Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2016, 07:54

Wybacz zapomniałem, że miałem przestać Cię ośmieszać. Faktycznie każda napadnięta kobieta idzie bić się z bandą nastolatków. To normalny, zdrowy odruch.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2016, 08:57

szczypek pisze: To też może Cię zdziwić, ale czasami chęć ratowania drugiej osoby jest silniejsza niż własnego tyłka.
ale nie tłumacz mu tego, przecież on w TW Bolka jest zapatrzony heheh

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2016, 09:06

Makiavel pisze:Faktycznie każda napadnięta kobieta idzie bić się z bandą nastolatków. To normalny, zdrowy odruch.
Obrazek
szczypek pisze:Przecież napisałem Ci wyżej, że człowiek, który zostaje zaatakowany nie myœli normalnie, zachowuje się bardzo różnie i szukanie racjonalnego wytłumaczenia nie ma sensu.
CZEGO TU NIE ROZUMIESZ?

Zaczynam wierzyć, że ta kobieta zaatakowała tę grupę mężczyzn, druga to nagrywała i zrobiła napisy, uwzięły się na imigrantów, żeby prawicowe media miały swoje œśniadanie a narodowcy zyskali kolejne argumenty.

Zbyt duża wagę przywiązujesz do "oœmieszania" Vimesa, sam się oœmieszasz na każdym kroku. Gdyby sporządzić listę Twoich kompromitacji była ona dłuższa niż:
Obrazek

Miałeśœ na studiach taki przedmiot jak Logika? Chyba przespałeśœ, a zaliczenie zdobyłeśœ w głęboko niesportowy sposób.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2016, 09:39

Makiavel pisze:Wybacz zapomniałem, że miałem przestać Cię ośmieszać. Faktycznie każda napadnięta kobieta idzie bić się z bandą nastolatków. To normalny, zdrowy odruch.
Reakcja uciekaj lub walcz została wykształcona w toku ewolucji, więc jest normalnym odruchem, gdyby walka nie była efektywną strategią przetrwania to ludzie ją wybierający zostaliby wyeliminowani z puli genowej.

Jedni patrząc w lufę rewolweru reagują w ten sposób: www.youtube.com/watch?v=_YswFbLCEOY, a drudzy sikają w spodnie. Ty już nam pokazałeś, do której grupy należysz. Nie martw się, Twoja strategia przetrwania też jest dobra ;).

Poza tym, nadal czekam na jakieś konkretne przykłady tego rzekomego ośmieszenia, bo kim Ty jesteś to już wykazałem: www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?p=863573#863573.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2016, 12:35

Czegoś oprócz ekspertyz nauczyciela chińskiego i łykania jak pelikan propagandy? Oprócz ciągłych zmian tematu gdy zadaję konkretne pytania albo podaję konkretne argumenty? Nie chcę mi się wertować tematu, nie mam czasu.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2016, 13:26

Makiavel pisze:Nie chcę mi się wertować tematu, nie mam czasu.
:lol:

Nie jestem zdziwiony, po raz kolejny pokazujesz, że ucieczka jest Twoim naturalnym odruchem obronnym. Jednak się nie przejmuj, bo jak wspomniałem wcześniej to również jest efektywna strategia przetrwania ;).

-----------------------------

http://www.rp.pl/Media/160639967-Kopacz ... Sieci.html

Jak mi przykro, pewnie sędzia to PiSior :smile:.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2016, 15:03

Tak sobie to tłumacz jeśli to Cię pocieszy.

Jak jeszcze prezentowałeś dawniej jakiś poziom to był sens dyskutować. Teraz dobiłeś do swoich kolegów szczypkow, smoków, don mateow i innych więc nie ma dla mnie sensu tracić na was czas.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2016, 15:53

Platforma Obywatelska zaczyna irytować we własnej europarlamentarnej frakcji ciągłym naleganiem na debatę i rezolucję w sprawach wewnętrznych Polski. Większość w grupie Europejskiej Partii Ludowej uznała, że polskie sprawy powinno załatwiać się w Polsce. Także ciągłe wizyty Ryszarda Petru czy Mateusza Kijowskiego, by skarżyć się na rząd w europarlamencie zaczynają budzić niechęć.
http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/katar ... Id,2228441

:rotfl:

Biedni "obrońcy demokracji". Przynajmniej tyle z tego pożytku, że Kijowski ma podobno wkrótce spłacić zaległe alimenty, czyli działalność w KOD się bardziej opłaca niż uczciwa praca :lol:.

