluczem w calej, ewentualnej transakcji.
Sugerujesz, że jeśli ktoś nie ma powyzej 190, nie jest dobrze zbudowany to odrazu dyskwalifikuje go do miana bycia '9'tką? Jovetic potrafi strzelać bramki, w reprezentacji gra na szpicy, a cofnietym jest Vucinic.Łoles pisze: Jeżeli natomiast jest tak że będzie to wymiana Q + gotówka <=> Jovetic beż konieczności sprzedawania Ryśka wówczas wygląda to już lpeiej choć i tak nei zyskujemy na tym "9".
- Łoles
- Juventino
Nie. Nie sugeruje nic takiego.Bazyliszek pisze: Sugerujesz, że jeśli ktoś nie ma powyzej 190, nie jest dobrze zbudowany to odrazu dyskwalifikuje go do miana bycia '9'tką? Jovetic potrafi strzelać bramki, w reprezentacji gra na szpicy, a cofnietym jest Vucinic.
Chodzi mi generalnie o to że pod pojęciem "9" mam na myśli kogoś kto od początku kariery gra na tej właśnie pozycji i że tak to ujmę "zjadł na niej zęby" a nie kogoś kto grywa tam z konieczności lub tez grywa na szpicy bo może tam grac czy też dlatego że trener tak to widzi.
Temat Jovetica na szpicy był już wałkowany przez forumowych specjalistów, nie wiem jaka dokładnie jest ostateczna wersja z tej dyskusji ale moim zdaniem Jovetic nie da nam na szpicy tyle ile klasyczna "9" - przyuczana do tej pozycji od początku kariery.
Nie mówię też że J jest złym grajkiem, broń Boże, twierdzę jednak że na szpicę potrzebujemy kogoś innego.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Piti
- Juventino
Rozumiem cie, ale gdy już LL i Dzeko nie będą do wyciągnięcia to TRZEBA sięgnąć po Jovetica, zawsze to jakos podniesie poziom ataku.Łoles pisze: Nie. Nie sugeruje nic takiego.
Chodzi mi generalnie o to że pod pojęciem "9" mam na myśli kogoś kto od początku kariery gra na tej właśnie pozycji i że tak to ujmę "zjadł na niej zęby" a nie kogoś kto grywa tam z konieczności lub tez grywa na szpicy bo może tam grac czy też dlatego że trener tak to widzi.
Temat Jovetica na szpicy był już wałkowany przez forumowych specjalistów, nie wiem jaka dokładnie jest ostateczna wersja z tej dyskusji ale moim zdaniem Jovetic nie da nam na szpicy tyle ile klasyczna "9" - przyuczana do tej pozycji od początku kariery.
Nie mówię też że J jest złym grajkiem, broń Boże, twierdzę jednak że na szpicę potrzebujemy kogoś innego.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Piszecie tak jakby wyciągnięcie Joveticia to była bułka z masłem. Jego transfer jest trudniejszy niż inne. Fiorentina opiera na nim budowanie nowego zespołu i nie muszą się nawet zgodzić na 30mln
- Łukasz
- Juventino
Odwrotnie. Albo grają w linii w 4-4-2, albo to właśnie Vucinić jest wysunietym, a Jove gra za nim.Bazyliszek pisze:w reprezentacji gra na szpicy, a cofnietym jest Vucinic.
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2012, 12:06 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Warto dodać, że "za nim" oznacza zarówno ofensywny środek, jak i oba skrzydła.Łukasz pisze:Odwrotnie. Albo grają w linii w 4-4-2, albo to właśnie Vucinić jest wysunietym, a Jove gra za nim.Łoles pisze:w reprezentacji gra na szpicy, a cofnietym jest Vucinic.
- Łoles
- Juventino
To nie ja to napisałem, ja to jedynie cytowałemŁukasz pisze:Odwrotnie. Albo grają w linii w 4-4-2, albo to właśnie Vucinić jest wysunietym, a Jove gra za nim.Łoles pisze:w reprezentacji gra na szpicy, a cofnietym jest Vucinic.

