Polityka
- Vimes
- Juventino
Po tych słowach od razu mi się przypomniał teledysk, tak dobrze przeczytaliście, teledysk promujący film o śmierci Barbary Blidy: http://www.dailymotion.com/video/xfp98q ... shortfilms. Oczywiście film wyemitowany przez publiczną telewizję w porze wysokiej oglądalności i pomimo opinii męża i syna Blidy sugerujący jakieś sensacyjny wątek, że to nie było samobójstwo tylko siepacze PiS-u: "Mój ojciec jest jednoznacznie przekonany o samobójstwie matki. (...) Autorzy filmu widzą to inaczej. (...) Nie chcę przesądzać, że zaważyła chęć uwypuklenia bardziej sensacyjnego przebiegu wydarzeń. Film musi mieć oglądalność".Makiavel pisze:Instrumentalne traktowanie zmarłego i granie śmiercią (...) Bardzo dosłowne zastosowanie dewizy "po trupach do celu".
Epilog: "Sąd: Istniała tropiona przez PiS "mafia węglowa"".
Nie zauważyłem, żeby ludzie nielubiący PiS-u kiedykolwiek mieli problem z opluwaniem Lecha Kaczyńskiego lub jego grobu: "Mocz na krzyż, krzyż z puszek po Lechu - kar nie będzie". Jeszcze w tym temacie wywiad z Janem Krzysztofem Kelusem: "Elity popierają sikanie do zniczy". PiSiory po przejęciu władzy odreagowują te zniewagi grając na nosie chamom, którzy się ich dopuścili. Niepotrzebnie. Podobnie dzisiaj Lech Wałęsa powiedział, że: "Lech Kaczyński to był miernota". Cóż, jeżeli tak mówi płatny donosiciel Służby Bezpieczeństwa to musi być prawdaMakiavel pisze:Czas wreszcie pisać o tym otwartym tekstem.
Tak przy okazji, bo wcześniej chyba tego nie było: "Ekspert Laska życzy śmierci prezesowi PiS. Setlak: Nie zmartwiłbym się, gdyby to nastąpiło". Apel o nowego Ryszarda Cybę?
EDIT
Nie udało się podczas Euro to udało się w Dzień Bastyli: "Atak terrorystyczny we Francji. Dziesiątki zabitych w Nicei".
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Robią ci ataki terrorystyczne w domu, a jedyne na co cię stać to: Francja staje w obliczu nowej tragedii. Jest przerażona tym, co się stało. Francja płacze, ale jest silna. I zawsze będzie silniejsza od fanatyków – zapowiedział podczas nocnej konferencji prasowej Francois Hollande. Istotnie jest silniejsza. Ale ten kraj jest żałosny.Vimes pisze:Nie udało się podczas Euro to udało się w Dzień Bastyli: "Atak terrorystyczny we Francji. Dziesiątki zabitych w Nicei".
- pan Zambrotta
- Juventino
- annihilator1988
- Juventino
Jestem w szoku, bardzo stanowcze rezolucje nie pomagajo, marsze tysz, rozbijanie jajek tysz. Będę okrutny i powiem, że ten pomysł z ciężarówkami może spodobać się #### muzułmańskim, bo co to jest ukraść samochód i rozpędzić się
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Azrael
- Juventino
szczypek pisze:Robią ci ataki terrorystyczne w domu, a jedyne na co cię stać to: Francja staje w obliczu nowej tragedii. Jest przerażona tym, co się stało. Francja płacze, ale jest silna. I zawsze będzie silniejsza od fanatyków – zapowiedział podczas nocnej konferencji prasowej Francois Hollande. Istotnie jest silniejsza. Ale ten kraj jest żałosny.
annihilator1988 pisze:Jestem w szoku, bardzo stanowcze rezolucje nie pomagajo, marsze tysz, rozbijanie jajek tysz. Będę okrutny i powiem, że ten pomysł z ciężarówkami może spodobać się #### muzułmańskim, bo co to jest ukraść samochód i rozpędzić się
Ouh_yeah pisze:To w niedzielę pewnie marsz przeciwko terroryzmowi.
