Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 08:40

Na VS nie zagladalem jeszcze, ale sa jakies informacje odnosnie mercato we wloskiej prasie. Przede wszystkim tutaj sie rozchodzi o dwie sprawy:

1) Lewego obroncy - tutaj LGDS informuje o tym, ze jesetsmy blisko Peluso, z tym, ze mamy go wypozyczyc za 2m (z opcja wykupu za dodatkowe 4m).
2) Napastnika - w tej materii Gazzetta jest zdania, ze podnieslismy nasza oferte za Llorente do 18m i jest bardzo mozliwe, ze Athletic ja zaakceptuje.

Zaznaczam, ze to informacje z LGDS a oni jak wiadomo w sprawach naszego mercato najczesciej... sie myla ; ) Chociaz nie wykluczam, ze w koncu cos uda im sie trafic.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 09:46

jeśli chodzi o Lichtsteinera, to jak niektórzy z nas mogą w ogóle myśleć o jego sprzedaży?

po pierwsze, jest to obecnie jeden z najlepszych prawych obrońców w Europie, a Juventus musi ponownie stać się klubem, w którym tacy piłkarze będą chcieli zostawać na długie lata

po drugie, musi się w końcu pojawić jakaś drużyna, która będzie odmawiać tym śmieciom z Paryża i Manchesteru, żeby im uświadomić, że niektóre wartości są ważniejsze i nie wszystko da się kupić, ale patrząc na dzisiejszych piłkarzy-judaszy jak choćby Ibra czy van Persie to wszystko jest możliwe...

a może by taki romantyczny scenariusz, że Marrotta połasi się na hais, a Lichy odmówi tym mendom i powie, że noszenie koszulki Juventusu jest specjalnym uczuciem, nieporównywalnym z niczym innym? :oops:

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 09:51

mambooocha pisze:jeśli chodzi o Lichtsteinera, to jak niektórzy z nas mogą w ogóle myśleć o jego sprzedaży?
Chyba nie dziwi cie to, że niektórzy myślą o transferze skoro PSG się nim interesuje. :prochno:

Llorente-ma się podobno wszystko wyjaśnić, w tym tygodniu.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2012, 09:55 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 09:53

@mambooocha

Rozumiem, że gdyby przyszli do nas Llorente albo Jovetić to jechałbyś po tych sprzedawczykach aż miło? Van Persie gdyby do nas trafił też zapewne budził by Twój głęboki niesmak? :D

Sprawa Llorente stoi... Wcześniej biegła... Tylko patrzeć jak się przewróci...

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 10:37

Wiking pisze:
Coś w tym jest - za dużo pieprzenia, za mało konkretów.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 10:51

MishaAveJuve pisze:2. O Lisandro Lopezie to ja już pisałem w czerwcu ale zostałem ostro zjechany min. przez Alinę, że się nie znam, że Lisandro to dziad co pokazuje cały Lyon a on jest podstarzały i beznadziejny.
Bredzisz. Dawaj cytat na dowód, albo przestań pierniczyć.

BTW, jak tam te lepsze od Juve szkółki? Bo dziwnym trafem się nie odniosłeś do dalszych zarzutów.

Licht nie za bardzo pasuje do 3-5-2. Będę tęsknił za Szwajcarem jak go sprzedamy, ale logiczne jest przyjąć dobrą ofertę w tej sytuacji. Aczkolwiek decyzja naprawdę ciężka.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 11:12

A tak w ogóle, to po co nam lewy obrońca potrzebny na zaraz? W przyszłym sezonie będziemy grali trójką obrońców, więc tam potrzebni będą tylko stoperzy. Również nie każdy boczny obrońca sprawdza się jako wing back (Lichtsteiner), więc nie rozumiem skąd to ciśnienie na LO. Tak naprawdę, to jedyne co jest nam potrzebne, to napastnik z prawdziwego zdarzenia.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 11:17

U Mishy, w tej wielkiej kupie pierdół które wypisuje można czasem znaleźć jakąś rację. Moim zdaniem prawi dobrze w temacie Lichtsteinera. Nie po to tyle żeśmy się umęczyli z prawymi obrońcami, żeby teraz, gdy w końcu mamy pewniaka, po roku oddawać go za marne 15mln.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 11:42

