Quiz - piłkarze
- Łukasz
- Juventino
No wreszcie. Jedziesz, pumi.pumex pisze: EDIT:
James McFadden?
- pumex
- Juventino
OK
ZAGADKA: (coś dla fanów pamiętających Calcio lat '90)
1) Były zawodnik Juventusu, który do Turynu przeprowadził się wraz ze swoim kolegą z jednego zespołu
2) Większość kariery spędził w Italii, ale miał epizod w zespole z innej ligi, w którym został wybrany do '11' stulecia.
3) Z wyglądu niekoniecznie przypominał piłkarza, a bardziej chłopa odgonionego od roli
4) Po zakończeniu kariery nie rozstał się z futbolem. Był trenerem i scoutem, obecnie jest w sztabie szkoleniowym znanej drużyny.

ZAGADKA: (coś dla fanów pamiętających Calcio lat '90)
1) Były zawodnik Juventusu, który do Turynu przeprowadził się wraz ze swoim kolegą z jednego zespołu
2) Większość kariery spędził w Italii, ale miał epizod w zespole z innej ligi, w którym został wybrany do '11' stulecia.
3) Z wyglądu niekoniecznie przypominał piłkarza, a bardziej chłopa odgonionego od roli

4) Po zakończeniu kariery nie rozstał się z futbolem. Był trenerem i scoutem, obecnie jest w sztabie szkoleniowym znanej drużyny.
Brawo, Juras!Juras_Senat pisze:Attilio Lombardo?
Tak też myślałemJuras_Senat pisze:Punkt trzeci wystarczył do odgadnięcia. :prochno

Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2012, 14:37 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Attilio Lombardo?
Punkt trzeci wystarczył do odgadnięcia.
Pozostajemy w klimacie calcio.
1. W ojczyźnie bronił barw jednego klubu, we Włoszech trzech, z czego dwóch dwukrotnie.
2. Grał w piłkę do czterdziestego roku życia, jego imię świetnie pasuje do tak długowiecznego piłkarza. Włoscy dziennikarze zwykli pieszczotliwie nazywać go "dziadkiem".
3. Gdy skończył kariere obiął posadę trenera w swoim ostatnim klubie, obecnie pracuje w ojczyźnie.

Punkt trzeci wystarczył do odgadnięcia.

Pozostajemy w klimacie calcio.

1. W ojczyźnie bronił barw jednego klubu, we Włoszech trzech, z czego dwóch dwukrotnie.
2. Grał w piłkę do czterdziestego roku życia, jego imię świetnie pasuje do tak długowiecznego piłkarza. Włoscy dziennikarze zwykli pieszczotliwie nazywać go "dziadkiem".
3. Gdy skończył kariere obiął posadę trenera w swoim ostatnim klubie, obecnie pracuje w ojczyźnie.
Pewnie, że tak.Łukasz pisze:Nestor Sensini?

Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2012, 15:29 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
Nestor Sensini?
Dajcie za mnie, nie mam pomysłu
Dajcie za mnie, nie mam pomysłu
- pumex
- Juventino
Mówisz, masz.
ZAGADKA:
1) Emerytowany już obrońca, były reprezentant kraju, dosyć bramkostrzelny, z niezłym strzałem z dystansu, bardzo utytułowany. W większości swoich klubów etatowy wykonawca rzutów karnych. Potrafił ustrzelić hat-trick'a
2) Większość swojej kariery spędził w dwóch mocnych ligach europejskich, jednak miał epizod na innym kontynencie
3) Zagrał w filmie (dramat wojenny), w którym jedną z ról grał Harvey Keitel
ZAGADKA:
1) Emerytowany już obrońca, były reprezentant kraju, dosyć bramkostrzelny, z niezłym strzałem z dystansu, bardzo utytułowany. W większości swoich klubów etatowy wykonawca rzutów karnych. Potrafił ustrzelić hat-trick'a
2) Większość swojej kariery spędził w dwóch mocnych ligach europejskich, jednak miał epizod na innym kontynencie
3) Zagrał w filmie (dramat wojenny), w którym jedną z ról grał Harvey Keitel
Nie. Czy mi się tylko wydaje, czy on był pomocnikiem?Juras_Senat pisze:Lothar Matthäus?
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2012, 17:02 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Lothar Matthäus?