@19 A to nie jest czasem tak że on ma taką właśnie klauzule w kontrakcie i w przypadku kwoty zawartej w klauzuli Fiora ta ofertę po prostu musi przyjąć

@Bazyliszek
Nie mówię że nie, chodzi jednak o to żeby najpierw postarać się o jakąś "9" a w przypadku braku takowej kombinować dalej.
Choć i tak zdaje mi się że za mało na to wszystko zostało czasu...
...chyba że Marotta uzgodnił już wszystko z Fiorentiną (zostawiając to sobie tak "na wszelki wypadek) i w przypadku fiaska w sprowadzeniu snajpera dobije targu na ustalonych wcześniej warunkach w sprawie Jovetica - choć to wydaje mi się mało prawdopodobne.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Prade powiedział, że za 30mln się zgodzi na jego odejście, ale to tylko słowne zapewnienie, w każdej chwili może się z tego odwołać.
Tak w ogóle Fiorentina i tak zgodzi się tylko na pieniądze, a Juve takich nie ma, Prade byłby idiotą gdyby wziął Quagliarellę
Tak w ogóle Fiorentina i tak zgodzi się tylko na pieniądze, a Juve takich nie ma, Prade byłby idiotą gdyby wziął Quagliarellę
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ale by były jaja jakby się okazało że kupimy Llorente i Jovetica in do tego pozbędziemy się FaQ 
No to wtedy by się okazało, że Marotta będąc w tym sklepie z ciuchami nie tylko kupil hiszpański model jeansów ale do tego gdzies znalazł kolejne jeansy
Wtedy to ja bym chyba sobie podobizne Marotty na klacie wytatulował i zrobił jego ołtarzyk w pokoju (chiciaż ołtarzyk to jakby dołożyl jakiegoś lewego:P )
19, jest jeszcze większy ..... w lidze, wiesz że wymienił Cassano za Pazziniego i jeszcze dopłacil kasę?

No to wtedy by się okazało, że Marotta będąc w tym sklepie z ciuchami nie tylko kupil hiszpański model jeansów ale do tego gdzies znalazł kolejne jeansy

Wtedy to ja bym chyba sobie podobizne Marotty na klacie wytatulował i zrobił jego ołtarzyk w pokoju (chiciaż ołtarzyk to jakby dołożyl jakiegoś lewego:P )
19, jest jeszcze większy ..... w lidze, wiesz że wymienił Cassano za Pazziniego i jeszcze dopłacil kasę?

Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2012, 11:31 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- AdiZ
- Juventino
A tam Armero. Kolarov byłby lepszy19 pisze:Dzisiaj na TVP1 leci mecz Sporting Braga z Udinese, jeśli Armero zagra to będzie można o nim zapomnieć

Szok! TVP pokaże Udine a przecież Włosi grają mało widowiskową piłkę tzn catenaccio
- @D@$
- Juventino
No i niech ma tych asyst jak najwięcej 8) Myślę, że to stworzony gracz do 3-5-2 (jeśli jest stworzony do czegokolwiek). Nigdy nie byłem jego fanem, ale on zawsze był czymś pomiędzy pomocnikiem a obrońcą (za czasów Ranieriego np. gorszy w ofensywie od Grosso, w defensywie od Molinaro-on żyje jeszcze?), krótko mówiąc w czteroosobowym bloku obronnym często bym najsłabszym punktem, ale do 3-5-2 pasuje, zwłaszcza że wrzutki (może lepiej powiedzieć dośrodkowania, bo często gra po ziemi)poprawił.Castiel pisze:Mi chodzi o to, że nam potrzeba gościa, który zdziała coś na tym skrzydle w ofensywie. De Ceglie to asystent.
Może 20, ale pod 30 tak szybko bym się nie podpisał :naughty: To nie jest tak, że skoro Giovinco sttrezlił 15 w "słabej Parmie", to teraz musi być co najmniej tyle. Tam jednak bardziej grano pod niego, tu jest jednym z wielu, na dodatek prezentują z Mirko podobny style, nie wiem czy grając razem wyjdzie z tego jakiś gigantyczny wynik bramkowy.mambooocha pisze:z drugiej strony jeśli Marrotta chciałby nas uraczyć Negredo (w przypadku niepowodzenia z Llorente ew. Dżeko) lub jakimś innym wynalazkiem to już wolałbym sobie zostawić obecną piątkę. Podstawowym duetem będzie Gio i Miras (bankowo strzelą razem 30. bramek w sezonie, ręczę na przyciemniane oksy Szalonookiego)
Rozumiem, że tot ak bardziej anegdota, na Aguero nie było szans finansowo, bo to 3*Vucinic pod względem pensji jak i samego zakupu.Paweł 10 pisze: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... entusu.php
Van persi też ogladał Dom w turynie (były foto na JP) to jednak chcą u nas grać !
Tony Montana pisze:Ale też nie uważam ich za tak słabych jak się obecnie o nich mówi - ot tacy średniacy/przeciętniacy.

