Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:11

James taki przereklamowany, a grajac malo strzela i asystuje. James wymieniajacy sie pozycja z Dybala, to nie byloby moze glupie. Costa sie nie jaram, dla mnie facet za duzo na boisku nie mysli. Umiejetnosci ma jednak wieksze niz Cuadrado.

Czy my nie mozemy kupic jednego PO, ktory gra dobrze i w obronie i w ataku ?

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:14

realbs pisze:Kompletnie nie rozumiem tej radości
Twoje obawy są tak jak ta radość. Bezpodstawne ;) Wszyscy zdajemy sobie sprawę jakim potencjałem dysponuje nasz nowy zawodnik, jednak czy sprawdzi się w Juve pokaże czas. Na ten moment nie pozostaje nic tylko cieszyć się, że taki skrzydłowy będzie do naszej dyspozycji.

PS: Stawiam, że Douglas Costa będzie grał na prawej pomocy.
Alexinhio-10 pisze:Czy my nie mozemy kupic jednego PO, ktory gra dobrze i w obronie i w ataku ?
A jest taki? :prochno:

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:21

jurson09 pisze: Poczytaj kilka moich innych postów to się zorientujesz, że to była ironia :ok:
Heh, no to się biję w klatę i zwracam honor. To wszytko od nadmiaru czytania rakotwórczych komentarzy tutaj.

Juve per sempre sara...!!!!
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:34

MRN pisze:
realbs pisze:Z którym kibicem Bayernu bym nie gadał, to każdy mówił, że sfrajerzyliśmy się tym transferem, tym bardziej za taką kasę.
Racja bo jak do tej pory sfrajerzyliśmy się w opinii kibiców innych drużyn i ogółu na JP każdym transferem "in". Sfrajerzyliśmy się Higuainem, Barzaglim, Bonuccim, Mandżurem oraz Khedirą. Dajcie na luz i ocenimy po sezonie. A gdzie Bayern był w ostatnich latach w LM, skoro takie cudowne transfery robią ? Przeciw maluczkiemu Juve, które skład opiera na zawodnikach, których pozyskanie jest dla nich frajerstwem potrzebowali pomocy sędziów w obu meczach aby doczłapać do kolejnej fazy :hellyes:
Lamenty do sześcianu, co roku i pomysleć, że jeszcze 2 lata temu sam byłem takim waflem :redface: :facepalm:
No i Marotta i spółka do tej pory udowodnili, że mają nosa do transferów ;)

Akurat mnie proszę do żadnych "wafli" nie porównywać, bo zawsze patrzę optymistycznie na ruchy, nigdy nie narzekam, i tak samo było przy wyżej wymienionych przez Ciebie transferach. Po prostu Costa mnie nie przekonuje, bo ile razy widziałem go w akcji, to tyle razy zawodził. Jedyny mecz w którym zrobił na mnie wrażenie, to ten z 1/8 gdzie Bayern grał przeciwko nam. Zresztą wszyscy wymienieni przez Ciebie zawodnicy to pracusie, którzy zapieprzają na boisku przez 90 minut. Costa jest strasznie leniwym zawodnikiem, a porównywanie tego transferu pod względem jakości do kupna Higuaina rok temu, jest trochę żenujące.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:38

realbs pisze:Costa jest strasznie leniwym zawodnikiem
Teraz to pojechałeś po bandzie. Może dowiedz się o nim więcej, o jego podejściu do treningów choćby. :facepalm: I tak - pomyliłeś się.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:39

To nie było skierowane do Ciebie ale do innych przede wszystkim, których już nie będę wymieniał. Jęczą na wszystko i na wszystkich mimo, że do tej pory się mylili. Do błędu się nigdy nie przyznają - ja zaś potrafiłem dlatego jako były naczelny krytyk apeluję o nieco zaufania dla zarządu.
realbs pisze:Costa jest strasznie leniwym zawodnikiem, a porównywanie tego transferu pod względem jakości do kupna Higuaina rok temu, jest trochę żenujące.
Żenujące ? Wróć do dawnego wątku z zeszłego roku i pogadamy ;)
Pjanić też był leniwy, wręcz ideał lenia, który w żaden sposób nie pasował do mentalności Juve ;)
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 18:42 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:39

CavAllano pisze:
Obrazek
To grafika z "La Gazzetta"? Trochę mnie dziwią skrzydła. Na młodym Euro Berna znacznie lepiej wyglądał z prawej strony (choć w sezonie, mimo że zazwyczaj grywał na środku, to częściej jednak grał z lewej niż prawej). Costa (chyba? poprawcie mnie) częściej w Bayernie z kolei grywał z lewej
pumex pisze:Przecież James grywał z powodzeniem na skrzydłach.
Nie wiem, czy z powodzeniem, męczył się tam. Jeśli miałby zamienić okazyjne upychanie na skrzydłach w Realu na stałe przestawienie na pozycję skrzydłowego w Turynie, to... nie dziwię się, że idzie do Bayernu ;)
silhouette pisze: wkręcał jakiś pastuchów jak chciał.
z całym szacunkiem dla pastuchów - "jakichś" ;)

Ktoś mnie oświeci, czemu temat "mercato" podzielono na dwa?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:42

CavAllano pisze:
realbs pisze:Costa jest strasznie leniwym zawodnikiem
Teraz to pojechałeś po bandzie. Może dowiedz się o nim więcej, o jego podejściu do treningów choćby. :facepalm: I tak - pomyliłeś się.
Wystarczy, że obejrzałem kilka meczy Bayernu w których gość stał, i nic nie robił, mając przy tym ogromny problem z podłączaniem się do akcji. Znacznie większy pożytek będziemy mieli z Bernardeschiego. Zobaczycie.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:43

Nie rozumiem czemu w ogóle istnieje temat sprzedaży Cuadrado.

