Afera Calcioscommesse
- Lypsky
- Juventino
Na poparcie mafii z Mediolanu nie ma co liczyć, a to oni mają największe wpływy w FIGC.
Cała sytuacja jeszcze mocniej nas zjednoczy. Jeśli będzie taka potrzeba, przez najbliższy sezon poprowadzi nas duet trenerski. Damy radę.
Mam nadzieję, że Pepe i Bonucci nie pójdą na ugodę, jak walka to walka. Z tymi śmieciami nie ma co szukać porozumienia.
Cała sytuacja jeszcze mocniej nas zjednoczy. Jeśli będzie taka potrzeba, przez najbliższy sezon poprowadzi nas duet trenerski. Damy radę.
Mam nadzieję, że Pepe i Bonucci nie pójdą na ugodę, jak walka to walka. Z tymi śmieciami nie ma co szukać porozumienia.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Kubba
- Juventino
LGdS pisze o możliwym ukaraniu Andrei za przekroczenie prawa do krytyki... za co grozi do 50tyś ojro, lub... uwaga, uwaga! - zawieszenie 
EDIT:
Na razie to tylko wymysły dziennikarzy, ale może się okazać, że FIAT jako główny sponsor repry - przestanie dawać hajs...
Może być ciekawie

EDIT:
Na razie to tylko wymysły dziennikarzy, ale może się okazać, że FIAT jako główny sponsor repry - przestanie dawać hajs...
Może być ciekawie
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2012, 11:26 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Może i dobre, ale szybko uznano by, że świadek jest niewiarygodny, ot tak po prostu.Dzięcioł pisze:Dobre, ba nawet znakomite.^FAZZI^ pisze:Generalnie, skoro tak działa system ( udowodnić niewinność ) to niech zapłacą komuś i niech ktoś powie, że Palazzi też brał w tym udział, dorzucał się czy coś. I niech cwel udowadnia teraz niewinność 8)
Tu nawet już nie chodzi o system. Tu chodzi o ustawienie procesu. Co byśmy nie zrobili, niezależnie od reguł sądu sportowego, to wyjdzie na ich. Nie zauważyliście jeszcze, że oni mogą wszytko? Nie podoba im się, to odstawiają świadka na bok, podoba się, to stawiają go na mównicy, selekcjonują zeznania i to wszystko bez żadnych wyjaśnień. Jawnie kipą z całego tematu. Wolność Tomku w swoim domku, tak to wygląda, cholera jasna.
Teraz jeszcze Agnelliego chcą zbanować, bo ośmielił się skrytykować jaśnie panujących :lol:

- Dzięcioł
- Juventino
Pumi ale ja nie potraktowałem tego posta na poważnie, odebrałem go jako żart, w mojej ocenie śmieszny, a przede wszystkim mocno nacechowany emocjami osoby prawdziwe kochającej Juventus. Z tej wypowiedz, aż kipi uczuciami. Dlatego mi się spodobał.pumex pisze:Może i dobre, ale szybko uznano by, że świadek jest niewiarygodny, ot tak po prostu.Dzięcioł pisze:Dobre, ba nawet znakomite.^FAZZI^ pisze:Generalnie, skoro tak działa system ( udowodnić niewinność ) to niech zapłacą komuś i niech ktoś powie, że Palazzi też brał w tym udział, dorzucał się czy coś. I niech cwel udowadnia teraz niewinność 8)
Tu nawet już nie chodzi o system. Tu chodzi o ustawienie procesu. Co byśmy nie zrobili, niezależnie od reguł sądu sportowego, to wyjdzie na ich. Nie zauważyliście jeszcze, że oni mogą wszytko? Nie podoba im się, to odstawiają świadka na bok, podoba się, to stawiają go na mównicy, selekcjonują zeznania i to wszystko bez żadnych wyjaśnień. Jawnie kipą z całego tematu. Wolność Tomku w swoim domku, tak to wygląda, cholera jasna.
