Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2016, 23:22

Z drugiej strony nie można wymagać od Sime czekania na Juve z drugiej dziwne że zapewnili go sobie wcześniej a teraz dopuszczają
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2016, 23:27 przez kawek, łącznie zmieniany 1 raz.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2016, 23:26

kawek pisze:
Robaku pisze:Ktoś podał info na tt, ( nie znam źródła sorry) ze Sime Vrsalijko podpisał kontrakt z Madrytem, Sassuolo podobno ma zarobić 20 mln, ciekawe czy zrezygnowalismy bo mamy Daniego czy dlatego, ze chcieli takie hajsy. Z drugiej strony bok Dani - Lichy to jest fajny, ale na przyszły sezon, potem im dalej w las może być ciężej.
Wiem że dwa finały LM na przestrzeni 3 lat ale szczerze nie rozumiem zawodników dolaczajacych do Atletico
Oni zawsze będą NAJWYZEJ 3 siła PD
Tak jak w 2014 gdy wygrywali lige ?

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2016, 23:29

Alexinhio-10 pisze:
kawek pisze:
Robaku pisze:Ktoś podał info na tt, ( nie znam źródła sorry) ze Sime Vrsalijko podpisał kontrakt z Madrytem, Sassuolo podobno ma zarobić 20 mln, ciekawe czy zrezygnowalismy bo mamy Daniego czy dlatego, ze chcieli takie hajsy. Z drugiej strony bok Dani - Lichy to jest fajny, ale na przyszły sezon, potem im dalej w las może być ciężej.
Wiem że dwa finały LM na przestrzeni 3 lat ale szczerze nie rozumiem zawodników dolaczajacych do Atletico
Oni zawsze będą NAJWYZEJ 3 siła PD
Tak jak w 2014 gdy wygrywali lige ?
Kiedy następnym razem to się stanie?.tym bardziej że Simeone szykuje się do odejścia a tylko on jest w stanie wycisnąć z tego składu takie maksimum

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2016, 23:30

Jeszcze jakiś czas temu pisałem o tym na forum, opierając się na doniesieniach prasy i wszystkie poważniejsze źródła były wówczas przekonane, że odpuściliśmy go ze względu na duży koszt, mieliśmy też ponoć wątpliwości co do tego, czy Vrsaljko byłby właściwym wzmocnieniem i byłby w stanie podnieść jakość naszego składu (na chwilę obecną na pewno 20 baniek wart nie jest, a jakoś nie wyobrażam go sobie w pierwszym składzie Starej Damy - nie ten rozmiar kapelusza). Sam zawodnik rzekomo tylko czekał na telefon z Turynu, ale ostatecznie musiał wziąć pod uwagę inne opcje. Aha - pisało się o tym dawno, choć z drugiej strony mogło się to pokryć z rozpoczęciem starań o Daniego (przypominam, że z Alvesem kontaktujemy się od dobrego miesiąca).
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2016, 23:32 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2016, 23:32

Z Sime na moje będzie jak z Radją i Allanem (przed zajechaniem go przez Sarriego). Wielu (w tym ja) będzie żałować że go nie klepneliśmy.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2016, 23:37

meda11 pisze:Z Sime na moje będzie jak z Radją i Allanem (przed zajechaniem go przez Sarriego). Wielu (w tym ja) będzie żałować że go nie klepneliśmy.
Mam podobne wrażenie, bo uważam, że Atletico wyciąga całkiem niezłych zawodników, choć kilka wtop mieli jak np. Ciro I.
Do tego warto zwrócić uwagę, że ta część Madrytu często spogląda na Ligę Włoską.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2016, 00:14

kawek pisze:Kiedy następnym razem to się stanie?.tym bardziej że Simeone szykuje się do odejścia a tylko on jest w stanie wycisnąć z tego składu takie maksimum
Tak jak Conte miał być jedynym wyciskającym maks z Juventusu. 3cia siła PD to na przestrzeni ostatnich sezonów poziom porównywalny do Bianconerich.
kawek pisze:szczerze nie rozumiem zawodników dolaczajacych do Atletico
Nie zrozumiesz też zawodników dołączających do Chelsea, United, Liverpoolu i jeszcze kilku innych ekip, także przyzwyczaj się do życia w niewiedzy ;) Wyobraź sobie, że fani angielskich i hiszpańskich klubów też nie mogą się nadziwić jak Pogba może nadal "kisić się w słabej Serie A".

