Mercato (2012-2014)
- Piti
- Juventino
Zobaczysz, że Beppe gdy obudzi się z ręką w nocniku 31 sierpnia, będą pieniądze za Lichyego i zobaczysz, że wyłoży te 30 kafli bez zastanowienia na Jovetica i wtedy nie będzie żadnego gadania że nie jest tyle wart, po prostu tego dnia będzie to najbardziej prawdopodobny piłkarz jakiego będziemy w stanie pozyskać. Nie zdziwiłbym się gdyby Della Valle zablokował SPECJALNIE transfer za te 30 mln by zostawić nas z Matrim i Quagiem.Mate.G pisze: BTW: JoJo nie jest tyle warty...
A my nie przepłacamy. (Przynajmniej teraz)
- meda11
- Juventino
Głowy nie dam ale z tego co kojarzę to Marotta ma b.dobre relacje z ludźmi Violi i nie ma mowy o chamskiej zagrywce zarówno z naszej jak i ich strony. Tak więc nie zostawią nas na lodzie jeśli pieniądze będą się zgadzać.Bazyliszek pisze:Nie zdziwiłbym się gdyby Della Valle zablokował SPECJALNIE transfer za te 30 mln by zostawić nas z Matrim i Quagiem.
- Castiel
- Juventino
Do tego chyba Jovetic ma z Della Valle umowę, że jeśli pojawi się oferta zadowaląjąca klub to będzie mógł odejść.meda11 pisze:Głowy nie dam ale z tego co kojarzę to Marotta ma b.dobre relacje z ludźmi Violi i nie ma mowy o chamskiej zagrywce zarówno z naszej jak i ich strony. Tak więc nie zostawią nas na lodzie jeśli pieniądze będą się zgadzać.Bazyliszek pisze:Nie zdziwiłbym się gdyby Della Valle zablokował SPECJALNIE transfer za te 30 mln by zostawić nas z Matrim i Quagiem.
- Piti
- Juventino
To wszystko jasne..gdy tylko napłynie hajs za Stefana, nie będzie innych napastników do wzięcia, to pójdzie do Violi i wyłoży te 30 kafli. Będzie hit transferowy na koniec okienka :lol:meda11 pisze:Głowy nie dam ale z tego co kojarzę to Marotta ma b.dobre relacje z ludźmi Violi i nie ma mowy o chamskiej zagrywce zarówno z naszej jak i ich strony. Tak więc nie zostawią nas na lodzie jeśli pieniądze będą się zgadzać.
- meda11
- Juventino
- Castiel
- Juventino
Czyli Marrotta jest jasnowidzem i przewidział zainteresowanie PSG Stefanem i dlatego czekał na koniec na Joveticia? Jovetic, Cavani, Llorente, Dżeko - ktokolwiek byleby tylko nie zostać z tymi dwoma kołkami.Bazyliszek pisze: To wszystko jasne..gdy tylko napłynie hajs za Stefana, nie będzie innych napastników do wzięcia, to pójdzie do Violi i wyłoży te 30 kafli. Będzie hit transferowy na koniec okienka :lol:
- Gąsior007
- Juventino
Z jednej strony chyba bym oszalał ze szczęścia. Z drugiej jednak byłoby mi cholernie szkoda Stefka.Bazyliszek pisze:Jeśli Llorente i Dzeko nie wypalą, Lichy zostanie sprzedany za 15 mln to w ostatni dzien zglosimy sie po Jovetica i wylozymy na stół te 30 kafli w akcie desperacji :lol:
Forza Juve !
- Qrczak
- Juventino
Możesz podać jakieś źródło do tego info ?vieira4 pisze:Te 30 milionów to klauzula odstępnego, a więc jak Marotta złoży taką ofertę to Fiorentina nie ma nic do gadania.
Mogę sie mylić, ale o ile pamiętam to tylko była ta kwota podana jaką Viola chciała doastać za Jovetica.
