Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 29 marca 2017, 21:24

Adrian27th pisze:Wladze Arsenalu gotowe sprzedac Alexisa za 50 mil funtow. Warunek - poza UK.
Zostaje zatem Psg Bayern i My.
50 mln to ja sam słyszałem, ale to drugie to skąd masz?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2017, 21:27

Ten świat oszalał.....

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... smy/mtqdcd

Chcieliśmy młodego zdolnego, cena pewnie absurd, pewnie. Jednak jak pójdzie to pewnie za ponad połowę tego.

Swoją drogą, Monaco to potrafi promować zawodników.

50 za Sancheza? - Brać!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2017, 21:47

Barilla z Corriere w podcaście RadioVS:

- Jedynym napastnikiem, który może w przyszłym lecie odejść jest Mandzukic, który ma oferty z Chin.
- Dybala podpisze nowy kontrakt w połowie kwietnia.
- Kontuzja Pjacy wymusza nowe rozwiązania w trakcie sezonu takie jak Pjanic na pozycji trequartisty i Alves na skrzydle.
- Pozostanie Allegriego nie jest pewne, ale są na to bardzo duże szanse. Możliwy jest także "multi-kontrakt".
- Po kłótni Allegriego z Bonuccim nie pozostał już żaden niesmak, panowie wzajemnie się szanują, a cała sytuacja umocniła osobę Maxa w oczach społeczeństwa.
- Sanchez na 100% opuści Arsenal po sezonie, na 100% też złożymy za niego ofertę, podobnie jak Inter. Gość mówi o... 30 mln euro, ale nie wiem skąd wziął tę cenę.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2017, 22:36

30 mln za Sancheza? Niby brzmi jak absurd ale, tak sobie myślę - Teveza też kupiliśmy za śmieszne pieniądze 9 mln (?) i to też po świetnym sezonie. Bo sam chciał odejść. Więc czemu w podobnej sytuacji nie można Sancheza za 30? Tak jakoś nasunęło mi się.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2017, 22:48

Nicola Balice z Tuttosport/Calciomercato twierdzi, że idziemy po De Sciglio i poczyniliśmy już ku temu pewne kroki. Gazzetta wczoraj informowała, że Mattia nie przedłuży kontraktu z Milanem, bo zwyczajnie nie ma takiego zamiaru. Cena to 15 mln.

Aha, Asamoah ma podpisać nowy kontrakt do 2020.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 29 marca 2017, 23:12

Kontuzja Pjacy może nam lekko pokrzyżować plany w kwestii Mercato. Prawda jest taka, że powinniśmy sprzedać Mandzukica w to lato i to z dwóch ważnych powodów:
- w przypadku sprowadzenia topa na lewe skrzydło, Mandzu wypadnie z pierwszego składu, a jak wiemy gdy Chorwat nie jest w rytmie meczowym prezentuje się fatalnie i nie nadaje się do roli jokera zbyt dobrze
- kończy się mu kontrakt w 2019 czyli poważniejsze pieniądze możemy wyciągnąć tylko teraz. W 2018 roku będzie miał 32 lata, rok kontraktu i rok bez regularnej gry, nikt za niego nie da prawdziwych hajsów.

Nasuwa się okienko in Sanchez, Tolisso i Orsolini, out Mandzu, Lemina

plus kasa z Comana i Zazy, może nawet starczyłoby na De Sciglio.

Boje się jednak tego pomysłu dotyczącego sprowadzenia Orsoliniego do pierwszej drużyny. To gracz jeszcze niegotowy i możemy zatrzymać jego rozwój, a z drugiej strony, takie pół roku na ławce w Juve krzywdy mu nie zrobi, swoje szanse dostanie, jak je wykorzysta to git, jak nie to w styczniu wypożyczenie - wówczas wróci Pjaca.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 00:35

W obliczu kontuzji Pjacy Mandzur zostanie.
Aha, Asamoah ma podpisać nowy kontrakt do 2020
Widzi mi sie swoje, a zycie swoje. :whistle:

La fidanzata d'Italia
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 01:02

Adrian27th pisze:Wladze Arsenalu gotowe sprzedac Alexisa za 50 mil funtow. Warunek - poza UK.
Cabrini_idol pisze:Dużo, prawie 60 mln euro. Nie wiem chyba o 20 mln za dużo. Wiec pewnie PSG. My nie damy za gościa z rocznym kontraktem i chęcią opuszczenia Arsenalu więcej niż 40 mln.
PSG wydalo w zimie(!) 40 mln na Draxlera. Pol roku wczesniej wydalo 25 mln na Jese. Jestem spokojny o to, ze PSG akurat o Sancheza nie bedzie walczylo. Tymardziej, ze beda musieli wzmacniac inne pozycje. A nie uwazacie tez, ze skoro Sanchez kreci nosem na mentalnosc Arsenalu to podobnie moze byc z PSG (tym bardziej teraz, po Barcelonie)?