Nowe nazwisko na horyzoncie od "A Bola": Slimani ze Sportingu CP. Algierczyk, 27 lat, 31 goli w poprzednim sezonie. Podana cena to 15 mln €, aczkolwiek według angielskiej prasy potrzeba minimum 30 baniek. Konkurencja w postaci Arsenalu, Leicester, Tottenhamu oraz Atletico.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2016, 00:51

Tutto podało, że Allegri naciska na Pjanicia. Tzn. naciska Juve w sprawie Pjanicia.
Właśnie wpadł mi szalony pomysł...mianowicie. Wszyscy wiemy jest Euro czekamy na nowe gwiazdki itp. A co jeśli Juve właśnie próbuje to wykorzystać, przeciez najwieksi bedą zaobsorbowania Euro, a tam BiH nie ma,

Cała Barca, Reale inne Chelsea czy CIty kupią gwiazdy mistrzostw, takze ze względów marketingowych, a tutaj Juve może wpaść 25 czerwca i powiedzieć "hellloł ROma, macie 5 dni do uregulowania FFP albo dajecie chłopaka za 30 baniek albo się martwcie..."

Kataloński Sport podał, że dzisiaj w LA Dani podpisze kontrakt z Juve.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2016, 01:21

Robaku pisze:Tutto podało, że Allegri naciska na Pjanicia. Tzn. naciska Juve w sprawie Pjanicia.
Właśnie wpadł mi szalony pomysł...mianowicie. Wszyscy wiemy jest Euro czekamy na nowe gwiazdki itp. A co jeśli Juve właśnie próbuje to wykorzystać, przeciez najwieksi bedą zaobsorbowania Euro, a tam BiH nie ma,

Cała Barca, Reale inne Chelsea czy CIty kupią gwiazdy mistrzostw, takze ze względów marketingowych, a tutaj Juve może wpaść 25 czerwca i powiedzieć "hellloł ROma, macie 5 dni do uregulowania FFP albo dajecie chłopaka za 30 baniek albo się martwcie..."

Kataloński Sport podał, że dzisiaj w LA Dani podpisze kontrakt z Juve.
Na w końcu działającej stronie Romy piszą iż planują pokryć FFP że sprzedaży Rudiegera i zawodników z wypożyczenia ale Sanabria Paredes Ljajic Doumbia
Szrotu niewiele wartego mają w brud ale te 40 baniek z tych czeresniakow mogą nazbierać bez sprzedaży bosniaka

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2016, 01:25

Robaku pisze:Tutto podało, że Allegri naciska na Pjanicia. Tzn. naciska Juve w sprawie Pjanicia.
Bardzo dobrze, niech naciska. Czytam właśnie, że alternatywą ma być Kovacic i drapię się po głowie. Osobiście nic nie mam do Chorwata, podobała mi się wizja jego transferu, kiedy grał w Interze, ale to nie jest regista, a bardziej b2b w stylu Pogby (abstrahując od warunków fizycznych) więc nie wiem o co chodzi. Jeśli ma dla kogoś stanowić opcję to dla Gomesa, a nie Bośniaka.

Vrsalijko ma kosztować 20 mln E, czyli Sassuolo osiągnęło to co chcieli - sprzedali zawodnika z dużym zyskiem. Atleti powinni być zadowoleni z gościa, to naprawdę materiał na bardzo dobrego bocznego obrońcę, ale Alves bardziej przekonuje. Jak dla mnie wciąż otwartą kwestią pozostaje kto będzie jego konkurentem, ale z ekonomicznego względu chyba najlepiej będzie żeby został Lichtsteiner. Przyda się kasa na wietrzenie pomocy i następcę Moraty.

cooler

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2016, 01:37

Podobno Gomes klepnięty przez Manchester United, kwestia czasu kiedy pojawi się oficjalka.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2016, 01:38

Czyli zostaje nam Pjanić, Kovacic, Masche albo...Saponara, Vasquez... chyba nikt do końca w Portugalczyka nie wierzył.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2016, 02:35

Robaku pisze:Czyli zostaje nam Pjanić, Kovacic, Masche albo...Saponara, Vasquez... chyba nikt do końca w Portugalczyka nie wierzył.
Kovacic to żart, Mascherano to rozwiązanie na ile..rok/2? Saponara i Vazquez...nieźli zawodnicy nie powiem, ale nam potrzeba gracza na wyższym poziomie jak np Pastore. Mata jest na wykopie z Utd, ale on raczej naszych nie interesuje. Ten Pjanic to by się nadawał. Nie wiem czy jest sens znowu kupować kogoś kto nie jest celem nr 1 tylko po to by przekonać się o tym po roku, że faktycznie nie jest to gracz w 100% taki jakiego faktycznie nam potrzeba.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2016, 02:45

Shadow Marshall pisze:Ten Pjanic to by się nadawał.
Nadawał? Ja uważam, że on jest dla Juve idealny.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2016, 07:51

Jeżeli to prawda, że MU klepnął Gomesa to ja się z tego bardzo cieszę bo to oznacza, że szanse na Pjanicia wzrastają a przynajmniej mam taką nadzieję. Nie widziałem Gomesa od początku w Juve a i tak inne aspekty powodowały, że szkoda było tracić na niego czas. MU lubi ściągać przeciętniaków dlatego znajdują się w miejscu w jakim się znajdują ;)

Obrazek
Zablokowany