szczypek pisze:Myślałem, że celujemy wyżej niż w mistrzostwo Włoch? A zapomniałem, wszystkie drużyny w Lidze Mistrzów się osłabiły i czekają aż je rozjedziemy.
Tak to piszesz jakby brak napastnika spowodował od razu 4 iejsce w grupie. Myślę, że bez względu na losowanie mamy szansę na wyjście z grupy, wiadomo, z MC czy PSG będzie ciężej, ale w sumie w pucharach to też oni raczkują dopiero.
Misha i inni pisali o Borussi, ale jak dla mnie to słabe porównanie. Skład może fajny mają i przebojem wygrali 2 razy ligę, ale jednak rok temu był to zespół żółtodziobów jeśli chodzi o grę w europie. W Juve mamy jednak trzon doświadczonych zawodników którzy wielkiej piłki liznęli lub nawet coś więcej: Gigi, Pirlo, nawet Vucinic + grupa wicemistrzów europy z Poslki i Ukrainy, więc trochę inna sytuacja. Jak to się ma do poslkiej eskadry, Hummelsa który dopiero zaczyna przygodę z wielką piłką i paru innymi?
Dolce Vita pisze:Musimy liczyć na fart vide Chelsea Londyn w zeszłym sezonie by realnie myśleć o zwojowaniu jej.
A tam fart od razu. Oni wygrali konsekwencją, zaangażowaniem, walką, skutecznością. Nie ich wina że Barca i reszta walili po słupkach, ale "fart: to nadużycie.
szczypek pisze:ale jak będziemy stać w miejscu, bo inni się cofają to będziemy stać w miejscu, z sukcesami, które pozostawią niedosyt. Nie ma co się rozsiadać na tronie we Włoszech, trzeba sobie stawiać cele wyżej, im szybciej tym lepiej.
Ale chyba nie stoimy w miejscu. Jakby tak było to faktycznie zadowolilibyśmy się MVP w środku nie suzkając zmienników jak Asamoah, tylko całą kasę z mercato wydalibyśmy na jakiegoś Cavaniego czy Van Persiego.
annihilator1988 pisze:Orientuje się ktoś czy z Barzaglim została przedłużona umowa?
A nie było coś o tym w drugiej połowie sezonu?
jakku1 pisze:Zaznaczam, ze to informacje z LGDS a oni jak wiadomo w sprawach naszego mercato najczesciej... sie myla ; ) Chociaz nie wykluczam, ze w koncu cos uda im sie trafic.
Myślę że po prostu pozbierali to co już wiadomo z innych serwisów, więc chyba nie ma co tego upatrywać w snesie mylą sie czy się nie mylą. No może wypożyczenie za 2 mln to nowość, o tym wcześniej nie słyszałem.
alina pisze:
MishaAveJuve pisze:2. O Lisandro Lopezie to ja już pisałem w czerwcu ale zostałem ostro zjechany min. przez Alinę, że się nie znam, że Lisandro to dziad co pokazuje cały Lyon a on jest podstarzały i beznadziejny.
Bredzisz. Dawaj cytat na dowód, albo przestań pierniczyć.(...)Licht nie za bardzo pasuje do 3-5-2. Będę tęsknił za Szwajcarem jak go sprzedamy, ale logiczne jest przyjąć dobrą ofertę w tej sytuacji. Aczkolwiek decyzja naprawdę ciężka.
Ktoś tam jechał Mishę za uwielbienie do Lopeza, ale nie wiem czy to Ty. Tylko czy on ostatnio z czymś wielkim wystrzelił, że tak nagle zmienił się front co do niego na forum?
Co di Lichtsteinera zapominasz o jednym. Tzn. zakładasz grę 3-5-2 przez cały sezon, a wiadomo Conte lubi czasem pozmieniać. Może nie będzie tak jak rok temu gdzie cały czas szukał optimum a teraz je poniekąd znalazł, natomiast myślę, że coś na kształt 4-3-3 jeszcze czasem zobaczymy a wtedy Szwajcar się przyda. Inna rzecz, że kadra dosyć szeroka, choć mocna, oj będą za rok znowu czystki :]
pablo1503 pisze:A tak w ogóle, to po co nam lewy obrońca potrzebny na zaraz? W przyszłym sezonie będziemy grali trójką obrońców, więc tam potrzebni będą tylko stoperzy.
No to lewy pomocnik, jak zwał tak zwał. Ale oczywiście z De Ceglie i Asamoah jakoś przeżyjemy, nie wiadomo z resztą co z Zieglerem.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 12:18

Brak napastnika będzie oznaczał realną możliwość nie wyjścia z trudnej(jak się trafi) grupy LM. Jak De Ceglie coś zawali, to jest szansa, żę ktoś to naprawi.
Ale co nam po szerokiej ławce jak nie będziemy mieli napastnika? To nam pomoże w lidze, ale na LM będzie wybiegał "skład A". Przynajmniej w założeniu.
Jaki udział mieli Cavani i Lavezzi w sukcesie Napoli w LM?(jak na możliwości Napoli) No raczej niemały.
I, która czołowa, bądź dobra drużyna z ambicjami w LM nie ma w ogóle dobrego napastnika,? Ilościowo też stoimy w tym aspekcie sprawy dosyć średnio mówiąc szczerze.
Ogólnie zgadzam się ze szczypkiem Od zarządu zależy, czy obiorą drogę starego Lyonu, czy może jednak mimo wszystko Bayernu( u nas konkurencja w lidze, na tę chwilę wydaje się mniejsza) w kontekście sukcesów w Europie.(płacenie grubszych sum od czasu do czasu)
pumex pisze: Agent Llorente powiedział dziś, że jutro jego klient publicznie wyrazi swoje zdanie na temat przyszłości, ale jest prawdopodobne, że zagra w Anglii, bo dwa kluby stamtąd są nim mocno zainteresowane.
Żeby to był Manchester, to wiadomo - niebieski, to może Dzeko udałoby się wyrwać za pięć dwunasta. <łudzi się>
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2012, 12:33 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 12:27

Agent Llorente powiedział dziś, że jutro jego klient publicznie wyrazi swoje zdanie na temat przyszłości, ale jest prawdopodobne, że zagra w Anglii, bo dwa kluby stamtąd są nim mocno zainteresowane.

