Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 12:21

Borini ponoc na testach w Liverpoolu... Kwota transferu ma wyniesc okolo 13 mln €. Szkoda, ze Serie A traci kolejny talent.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 13:17

bendzamin pisze:Borini ponoc na testach w Liverpoolu... Kwota transferu ma wyniesc okolo 13 mln €. Szkoda, ze Serie A traci kolejny talent.
Szkoda, zwłaszcza, że zawodnik nie przechodzi do topowego klubu. To również pokazuje słabość włoskiej ligi. Piłkarz woli opuścić swój kraj i klub, który na niego stawia mimo młodego wieku oraz ma nie mniejsze szanse na występ w LM niż Liverpool.
Zwróćmy uwagę, że w obecnym okienku żaden włoski klub nie kupił jeszcze piłkarza spoza ligi, który byłby na niezłym poziomie medialno-sportowym. Bida aż piszczy

Zmieniając temat, Zeman podobno ładnie przegania swoich na treningach. Dwa razy dziennie po 9 km to już u nich standard. Mam nadzieję, że nie dobiją do naszej formy fizycznej z poprzedniego sezonu :wink:

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 13:30

pumex pisze:Piłkarz woli opuścić swój kraj i klub, który na niego stawia mimo młodego wieku
Myślę, że to nie tyle Borini chciał odejść, co Roma napaliła się na te kilka eurocentów zysku. Fabio raczej nic nie miał do gadania. Zresztą gdzie, jak gdzie, ale w ataku Roma ma kim grać, a teraz jeszcze dochodzi Nico Lopez - myślę, że może być odkryciem tego sezonu, dodatkowo oni również myślą o Destro.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 14:03

Jak rzymianie zamierzają grać w ataku? Ponoć jedną nogą u nich jest Destro, przecież maja tam Osvaldo... dziwna decyzja.
Głównym transferem jest u nich jednak Zeman. Co by o nim nie mówić, trzeba docenić jego umiejętność budowania drużyny grającej mocno ofensywną piłkę.

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 14:49

Ale pieprzycie za przeproszeniem o tym Borinim. On wcale nie chce odchodzić bo Liverpool go chce i się podjarał (btw, Roma=Liverpool na dzień dzisiejszy) tylko Zeman go wypycha gdziekolwiek bo mu się po prostu Fabio nie podoba. A, że przyszła dobra oferta z LFC to tam go sprzedadzą. Oczywiście szkoda, że nie zostanie we Włoszech ale kogo na niego stać teraz? Juve chce topa, Milan chce topa, Inter chce na inną pozycje grajka, Lazio może ale oni chyba takiej kasy nie chcą dać no i wiadomo Roma jak z Lazio żyję, Fiorentina nie potrzebuje gościa, Palermo to już cień klubu sprzed 2 lat, Genoa stawia na młodzież, którą tanio kupi, drogo opchnie, Napoli ma Cavaniego i innych. No kto go miał kupić? Nikt.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 15:02

pan Zambrotta pisze:Jak rzymianie zamierzają grać w ataku?
Nie mam pojęcia. W pierwszym sparingu zagrali w pierwszej połowie: Lopez-Osvaldo-Totti, w drugiej: Lamela-Borriello-Bojan. A Destro, jest w każdym topowym włoskim klubie jedną nogą.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 17:08

Mimo, że oficjalnego potwierdzenia transferu jeszcze nie ma, to są już pierwsze zdjęcia Fabio w stroju The Reds. Obrazek

W mojej opinii Roma popełnia błąd. Chłopak ma 21 lat, a zaliczył już świetny sezon w SerieA, strzelając bodajże 9 goli. Ciekawe, kim zastąpi go Roma. Najlepszym i najpoważniejszym kandydatem wydaję się być Destro, jednakże tańszy od Fabio raczej nie będzie. Dodatkowo ciężko będzie Romie go pozyskać, bo nie tylko oni się nim interesują.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 17:37

Nikt nie zauważył jeszcze tych analogii do Aquilaniego? :wink: Włoch z Romy do Liverpoolu. Wprawdzie inna pozycja i inny wiek, ale mając konkurencję w postaci Suareza i cenionego w Anglii Carolla (który ponoć może odejść) Borini może szybko wrócić do Włoch.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 17:51

francois pisze:Nikt nie zauważył jeszcze tych analogii do Aquilaniego? :wink: Włoch z Romy do Liverpoolu. Wprawdzie inna pozycja i inny wiek, ale mając konkurencję w postaci Suareza i cenionego w Anglii Carolla (który ponoć może odejść) Borini może szybko wrócić do Włoch.
Eee. Nie wydaje mi sie. Borini to raczej snajper, niz kreatywny napastnik, wiec bedzie gral w dwójce z Suarezem. Ewentualnie, Suarez bedzie w 4-3-3 na skrzydle. Liverpool teraz nie ma ani skrzydel, ani napadu (Caroll pewnie odejdzie) wiec zmieszcza sie obydwaj. Poza tym, w ANG sezon jest dlugi. :ok:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 18:06

francois pisze:Nikt nie zauważył jeszcze tych analogii do Aquilaniego? :wink: Włoch z Romy do Liverpoolu. Wprawdzie inna pozycja i inny wiek, ale mając konkurencję w postaci Suareza i cenionego w Anglii Carolla (który ponoć może odejść) Borini może szybko wrócić do Włoch.
Takie analogie są z dupy.