2 POST:
Frank Leboeuf - pewniak.
Zagadka:
1. Skrzydłowy, najczęściej i najlepiej grający po prawej stronie, lewonożny, z dobrą techniką, świetnie bijący rzuty wolne.
2. Należy do nacji która rzadko rusza się poza swoją ligę, on się ruszył i nie żałował. W klubie z sąsiedniego kraju odniósł największe sukcesy w karierze. Trzykrotnie świętował zdobycie mistrzostwa, dotarł do finału europejskiego pucharu.
3. W półfinale dużej międzynarodowej imprezy zmarnował rzut karny w konkursie jedenastek, a jego drużyna nie awansowała do finału.
Prosiłbym moderatorów o scalenie mojej zagadki z moim postem powyżej, dziękuje.
Nieco już zapomniany, rewelacyjny angielski skrzydłowy.
Obrońcą był, pomocnikiem bywał.pumex pisze:Nie. Czy mi się tylko wydaje, czy on był pomocnikiem?

2 POST:
Frank Leboeuf - pewniak.

Zagadka:
1. Skrzydłowy, najczęściej i najlepiej grający po prawej stronie, lewonożny, z dobrą techniką, świetnie bijący rzuty wolne.
2. Należy do nacji która rzadko rusza się poza swoją ligę, on się ruszył i nie żałował. W klubie z sąsiedniego kraju odniósł największe sukcesy w karierze. Trzykrotnie świętował zdobycie mistrzostwa, dotarł do finału europejskiego pucharu.
3. W półfinale dużej międzynarodowej imprezy zmarnował rzut karny w konkursie jedenastek, a jego drużyna nie awansowała do finału.
Prosiłbym moderatorów o scalenie mojej zagadki z moim postem powyżej, dziękuje.
Dobrze.Rottweill pisze:Po pierwszym przeczytaniu brzmi jak Beckham, ale wszystko wskazuje że to będzie Chris Waddle

Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2012, 12:47 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Po pierwszym przeczytaniu brzmi jak Beckham, ale wszystko wskazuje że to będzie Chris Waddle 
-------------------
1. Ofensywny pomocnik, ze swoim pierwszym zespołem wygrał prestiżowe rozgrywki klubowe, chociaż nie był tam postacią wiodącą.
2. Jego początki w pewnej drużynie (a drużyn tych łącznie zaliczył trzy, z czego jedną dwukrotnie - na początku i końcu kariery) były bardzo ciężkie; najpierw skomplikował sobie życie posiadaniem fałszywego paszportu, co opóźniło transfer o rok, w swym debiucie doznał kontuzji (których notabene odnosił wiele; poważnie zaważyły na jego karierze), która wykluczyła go na niemal cały sezon, do tego niedługo potem został ranny w wypadku samochodowym, którego jego siostra nie przeżyła.
3. Obecnie pracuje jako dyrektor sportowy.
Oui
Dajesz!

-------------------
1. Ofensywny pomocnik, ze swoim pierwszym zespołem wygrał prestiżowe rozgrywki klubowe, chociaż nie był tam postacią wiodącą.
2. Jego początki w pewnej drużynie (a drużyn tych łącznie zaliczył trzy, z czego jedną dwukrotnie - na początku i końcu kariery) były bardzo ciężkie; najpierw skomplikował sobie życie posiadaniem fałszywego paszportu, co opóźniło transfer o rok, w swym debiucie doznał kontuzji (których notabene odnosił wiele; poważnie zaważyły na jego karierze), która wykluczyła go na niemal cały sezon, do tego niedługo potem został ranny w wypadku samochodowym, którego jego siostra nie przeżyła.
3. Obecnie pracuje jako dyrektor sportowy.
Juras_Senat pisze:Edu Gaspar?
Oui

Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2012, 12:15 przez Rottweill, łącznie zmieniany 1 raz.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Edu Gaspar?
1. Środkowy obrońca.
2. Podczas kariery grał w trzech klubach, w jednym z nich spędził dekadę i wystąpił w ponad trzystu spotkaniach.
3. Mimo długiej gry na wysokim poziomie w dobrej drużynie nie odniósł żadnego sukcesu w piłce klubowej, za to z reprezentacja sięgnął po medal na dużym turnieju. Odbył się on w jego ojczyźnie, a nasz zawodnik pełnił na nim role rezerwowego.
4. Karierę skończył w wieku 33 lat.