Mam wrażenie, że internety - zwłaszcza te jedynie słuszne - odczuwają jakąś dziką, na wpół skrywaną satysfakcję, że dochodzi do tych ataków w tej ohydnej multi-kulti Francji...pan Zambrotta pisze:bezwyznaniowa ciężarówka przejechała ludzi po Nicei :lol:
Pozdrawiam!
- Vimes
- Juventino

Dodałbym do tego jeszcze hashtagi i malowanie kredkami po ulicy.
Wątpię. Wprawdzie europajace po jednym zamachu taki marsz zorganizowali, ale już po następnym: "Marsz "Nie dla strachu" w Brukseli -​ odwołany. Powodem -​ obawy o bezpieczeństwo".Ouh_yeah pisze:To w niedzielę pewnie marsz przeciwko terroryzmowi.
Nasz rodzimy brukselski europajac pewnie dalej pisze ostrą dyrektywę

- Azrael
- Juventino
Czekam na jakieś prawicowe katolickie rozwiązanie tej sytuacji poza obśmiewaniem tego, że ludzie chcą w obliczu tragedii poczuć wspólnotę. Tego typu marsze po różnych tragediach w Polsce przecież też są na porządku dziennym.Vimes pisze:
Dodałbym do tego jeszcze hashtagi i malowanie kredkami po ulicy.
Wątpię. Wprawdzie europajace po jednym zamachu taki marsz zorganizowali, ale już po następnym: "Marsz "Nie dla strachu" w Brukseli -​ odwołany. Powodem -​ obawy o bezpieczeństwo".Ouh_yeah pisze:To w niedzielę pewnie marsz przeciwko terroryzmowi.
Nasz rodzimy brukselski europajac pewnie dalej pisze ostrą dyrektywę.
Wyobraźmy sobie hipotetycznie zamach w Polsce pod rządami PiS - zaznaczam, że nie życzę sobie tego i nie chciałbym wykrakać. Kogo wtedy oskarżymy? 8 lat rządów PO czy może x lat rządów multi-kulti postkomunistów z PRL...?
Na szczęście w Polsce zamachów nie będzie, bo Polska jest za biedna, efekt oddziaływania byłby mizerny. Zamachy są tam gdzie chcą przyjeżdżać ludzie z biednych najczęściej wyznaniowych, muzułmańskich krajów. W Polsce nikt nie chce się osiedlać, bo nawet sami Polacy wyjeżdżają do tych ohydnych multi-kulti krajów.
Pozdrawiam!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Bliżej mi do spokojnych i bezpiecznych wakacji we Francji niż do jakiejś dzikiej satysfakcji. Natomiast o ohydnej multi-kulti Francji mówiłem przed atakami, argumentując ją nie atakami terrorystycznymi, więc masz błędne wrażenie przeżarte pewnie przez bezmyślną poprawność polityczną.Azrael pisze:Mam wrażenie, że internety - zwłaszcza te jedynie słuszne - odczuwają jakąś dziką, na wpół skrywaną satysfakcję, że dochodzi do tych ataków w tej ohydnej multi-kulti Francji...
- Azrael
- Juventino
Brawo proroku!szczypek pisze:Natomiast o ohydnej multi-kulti Francji mówiłem przed atakami, argumentując ją nie atakami terrorystycznymi(...)
Zapewne Ty jako pierwszy hipster byłeś niepoprawny politycznie zanim to było modne. Tylko za bardzo nie rozumiem co z tej niepoprawności wynika? Bo dziś wszyscy są niepoprawni politycznie, a w konserwatywnej Florydzie też islamiści strzelają do białych. Ale sorry... to byli geje więc w sumie żaden problem. Taki jestem niepoprawny, że aż się zarumieniłem.szczypek pisze:(...)więc masz błędne wrażenie przeżarte pewnie przez bezmyślną poprawność polityczną.