Makiavelu, nie mam w zwyczaju kopać leżącego, więc obiecuję traktować Cię łagodniej. W końcu jesteś również kibicem Juve, więc jest w Tobie jakiś pierwiastek dobra ;).

Obrazek
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2016, 22:03

Makiavel pisze:więc nie ma dla mnie sensu tracić na was czas.
To jakiś regionalny bełkot?

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2016, 19:28

No, dzicz szaleje teraz w Kanadzie: http://dailycaller.com/2016/06/28/repor ... ung-girls/

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2016, 12:38

Prezydent Słupska dokonał spektakularnego samozaorania. Robert Biedroń jest pośmiechowiskiem nawet dla religiosceptycznego portalu: www.racjonalista.pl/kk.php/s,10018 :prochno:.

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2016, 13:09

Jakaś białoruska miotła (podobno wielka noblistka) oskarża Polaków o mordowanie Żydów. Wycieranie nami ryjów trwa w najlepsze, więc może zacznijmy się rewanżować?

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2016, 19:23

Europejski Trybunał Praw Człowieka stanął po stronie Jacka Kurskiego w sporze z polskimi sądami. Uznał we wtorek, że polskie sądy ograniczyły wolność wypowiedzi Jacka Kurskiego, skazując go prawomocnie za stwierdzenie w programie telewizyjnym, że w "Gazecie Wyborczej" są "same kłamstwa". Trybunał zasądził także dla Kurskiego zadośćuczynienie finansowe.

Źródło
Bardzo zabawna sytuacja, "Wyborcza", której redaktorzy uważają, że wszystko co europejskie jest lepsze i bardziej cywilizowane od polskiego dostali siarczystego plaskacza w pysk od europejskiego wymiaru sprawiedliwości, który stanął po stronie wstrętnego PiSiora :smile:. I jak tu bronić tej demokracji :lol:?
Socjaliści z nowych krajów Unii Europejskiej mają dosyć jednostronnych pozycji, zajmowanych przez zachodnich kolegów - czy to w sprawie przyszłości Unii, czy praworządności w Polsce. Zażądali spotkania w tej sprawie z kierownictwem frakcji S&D, Giannim Pittellą - dowiedziała się dziennikarka RMF FM Katarzyna Szymańska-Borginon.

Socjaldemokraci z nowych krajów nie chcą "Europy dwóch prędkości" i odrzucają lewicowy projekt Unii jako "superpaństwa", zaprezentowany przez szefów dyplomacji Francji i Niemiec. Nie zgadzają się na takie koncepcje, które uwzględniają tylko interesy sześciu krajów założycielskich.

Niektórzy mówią nawet z irytacją w głosie o "arogancji" i dominacji "tych lepszych". Eurodeputowani z nowych krajów są także przeciwni debacie ws. praworządności w Polsce i wpisywaniu do niej tematu aborcji.

Źródło
Brexit zaowocował rozłamem na europejskiej lewicy.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 19:47

PiS pisze alternatywną historię i chwali się nieswoimi zasługami. W połączeniu z wynikami matury z WOSu, przeczuwam wzrost liczby vimesów, szczypków, smoków, karowiewów i innych don mateów w społeczeństwie w niedługiej przyszłości :head:

Mina Dudy podczas przemówienia Obamy na temat sytuacji politycznej w Polsce - bezcenna.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2016, 20:52

Makiavel pisze:Mina Dudy podczas przemówienia Obamy na temat sytuacji politycznej w Polsce - bezcenna.
Zaraz się klepali po plecach i Obama mu opowiadał jakieś żarciki, ale tego już pewnie nie odnotowałeś :D Zresztą, Obama nie wygłosił przemówienia na temat sytuacji politycznej w Polsce, ale przeinaczanie w Twoim wydaniu już nikogo nie zaskakuje.

ODPOWIEDZ