Teraz jeszcze Agnelliego chcą zbanować, bo ośmielił się skrytykować jaśnie panujących :lol:
A co do Twojego posta, to pełna zgoda. Państwo w państwie. Coraz częściej zaczynam myśleć, że warto byłoby pójść po całości i zryzykować nawet zawieszenie FIGC przez UEFA, vide iść do sądu powszechnego.
Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- bendzamin
- Redaktor
- pumex
- Juventino
Naturalnie ja również nie. Po prostu chciałem zwrócić uwagę na to, że oni tak naprawdę mogą zrobić (i robią) nawet najbardziej kuriozalne rzeczy bez żadnych konsekwencji.Dzięcioł pisze:Pumi ale ja nie potraktowałem tego posta na poważnie
Dobrze, miejmy nadzieję, że ta groźba jest prawdziwa.bendzamin pisze:Wedlug tuttojuve, Fiat (top sponsor druzyny narodowej pilkarskiej i futsalowej) moze sie wycofac z umowy z FIGC, poniewaz federacja swoimi dzialaniami podwaza swoje dobre imie, a tym samym - psuje image Fiata.
I wlasnie takie ciosy powinnismy w tej nierownej walce zadawac.
Idąc jeszcze o krok dalej, klub mógłby zabronić swoim piłkarzom wyjazdu na zgrupowanie reprezentacji, a przecież jest taka możliwość. Ciekawy jestem, co na to powiedziałaby FIGC, gdy w obronie grałby Raggi, w pomocy nie Pirlo a Aquilani. Pewnie zastanawialiby się nad nadaniem obywatelstwa Kjearowi :lol: Wiem, że to jest swego rodzaju abstrakcja, głównie ze względu na krzywdę, jaką klub wyrządziłby naszym podopiecznym.
O żadnym zawieszeniu FIGC nie ma mowy. Do sądu cywilnego też nie jest prosto pójść. Pamiętamy, jakie trudności z tym związane były po 2006rDzięcioł pisze:Coraz częściej zaczynam myśleć, że warto byłoby pójść po całości i zryzykować nawet zawieszenie FIGC przez UEFA, vide iść do sądu powszechnego.
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2012, 11:52 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mentalnosc wloskiego zwiazku przypomina jak zywo PZPN. Z tym, ze chyba nawet u nas w Polsce zwiazek pilkarski nie wystepowal jawnie przeciwko danemu klubowi co w przedmiotowej sprawie zdaje sie robic FIGC.
Kto wie czy w razie niepomyslnego rozwiazania sprawy nie byloby rozsadne spowodowanie upadku calego zwiazku wiazace sie z kilkuletnia banicja wloskich klubow i kadry w rozgrywkach miedzynarodowych. Wszystko ma swoja cene i granice, a te wydaja sie byc przekroczone.
Kto wie czy w razie niepomyslnego rozwiazania sprawy nie byloby rozsadne spowodowanie upadku calego zwiazku wiazace sie z kilkuletnia banicja wloskich klubow i kadry w rozgrywkach miedzynarodowych. Wszystko ma swoja cene i granice, a te wydaja sie byc przekroczone.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- jakku1
- Juventino
Rzadko się zgadzam z Lypskym, ale w tym przypadku, zgadzam się z całym jego ostatnim postem. Jak wojna to wojna.
I bardzo dobrze. Jeszcze się tak skonczy, ze cała ta szopka w wykonaniu FIGC odbije się w nich rykosztem.bendzamin pisze:Wedlug tuttojuve, Fiat (top sponsor druzyny narodowej pilkarskiej i futsalowej) moze sie wycofac z umowy z FIGC, poniewaz federacja swoimi dzialaniami podwaza swoje dobre imie, a tym samym - psuje image Fiata.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- jarmel
- Redaktor
Myślicie, że to możliwe? Wątpię, bo to Elkann jest tym najważniejszym, a nie nasz Andrea.bendzamin pisze:Wedlug tuttojuve, Fiat (top sponsor druzyny narodowej pilkarskiej i futsalowej) moze sie wycofac z umowy z FIGC, poniewaz federacja swoimi dzialaniami podwaza swoje dobre imie, a tym samym - psuje image Fiata.
