Mercato (Lato 2016)
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Tak jak w 2014 gdy wygrywali lige ?kawek pisze:Wiem że dwa finały LM na przestrzeni 3 lat ale szczerze nie rozumiem zawodników dolaczajacych do AtleticoRobaku pisze:Ktoś podał info na tt, ( nie znam źródła sorry) ze Sime Vrsalijko podpisał kontrakt z Madrytem, Sassuolo podobno ma zarobić 20 mln, ciekawe czy zrezygnowalismy bo mamy Daniego czy dlatego, ze chcieli takie hajsy. Z drugiej strony bok Dani - Lichy to jest fajny, ale na przyszły sezon, potem im dalej w las może być ciężej.
Oni zawsze będą NAJWYZEJ 3 siła PD
- kawek
- Juventino
Kiedy następnym razem to się stanie?.tym bardziej że Simeone szykuje się do odejścia a tylko on jest w stanie wycisnąć z tego składu takie maksimumAlexinhio-10 pisze:Tak jak w 2014 gdy wygrywali lige ?kawek pisze:Wiem że dwa finały LM na przestrzeni 3 lat ale szczerze nie rozumiem zawodników dolaczajacych do AtleticoRobaku pisze:Ktoś podał info na tt, ( nie znam źródła sorry) ze Sime Vrsalijko podpisał kontrakt z Madrytem, Sassuolo podobno ma zarobić 20 mln, ciekawe czy zrezygnowalismy bo mamy Daniego czy dlatego, ze chcieli takie hajsy. Z drugiej strony bok Dani - Lichy to jest fajny, ale na przyszły sezon, potem im dalej w las może być ciężej.
Oni zawsze będą NAJWYZEJ 3 siła PD
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jeszcze jakiś czas temu pisałem o tym na forum, opierając się na doniesieniach prasy i wszystkie poważniejsze źródła były wówczas przekonane, że odpuściliśmy go ze względu na duży koszt, mieliśmy też ponoć wątpliwości co do tego, czy Vrsaljko byłby właściwym wzmocnieniem i byłby w stanie podnieść jakość naszego składu (na chwilę obecną na pewno 20 baniek wart nie jest, a jakoś nie wyobrażam go sobie w pierwszym składzie Starej Damy - nie ten rozmiar kapelusza). Sam zawodnik rzekomo tylko czekał na telefon z Turynu, ale ostatecznie musiał wziąć pod uwagę inne opcje. Aha - pisało się o tym dawno, choć z drugiej strony mogło się to pokryć z rozpoczęciem starań o Daniego (przypominam, że z Alvesem kontaktujemy się od dobrego miesiąca).Robaku pisze:Ktoś podał info na tt, ( nie znam źródła sorry) ze Sime Vrsalijko podpisał kontrakt z Madrytem, Sassuolo podobno ma zarobić 20 mln, ciekawe czy zrezygnowalismy bo mamy Daniego czy dlatego, ze chcieli takie hajsy. Z drugiej strony bok Dani - Lichy to jest fajny, ale na przyszły sezon, potem im dalej w las może być ciężej.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2016, 23:32 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
Mam podobne wrażenie, bo uważam, że Atletico wyciąga całkiem niezłych zawodników, choć kilka wtop mieli jak np. Ciro I.meda11 pisze:Z Sime na moje będzie jak z Radją i Allanem (przed zajechaniem go przez Sarriego). Wielu (w tym ja) będzie żałować że go nie klepneliśmy.
Do tego warto zwrócić uwagę, że ta część Madrytu często spogląda na Ligę Włoską.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Tak jak Conte miał być jedynym wyciskającym maks z Juventusu. 3cia siła PD to na przestrzeni ostatnich sezonów poziom porównywalny do Bianconerich.kawek pisze:Kiedy następnym razem to się stanie?.tym bardziej że Simeone szykuje się do odejścia a tylko on jest w stanie wycisnąć z tego składu takie maksimum
Nie zrozumiesz też zawodników dołączających do Chelsea, United, Liverpoolu i jeszcze kilku innych ekip, także przyzwyczaj się do życia w niewiedzykawek pisze:szczerze nie rozumiem zawodników dolaczajacych do Atletico

Nowe nazwisko na horyzoncie od "A Bola": Slimani ze Sportingu CP. Algierczyk, 27 lat, 31 goli w poprzednim sezonie. Podana cena to 15 mln €, aczkolwiek według angielskiej prasy potrzeba minimum 30 baniek. Konkurencja w postaci Arsenalu, Leicester, Tottenhamu oraz Atletico.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Robaku
- Juventino
Tutto podało, że Allegri naciska na Pjanicia. Tzn. naciska Juve w sprawie Pjanicia.