Za mało argumentów, typowe.szczypek pisze:Za dużo emocji, typowe. Jak ostygniesz, wrócę.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2016, 14:09 przez Azrael, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
- pan Zambrotta
- Juventino
ktoś tu bóldupi z nieznanego powodu i się rzuca do wszystkich. Rozumiem, że albo profilowe na barwy Francji i ostre dyrektywy, albo siedzimy skuleni cicho? No niestety, nie każdy tak reaguje na wszech głupotę postępowej Europy.
Ktoś tu sobie wyobraża teraz w swoim wyimaginowanym świecie, że ci mityczni "prawacy" tańczą na ulicach i cieszą się z każdej zabitejj/rozjechanej osoby. Wyższy stan postrzegania rzeczywistości.
Azraelu, pozdrawiam cieplutko xD
Ktoś tu sobie wyobraża teraz w swoim wyimaginowanym świecie, że ci mityczni "prawacy" tańczą na ulicach i cieszą się z każdej zabitejj/rozjechanej osoby. Wyższy stan postrzegania rzeczywistości.
- Azrael
- Juventino
Mówiąc szczerze chciałem Was trochę shejtować, bo za dobrze Wam w tej nowej Polsce. Cieszę się, że poczułeś jak się na Ciebie rzucam.pan Zambrotta pisze:ktoś tu bóldupi z nieznanego powodu i się rzuca do wszystkich.
Tylko nie za bardzo widzę różnicę pomiędzy pierwszym, drugim i tym trzecim - tym jak "działacie" wy inni lepsi. Takie samo gołosłowie.pan Zambrotta pisze:Rozumiem, że albo profilowe na barwy Francji i ostre dyrektywy, albo siedzimy skuleni cicho? No niestety, nie każdy tak reaguje na wszech głupotę postępowej Europy.
Rozszyfrowałeś mnie więc już powiem: mam potwierdzone info, że dziś wszyscy prawilniacy zbierają się w koszulkach "Polski Walczącej" przed kościołami w całej Polsce i będą urządzać libacje alkoholowe ku czci udanych zamachów w lewackiej Francji.pan Zambrotta pisze:Ktoś tu sobie wyobraża teraz w swoim wyimaginowanym świecie, że ci mityczni "prawacy" tańczą na ulicach i cieszą się z każdej zabitejj/rozjechanej osoby. Wyższy stan postrzegania rzeczywistości.
Dla ułatwienia w interpretacji dodam tylko na koniec, że dwa z trzech powyższych akapitów ma charakter humorystyczny.
Pozdrawiam!
- Vimes
- Juventino
Katolickie rozwiązanie to modlitwa zarówno za ofiary jak i sprawcę.Azrael pisze:Czekam na jakieś prawicowe katolickie rozwiązanie tej sytuacji
Francuskie państwo promując świeckość i laickość doprowadziło do znacznego osłabienia kościoła katolickiego w tym kraju, a że życie nie znosi próżni i większość ludzi jednak poszukuje jakiejś istoty wyższej islam zaczyna przejmować miejsce katolicyzmu. Katolicyzm, czyli religia która w swojej dzisiejszej postaci jest umiarkowana i pokojowa zaczyna być zastępowana przez islam, czyli religię bardzo niejednorodną, posiadającą również bardzo ekstremalne odmiany w rodzaju salafizmu i wahhabizmu. Teokratyczny reżim rządzący w Arabii Saudysjkiej jest jedną z głównych przeczyn rozkwitu islamskiego terroryzmu, ponieważ dzięki pieniądzom zarabianym na sprzedaży ropy naftowej eksportuje ekstremalnie agresywną wahhabistyczną wersję islamu na cały świat tłamsząc bardziej umiarkowane odłamy tej religii:
1) "The Saudi origins of Belgium’s Islamist threat",
2) "How Saudi Wahhabism Is the Fountainhead of Islamist Terrorism" (dostępne polskie tłumaczenie: "Źródłem terroryzmu jest saudyjski wahhabizm").
