Alvaro Morata

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2017, 11:51

Makiavel pisze:Poszedł do Realu i walnie przyczynił się do tytułu mistrzowskiego w lidze (trudno sobie wyobrazić, żeby nie zdobyli punktu w meczu z Malagą).
No istotny top topów, bez tych jego bramek Real mógłby zapomnieć o mistrzostwie, tak walnie się do tego przyczynił. O tym PW nawet nie wspominam, chyba byśmy wszyscy umarli gdyby nam wtedy tak bardzo nie pomógł.

Cały czas te same brednie, że Ci się to nie nudzi...

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2017, 18:12

Nie rozumiem, po co ciągle piszesz do niego, jak on Cię olewa.

ps. Jeśli wierzyć ostatnim plotkom, na 99% wygląda na to, że Morata opuści szeregi Realu po zakończeniu sezonu.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 23:19

Niby miał być w Milanie a prawdopodobnie wyląduje w Man Utd.Może połączą to z transferem De Gei.Do tego kontrakt wiekowego Zlatania nie zostanie przedłużony bo on ma wrócić w styczniu/lutym a nie chcą mu płacić tej góry pieniędzy za siedzenie.

Gdyby zrobić listę top klub i jego 9 to właśnie w chwili obecnej Man Utd jest najsłabiej obstawiony i tam Morata powinien zostac podstawową 9

Don Mateo bis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 14:51

Don Mateo bis 16 września 2016 napisał pisze:Alvaro robi to, co do niego należy, i do czego wszystkich przyzwyczaił - pojedynczy gol, gdzieś tam wplątana asysta. Ani nie są to liczby wskazujące by ktoś wyłożył tu przywoływane 50 milionów, ni też Real nie stracił korzystając z klauzuli wykupu. Mają dobrą zapchajdziurę pod absencję Benzemy, mają podstawowego gracza na Puchar Króla, ot i cała filozofia. Osobiście życzę mu wszystkiego najlepszego.
W tym sezonie pierwszy raz przekroczył dwucyfrową granicę strzelonych goli w lidze. Jego ostatnie osiem trafień (Deportivo, Granada, Leganes, Gijon) było z zespołami, które w tabeli okupowały 16 i niższe miejsce w tabeli. W ćwierćfinale z Bayernem i półfinale z Atletico nie powąchał murawy. W finale symboliczny występ. Jak wcześniej wspomniałem, piłkarz idealny na ławkę w topowym zespole, tudzież podstawowy grajek w Sevilli czy obecnym Milanie.

Forza Juve!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 16:01

Don Mateo bis pisze:W tym sezonie pierwszy raz przekroczył dwucyfrową granicę strzelonych goli w lidze.
dokładnie strzelił ich w lidze 15, Mario w całej karierze tylko raz miał lepszy wynik i też grał z cieniasami i to nie wchodząc na 10 minut ale grał z nimi po 90

Morata w tym sezonie zdobył dla Realu 20 goli i po długim nie odzywaniu się w tym temacie przyszedł czas na podsumowanie mojego zakładu Morata vs Higuain:

Igła trafił w naszych barwach do siatki rywali 32 razy więc jak łatwo policzyć przegrałem (gratulacje zwycięzcom). Chciałbym się jednak odnieść do słów szczypka, który niejednokrotnie pisał coś w stylu "pleciesz głupoty bez przemyślenia jak z tym, że Morata strzeli więcej niż Higuain" - czytałem to wiele razy w ciągu tego sezonu i zawsze się śmiałem ;) otóż szczypku to ci co przyjęli ze mną zakład zrobili to bez chwili namysłu, ja zaś dokładnie to przemyślałem i tak na prawdę przegrałem bo mieliście szczęście

