Premier League
- Vimes
- Juventino
Pojawiły się pogłoski, że Arsenal dogadał się z Podolskim: "Lukas Podolski agrees personal terms with Arsenal", a tego samego dnia napisano również, że do wyścigu o Niemca dołączają Inter i Milan: "Inter and AC Milan join race for Podolski". Ciekawe ile w tym prawdy? Podolski pewnie rzeczywiście chce odejść z Koeln, ale gdzie ostatecznie trafi? Czyżby w końcu Wenger zamierzał odejść od polityki samowystarczalności?
- pumex
- Juventino
Poldi akurat jakimś wybitnym piłkarzem nigdy nie był i raczej nie będzie lekiem na zło w Londynie. Według mnie to byłby taki transfer na alibi w wykonaniu Wengera. Mam wrażenie, że Kanonierom potrzeba jakości przede wszystkim w obronie i w pomocy, nie w ataku.
Milanowi Podolski raczej nie jest potrzebny, może w Interze by się przydał

- ewerthon
- Juventino
Kiedyś zastanawiałem się jak to jest z sympatiami kibiców angielskich, np. taki Arsenal - jakiego klubu (poza Tottenhamem) kibice kanonierów najbardziej nie lubią? Manchester Utd? Chelsea? A może...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-h ... omosc.html
Barcelona w ostatnich latach dwukrotnie upokorzyła Arsenal, najpierw w finale LM 2006, a rok temu w 1/8. Ponadto od lat podbiera anglikom czołowych, a nawet często kluczowych zawodników. Henry, Hleb, Fabregas, wcześniej do Barcy odchodzili także Gio Van Bronckhorst, Emmanuel Petit i Marc Overmars (choć ci trzej ostatni nie wzbudzili takiego rozgłosu). Co roku z odejściem do Barcy łączona jest połowa 1/4 kadry kanonierów, natomiast o Van Persim mówi się już od kilku lat. Ciekawe jak zakończy się ta historia.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-h ... omosc.html
Barcelona w ostatnich latach dwukrotnie upokorzyła Arsenal, najpierw w finale LM 2006, a rok temu w 1/8. Ponadto od lat podbiera anglikom czołowych, a nawet często kluczowych zawodników. Henry, Hleb, Fabregas, wcześniej do Barcy odchodzili także Gio Van Bronckhorst, Emmanuel Petit i Marc Overmars (choć ci trzej ostatni nie wzbudzili takiego rozgłosu). Co roku z odejściem do Barcy łączona jest połowa 1/4 kadry kanonierów, natomiast o Van Persim mówi się już od kilku lat. Ciekawe jak zakończy się ta historia.
- pumex
- Juventino
Myślę, że jeśli chodzi o kluby angielskie, to kibice Arsenalu na równi z ekipami z Londynu nie lubią Manchesteru City. Ostatnio również podbierają Kanonierom graczy, często przy tym bałamucą ich pieniędzmi.ewerthon pisze:Kiedyś zastanawiałem się jak to jest z sympatiami kibiców angielskich, np. taki Arsenal - jakiego klubu (poza Tottenhamem) kibice kanonierów najbardziej nie lubią? Manchester Utd? Chelsea?

- Cabrini_idol
- Juventino
MHmm co do Sebastiana widziałem go w meczu towarzyskim z Glasgow Rangers i wypadł slabo ale było to bodajże w paź. ubiegłego roku... poźniej dostawał kilka szans od Daglisha i było widac, że jest to materiał na swiatowej klasy stopera a ma zaledwie 21 lat , jego umiejętnośc czytania gry i spokój zaimponowały mi, Niestety Daglish boi sie wystawiać młodego urugwajczyka a szkoda , bo chłopak papiery ma ale bez ogrania ich nie poprawi.

