Mercato (2012-2014)
- Virgil
- Juventino
Zgadzam się że nasz atak to żal. Giovinco narazie gra jakby to był sport indywidualny a Vucinic jest bardzo dobrym piłkarzem, tylko gra strasznie w kratkę o reszcie napadziorów nie ma wspominać bo to dno.
Nie rozumiem tego od dwóch lat karmi się nas kibiców informacjami o sprowadzeniu klasowego napastnika i nic z tego nie wychodzi. To jest już trochę absurdalne, trudno czasem za piłkarza trzeba przepłacić i Marotta przepłaca za piłkarzy (np. Isla) szkoda że za tego napastnika nie może dać tych 3-4 mln więcej.
Napastnik to powinien być priorytet nr. 1 ja potrafię zrozumieć brak lewego obrońcy nam ma kto grać. Ale w ataku nie mamy nikogo kto potrafi zdobywać gole regularnie.
Nie rozumiem tego od dwóch lat karmi się nas kibiców informacjami o sprowadzeniu klasowego napastnika i nic z tego nie wychodzi. To jest już trochę absurdalne, trudno czasem za piłkarza trzeba przepłacić i Marotta przepłaca za piłkarzy (np. Isla) szkoda że za tego napastnika nie może dać tych 3-4 mln więcej.

Napastnik to powinien być priorytet nr. 1 ja potrafię zrozumieć brak lewego obrońcy nam ma kto grać. Ale w ataku nie mamy nikogo kto potrafi zdobywać gole regularnie.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2012, 10:41 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Będę miał wielki żal do Marotty jeśli zostaniemy z tym co mamy, bowiem nie zrealizuje on wtedy głównego celu na to okienko, który według mnie jest możliwy do zrealizowania.
Z tymi ofertami to jest niezła historia. Wczoraj pisali, że nie ma żadnej, ale zarówno Marotta jak i Bilbao potwierdzają zainteresowanie Juventusu, oferta była podobno początkowo 16 mln, wczoraj rzekomo podniesiona do 18, czasami coś przebąkują o 20, tymczasem teraz, że nie więcej niż 15?
Z tymi ofertami to jest niezła historia. Wczoraj pisali, że nie ma żadnej, ale zarówno Marotta jak i Bilbao potwierdzają zainteresowanie Juventusu, oferta była podobno początkowo 16 mln, wczoraj rzekomo podniesiona do 18, czasami coś przebąkują o 20, tymczasem teraz, że nie więcej niż 15?
- pumex
- Juventino
Jak nie umiesz cytować, to daj sobie spokój z forum. Trochę szacunku, zwłaszcza, że Stasiek ma rację. Cytujesz całość, a odnosisz się do jednego zdania.Gąsior007 pisze:Jak nie chcesz to nie czytaj.
Wiadomo, że nikt nie zapłaci 36mln, ale jak znam życie w końcu zgłosi się po Hiszpana jakiś inny klub, który da te 18mln i będzie pozamiatane.Ouh_yeah pisze:Dlaczego nie ma prawa? Bo prezydent powiedział, że chce za niego klauzule?
Zgadzam się z zoff'em. Już obecna sytuacja ze wzmocnieniem ataku jest swego rodzaju porażką, choć ciągle gdzieś tam głęboko siedzi we mnie nadzieja, że coś się w tym temacie ruszy. Nie wyobrażam sobie, żebyśmy kolejny sezon męczyli bułę na zmianę z Matrim lub Q.Vimes pisze:Jak zostaniemy z Matrim i Quagliarellą to nie będę miał wielkiego żalu do Marotty, bo takie są realia rynku.
Przyznaję, że Llorente to nie do końca moja bajka, ale wolę oglądać jego i Matreigo w odwodzie, niż liczyć na duet Alessandro-Fabio
(chyba) sprawa wygląda tak, że do tej pory faktycznie nie było oficjalnej oferty za Llorente, jednak jeśli Marotta zdecyduje się za jej przedstawienie władzom Athletic, to nie będzie ona wyższa niż 15mlnszczypek pisze:Z tymi ofertami to jest niezła historia. Wczoraj pisali, że nie ma żadnej, ale zarówno Marotta jak i Bilbao potwierdzają zainteresowanie Juventusu, oferta była podobno początkowo 16 mln, wczoraj rzekomo podniesiona do 18, czasami coś przebąkują o 20, tymczasem teraz, że nie więcej niż 15?

- Virgil
- Juventino
Ale ja też ciągle liczę że Llorente (bo chyba tylko on został na placu boju, chyba że jednak pracujemy nad Joveticiem) do nas dołączy tylko zaczynam się powoli niecierpliwić bo znająć życie to będziemy tak przeciągać negocjacje aż jakiś Arsenal czy Tottenham wkroczy i w ciągu jednego dnia go zakontraktuje
Już mam gdzieś lewego obrońcę - De Ceglie gra całkiem nieźle, zostawmy Zieglera skoro mamy go wypożyczać (a wczoraj zagrał fajnie) od biedy Asmoah też tam zagra. Byle tylko dołączył ten napastnik !
Już mam gdzieś lewego obrońcę - De Ceglie gra całkiem nieźle, zostawmy Zieglera skoro mamy go wypożyczać (a wczoraj zagrał fajnie) od biedy Asmoah też tam zagra. Byle tylko dołączył ten napastnik !
- Lypsky
- Juventino
Szansa na Llorente jest - to nie ulega wątpliwości. Wszystko w rękach Marotty, wg mnie transfer wart zachodu, ale za kwotę niższą niż 20 mln.