Ja tam się nie znam, ale czytałem, że ten chłop co jest trenerem Liverpoolu teraz, prowadził Boriniego najpierw w rezerwach Chelsea, a później ściągnął go do Sw..(noo tej drużyny), teraz ponoć robił wszystko by i w Liverpoolu go mieć, więc zna go dobrze, ceni i wierzy. Podobno jego taktyka polega na tym, aby w ataku grało 3 ruchliwych napastników.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 21:59

Kilka tygodni temu mówiło się o Rolando w kontekście Romy. Rzymianie jednak oprzytomnieli, zrozumieli, że nie ma sensu dokonywać racjonalnych zakupów i lepiej skupić się n-ilości no-name'ów. Rozumiem, że Fabio mógł nie odpowiadać "Dziadowi", ale pieniądze ze sprzedaży Włocha mogliby już lepiej inwestować

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 14:30

annihilator1988 pisze:Kilka tygodni temu mówiło się o Rolando w kontekście Romy. Rzymianie jednak oprzytomnieli, zrozumieli, że nie ma sensu dokonywać racjonalnych zakupów i lepiej skupić się n-ilości no-name'ów.
Już nie bądź taki prześmiewczy, bo Ci bokiem wyjdzie.
Chociaż faktycznie Roma ostatnio zachowuje się na rynku transferowym trochę jak dziecko we mgle, przynajmniej tak to wygląda z perspektywy kibica SerieA. Na przykład mając straszliwe dziury w obronie, rozwiązują kontrakt z Juanem, który pod nieobecność Burdisso był zdecydowanie najlepszym obrońcą Rzymian. Nie ogarniam tego.

Natomiast jeśli chodzi o następcę Boriniego, niekoniecznie musi być nim Destro, bo jak się okazuje, Sabatini kontaktował się z agentem Guidettiego. Juve potrzebuje kogoś lepszego, pewniejszego, ale z chęcią zobaczyłbym 'z bliższa', jak ten chłopak zaprezentowałby się w Romie

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 14:40

Friendly matches
17:30 Roma - Gaz Metan
Romauno
-Hotbird 13°E -12322 H 27500 -FTA

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 02:17

Roma wygrała ten sparing 2-0.

Skład:

ROMA (4-3-3): Lobont (Stekelenburg 46') - Rosi (Marquinho 55'), Burdisso, Heinze, Taddei - Pizarro (Verre 62'), Florenzi (Perrotta 46'), Pjanic (Lucca 55') - Lamela (Nico Lopez 46'), Totti (Bojan 36'), Osvaldo (Borriello 55')

Nie miałem czasu oglądać meczu, ale bramkę strzelił Lopez. Z tego co można wyczytać na stronie Romy, pozytywnie się zaprezentował:
"Jedną z najbardziej pozytywnych było pojawienie się na murawie Nico Lopeza, który szalał na prawej stronie ataku. "
"Jak ten gówniarz Lopez będzie się w takim tempie rozwijał to dopiero będzie interes życia. Kupiliśmy go za 0,8 miliona"
"prócz Lopeza to wszyscy napastnicy zaprezentowali sie dramatycznie"
"Lopez wali na łeb lamele i bojana."
"Lopez przyćmił dziś innych w ataku, a przede wszystkim Lamelę. Pierwszy przybył za 1 mln, drugi za 17, a może się okazać za jakieś dwa sezony, że z Urugwajczyka będziemy mieli dużo więcej pożytku. Widać u niego pewną lekkość w grze, czego nie ma Lamela."

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 10:09

Śmiertelnie ciekaw jestem Romy w tym sezonie. Rok temu również byłem, chociaż przeczuwałem od początku kompromitację (Luis Enrique mnie w tej materii nie zawiódł). Zemana w dużym futbolu nie było od lat, hejter Juventusu, ale dość ciekawy szkoleniowiec. Aczkolwiek preferujący ofensywę i mający rękę do młodych - te akurat rzeczy od dawna (a na pewno od czasu wymiany Capello na Spala) stanowiły siłę Lupy. A wada? Nieogar taktyczny i komedia w defensywie. Ciekaw jestem ile ten Zdenek jest aktualnie wart i na ile poradzi sobie z problemami, które jego najmocniejszym punktem też w sumie nie były.

Chętnie też będę oglądać Violkę - generalnie strasznie lubię włoską szkołę trenerską i miło, że w końcu doczekaliśmy się godnych jej przedstawicieli na czele z Montellą, Conte, Allegrim. No, Prandelli też niestary.

A sparingi z kelnerami nie są nic warte, oglądam je po to, żeby zobaczyć, czy nowym nabytkom do twarzy w koszulkach Juve :D

Swego czasu w okresie przygotowawczym najlepszym piłkarzem naszych był taki typ jak Sergio Bernardo Almiron. Krasić też król życia. I wyszło jak wyszło.

ODPOWIEDZ