- pan Zambrotta
- Juventino
matka wie, że ćpiesz? kibice arsenalu mocno się burzyli po jego sprzedaży.ewerthon pisze: Gio Van Bronckhorst, Emmanuel Petit i Marc Overmars (choć ci trzej ostatni nie wzbudzili takiego rozgłosu). Co roku z odejściem do Barcy łączona jest połowa 1/4 kadry kanonierów, natomiast o Van Persim mówi się już od kilku lat. Ciekawe jak zakończy się ta historia.
wszystkie dzieci na podwórku próbowały kopnąć jak Overmars na Euro 2000, a ty wyskakujesz z takim czymś :lol:
co do premiership, chętnie zaryzykowałbym wykupieniem do Juve za 20 mln ... Torresa
- ewerthon
- Juventino
Daruj sobie takie teksty. Użytkownik z twoim stażem na forum powinien zachować jakąś klasę.pan Zambrotta pisze:matka wie, że ćpiesz?ewerthon pisze: Gio Van Bronckhorst, Emmanuel Petit i Marc Overmars (choć ci trzej ostatni nie wzbudzili takiego rozgłosu). Co roku z odejściem do Barcy łączona jest połowa 1/4 kadry kanonierów, natomiast o Van Persim mówi się już od kilku lat. Ciekawe jak zakończy się ta historia.
Być może Overmars odchodził w atmosferze skandalu, nie wykluczam tego, ale nie słyszałem wtedy wielu krytycznych opinii na temat jego przejścia do Barcy. Ten fakt tylko potwierdza to, co napisałem o transferach między tymi klubami.
- pan Zambrotta
- Juventino
dobrze to zaakcentowałeś - powinien.ewerthon pisze:Daruj sobie takie teksty. Użytkownik z twoim stażem na forum powinien zachować jakąś klasę.
Overmars to bodaj pierwszy transfer Wengera, po którym się zaczęło narzekanie o osłabianiu Arsenalu. Trudno tego było nie dostrzec, a argument że ty o tym nie słyszałeś nie dowodzi niczego, w końcu marnie wtedy jak widać śledziłeś newsy.
- Vimes
- Juventino
Podolski zawiódł tylko w Bayernie. W Koeln spisuje się bardzo dobrze, a jego statystyki w reprezentacji są wręcz rewelacyjne. 95 meczów i 43 bramki. Jaki piłkarz w wieku 26 lat może się pochwalić takim dorobkiem? Moim zdaniem, Arsenal to byłby dla niego bardzo dobry wybór.pumex pisze:Poldi akurat jakimś wybitnym piłkarzem nigdy nie był i raczej nie będzie lekiem na zło w Londynie. Według mnie to byłby taki transfer na alibi w wykonaniu Wengera. Mam wrażenie, że Kanonierom potrzeba jakości przede wszystkim w obronie i w pomocy, nie w ataku.
- deszczowy
- Juventino
Podbijam. Poldi to kawał grajcara i... wolałbym go oglądać na lewym skrzydle, niż Gio. Szkoda, że upadł temat ściągnięcia go do nas, bo kiedyę taki był.Vimes pisze:Podolski zawiódł tylko w Bayernie. W Koeln spisuje się bardzo dobrze, a jego statystyki w reprezentacji są wręcz rewelacyjne. 95 meczów i 43 bramki. Jaki piłkarz w wieku 26 lat może się pochwalić takim dorobkiem? Moim zdaniem, Arsenal to byłby dla niego bardzo dobry wybór.pumex pisze:Poldi akurat jakimś wybitnym piłkarzem nigdy nie był i raczej nie będzie lekiem na zło w Londynie. Według mnie to byłby taki transfer na alibi w wykonaniu Wengera. Mam wrażenie, że Kanonierom potrzeba jakości przede wszystkim w obronie i w pomocy, nie w ataku.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Oj tam oj tam. Nie zastanawiajmy się nad półśrodkami tylko bierzmy RVP 
Jeśli ktoś nadal uważa, że Boruc mógłby powalczyć o miejsce w bramce rep. Polski z Wojtkiem Szczęsnym... to jest dziwny.
Właśnie skończyłem oglądać Liverpool - Arsenal i to co wyprawiał tam "Czięsny" - klasa sama w sobie. Pod względem nieskuteczności gracze Juve mogą czyścić buty piłkarzom The Reds. Żeby przy tylu sytuacjach (w tym karnym) jedyny gol dla gospodarzy padł po 'swojaku' francuzo-polaka
Czekam na info odnośnie Artety.
Jeśli ktoś nadal uważa, że Boruc mógłby powalczyć o miejsce w bramce rep. Polski z Wojtkiem Szczęsnym... to jest dziwny.
Właśnie skończyłem oglądać Liverpool - Arsenal i to co wyprawiał tam "Czięsny" - klasa sama w sobie. Pod względem nieskuteczności gracze Juve mogą czyścić buty piłkarzom The Reds. Żeby przy tylu sytuacjach (w tym karnym) jedyny gol dla gospodarzy padł po 'swojaku' francuzo-polaka

Czekam na info odnośnie Artety.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- couec
- Juventino
Odnośnie RVP to zastanawiam się skąd biorą się takie lemingi
W chwili obecnej RVP to najlepsza 9 na świecie i daje jeszcze nadzieje Arsenalowi na LM w tym przejściowym sezonie dla Kanonierów.sebastian10 pisze:milan wygrał w ładnym stylu ale tak na prawdę to arsenal zagrał słabo, a van persi udowodnił mi ze jest średnik napastnikiem i dobrze ze do nas nie trafił
Gratuluje umiejętności analizy meczu na podstawie ostatnich meczów.Giovani pisze:Oglądałem Liverpool - Arsenal od 80 minuty i powiem szczerze, że nic nie wskazywało na to, że Kanonierzy to wygrają. Liverpool naciskał, Liverpool grał lepiej i gdyby pod koniec regulaminowego
Ostatnio zmieniony 03 marca 2012, 18:07 przez couec, łącznie zmieniany 1 raz.
- Giovani
- Juventino
Oglądałem Liverpool - Arsenal od 80 minuty i powiem szczerze, że nic nie wskazywało na to, że Kanonierzy to wygrają. Liverpool naciskał, Liverpool grał lepiej i gdyby pod koniec regulaminowego czasu gry Adams (?), dobrze podał, to Henderson znalazłby się sam na sam z Szczęsnym i pewnie wpakowałby piłkę do siatki. Niesamowity drugi gol Van Persiego sprawił jednak, że stało się odwrotnie i to Reina musiał wyciągać piłkę z siatki. Niesamowity piłkarz... ułożenie stopy przy drugim golu - majstersztyk.