- Wojtek
- Juventino
A ja nie. Ja jednak wole oszczędzić Stefana, jakimś cudem wypożyczyć Armero i dobić targu z Athletic za 20mln EuroGąsior007 pisze:Z jednej strony chyba bym oszalał ze szczęścia. Z drugiej jednak byłoby mi cholernie szkoda Stefka.Bazyliszek pisze:Jeśli Llorente i Dzeko nie wypalą, Lichy zostanie sprzedany za 15 mln to w ostatni dzien zglosimy sie po Jovetica i wylozymy na stół te 30 kafli w akcie desperacji :lol:

- Piti
- Juventino
Nie, jest zmuszony do sprzedaży Lichyego, gdyby szrot się sprzedał za tyle ile miał się sprzedać (jak np. Melo) inaczej by to wyglądało.Castiel pisze:]Czyli Marrotta jest jasnowidzem i przewidział zainteresowanie PSG Stefanem i dlatego czekał na koniec na Joveticia? Jovetic, Cavani, Llorente, Dżeko - ktokolwiek byleby tylko nie zostać z tymi dwoma kołkami.
Chyba źle mnie odebraleś, ja się właśnie jaram tym, że przyjdzie Jovetic i na koniec okienka możemy wszystkich zaskoczyć po tych nie wypałach z Llorente, RVP, Dzeko wyskakujemy z Joveticem kupionym za 30 kafli.meda11 pisze: Jeśli dla Ciebie nazwisko Jovetić i 30 mln to za mało, by mówić o hicie to już naprawdę nie wiem. Za słaby Jovetić? Za mało, za dużo? Że transfer w obrębie tej samej ligi? Że na samym końcu?
Wiadome, lubie typa, ma charakter, ale gdybysmy sprzedali to co mielismy sprzedać i za tyle ile mielismy sprzedać (melo i reszta szrotu) o żadnej sprzedaży Lichyego nie byłoby mowy, no i też kupowanie za prawie 10 kafli połamanego Islę uważam za pomyłke...Gąsior007 pisze:Z jednej strony chyba bym oszalał ze szczęścia. Z drugiej jednak byłoby mi cholernie szkoda Stefka.
- bendzamin
- Redaktor
Wedlug Di Marzio, prawdziwego zainteresowania ze strony Anglikow nie ma, a Llorente jest po slowie z Juve. Nasi wlodarze chca, zeby wywarl na swoim klubie presje, zeby sprzedali go na naszych warunkach. :roll: Alfredo Pedulla powiedzial dzisiaj, ze cos wiecej bedzie wiadomo w czwartek lub piatek.
Wedlug SKY, Marotta powiedzial dzisiaj Leonardo, ze nie sprzedamy Lichtsteinera, a sam zawodnik nie chce przechodzic do Paryza.
Agent naszego urugwajskiego cracka, Jorge Martineza, powiedzial, ze zawodnik ma 2-3 oferty i wkrotce wybierze sobie nowy klub. Znajac zycie sa to oferty wypozyczenia
Wedlug SKY, Marotta powiedzial dzisiaj Leonardo, ze nie sprzedamy Lichtsteinera, a sam zawodnik nie chce przechodzic do Paryza.
Agent naszego urugwajskiego cracka, Jorge Martineza, powiedzial, ze zawodnik ma 2-3 oferty i wkrotce wybierze sobie nowy klub. Znajac zycie sa to oferty wypozyczenia

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Co do sprzedaży Lichtsteinera -
1. może i będziemy grac 3-5-2 spoko, ale jak ktoś oglądał mecze Juve w tamtym sezonie wie, że Conte często zmieniał taktykę na 4-3-3 a wtedy lepszego na prawą obronę to obecnie w Serie A nie ma!
2. Argumenty że jest Caceres i Isla, Caceres jest kontuzjowany, a Isla nigdy nie był i nie będzie prawym obrońcą z prawdziwego zdarzenia, do tego wraca po bardzo ciężkiej kontuzji i jak bedzie grał to tego nikt nie wie wymienianie go jako pewniaka to jak wymienianie FaQ że będzie dobrze grał...