Do ustawienia 4-2-3-1 czy 4-3-3 potrzeba przynajmniej 4 skrzydłowych a my aktualnie mamy 2 licząc jeszcze nie potwierdzonego Coste.

Pjaca szybko nie wróci,Orsolini musi iść na wypożyczenie.

Jako zastępca a w przyszłości następca Higuaina pryszedł już Schick.

Costa i Bernardeschi nie przychodzą na ławkę więc wniosek jest taki że Mandzukić może się już pakować.Jako skrzydłowy Cuadrado ma więcej do zaoferowania niż Chorwat.Dodatkowo Kolumbijczyk mniej marudz niż Jugol jak grzeje ławę.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:44

Łukasz pisze: Ktoś mnie oświeci, czemu temat "mercato" podzielono na dwa?
Na forum było kilku jegomościów, którzy mocno psioczyli na dotychczasowy format tematu i fakt, że ich zdaniem był zaśmiecany. Swoje dostali, a mamy teraz jeszcze większy bałagan, bo siłą rzeczy odnosząc się do jakiejś kwestii i tak trzeba sprawdzić czy temat nie został już wrzucony w informacje.

Tak, to grafika z Gazzetty.
realbs pisze: Wystarczy, że obejrzałem kilka meczy Bayernu w których gość stał, i nic nie robił, mając przy tym ogromny problem z podłączaniem się do akcji. Znacznie większy pożytek będziemy mieli z Bernardeschiego. Zobaczycie.
Aha, czyli oceniasz gościa po kilku meczach nie wiedząc, jak podchodzi do swoich obowiązków?
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 18:46 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:45

Niesamowite jest to, ze jeszcze kilka sezonów temu większość kibiców była w euforii po transferach takich piłkarzy jak Krasic, Melo, Amauri, Diego czy Giovinco, a kwoty na poziomie 50 mln euro wydawane przez Juventus były niewyobrażalne. Obecnie za takie pieniądze przyjsc ma conajmniej dwóch zawodników, z czego jeszcze trochę ponad sezon temu jeden z nich w oczach wielu ludzi był piłkarzem, który może być najlepszym skrzydłowym świata. Oj, na pewno nie jeden kibic Juventusu nie mógł wtedy odżałować, ze Costa za marne 30mln poszedl do Bayernu zamiast do Juve :)

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:52

Virgil pisze:
Costa za prawie 50mln to jakiś absurd gość miał dobry jeden sezon w średniej lidze niemieckiej*, a tak naprawdę to pół sezonu i ma nam dać więcej w LM ?
:rotfl:
*w drugiej lidze świata
+ wykopał Was z LM

:)

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:53

Aha, czyli oceniasz gościa po kilku meczach nie wiedząc, jak podchodzi do swoich obowiązków?

Rozumiem, że Ty zapewne widziałeś wszystkie mecze Bayernu w zeszłym sezonie? Bayern zdarzało mi się pare/paręnaście razy obejrzeć w Bundeslidze, a w Lidze Mistrzów poczynania zespołów śledziłem na bieżąco, i Costa po prostu grał słabo. Co najgorze, jego gra nie była spowodowana przez ogólną dyspozycje zespołu - gość sam odstawał od reszty drużyny, co było widoczne. Poza tym proszę Cię - 34letni Ribery wygrał z nim rywalizację. Pokaż mi drugiego 34letniego skrzydłowego który grałby w podstawowej jedenastce topowej europejskiej drużyny.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:55

mzm pisze:
Virgil pisze:
Costa za prawie 50mln to jakiś absurd gość miał dobry jeden sezon w średniej lidze niemieckiej*, a tak naprawdę to pół sezonu i ma nam dać więcej w LM ?
:rotfl:
*w drugiej lidze świata
+ wykopał Was z LM

:)
To może kolega mzm się wypowie na temat Costy, jako, że pewnie on ogląda Bundeslige dużo częściej niż my.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 18:56

realbs pisze:Rozumiem, że Ty zapewne widziałeś wszystkie mecze Bayernu w zeszłym sezonie? Bayern zdarzało mi się pare/paręnaście razy obejrzeć w Bundeslidze, a w Lidze Mistrzów poczynania zespołów śledziłem na bieżąco, i Costa po prostu grał słabo. Co najgorze, jego gra nie była spowodowana przez ogólną dyspozycje zespołu - gość sam odstawał od reszty drużyny, co było widoczne. Poza tym proszę Cię - 34letni Ribery wygrał z nim rywalizację. Pokaż mi drugiego 34letniego skrzydłowego który grałby w podstawowej jedenastce topowej europejskiej drużyny.
Poruszasz kompletnie inną kwestię - nie podoba się piłkarsko, ok. Ale nie wymyślaj, że jest leniem, bo jakbyś nie kombinował nie masz tu racji.

@mzm

Nie zapędzaj się. Z dwumeczu z Bayernem wykopał nas sędzia. ;)

Zablokowany