Mercato (zima 2011/12)
- Łukasz
- Juventino
Dobra gra Pazienzy może oddalać jego ewentualny transfer...Ouh_yeah pisze:Vimes, Monto chyba trafia bo niedawno Marotta powiedział, że się Nam podoba i być może złożymy ofertę. Myślę, że już rozmawiał o tym z Conte skoro pochwalił się mediom.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
juventus chce wrocic do powaznej pilki, wiec conte i marotta wiedza ze z 4 srodkowymi pomocnikami nie damy rady w europie i o montolivo badz badz innego srodkowego pomocnika na poziomie trzeba sie postarac
- pan Zambrotta
- Juventino
z tym, że dalej mielibyśmy 4 środkowych pomocników w kadrze, na 3 meijsca do obsadzenia. A Montolivo od biedy może zagrać na każdej pozycji, zarówno zmiennika Pyrlo, jak i kogoś "wyżej wysuniętego".Łukasz pisze:Dobra gra Pazienzy może oddalać jego ewentualny transfer...
Montolivo + Hummels/Alex/Bruno Alves. Bardzo udane by było wtedy zimowe okienko.
- deszczowy
- Juventino
TMW spekuluje, że Agnelli goto jest przeznaczyć 4 mln na wypożyczenie Teveza do końca sezonu a później ewentualnie wykupić go za 25 baniek. Jakoś nie bardzo mi się to widzi. Tevez jest fajnym grajkiem, ale... czy na bank to, czego potrzebujemy, to jest kolejny napastnik?
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Sorensen powinien zostać wypożyczony i to bez prawa pierwokupu, to może być dobry zawodnik. Musimy nauczyć się wspierać swoich mlodocianych zawodników a nie tylko sprzedawać gdy ten nie mieści się w pierwszym składzie. Giovinco, Nocerino, Balzaretti, Criscito i długo by tak wymieniać. Musi się to zmienić. Tak samo jestem za pozostaniem Krasica na następny sezon, on ma wielki potencjał tylko potrzebne jest mu większe ogranie i pokazanie że się w niego wierzy. Teraz jest jakoś dziwnie odtrącany od drużyny, przynajmniej tak to wygląda z zewnątrz, te spekulacje o jego transferze powinny zostać natychmiast ucięte przez Conte. Popatrzmy na przykład na sytuacje Dzeko w City, tamten sezon piach ale nawet takie arabusy nie wypieprzyli go tylko dali mu jeszcze jedną szansę i co? Teraz się tam odnalazł. Ja bym dał jeszcze jedną szansę Krasicowi. Ale jak odejdzie nie będę płakał, tylko co najwyżej żałował jak będzie pokazywał się z dobrej strony w innym klubie19 pisze:moim zdaniem jestesmy przed oknem transferowym w calkiem dobrej sytuacji, sprzedamy kilku pilkarzy moze nie za wysoka cene ale zawsze cos zyskamy np toni amauri iaquinta, moze motta jesli zostanie sorensen,
do tego jest jeszcze krasic ktory bedzie mogl odejsc za calkiem przyzwoita sume badz go wymienimy na jakiegos ciekawego zawodnika
marotta co jak co potrafi kombinowac wiec moze byc ciekawie

Moim zdaniem jako że gramy teraz 4-3-3 przydałby się piłkarz o podobnej charakterystyce ale nie Tevez, on jeszcze rozwali tą sielankę która panuje w Turynie i Conte będzie miał jeszcze bóle głowy przez niego. Taki typ niech sobie idzie do Milanu. Vucinic - Matri - Tevez - nie powiem, obrońcy innych drużyn popuszczali by w gacie przed taką ofensywą.deszczowy pisze:TMW spekuluje, że Agnelli goto jest przeznaczyć 4 mln na wypożyczenie Teveza do końca sezonu a później ewentualnie wykupić go za 25 baniek. Jakoś nie bardzo mi się to widzi. Tevez jest fajnym grajkiem, ale... czy na bank to, czego potrzebujemy, to jest kolejny napastnik?
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2011, 12:12 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE!!!