3. Nawet jak byśmy sprzedali Stefana za 30 mln to my nie zapłacimy 30 mln za żadnego piłkarza - taka polityka klubu, nie wiem czy to związane jest z nietrafionymi transferami 3-brazylijczyków, czy pomysł na budowanie zespołu przez Marottę, ale z tego wychodzi że poprostu więcej za 1 piłkarza nie zapłacimy, więc z pewnością sprzedaż Szwajcara nie jest równoznaczna z podwyższeniem oferty za Llorente, Dzeko, Jovetica, Messiego czy Pele.
Sprzedaż tak dobrego piłkarza jest bezsensowna, tak naprawdę to kluczowy piłkarz dla nas przy grze 4-3-3, myślę też że w tym sezonie w 3-5-2 jako prawy pomocnik też sobie będzie świetnie radził, mając na względzie to że ustawienie takie wyszło w trakcie sezonu i pozycja na jakiej grał Stefan to była dla niego nowośc, chociaż wiadomo że jego największym plusem w ofensywie jest gra na obieg, która w ustawieniu 3-5-2 jest mocno ograniczona.
1. może i będziemy grac 3-5-2 spoko, ale jak ktoś oglądał mecze Juve w tamtym sezonie wie, że Conte często zmieniał taktykę na 4-3-3 a wtedy lepszego na prawą obronę to obecnie w Serie A nie ma!
2. Argumenty że jest Caceres i Isla, Caceres jest kontuzjowany, a Isla nigdy nie był i nie będzie prawym obrońcą z prawdziwego zdarzenia, do tego wraca po bardzo ciężkiej kontuzji i jak bedzie grał to tego nikt nie wie wymienianie go jako pewniaka to jak wymienianie FaQ że będzie dobrze grał...
3. Nawet jak byśmy sprzedali Stefana za 30 mln to my nie zapłacimy 30 mln za żadnego piłkarza - taka polityka klubu, nie wiem czy to związane jest z nietrafionymi transferami 3-brazylijczyków, czy pomysł na budowanie zespołu przez Marottę, ale z tego wychodzi że poprostu więcej za 1 piłkarza nie zapłacimy, więc z pewnością sprzedaż Szwajcara nie jest równoznaczna z podwyższeniem oferty za Llorente, Dzeko, Jovetica, Messiego czy Pele.
Sprzedaż tak dobrego piłkarza jest bezsensowna, tak naprawdę to kluczowy piłkarz dla nas przy grze 4-3-3, myślę też że w tym sezonie w 3-5-2 jako prawy pomocnik też sobie będzie świetnie radził, mając na względzie to że ustawienie takie wyszło w trakcie sezonu i pozycja na jakiej grał Stefan to była dla niego nowośc, chociaż wiadomo że jego największym plusem w ofensywie jest gra na obieg, która w ustawieniu 3-5-2 jest mocno ograniczona.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Kubas
- Juventino
@bendzamin, dzięki, że przed snem rzuciłeś garścią bardziej optymistycznych informacji
Jeśli Lichy naprawdę nie chce zmiany klubu mimo prawie 3-krotnej podwyżki na horyzoncie, ja będę pod ogromnym wrażeniem
. Na pewno pokazuje to, iż bardzo wierzy w nasz projekt i jest przywiązany do barw klubowych.
Jeśli idzie o Llorente, to chyba tylko my pozostaliśmy na placu boju i Baskowie o tym wiedzą. W tej chwili grają na zwłokę i próbują ugrać jeszcze kilka milionów, ale moim zdaniem to już ostatnia prosta w staraniach o Fernando...oby

Jeśli idzie o Llorente, to chyba tylko my pozostaliśmy na placu boju i Baskowie o tym wiedzą. W tej chwili grają na zwłokę i próbują ugrać jeszcze kilka milionów, ale moim zdaniem to już ostatnia prosta w staraniach o Fernando...oby
- jakku1
- Juventino
Gazzetta podobno napisala dzisiaj o Joveticiu. Mamy znow konkretnie zaatakowac Viole w sprawie Czarnogorca. Quagliarella jest rzekomo kluczem w calej, ewentualnej transakcji.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113