Pomimo tego, że rządy państw Zachodu są tego świadome to nic z tym nie robią, co podsumował w konkluzji drugiego artykułu dr Yousaff Butt: "Walka z ISIS i Al-Kaidą ma w sobie coś głęboko ironicznego, ponieważ te organizacje zostały stworzone i są wspierane częściowo przez fundusze, jakie przekazujemy Saudyjczykom i Arabom znad Zatoki Perskiej, kupując ich ropę. Kiedy Francja jest w żałobie po swoich rysownikach i policjantach, rząd francuski podpisuje z Saudyjczykami kontrakty wojskowe i nuklearne, warte miliardy. Jeśli będzie tak dalej, ta wojna będzie trwać bez końca. Dynastia Saudów działa przeciwko najważniejszym interesom Zachodu oraz świata muzułmańskiego. Społeczności muzułmanów na świecie muszą wyeliminować ze swoich szeregów fanatyczny wahhabizm. Będzie to jednak trudne – albo nawet niemożliwe – jeśli Zachód dalej będzie wspierać dynastię Saudów. Monarchia musi zostać zmodernizowana i przekształcona – albo po prostu wykorzeniona i zastąpiona czymś innym. Dom Saudów potrzebuje dokładnego wysprzątania".
Co gorsza, ta ekstremalna wersja islamu rozprzestrzenia się także w Niemczech: "Salafist extremism spreading in Germany".
Przypominam sobie taką wypowiedź marokańskiego taksówkarza z reportażu Dominiki Cosić z Belgii: "Jak mam szanować Belgów, skoro swoich rodziców na starość oddają do domów starców albo uśmiercają, aborcja jest u nich normalna, kościoły są puste, za to burdele pełne? Za co mam ich szanować?" - powiedział mi kiedyś marokański taksówkarz. I wielu muzułmanów tak myśli nie tylko o Belgii, ale i o całej zachodniej Europie, która ich zdaniem jest zdegenerowana i nie zasługuje na nic dobrego. A ta sama Belgia w imię poprawności politycznej nie walczy z np. radykalnymi imamami. Ci ostatni, których coraz więcej się pojawia, mówią wprost, że ich celem jest wprowadzenie w Belgii szariatu. Belgistanu". Europejczycy muszą porzucić polityczną poprawność, przestać się wstydzić swojej kultury i wrócić do chrześcijańskich wartości. Pamiętaj, o tym, że muzułmanie najgorsze zdanie mają nie o chrześcijanach czy Żydach, ale o ateistach. Jeżeli przybywają do Europy i trafiają tutaj na duchowy ugór to dążą do wprowadzenia swoich porządków.
Obśmiewam marsze politycznych pozerów widocznych na tym zdjęciu...Azrael pisze:poza obśmiewaniem tego, że ludzie chcą w obliczu tragedii poczuć wspólnotę. Tego typu marsze po różnych tragediach w Polsce przecież też są na porządku dziennym.

...które tak wyglądają z szerszej perspektywy:

Demonstrują swoją odwagę w zabezpieczonym miejscu otoczeni ochroniarzami tworząc pozory bezpieczeństwa dla zwykłych obywateli.
Nie wiem czy wszystkie ofiary ataku były białe jak twierdzisz, ale czytałem, że: "Zamachowiec z Orlando mógł być gejem. Tak twierdzą była żona i znajomi", więc to może być bardziej złożona sprawa. Aczkolwiek wiadomo, że homoseksualiści są przez bojowników z Państwa Islamskiego mordowani w brutalnych egzekucjach (ostrzegam, że artykuł zawiera drastyczne zdjęcia), zazwyczaj poprzez zrzucenie z wysokiego budynku, a jeżeli ofiara przeżyła to jest dobijana poprzez ukamienowanie: "'Being gay in the Islamic State': Men reveal chilling truth about homosexuality under Isis". Jednak jak głosi polityczna poprawność największymi prześladowcami homoseksualistów są katolicy i fakt, że w innych muzułmańskich państwach można zostać skazanym na śmierć za homoseksualizm nic tutaj nie zmieni: "Here are the 10 countries where homosexuality may be punished by death".Azrael pisze:a w konserwatywnej Florydzie też islamiści strzelają do białych. Ale sorry... to byli geje więc w sumie żaden problem.