Wyjdzie na to, że wiking miał rację pisząc:
...ups, sorry, już ktoś o tym pisał w temacie o Hiszpanie. Nie zauważyłem

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 12:33

Gabbiadini trenowal juz wczoraj z Bologna, wiec na dniach mozna sie spodziewac potwierdzenia calej operacji.

Martwi mnie bardzo wypowiedz agenta Llorente. Wczesniej wypowiadal sie, ze Juventus to prawdopodobna opcja i zawodnik chce isc do Wloch, a dzisiaj mowi, ze najprawdopodobniej uda sie do Anglii. Ciekawi mnie, jakie sa te dwa kluby. Spursi maja jednak pozyskac Adebayora, Chelsea raczej nie kupi trzeciego napastnika na jedno miejsce, wiec zostaje Arsenal. Z Manchesteru raczej ci niebiescy, ale... kontuzja Aguero podobno nie wyklucza go na dlugo, wiec to by moglo 'uwolnic' Dzeko.

Agresti z kolei pisze, ze Marotta jest przekonany, iz Hiszpan dolaczy do nas.

Obrazek
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 12:36

alina pisze:
Bredzisz. Dawaj cytat na dowód, albo przestań pierniczyć.

BTW, jak tam te lepsze od Juve szkółki? Bo dziwnym trafem się nie odniosłeś do dalszych zarzutów.
Nie mam czasu na przeszukiwanie forum dla Twojego "widzi mi się".
Każdy użytkownik wie o czym mówię.

A do do szkółki co mam Ci jeszcze pisac?

DAWAC TEGO LLORENTE

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 12:37

szczypek pisze:Wydawało mi się również, że mamy na tyle pieniędzy, aby takiego zawodnika sprowadzić. Juventus musi zacząć ogarniać rzeczywistość, jeśli chce wygrywać w Europie. Dziś rzeczą praktycznie niemożliwą jest kupno zawodnika z najwyższej półki po promocyjnej cenie. Można za taką kupić zawodnika, który gwiazdą dopiero może się stać.
Trzeba nam kogoś kto podniesie jakość naszego ataku, wystarczy Llorente. Nie wierzę, że nie stać nas na niego. Jeśli pójdzie do jakiegoś klubu za 20-25 mln to będzie jasny sygnał do tego, że Juventus rzeczywistości nie ogarnia.
i teraz gadasz od rzeczy. :ok: tu też leży problem sprowadzenia dobrego zawodnika do nas. Kiedyś za 30 mil eurasów to miałeś gwiazdę kupioną, a teraz jak sam zauważyłeś można kupić zawodnika który dopiero gwiazdą będzie. Sama konkurencja także nam nieco wzrosła. Gdy opuszczaliśmy elitę europejską nie było takich wytworów jak obecne PSG, Man.City czy Anzhi. Tego już nie przeskoczymy.
jakku1 pisze:1) Lewego obroncy - tutaj LGDS informuje o tym, ze jesetsmy blisko Peluso, z tym, ze mamy go wypozyczyc za 2m (z opcja wykupu za dodatkowe 4m
to ma być ten wasz drugi priorytet ?

mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 12:37

Wiking pisze:@mambooocha

Rozumiem, że gdyby przyszli do nas Llorente albo Jovetić to jechałbyś po tych sprzedawczykach aż miło? Van Persie gdyby do nas trafił też zapewne budził by Twój głęboki niesmak? :D
ja bym tego nie porównywał, bo i Llorente i Jovetić zmieniliby zespół na lepszy co można zrozumieć, a PSG może Lichtsteinera jedynie przekonać kasą i to mnie właśnie najbardziej w tych szejkowskich klubach denerwuje. Ale tak, będac kibicem Violi jechałbym po Joveticiu, gdyby przeszedł do Juve biorąc pod uwagę historyczne stosunki między tymi klubami, gdyby przeszedł do innej ligi to by była dla mnie zupełna inna historia. Przykładu van Persiego zupełnie nie brałbym pod uwagę, bo jeśli chciał odejść z Arsenalu to ok, ale jako kapitan po prostu MUSIAŁ zmienić ligę, a że tego nie zrobił to będzie dostawał pocisk na każdym stadionie w Anglii, co pokazali już wczoraj kibice Evertonu, gdy RVP się rozgrzewał. Jego wybór.

co do Lichy'ego zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz- może jest tak, że on bardzo chcę u nas zostać, zobaczył że Marrotta wietrzy przytulenie kilkunastu milionów jego kosztem, a liczył, że jest dla kubu nie na sprzedaż, jako Mistrz Włoch i pierwszy ogarnięty prawy obrońca w Juve od czasu Zambrotty?

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
Zablokowany