Tak z drugiej i ten Llorente jakimś geniuszem nie jest by rozwalał Matriego o lata świetlne, no ale jakoś by ten atak wzmocnił.
A może by się tak ugadać z MC, że Juve odpuszcza Llorente, za to oni dają zielone światło w sprawie Dzeko? Każdy by coś zyskał, oni mieliby hiszpański duet, my dobrego egzekutora.
Nie chcę psuć Twojego entuzjazmu, ale kiedy to tak ostatnio wydaliśmy dużą kasę w ostatnie 3 dni mercato? Pzreważnie jest tak, że większe zakupy załatwiane są na początku a na ostatnie minuty zostają ochłapy i kombinowanie. Więc albo coś zaklepiemy w najbliższych dniach, albo będą wypożyczenia/półśrodki/okazje.Bazyliszek pisze:Zobaczysz, że Beppe gdy obudzi się z ręką w nocniku 31 sierpnia, będą pieniądze za Lichyego i zobaczysz, że wyłoży te 30 kafli bez zastanowienia na Jovetica i wtedy nie będzie żadnego gadania że nie jest tyle wart, po prostu tego dnia będzie to najbardziej prawdopodobny piłkarz jakiego będziemy w stanie pozyskać.
Jovetic NIE przyjdzie.
Tu się zgadzam, sprzedanie Szwajcara to trochę zamknięcie drogi do 4-3-3.MishaAveJuve pisze:Co do sprzedaży Lichtsteinera -
1. może i będziemy grac 3-5-2 spoko, ale jak ktoś oglądał mecze Juve w tamtym sezonie wie, że Conte często zmieniał taktykę na 4-3-3 a wtedy lepszego na prawą obronę to obecnie w Serie A nie ma!
Pożyjemy zobaczymy, choć może wersja z Fabio jets jakoś tam możliwa.Bazyliszek pisze:a nie mówiłem :lol: od dzisiaj macie mnie nazywać 'Prorok Bazyl' :C
No właśnie niezupełnie. Z resztą paradoksalnie lepsze wyniki były jak Jove miał kontuzję, choć nie mówię, że to jego wina. Natomiast w barażach do euro mam wrażenie, że Mirko by tym bardziej z przodu, a Stevan nie pokazał nic praktycznie.Bazyliszek pisze: Jovetic potrafi strzelać bramki, w reprezentacji gra na szpicy, a cofnietym jest Vucinic.
Ale to chyba nie jest problem, że chcemy za Llorente czy Dzeko dać 30 mln a oni tego nie chcą, tylko, że tych 30 wydać nie chcemy/nie możemy.Łoles pisze:@19 A to nie jest czasem tak że on ma taką właśnie klauzule w kontrakcie i w przypadku kwoty zawartej w klauzuli Fiora ta ofertę po prostu musi przyjąć![]()
I może jeszcze frytki do tego? Może przyjdzie jeden a i o to ciężko. I nie obraź się, ale ta cała analogia ze spodniami jest słaba.MishaAveJuve pisze:Ale by były jaja jakby się okazało że kupimy Llorente i Jovetica in do tego pozbędziemy się FaQ![]()
- Łukasz
- Juventino
Zazwyczaj lewe albo środek (ofensywna pomoc). Prawe mu się zdarzało, ale u Filipovicia, poprzedniego selekcjonera, jeszcze w 2010 roku.yanquez pisze: Warto dodać, że "za nim" oznacza zarówno ofensywny środek, jak i oba skrzydła.
sorry Łoles, poprawione