Kto moglby przyjsc w to obecne miejsce Mandzukicia jak nie Sanchez? Bernardeshi?
Costa z Bayernu?
Ktos jeszcze? Wymienia sie wgl Keite z Lazio?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 07:52

Vincitore pisze:Nicola Balice z Tuttosport/Calciomercato twierdzi, że idziemy po De Sciglio i poczyniliśmy już ku temu pewne kroki. Gazzetta wczoraj informowała, że Mattia nie przedłuży kontraktu z Milanem, bo zwyczajnie nie ma takiego zamiaru. Cena to 15 mln.
Koles jest mega rzadki, nie potrafi zagrac trzech meczy z rzedu na poziomie sami kibice Mialnu nie za bardzo go chca u siebie a my mamy dac 15 mln za czeresniaka ktoremu za rok konczy sie kontrakt
Ra zaryzykowalismy wydajac duze pieniadze na skrzydłowego z ligi portugalskiej ktory mial zadatki na topa i nim został to widze ze wracamy do bawienia sie w okazje i połśrodki byleby byl to włoch ale pewnie to jeden z warunkow pozostania Maxa na ławce

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 09:16

Co do Sancheza to faktycznie jego rozbrat z Arsenalem jest pewny. Sanchez przyznał, że w Arsenalu jest mu dobrze ( a jakże :smile: ) ale chce grać w drużynie, która posiada mentalność zwycięzcy ( prztyczek w nos kanonierów ). Chce wygrać coś jeszcze gdyż ma 28 lat i sporo jeszcze może dać od siebie.
Ja po cichu myślę, że w następnym sezonie zobaczymy go albo u nas albo w Bayernie. Jeżeli poza wątkiem dyplomatycznym o Arsenalu są to jego szczere słowa to Inter nie ma na niego szans. Giuseppe, no...

Obrazek
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 10:09

Mateuszello pisze:
Cabrini_idol pisze:Dużo, prawie 60 mln euro. Nie wiem chyba o 20 mln za dużo. Wiec pewnie PSG. My nie damy za gościa z rocznym kontraktem i chęcią opuszczenia Arsenalu więcej niż 40 mln.
PSG wydalo w zimie(!) 40 mln na Draxlera. Pol roku wczesniej wydalo 25 mln na Jese. Jestem spokojny o to, ze PSG akurat o Sancheza nie bedzie walczylo. Tymardziej, ze beda musieli wzmacniac inne pozycje. A nie uwazacie tez, ze skoro Sanchez kreci nosem na mentalnosc Arsenalu to podobnie moze byc z PSG (tym bardziej teraz, po Barcelonie)?

Kto moglby przyjsc w to obecne miejsce Mandzukicia jak nie Sanchez? Bernardeshi?
Costa z Bayernu?
Ktos jeszcze? Wymienia sie wgl Keite z Lazio?
Głośno mówi się o odejściu Di Marii w lecie - dzięki temu robi się miejsce dla Alexisa. Z Bayernem ma pożegnać się Costa. Z dwójki Psg - Bayer największą naszą konkurencją będą pewnie Bawarczycy. Alexis otwarcie przyznaje że marzy o zdobywaniu trofeów. Psg w LM przypomina mi trochę Arsenal ... wątpię że Chilijczyk zamieni siekierkę na kijek ;)

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 10:26

Moim zdaniem, aby sprowadzić Sancheza musimy przede wszystkim wygrać dwumecz z Barceloną. Tylko w ten sposób pokażemy topowym zawodnikom, że Juventus stać na zdobywanie trofeów. W zeszłym roku Bayern, jeżeli w tym zatrzyma nas Barca to będzie jasny komunikat - są dobrzy, ale nie tak dobrzy, aby wygrać z najlepszymi. Pieniądze są zawsze ważne, ale mam wrażenie, że jesteśmy w stanie zaoferować konkurencyjną kasę Sanchezowi więc istotnym czynnikiem będą względy czysto sportowe.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 10:32

To nie jest odpowiedni wyznacznik - potrzebujemy dwóch, trzech grajków na poziomie Sancheza aby regularnie jak równy z równym konkurować z takimi drużynami jak Bayern czy Barca. Przy założeniu, że nikt nie odejdzie bo z Barcy czy Bayernu odchodzą tylko ci, których te drużyny nie chcą zatrzymać. Według mnie, odejście każdego lata topowego zawodnika nie stawia nas w dobrym świetle. Różnie może być to odbierane naturalnie ale normalnym tokiem rozumowania jest to, że jeżeli jeden z ważniejszych zawodników odchodzi to znaczy, że nic go tutaj nie trzyma a on sam nie widzi pozytywów na przyszłość.

Obrazek
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 10:41

Jak czytam ze €40 mln za Sancheza to ogarnia mnie smiech. :prochno: Chilijczyk odejdzie z Arsenalu, ale tu nikt nie bedzie robil promocji. I kto wife czy tym kierunkiem nie bedzie Chelsea.

La fidanzata d'Italia
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2017, 11:05

Rozumiem "ludzkie" podejście do Pjacy, ale uwzględniając go na przyszły sezon zrobimy sobie większą krzywdę niż w przypadku Marchisio. Z tymże Claudio w optymalnej dyspozycji to top, a nawet prezentując się tak sobie wciąż potrafi dobrze organizować grę w środku pola. Pjaca zasłużył się tylko i wyłącznie szczęśliwym golem przeciwko Porto i nie prezentował się lepiej od takiego Comana. Myślę, że hejtowany Giovinco wyglądał lepiej. Szybkie nogi i godna postura to nie wszystko. Już bardziej wierzę w epizodyczną przydatność Keana.

Mamy drużynę na takim poziomie, że poważnych wzmocnień potrzebujemy w środku pola i właśnie w ofensywie, gdzie w założeniach Pjaca miał być następcą Moraty, który grał na skrzydle, szpicy i odciążał Dybalę, a nawet zdrowy nie potrafił wywiązać się z tej roli choćby w połowie tak dobrze jak Hiszpan.

Zablokowany