Właśnie wpadł mi szalony pomysł...mianowicie. Wszyscy wiemy jest Euro czekamy na nowe gwiazdki itp. A co jeśli Juve właśnie próbuje to wykorzystać, przeciez najwieksi bedą zaobsorbowania Euro, a tam BiH nie ma,
Cała Barca, Reale inne Chelsea czy CIty kupią gwiazdy mistrzostw, takze ze względów marketingowych, a tutaj Juve może wpaść 25 czerwca i powiedzieć "hellloł ROma, macie 5 dni do uregulowania FFP albo dajecie chłopaka za 30 baniek albo się martwcie..."
Kataloński Sport podał, że dzisiaj w LA Dani podpisze kontrakt z Juve.
Właśnie wpadł mi szalony pomysł...mianowicie. Wszyscy wiemy jest Euro czekamy na nowe gwiazdki itp. A co jeśli Juve właśnie próbuje to wykorzystać, przeciez najwieksi bedą zaobsorbowania Euro, a tam BiH nie ma,
Cała Barca, Reale inne Chelsea czy CIty kupią gwiazdy mistrzostw, takze ze względów marketingowych, a tutaj Juve może wpaść 25 czerwca i powiedzieć "hellloł ROma, macie 5 dni do uregulowania FFP albo dajecie chłopaka za 30 baniek albo się martwcie..."
- kawek
- Juventino
Na w końcu działającej stronie Romy piszą iż planują pokryć FFP że sprzedaży Rudiegera i zawodników z wypożyczenia ale Sanabria Paredes Ljajic DoumbiaRobaku pisze:Tutto podało, że Allegri naciska na Pjanicia. Tzn. naciska Juve w sprawie Pjanicia.
Szrotu niewiele wartego mają w brud ale te 40 baniek z tych czeresniakow mogą nazbierać bez sprzedaży bosniaka
- Arbuzini
- Juventino
Bardzo dobrze, niech naciska. Czytam właśnie, że alternatywą ma być Kovacic i drapię się po głowie. Osobiście nic nie mam do Chorwata, podobała mi się wizja jego transferu, kiedy grał w Interze, ale to nie jest regista, a bardziej b2b w stylu Pogby (abstrahując od warunków fizycznych) więc nie wiem o co chodzi. Jeśli ma dla kogoś stanowić opcję to dla Gomesa, a nie Bośniaka.Robaku pisze:Tutto podało, że Allegri naciska na Pjanicia. Tzn. naciska Juve w sprawie Pjanicia.
Vrsalijko ma kosztować 20 mln E, czyli Sassuolo osiągnęło to co chcieli - sprzedali zawodnika z dużym zyskiem. Atleti powinni być zadowoleni z gościa, to naprawdę materiał na bardzo dobrego bocznego obrońcę, ale Alves bardziej przekonuje. Jak dla mnie wciąż otwartą kwestią pozostaje kto będzie jego konkurentem, ale z ekonomicznego względu chyba najlepiej będzie żeby został Lichtsteiner. Przyda się kasa na wietrzenie pomocy i następcę Moraty.
- Shadow Marshall
- Juventino
Kovacic to żart, Mascherano to rozwiązanie na ile..rok/2? Saponara i Vazquez...nieźli zawodnicy nie powiem, ale nam potrzeba gracza na wyższym poziomie jak np Pastore. Mata jest na wykopie z Utd, ale on raczej naszych nie interesuje. Ten Pjanic to by się nadawał. Nie wiem czy jest sens znowu kupować kogoś kto nie jest celem nr 1 tylko po to by przekonać się o tym po roku, że faktycznie nie jest to gracz w 100% taki jakiego faktycznie nam potrzeba.Robaku pisze:Czyli zostaje nam Pjanić, Kovacic, Masche albo...Saponara, Vasquez... chyba nikt do końca w Portugalczyka nie wierzył.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jeżeli to prawda, że MU klepnął Gomesa to ja się z tego bardzo cieszę bo to oznacza, że szanse na Pjanicia wzrastają a przynajmniej mam taką nadzieję. Nie widziałem Gomesa od początku w Juve a i tak inne aspekty powodowały, że szkoda było tracić na niego czas. MU lubi ściągać przeciętniaków dlatego znajdują się w miejscu w jakim się znajdują