1. Środkowy obrońca.
2. Podczas kariery grał w trzech klubach, w jednym z nich spędził dekadę i wystąpił w ponad trzystu spotkaniach.
3. Mimo długiej gry na wysokim poziomie w dobrej drużynie nie odniósł żadnego sukcesu w piłce klubowej, za to z reprezentacja sięgnął po medal na dużym turnieju. Odbył się on w jego ojczyźnie, a nasz zawodnik pełnił na nim role rezerwowego.
4. Karierę skończył w wieku 33 lat.
Tak!Zwierzak21 pisze:Jens Novotny?

Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2012, 13:27 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zwierzak21
- Juventino
Jens Novotny?
1. Były obrońca, karierę zakończył w wieku 34 lat
2. Jest obecnie trenerem klubu w którym, spędził większość swojej kariery.
3. Zaliczył okrągłą liczbę występów w silnej reprezentacji, ale nie osiągnął z nią żadnych sukcesów, pomimo uczestnictwa w dwóch imprezach
3. Zaliczył okrągłą liczbę występów w silnej reprezentacji, ale nie osiągnął z nią żadnych sukcesów, pomimo uczestnictwa w dwóch imprezach
NieFrank de Boer?
takJuras_Senat pisze:Ja stawiam na Mauricio Pochettino.
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2012, 20:10 przez Zwierzak21, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Frank de Boer?Zwierzak21 pisze:Jens Novotny?
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Ja stawiam na Mauricio Pochettino.
Dawno nie było zdjęcia:

Podpowiedź:
Był pierwszym przedstawicielem swojej nacji w pewnym angielskim klubie.
Dawno nie było zdjęcia:

Podpowiedź:
Był pierwszym przedstawicielem swojej nacji w pewnym angielskim klubie.

Dobrze!pumex pisze:Mauricio Pellegrino?
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2012, 14:52 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Mauricio Pellegrino?
ZAGADKA:
1) Filigranowy napastnik
2) Kiedyś uważany za wielki talent, obecnie za nigdy niespełniony talent.
3) Grał przeciwko Juventusowi i strzelił gola.
4) W swoim klubie gra teraz z numerem '30'
Niechże ktoś zaktualizuje quiz

ZAGADKA:
1) Filigranowy napastnik
2) Kiedyś uważany za wielki talent, obecnie za nigdy niespełniony talent.
3) Grał przeciwko Juventusowi i strzelił gola.
4) W swoim klubie gra teraz z numerem '30'
Niechże ktoś zaktualizuje quiz

Pewnie. Twoja kolejJuras_Senat pisze:Javier Pedro Saviola?

Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2012, 16:49 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Javier Pedro Saviola?
Zmieniłem zagadkę, piłkarz którego zadałem wcześniej już w quizie był. Mam nadzieję, że skoro wyłapałem to sam, nie zostaną mi odjęte punkty.
1. Pomocnik, najbardziej znany z występów w kraju na południu Europy.
2. Po zdobyciu sensacyjnego mistrzostwa ww. kraju odszedł za duże pieniądze do ligowego giganta, niestety nie udało mu się na stałe wywalczyć miejsca składzie. Jego bezpośrednim konkurentem do gry, był wtedy najlepszy na świecie piłkarz grający na jego pozycji.
3. W reprezentacji przez przeszło pięć lat zaliczył ponad czterdzieści występów, sporo z nią również wygrał.
Popieram Pumiego

Zmieniłem zagadkę, piłkarz którego zadałem wcześniej już w quizie był. Mam nadzieję, że skoro wyłapałem to sam, nie zostaną mi odjęte punkty.

1. Pomocnik, najbardziej znany z występów w kraju na południu Europy.
2. Po zdobyciu sensacyjnego mistrzostwa ww. kraju odszedł za duże pieniądze do ligowego giganta, niestety nie udało mu się na stałe wywalczyć miejsca składzie. Jego bezpośrednim konkurentem do gry, był wtedy najlepszy na świecie piłkarz grający na jego pozycji.
3. W reprezentacji przez przeszło pięć lat zaliczył ponad czterdzieści występów, sporo z nią również wygrał.
Popieram Pumiego

Zwierzak21 pisze:Flavio Conceicao?

Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2012, 01:00 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zwierzak21
- Juventino
Flavio Conceicao?
Niech ktoś da zagadkę za mnie
Niech ktoś da zagadkę za mnie