przede wszystkim nie zakładałem, że Benzema odda pierwszy plac ale:
po 1 oczywiście nie liczyłem na to, że Igła się połamie tak jaki i nie liczyłem tego, że Morata się połamie... stało się inaczej i Morata połamał się w najlepszym dla siebie okresie opuścił 5 meczów
po 2 Zidane dużo rotuje składem, dużo mówiło się też o kilku meczach odpoczynku nawet dla Ronaldo więc spodziewałem się, że Morata dostanie wiele minut a przy takiej drużynie jak Real gole strzela się dużo łatwiej niż u nas (co zresztą Hiszpan pokazał), dostał mniej minut, w sporej mierze przez to, że Zidane wcale nie widział bo grającego obok Benzemy tylko zamiast, na bokach grali więc albo Asensio albo Vazquez chociaż były też mecze, że nie grał ani zdrowy Morata ani zdrowy Benzema
po 3 Real odpadł z Pucharu króla o rundę za szybko a dodatkowo z powodu kontuzji Alvaro opuścił mecz u siebie z Leonesą, w meczach z Celtą także okazało się, że nie będzie dla niego miejsca w pierwszym składzie i tu...
po 4 - Zidane gadał w kółko o tym jak ważny jest Morata ale okazało się zupełnie inaczej i nawet w takich meczach jak z Celtą w pucharze Morata siedział na ławce, siadał na ławce też w okresie gdy Benzema zaliczał fatalne serie bez gola i ostatecznie niechęć trenera do Alvaro była i jest szeroko komentowana oraz ostatecznie skończy się odejściem tego drugiego w to okno

pomimo 1, 2, 3 i 4 Moracie udało się strzelić 20 goli, wynik raczej kosmiczny bo przy tylu minutach nie sądzę by ktokolwiek się tego spodziewał, ja spodziewałem się większej liczby goli ale i zdecydowanie większej liczby minut na boisku... ale teraz Higuain:
po 5 znałem na tyle Juventus Maksa by wiedzieć, że Igła nie będzie miał tylu okazji do gola co w Napoli
po 6 spodziewałem się, że nie będzie strzelał karnych on tylko Dybala, zdarzało mu się to w Napoli więc odchodziły kolejne gole
po 7 znałem na tyle Maksa by wiedzieć, że Mario od tak nie usiądzie na ławce a jeśli nie usiądzie to będzie oznaczało, że Igła pogra raz 80 minut, raz 75 a co który raz usiądzie na ławce i np z tymi słabszymi wejdzie tylko na końcówkę (jak gramy w końcówkach gdy prowadzimy każdy wie), no i stało się inaczej bo na pół sezonu Maksio wymyślił jak upchać obu do składu (wraz z Dybalą) co wydawało się czymś niemożliwym

pomijając kontuzję Dybali która z dużym prawdopodobieństwem miała wpływ na wynik bramkowy Igły (a bezpośrednio na minuty jego gry) spodziewałem się z jego strony 25 goli we wszystkich rozgrywkach, ten wynik uznawałem za bardzo dobry i od Moraty po prostu spodziewałem się podobnych liczb, grał w innej lidze, innym mentalnie zespole i to było po prostu bardzo prawdopodobne, na forum mogłeś się śmiać ale widząc średnią Moraty pewnie co wieczór modliłeś się by tylko Zidane nie wpuszczał go na boisko ;)

rok temu pisaliście, że gość się do niczego nie nadaje, Mario jest od niego lepszym napastnikiem, on nie potrafi strzelać goli i nikt nigdy nie da(wał) za niego 50mln, gdy teraz ma 20 goli w sezonie, potwierdziła się oferta z Chelsea oraz jego kupnem za jeszcze większe pieniądze zainteresowane są kolejne klubu piszecie, że to wieczny rezerwowy, idealny joker i nie sprawdzi się w wielkim klubie... i tak się zastanawiam - co napiszecie za rok? przyznacie w końcu rację czy dalej będziecie pisać głupoty tylko dlatego, że o Moracie pozytywnie piszę ja i Makiavel? ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 20:44

Tak na marginesie, chłopak zaliczył 3 z 4 ostatnich finałów LM w tym 2 wygrane :prochno:

Morata pokazał, że bez dwóch zdań jest topową, nowoczesną "9". Przy dobrze dogranej piłce potrafi świetnie grać głową, strzela gole z obu nóg, ma intuicje i świetnie wykorzystuje swoją szybkość.