Virgil pisze: Już mam gdzieś lewego obrońcę - De Ceglie gra całkiem nieźle, zostawmy Zieglera skoro mamy go wypożyczać (a wczoraj zagrał fajnie) od biedy Asmoah też tam zagra. Byle tylko dołączył ten napastnik !

Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2012, 10:57 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- stahoo
- Juventino
Odpowiedź godna gimnazjalisty... Po prostu zwracam uwage na coś, za co niektórzy bardziej ogarnięci modzi dają kartki.Gąsior007 pisze:Jak nie chcesz to nie czytaj. Poza tym kolega niżej dał Ci odpowiedź :Cstahoo pisze:Kolego, ogarnij te cytaty... Cytujesz pół metra forum, żeby dopisac 3 słowa. Bycz, plis...
Hmm to temat o mercato? To podobno Dżeko może zostac w City i stanowic o sile ataku z Tevezem...

No spoko, ale część pół metrowych cytatów można było usunąć i zminimalizować, a i tak odniósłbyś się do tego co chcesz. I przejrzyste by było.Chciałem odnieść się do wszystkich rzeczy w których miałem coś do dodania. Od czasu mojej ostatniej wypowiedzi na forum.
No ok, następnym razem kliknę niebieska kartkę. (Misiek, plx bez dowcipów o dobrych staszkach).Więc nie marudź![]()
Podobno Llorente nie odejdzie za 15 mln €. Musielibyśmy wyłożyć koło 20.
- Dolce Vita
- Juventino
Niektórzy z Was naprawdę sądzą, że Athletic połakomi się na te nasze 15mln bojąc się, że ich zawodnik odejdzie za darmo po sezonie? Oni z pieniędzmi problemów nie mają więc nawet na złość samemu zawodnikowi będą go trzymać na ławce przez cały sezon. W Bilbao pieniądze nie są problemem. Są nim (w oczach obserwatorów, nie samego klubu i jego kibiców) zawężone pole manewru przy transferach bo ściągają tylko Basków. Tak więc argumenty ''sprowadzimy go bo za rok odejdzie za darmo'' są g.... warte dla władz Athleticu. Osobiście bardzo ich szanuje bo w dobie klubów-zabawek finansowanych przez panów w turbanach taki klub jak Athletic zasługuje na szacunek. Honor i zasady>kasa i trofea.
- bendzamin
- Redaktor
Wedlug gazzetty, zaoferowalismy za Llorente 18 mln € + bonusy i jest to oferta ostateczna z naszej strony. Jako alternatywy, dziennik podaje Negredo (ktorego chce rowniez Fiorentina), Luiza Adriano z Szachtara i Berbatova.
- Dolce Vita
- Juventino
Luiz Adriano to nie jest przypadkiem pomocnik? Na szpicę raczej się nie nadaje. Z tych co wymieniłeś najbardziej widziałbym u nas Berbę.bendzamin pisze:Wedlug gazzetty, zaoferowalismy za Llorente 18 mln € + bonusy i jest to oferta ostateczna z naszej strony. Jako alternatywy, dziennik podaje Negredo (ktorego chce rowniez Fiorentina), Luiza Adriano z Szachtara i Berbatova.
- Piti
- Juventino
no właśnie Negredo to piłkarz na poziomie Fiorentiny, więc niech go kupują, tym lepiej i ciekawiej dla całego Calcio, Viola robi fajne transfery, może być czarnym koniem ligi w tym sezonie, tylko oby nie skończyli jak Genoa, choć uważam, że 'fioletowi' jakoś rozważniej i z głową robią te transfery w przeciwieństwie do tamtej Genoi
- Gąsior007
- Juventino
pumex pisze:Jak nie umiesz cytować, to daj sobie spokój z forum. Trochę szacunku, zwłaszcza, że Stasiek ma rację. Cytujesz całość, a odnosisz się do jednego zdania.Gąsior007 pisze:Jak nie chcesz to nie czytaj.
Chciałem odnieść się do wszystkich rzeczy w których miałem coś do dodania. Od czasu mojej ostatniej wypowiedzi na forum.
Dobra, ok mogłem bardziej poprzycinać te cytaty. Lub przynajmniej pogrubić to do czego się odnosiłem. Przyznaje się do błędu w sztucestahoo pisze: No spoko, ale część pół metrowych cytatów można było usunąć i zminimalizować, a i tak odniósłbyś się do tego co chcesz. I przejrzyste by było.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2012, 11:19 przez Gąsior007, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Juve !
- pumex
- Juventino
Kurna, same tuzybendzamin pisze:Jako alternatywy, dziennik podaje Negredo (ktorego chce rowniez Fiorentina), Luiza Adriano z Szachtara i Berbatova.

- Dolce Vita
- Juventino
Hmm, jak dla mnie Berbatov zjada na śniadanie Matriego.pumex pisze:Kurna, same tuzybendzamin pisze:Jako alternatywy, dziennik podaje Negredo (ktorego chce rowniez Fiorentina), Luiza Adriano z Szachtara i Berbatova.Jeśli nie Llorente, to dziękuje za inne marne alternatywy, jednak wolę to, co mamy
- Dolce Vita
- Juventino
Jasne, bo Matri to demon szybkości. Berba może wydaje się być ślamazarny, ale to idealny egzekutor i lis pola karnego. Brakuje nam właśnie takiego perfekcyjnego ''wykończeniowca''. Z tym pawiem to już nie świrujpumex pisze:Gdzie Berbatov ze swoją ślimaczą szybkością do Juventusu? Zresztą, jemu bije 32-gi rok życia. Ja przepraszam, ale puszczę pawiaDolce Vita pisze:Hmm, jak dla mnie Berbatov zjada na śniadanie Matriego.