Poza tym Fiat pewnie by trochę stracił, a tamci niedługo znaleźliby nowego sponsora.
Ale super by było, zobaczyliby w końcu, że zadzierają nie z tymi co trzeba
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2012, 12:05 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.
#AllegriOut
- Sorek21
- Juventino
Chcą wojny to będą ją mieli. Ponoć FIAT zamierza wycofać się ze sponsorowania włoskiej Reprezentacji,bo te ostatnie wydarzenia żle wpływają na markę firmy a także przez kolejny atak FIGC na Juve. Pewnie tam Agnelli szepnął Elkanowi co trzeba i bardzo dobrze. Zabrać dziadom kasę i jeszcze Juve powinno zakazać piłkarzom wyjazdu na mecze kadry. Niech zobaczą jak się gra bez Pirlo czy Gigiego.
Ta cała afera przypomina jakiś kiepski film a my wypatrujemy nadejście kogoś dużego,kto to wszystko ogarnie i zaprowadzi normalny porządek. Normalnie jak powrót króla Ryszarda Lwie Serce w filmie o Robin Hoodzie.
Dzieje się taki cyrk na kółkach a FIFA i UEFA patrzy i nic nie robi.
Ta cała afera przypomina jakiś kiepski film a my wypatrujemy nadejście kogoś dużego,kto to wszystko ogarnie i zaprowadzi normalny porządek. Normalnie jak powrót króla Ryszarda Lwie Serce w filmie o Robin Hoodzie.
Dzieje się taki cyrk na kółkach a FIFA i UEFA patrzy i nic nie robi.
- SilverR
- Juventino
Broń boże. Powinniśmy zrobić wszystko, żeby ta afera nie odbiła się na piłkarzach, którzy w ogóle nie są w nią zamieszani. Bo wtedy to przede wszystkim taki Pirlo byłby najbardziej poszkodowany, bo nie mógłby reprezentować kraju.Sorek21 pisze:Juve powinno zakazać piłkarzom wyjazdu na mecze kadry. Niech zobaczą jak się gra bez Pirlo czy Gigiego.
- Donnie
- Juventino
W pomocy to mógłby Carobbio graćpumex pisze:Dobrze, miejmy nadzieję, że ta groźba jest prawdziwa.
Idąc jeszcze o krok dalej, klub mógłby zabronić swoim piłkarzom wyjazdu na zgrupowanie reprezentacji, a przecież jest taka możliwość. Ciekawy jestem, co na to powiedziałaby FIGC, gdy w obronie grałby Raggi, w pomocy nie Pirlo a Aquilani. Pewnie zastanawialiby się nad nadaniem obywatelstwa Kjearowi Laughing Wiem, że to jest swego rodzaju abstrakcja, głównie ze względu na krzywdę, jaką klub wyrządziłby naszym podopiecznym.

Mam nadzieję, że z tym FIATEM to prawda. Trzeba atakować dziadów ze wszystkich stron. Cieszę się też, że coraz więcej ludzi postronnych dostrzega tę farsę. Nawet Zamparini jest po naszej stronie

- Pan Mietek
- Juventino
Powiem szczerze, że całe to zamieszanie bardzo zaprząta mi głowę i cały czas się zastanawiam o co tak naprawdę smutnym panom z figc chodzi. Kiedy byliśmy degradowani to były to czasy w których do nory Mietka internet nie dochodził i opierałem się właściwie tylko na jakichś urywkach, szczątkach wiadomości a o degradacji dowiedziałem się od kolegów w szkole. W każdym razie, nie mogę za bardzo porównać obecnej afery do tamtejszej ale ta sprawa wygląda tak, że albo jesteśmy manipulowani przez źródła, które uznajemy za słuszne albo ludzie, którzy chcą zniszczyć Conte są wyjątkowymi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. I obydwie opcje brzmią bardzo nieprawdopodobnie, jak również motywy, którymi kieruje się figc są dla mnie zagadką.
To takie moje luźne wnioski do których pewnie wszyscy już dawno doszli
To takie moje luźne wnioski do których pewnie wszyscy już dawno doszli