Chciałbym żeby trafił do Milanu i pomógł temu klubowi w powrocie na drugie miejsce w Serie A.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 20:46

To czemu ta TOPOWA, nowoczesna 9 gra ogony ? Ktoś tu nie kuma bazy. I nie myślę tu o Zidanie czy Allegrim :smile:

Aaaa rozumiem ona jest topowa ale na te słabsze kluby nie na te z TOPU. Czaję.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 20:59

Benzema jest francuzem jak Zidane to raz, dwa to gra w parze z Ronaldo kilka lat i oni znają się na pamięć, Lewandowski też by nie wygryzł Benzemy z miejsca tylko musiałby pokazać, że PARA Lewy-CR7 jest lepsza niż Benzema-CR7, to nie byłoby wcale takie proste bo Benzema-CR7 w 4 lata wygrali 3 razy LM ;] na podobnej zasadzie Allegri nie rezygnował z BBC mimo, że Benatia czy Rugani praktycznie nigdy nie zawodzili

jak pisałem ja się nie spodziewałem, że Morata będzie grał w pierwszym składzie i uważam, że tylko jakiś niepoprawny optymista mógł tak myśleć a z drugiej strony tylko ktoś niepoważny może podnosić argument, że Morata jest słaby i do niczego się nie nadaje bo nie był w Realu pierwszym wyborem... to jak słaby jest Rugani?

ps. ile byś dał żebyśmy mieli REZERWOWEGO, który strzeliłby 20 goli w sezonie?
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2017, 21:01 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:01

Maly pisze: ps. ile byś dał żebyśmy mieli REZERWOWEGO, który strzeliłby 20 goli w sezonie?
Na pewno nie 70 mln :smile:

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:03

Cabrini_idol pisze:
Maly pisze: ps. ile byś dał żebyśmy mieli REZERWOWEGO, który strzeliłby 20 goli w sezonie?
Na pewno nie 70 mln :smile:
Kupiliśmy go własnie z Sampy za trochę mniej :ahsisi:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:04

Trochę mniej ? Masz margines chłopie :)

Poza tym Moratę nikt nie kupi za 70 mln, toż to żarty pismaków. Gościu wart 30 mln.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:04

w takim razie bardzo słabo to obliczyłeś :)
zamiast grać Igłą po 90 minut można było za 20 kupić kogoś kto strzeliłby 10-15 goli oraz Moratę za 70 i w sumie obaj zdobyliby więcej goli niż jeden Igła :)

@Poprostu: mówisz o tym gościu, o którym Nedved powiedział "dokonał czegoś wielkiego. Zdobył 11 bramek" ? ;)

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2017, 21:07

Maly pisze:W sumie obaj zdobyliby więcej goli niż jeden Igła :)
Jakich więcej goli? Goli by było tyle samo, najwyżej rozłożonych na więcej osób - nie wiesz jak jest - z takimi potęgami jak Crotone, Sassuolo, Pescara, Chievo - 2-0 i stoimy, nijak by więcej nie było.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 09:58

Dziennikarz Sky Sports informuje, że Manchester złożył ofertę 53 mln funtów, Real zaśpiewał 72 i ponoć Diabły olały sprawę, wolą wpłacić klauzulę za Belottiego.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2017, 10:13

Cabrini_idol pisze:Trochę mniej ? Masz margines chłopie :)

Poza tym Moratę nikt nie kupi za 70 mln, toż to żarty pismaków. Gościu wart 30 mln.
Zależy czy rozmawiamy o euro czy funtach, bez przesady gość jest już ograny na najwyższym poziomie, grał w 2 topowych klubach, a czasy promocji w Madrycie się skończyły. Na moje to Real lekką ręką zgarnie za niego 50 melonów euro. Ale skoro chodzą pogłoski, że odpuścili 53 mln funtów to nie mam pytań :whistle:

ODPOWIEDZ