- 19
- Juventino
ale podobno sie zobowiązał do wykupu za 25 mln wiec bedziemy musieli go wykupicdeszczowy pisze:TMW spekuluje, że Agnelli goto jest przeznaczyć 4 mln na wypożyczenie Teveza do końca sezonu a później ewentualnie wykupić go za 25 baniek. Jakoś nie bardzo mi się to widzi. Tevez jest fajnym grajkiem, ale... czy na bank to, czego potrzebujemy, to jest kolejny napastnik?
- Łukasz
- Juventino
Niby tak, ale jeśli Pazienza będzie grał na tak dobrym poziomie, Marotta wespół z Conte mogą uznać, że to on będzie tym pierwszym do wejścia, a resztę połata się młodymi Marrone i Giandonato (swoją drogą - ktoś wie, jak ten drugi sobie radzi?). Monto byłby dość kosztownym rezerwowym (gaża), a do tego mógłby strzelać fochy (ambicja podstawowego rep. Włoch).pan Zambrotta pisze:z tym, że dalej mielibyśmy 4 środkowych pomocników w kadrze, na 3 meijsca do obsadzenia. A Montolivo od biedy może zagrać na każdej pozycji, zarówno zmiennika Pyrlo, jak i kogoś "wyżej wysuniętego"..
Hummels zimą raczej odpada. Nie mamy chyba tych 20-kilku baniek na zbyciu. Tylko że niestety latem, po Euro, to będzie pewnie 30 mln.pan Zambrotta pisze: Hummels
- 19
- Juventino
Łukasz
giandonado bywa na lawce rezerwowych nic wiecej
a co do transferu montolivo, to conte i marotta chca wrocic na wysoki poziom i nie moga odpuścić okazji z montolivo. oczywiscie nie wiadomo czy przyjdzie ale na bank zloza oferte
giandonado bywa na lawce rezerwowych nic wiecej
a co do transferu montolivo, to conte i marotta chca wrocic na wysoki poziom i nie moga odpuścić okazji z montolivo. oczywiscie nie wiadomo czy przyjdzie ale na bank zloza oferte
- zahor
- Juventino
Rzecz w tym że transfer Montolivo raczej nie podniesie poziomu sportowego zespołu, a co najwyżej zwiększy rywalizację i wydłuży ławkę.19 pisze: a co do transferu montolivo, to conte i marotta chca wrocic na wysoki poziom i nie moga odpuścić okazji z montolivo. oczywiscie nie wiadomo czy przyjdzie ale na bank zloza oferte
Zaklepać go teraz, żeby latem przyszedł do nas za 20 baniek. Można Szwabom już teraz zapłacić nawet jakąś zaliczkę. Bo po EURO, jeżeli tylko nie skończy się jakąś kompromitacją Niemców (co mało prawdopodobne) poniżej 30 milionów nie zejdą. Tym bardziej że Barcelona coś ostatnio zaczyna się rozglądać za środkowymi obrońcami.Łukasz pisze: Hummels zimą raczej odpada. Nie mamy chyba tych 20-kilku baniek na zbyciu. Tylko że niestety latem, po Euro, to będzie pewnie 30 mln.
Przepraszam, a co jest dziwnego w odtrąceniu od zespołu zawodnika, który od roku gra tak straszliwy piach, że aż szkoda gadać? Facet dostawał od Antka szanse przez cały sezon przygotowawczy, a potem w sześciu meczach ligowych i w każdym grał tak nędznie jak tylko się dało. Ile jeszcze Twoim zdaniem spotkań powinien Krasić rozegrać na takim poziomie, na jakim grał, żeby Conte mógł z czystym sumieniem odesłać go na trybuny i dać szansę któremuś innemu skrzydłowemu spośród wielu, których ma w składzie? Prosiłbym o w miarę precyzyjną odpowiedź np. "do końca rundy jesiennej" albo "jeszcze 15 spotkań".dawid91 pisze: Tak samo jestem za pozostaniem Krasica na następny sezon, on ma wielki potencjał tylko potrzebne jest mu większe ogranie i pokazanie że się w niego wierzy. Teraz jest jakoś dziwnie odtrącany od drużyny, przynajmniej tak to wygląda z zewnątrz, te spekulacje o jego transferze powinny zostać natychmiast ucięte przez Conte.
Chwalił się też swego czasu mediom, że rozmawiał z ojcem Aguero, więc to akurat średnio mnie przekonuje, natomiast bardziej przemawia do mnie ta wypowiedź Della Valle z której wynika, że Juventus ma pierwszeństwo przed Milanem jeżeli chodzi o Montolivo. Co nie zmienia faktu że to temat raczej do poruszenia w dyskusji o celach na lato.Ouh_yeah pisze:Vimes, Monto chyba trafia bo niedawno Marotta powiedział, że się Nam podoba i być może złożymy ofertę. Myślę, że już rozmawiał o tym z Conte skoro pochwalił się mediom.
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2011, 12:51 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.
- 19
- Juventino
tylko ze przy takiej pomocy jak mamy teraz to nie potrzebujemy polepszac poziomu konkretnym pilkarzem bo jest bardzo wysoki, a wlasnie konkurencja ktora jest mala, a wszyscy liczymy na lige mistrzow w przyszlym roku
- stahoo
- Juventino
A jest potrzeba podnosić poziom sportowy środka pola (przypomnę kto tam gra: Pirlo, Vidal, Marchisio)? Czy może nie mamy godnych zmienników, którzy naciskaliby na graczy podstawowych swoją grą na treningach + byliby do dyspozycji Conte na wypadek kontuzji i kartek.zahor pisze: Rzecz w tym że transfer Montolivo raczej nie podniesie poziomu sportowego zespołu, a co najwyżej zwiększy rywalizację i wydłuży ławkę.
edit. @19 wyprzedziłeś mnie, nie doczytałem Twojego posta

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No ale przecież negocjował Aguero. Ja nie mówię, że potwierdzenie zainteresowania oznacza od razu transfer, ale dyskusja toczyła się na temat tego, czy na pewno chcemy Montolivo i czy pasuje Conte.zahor pisze:Chwalił się też swego czasu mediom, że rozmawiał z ojcem Aguero, więc to akurat średnio mnie przekonuje
Wszystko wskazuje na to, że chcemy więc Conte też go chce.
- zahor
- Juventino
To czy jest potrzeba podnoszenia poziomu środka pola to temat na inną dyskusję - ja tylko stwierdziłem że, wbrew temu co napisał 19, przyjście Montolivo nie spowoduje że środek pola będzie lepszy, tylko że jak połamie się Pirlo czy ktoś inny to będziemy trochę mniej w czarnej.stahoo pisze: A jest potrzeba podnosić poziom sportowy środka pola (przypomnę kto tam gra: Pirlo, Vidal, Marchisio)? Czy może nie mamy godnych zmienników, którzy naciskaliby na graczy podstawowych swoją grą na treningach + byliby do dyspozycji Conte na wypadek kontuzji i kartek.
Aha, no jeżeli tak na to patrzeć to fakt, transfer wydaje się być w miarę realny - wydaje się że Conte jest zainteresowany a i prezes Fiorentiny sprawia wrażenie, że nie będzie robić problemów. No ale to tak jak pisałem, latem.Ouh_yeah pisze: No ale przecież negocjował Aguero. Ja nie mówię, że potwierdzenie zainteresowania oznacza od razu transfer, ale dyskusja toczyła się na temat tego, czy na pewno chcemy Montolivo i czy pasuje Conte.
Wszystko wskazuje na to, że chcemy więc Conte też go chce.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No latem to na pewno prezes Fiorentiny nie będzie robił problemów
To jest temat na za miesiąc i transfer za drobne pieniądze. A jak się nie uda to przynajmniej nasze zainteresowanie sprawi, że Galliani będzie musiał wyłożyć trochę więcej forsy za Montolivo.

To jest temat na za miesiąc i transfer za drobne pieniądze. A jak się nie uda to przynajmniej nasze zainteresowanie sprawi, że Galliani będzie musiał wyłożyć trochę więcej forsy za Montolivo.